Bolovanje za lečenje slomljenog srca?

Karlito Brigante

Poznat
Banovan
Poruka
9.306
Japanska marketinška firma "Hime&Company" dozvoljava svojim radnicama koje imaju ljubavne jade ili su raskinule sa partnerom da uzmu bolovanje čija dužina zavisi od godina starosti.

Menadžeri firme navode da bolovanje zbog "slomljenog srca" omogućava radnicama da se dobro isplaču i izjadaju i vrate na posao osvežene.

"Nemaju svi potrebu da odu na porodiljsko odsustvo, ali kada se radi o ljubavnim jadima svima je neophodno malo slobodnog vremena isto kao kada smo bolesne", izjavila je izvršna direktorka Miki Hiradate čija kompanija kontroliše šest tržišta kozmetičkih i drugih proizvoda za žene.

Radnice mlađe od 24 godine mogu da uzmu jedan slobodan dan godišnje da se saberu posle raskida, one između 25 i 29 godina imaju pravo na dva, a starije od 30 na tri dana.

"Žene mlađe od 30 godina mogu lako da nađu novog partnera, ali za one starije to postaje mnogo teže, kao što su i njihovi raskidi ozbiljnije prirode", objasnila je Miki.

Zaposlene u ovoj kompaniji, sa sedištem u Tokiju, takođe uživaju i druge pogodnosti kao što je dvodnevno plaćeno odsustvo u vreme velikih rasprodaja kako bi na tenane mogle da obave kupovinu.
B92.
Eto kako japanke sistemski leče ljubavne jade...ovo je više zanimljivost,nego tema...nadam se da je neće odmah zaključati.
 
Meni zvuci glupo i bas kao sto neko rece, dobar marketing fazon... Zasto? Zato jer kad ti je srce slomljeno ponekad osobi trebaju mjeseci i mjeseci da bi se izvukla iz krize, pocela da funkcionise, spava, jede, radi, da moze da se koncentrise.... 1 dan ili 3 dana je isto, ni jedno nista ne znace kada je pravi problem u pitanju. Ljudi cesto padaju u takve teske depresije iz kojih im treba puno vremena da izadu... a onima koji mogu sve to da prevazidu u roku od 3 dana, onda ni ta tri dana nisu potrebna jer ih mogu da prezive i na poslu... ali dobro, stvar je ipak u neku ruku pozitivna, da ne kritikujem previse
 
Ja sam nekada mislila kako bi bilo dobro odbolovati neki ljubavni slom i ne ici na posao..sada mislim suprotno. Obaveze su nesto sto izvuce coveka iz krize...
U ovoj japanskoj taktici mi samo nije jasno jel to vazi i za frajere? nigde nisi njih spomenula? ili to znaci da samo zene pate??
 

Back
Top