Bojkotujte KRZNO !!!

Pogledaj malo pažljivije snimak sa početka teme, deru ih žive, bez prethodnog omamljivanja i klanja,
Moj računar je star (kao i ja!) pa ne mogu da pogledam.
Čak i ako jeste tako nešto na snimku ne deluje mi verovatno jer internetom kruže razni snimci za koje se lako pokaže da su plod nečije mašte! (Primera radi, čovek koji eksplodira od koka kole. Vrhunska glupost što su nevernim Tomama pokazali i Razbijači mitova na Diskaveriju.)

izuzmimo ovaj put zagađenje životne sredine
Moralno pravo da govore o zagađenju životne sredine imaju samo pojedini nepušači! Oni koji osuđuju pušenje uvek i na svakom mestu!
Svi ostali ne bi smeli nikada da izgovore te tri reči!

Poslednja izmena:
Čak i ako jeste tako nešto na snimku ne deluje mi verovatno jer internetom kruže razni snimci za koje se lako pokaže da su plod nečije mašte! (Primera radi, čovek koji eksplodira od koka kole. Vrhunska glupost što su nevernim Tomama pokazali i Razbijači mitova na Diskaveriju.)
Procitaj u nekom dokumentu ako imas slabiji racunar metode kojima se neke (ne sve) zivotinje tretiraju da bi se dobila koza , al' bas ako hhoces da mi verujes na rec snimci su autenticni , eto slucajno se bavim 3D kompjuterskom animacijom i 3D modeliranjem, pa mozda mogu lakse da prepoznam koji video je fake a koji ne. :)

Moj računar je star (kao i ja!) pa ne mogu da pogledam.
__________________________________________________________________________________________
Svi mi znamo da covek ne moze da eksplodira od koka-kole, ali svi znamo da zivotinja moze da se ''odere na zivo'' i da se to snimi i postavi na internet. Snimci koji su ovde postavljeni su okrutna realnost,a ne plod necije maste.

Zaista se ne razumem u tehnologiju ali mi nikako nije jasno zašto bi se životinje drale žive?
U celoj toj priči ima nešto neverovatno - čak i ako je snimak zaista pravi.
Verujem da ovde ima stručnjaka koji bi mogli da objasne o čemu se tu radi.

Posebno sam rezervisan ako taj snimak dolazi iz SAD.
Lako je moguće da je snimak napravljen samo za potrebe neke kampanje a da se sistematski tako nigde ne radi. Ko god samo malo razmisli, lako će doći do zakčljučka da dranje živih životinja ne može imati nikakve tehnološke svrhe!

Zaista se ne razumem u tehnologiju ali mi nikako nije jasno zašto bi se životinje drale žive?

Lako je moguće da je snimak napravljen samo za potrebe neke kampanje a da se sistematski tako nigde ne radi. Ko god samo malo razmisli, lako će doći do zakčljučka da dranje živih životinja ne može imati nikakve tehnološke svrhe!

``experti `koji uzgajaju zivotinje zbog krzna`` kazu da je lakse oderati krzno sa zive zivotinje,nego sa mrtve. Snimaka imas koliko hoces...

Da li se ovde ljudi šale kad kažu da je snimljeni materijal montaža? Kako neko uopšte može da se šali sa ovakvom temom? Naravno da nije montaža, već istina koja nije od juče. Ovde je uglavnom prisutan mladi naraštaj koji se ne seća vremena bez računara, ali ima nas koji se sećamo. U to vreme postojali su časopisi i kampanje koje su se vodile protiv upotrebe prirodnog krzna, protiv eksprimenata, za zabranu cirkusa i zoo vrtova. Sve to se radi odavno, jer se i pre za to znalo. Nije bila potrebna nova tehnologija da se dodje do saznanja o postojanju svih tih zlostavljanja, nije nameštaljka spravljena u propagandne svrhe, nego je surova istina u kojoj i dalje stradaju mnogobrojne životinje.

