Bolest sve više uzima maha !

Dobro, gledaju, u ova teska vremena, kad pobedi Djokovic u stanju smo da zaboravimo sve, to stoji, ali, ne ici mnogo daleko u obozavanju, cak dotle da se jednom Bori Stankovicu predstave tenisera, sjajnog, ali tenisera. Bora je pre svega ovekovecio jedno vreme, jednu epohu starog Vranja, i kao zena sam ponosna sto je (ako izuzmemo Hadzi-Tomu, Sofkinog oca i jos neke) najbolje i vrlo smelo za to vreme, pisao o nepravednoj sudbini zena, stradanju zbog ucmalih mahalskih nepisanih zakona- nedostignuta sreca, neostvarene ljubavi, nerealizovani snovi, ropsko ponasanje prema ocu, muzu (cak i snu) i sve se svodi uglavnom na promasene zivote, i zato su zene tragicni likovi skoro svih njegovih romana i pripovedaka. Zene treba da brane da se mrtvom piscu nanese ovakva nepravda!

Direktora je na ovaj način jasno objasnila deci da je u životu najvažnija lova, a, yebeš kulturu ! To je poenta njene inicijative.

Da je sreće, draga moja, svi u ponedeljak da se namestimo ispred Ministarstva prosvete i tražimo smenu direktorke zbog ovog predloga. Svi, i muško i žensko....Da odbranimo svoju decu !

Đoković dobio školu, Bora Stanković eliminisan

Vest je potvrđena: osnovna škola "Bora Stanković" na Banjici pokrenuće inicijativu za promenu naziva ustanove u OŠ "Novak Đoković". U narednih nekoliko dana o ovome bi trebalo da se izjasni Školski odbor, a zatim će zahtev biti prosleđen Ministarstvu prosvete Srbije

Izvesni književnik Borisav Bora Stanković (1876-1927), za kojeg se navodno tvrdi da je predstavnik srpskog realizma, začetnik moderne proze, najpoznatiji pisac koji je u srpsku književnost uveo život svog rodnog kraja – Vranja, uskoro će ostati bez osnovne škole na beogradskoj Banjici koja, očito bezrazložno, još od 1953. nosi njegovo ime. Autor „Nečiste krvi“ i „Koštane“, posle 58 godina mentorstva ovoj školskoj ustanovi, moraće da ustupi mesto najpoznatijem živućem Srbinu: Novaku Đokoviću!

Prema rečima direktorke ove škole Zdravke Marjanović, ova fascinantna ideja potekla je od zaposlenih u školi, „kako bi se na neki način izrazila zahvalnost našem najpoznatijem teniseru za sve što je postigao u belom sportu, ali i za svoju zemlju“. Novak Đoković je, tvrdi Zdravka,
zajedno sa svojom braćom, Markom i Đorđem, bio učenik ove škole, koju su pohađali dramska spisateljica Biljana Srbljanović, predsednik Udruženja teniskih prifesionalaca Srbije Vuk Jeremić, književnik Filip David i glumica Bojana Maljević.

http://www.e-novine.com/entertainme...kovi-dobio-kolu-Bora-Stankovi-eliminisan.html

Dobro ***** mu materina ko uzgaja ovakve genetske greške ko što je ova nesrećna direktorica Zdravka ? :eek:
Mada realno uopšte ne čudi što u današnjoj Srbiji i u Obradovićevoj prosveti, nešto tako nije na lečenju , već je na čelu škole u glavnom gradu. :roll:

strasno sta rade ovi DS_ovci

svaka cast djokovicu za sve sto je postigao al skole treba da nose ime priznatih srpskih naucnika i knjizevnika a ne tenisera , hokejasa , skijasa itd.

Direktora je na ovaj način jasno objasnila deci da je u životu najvažnija lova, a, yebeš kulturu ! To je poenta njene inicijative.

Da je sreće, draga moja, svi u ponedeljak da se namestimo ispred Ministarstva prosvete i tražimo smenu direktorke zbog ovog predloga. Svi, i muško i žensko....Da odbranimo svoju decu !