Da li se ovde ljudi šale kad kažu da je snimljeni materijal montaža? Kako neko uopšte može da se šali sa ovakvom temom? Naravno da nije montaža, već istina koja nije od juče. Ovde je uglavnom prisutan mladi naraštaj koji se ne seća vremena bez računara, ali ima nas koji se sećamo. U to vreme postojali su časopisi i kampanje koje su se vodile protiv upotrebe prirodnog krzna, protiv eksprimenata, za zabranu cirkusa i zoo vrtova. Sve to se radi odavno, jer se i pre za to znalo. Nije bila potrebna nova tehnologija da se dodje do saznanja o postojanju svih tih zlostavljanja, nije nameštaljka spravljena u propagandne svrhe, nego je surova istina u kojoj i dalje stradaju mnogobrojne životinje.
Da, secam se da je glumica Brizit Bardo posvetila zivot tome. Ne znam da li je jos ziva.

Poslednja izmena:
``experti `koji uzgajaju zivotinje zbog krzna`` kazu da je lakse oderati krzno sa zive zivotinje,nego sa mrtve. Snimaka imas koliko hoces...
Dovoljno je što si stavio znake znake navoda reči "experti"!
Poznavao sam jednog odgajivača ali mu nikada nije padalo napamet da dere nutriju živu! I dalje mi je to van pameti, bez obzira šta se priča - i šta kome odgovara da se priča!

I do danas, koliko znam, ne postoji veštački materijal koji ima osobine kao krzno! Svi su lošiji!

SNimak je autentican, pitice sa krznarske farme u Kini. Verujem da tehnika ima neke veze sa minimalnim ostecenjima na krznu.

Da, secam se da je glumica Brizit Bardo posvetila zivot tome. Ne znam da li je jos ziva.

Ziva je i dalje, osnovala je BB fondaciju i bavi se izmedju ostalog CNR projektima u celom svetu, njena fondacija je medju prvima to radila u BG.

Poznavao sam jednog odgajivača ali mu nikada nije padalo napamet da dere nutriju živu! I dalje mi je to van pameti, bez obzira šta se priča - i šta kome odgovara da se priča!

I do danas, koliko znam, ne postoji veštački materijal koji ima osobine kao krzno! Svi su lošiji!

Ekspert koji ce uraditi sve za profit. Taj odgajivac za koga ti tvrdis da nije drao zivotinje zive, ne osporava cinjenicu da se zivotinje zive deru zbog krzna, jer je lakse za skidanje. Ima na milione snimaka,koji su snimani javno ili tajno kako se zive zivotinje deru.
Postoji industrija vestackog krzna, koji uspesno zamenjuje pravo krzno. Ima istu funkciju,jeftinije i ne muce se zivotinje.

Nije van pameti, mozda taj odgajivac koga ti poznajes vodi racuna o tome, ali cinjenica je da se na filmovima vidi da se zivotinje deru zive. Zasto? Pa, izmedju ostalog, nema se vremena za cekanje, profit je bog, a taj radnik je na dnu lanca i ocito radi na normu. Dovoljno je pogledati odnos tih ljudi prema zivotinjama koje ubijaju, malo im je sto sve to rade nego im se jos i podsmevaju, smeju se dok to rade, izigravaju boga. Kina je poznata po mnogobrojnim vrstama zlostavljanja zivotinja. Odnos prema zivotu uopste u toj zemlji je specifican. Setimo se samo njihove revolucije i mera koje su sprovodili da bi je ucvrstili. Ljudi su ginuli samo tako.

Da, pojela je srce, bolesnica iz Kanade. Bojkot je jedino sto mi odavde mozemo uciniti i demonstracije pred ambasadom kad su neki njihovi vazni datumi. Ali, oni me ne brinu, izborice se nekako, brinu me Kinezi. Tamo ce se tesko nesto promeniti, a ima ih kod nas, a psi na sve strane ...

Back