Rado bih, ali jos trpim posledice sto sam se jednom usudila da strajkujem, ali moze da se u javnosti pokrene inicijativa da se direktorka smeni, nije joj tata u nasledje ostavio ni skolu ni direkotrsko mesto, ocigledno da je bukvalno krava, i mislim da ni Novaku Djokovicu ovo ne prija, niti da zeli da stvara razdor, najmanje da sebe stavi ispred Bore Stankovica. Dakle, zasad je sasvim dovoljno sto se pise, prenecu i na neke druge forume, mozda gospodja Krava cita, ako ume:(

svaka cast djokovicu za sve sto je postigao al skole treba da nose ime priznatih srpskih naucnika i knjizevnika a ne tenisera , hokejasa , skijasa itd.

Ništa više nego što su radili svi njihovi prethodnici...SPS, DSS....Titovi socijalisti...

Nsam čula da iko pominje reč legalizam sve dok je nije rekao Koštunica ! Kako je Voja progovorio, 'leb te yebo, svi počeše priču o legalizmu....

Slobodan Jovanović bio kužan i ružan, preko njegovog imena i dela vekovna prašina pala...Dok ga Voja ne izbunari 2000-te, niko za njega nije znao...Posle toga, čujem na tv...svi se gadjaju čitanjem dela Slobodana Jovanovića...Čak i citiraju njegove misli!

Posle smrti Zorana Djindjića svi su mu bili prijatelji, ne samo Čeda....Svi imaju priču..."ja i Zoran"..."Zoran je rek'o"....
Stičem utisak da samo ja nisam bila sa Zokijem na prs' u bulju.....da prostite.

Kad jedan u ulici otvori trafiku, svi ostali otvaraju trafike.
Kad jedan u Uljmi gaji pečurke, i svi ostali u Uljmi gaje pečurke. I selo pride!

Sad Nole igra tenis, svi u zemlji postadosmo teniski stručnjaci. Čak i ja, koja ne znam šta je bekhend, a šta forhend, ni gde je aut linija.

Nema to veze sa DS, SPS, RS..NSS...to ima veze sa mentalitetom.

Sad je vrag odn'o šalu..:cool:

Rado bih, ali jos trpim posledice sto sam se jednom usudila da strajkujem, ali moze da se u javnosti pokrene inicijativa da se direktorka smeni, nije joj tata u nasledje ostavio ni skolu ni direkotrsko mesto, ocigledno da je bukvalno krava, i mislim da ni Novaku Djokovicu ovo ne prija, niti da zeli da stvara razdor, najmanje da sebe stavi ispred Bore Stankovica. Dakle, zasad je sasvim dovoljno sto se pise, prenecu i na neke druge forume, mozda gospodja Krava cita, ako ume:(

Pošteno da kažem, i ja bih na ulicu, al iz fotelje.
Kad bih čula da ispred zgrade Ministarstva ima par hiljada ljudi, e, onda bih izašla.
Ne verujemo jedni drugima, i to je jedan od razloga.

Mislim da jedino Nole može stopirati ovu glupost. Nadam se da će na vreme reagovati.

Đoković dobio školu, Bora Stanković eliminisan

Vest je potvrđena: osnovna škola "Bora Stanković" na Banjici pokrenuće inicijativu za promenu naziva ustanove u OŠ "Novak Đoković". U narednih nekoliko dana o ovome bi trebalo da se izjasni Školski odbor, a zatim će zahtev biti prosleđen Ministarstvu prosvete Srbije

Izvesni književnik Borisav Bora Stanković (1876-1927), za kojeg se navodno tvrdi da je predstavnik srpskog realizma, začetnik moderne proze, najpoznatiji pisac koji je u srpsku književnost uveo život svog rodnog kraja – Vranja, uskoro će ostati bez osnovne škole na beogradskoj Banjici koja, očito bezrazložno, još od 1953. nosi njegovo ime. Autor „Nečiste krvi“ i „Koštane“, posle 58 godina mentorstva ovoj školskoj ustanovi, moraće da ustupi mesto najpoznatijem živućem Srbinu: Novaku Đokoviću!

Prema rečima direktorke ove škole Zdravke Marjanović, ova fascinantna ideja potekla je od zaposlenih u školi, „kako bi se na neki način izrazila zahvalnost našem najpoznatijem teniseru za sve što je postigao u belom sportu, ali i za svoju zemlju“. Novak Đoković je, tvrdi Zdravka,
zajedno sa svojom braćom, Markom i Đorđem, bio učenik ove škole, koju su pohađali dramska spisateljica Biljana Srbljanović, predsednik Udruženja teniskih prifesionalaca Srbije Vuk Jeremić, književnik Filip David i glumica Bojana Maljević.

http://www.e-novine.com/entertainme...kovi-dobio-kolu-Bora-Stankovi-eliminisan.html

Dobro ***** mu materina ko uzgaja ovakve genetske greške ko što je ova nesrećna direktorica Zdravka ? :eek:
Mada realno uopšte ne čudi što u današnjoj Srbiji i u Obradovićevoj prosveti, nešto tako nije na lečenju , već je na čelu škole u glavnom gradu. :roll:

facepunch.jpg

Pošteno da kažem, i ja bih na ulicu, al iz fotelje.
Kad bih čula da ispred zgrade Ministarstva ima par hiljada ljudi, e, onda bih izašla.
Ne verujemo jedni drugima, i to je jedan od razloga.

Mislim da jedino Nole može stopirati ovu glupost. Nadam se da će na vreme reagovati.

Ne bih to tako nazvala, ali nije daleko od istine. Medjutim, uzmi u obzir da je dosta nas koji smo hodali po raznim mitinzima, strajkovali za svoja prava, i uvek popili samo pljuvanje ili kaznu...Za jedno si sigurno u pravu (prosto verujem da ce tako biti) Nole je taj koji ce stopirati ovu glupost,ali direktorka ne sme da prodje bez kazne i za sam pokusaj da prekraja neprekrojivo, ali, bice o tome reci jos narednih dana..

Izvinite, ako je nekom od vas krivo što je Đoković za imidž Srbije učinio više no što će iko od vas, pa zavist jede, to nije moj problem.

Ti si, pretpostavljam, od onih koji ne znaju ko je bio Bora Stanković. E, vidiš zato i jesmo ovako u kurrcu, jer je nama važniji neki trenutni sportski as, od čoveka koji nas je zadužio kulturnim radom, čoveka koji je dokazao, pored mnogih drugih njemu sličnih prvaka iz redova našega naroda, da nismo stoka bezrepa nepismena. Međutim, turbofolk/grand/pink/b92/NVO industrija je na dobrom putu da od našeg naroda baš to napravi.

Zato, za razliku od nas, Englezi jesu nacija koju možeš da mrziš, ali ne možeš da joj se ne diviš. Nema trendova na svetu koji će uticati na to da i najzatucaniji huligan sa engleskih ulica ne zna ko je bio Vilijem Šekspir, i nema te sile koja će naterati nekoga da školu koja nosi naziv Džordž Gordon Bajron zameni sa npr. Vejn Runi.

Zašto neka druga škola ne bi mogla da se nazove po Bori Stankoviću? Zašto je to problem?

Pa, mnoge škole se zovu po Bori Stankoviću. Problem je u samom činu menjanja imena, odnosno pronalaženja "pogodnijeg i poželjnijeg". Problem je što ova izopačena, nenarodna i antisrpska vlast ima poremećen sistem vrednosti, što je njima prolazni teniski uspeh važniji od remekdelá Bore Stankovića. Njima su dva gren slema važnija od Koštane, a ATP 1000 i 500 turniri važniji od Nečiste krvi.

Izvini, ali ma koliko Djokovic bio svetla (sto se mene tice-najsvetlija) tacka u nasim zivotima i zivotu ove nazovi drzave, jedan je Bora Stankovic.
Ja nemam nista protiv da Djokovic dobije ono sto mu iskreno pripada, ali neka to bude neka nova skola koja jos nema ime, ili nesto slicno.

Ma, može da se po njemu nazove neki sportski centar, hala i sl. a ne škola, a i to je neukusno, u najmanju ruku, dok se dečko još uveliko aktivno bavi sportom.

Back