Bojkot trgovinskih lanaca u Srbiji

Podržavate li ideju bojkota trgovinskih lanaca u Srbiji?

• Ukupno glasova
    39
Dao sam ti predlog u skladu sa interesovanjima :mrgreen:
Ako je u skladu sa mojim interesovanjima onda ja nemam šta da tražim u SNS restoranu.
Ceo svet zna koju kafu pijem.
Poganjaju me po forumu za onih 4 tegli Jacobs kafe od 200gr i 2 od 100gr
a samo sam im demonstrirao da sam uštedeo teglu i po tj 300 gr
ja bio šokiran reakcijom

ne mrze oni mene zbog blagonaklonih stavova prema SNS-SPS-JS koaliciji plus mnoge druge stranke, nego što pijem KVALITET :rtfm: :kafa: :heart:

Od SNS-a stoji da sam se ogrebo za kafu na izbornom štandu, legla mi ko budali šamar
još troškarim upaljače, pitao me neki student jel imam upaljač ja mu dao reko zadrži.

još sam i fotkao AV čašu za forum
a fotkao bih ja i druge, ne bih imao ja nikakav moralni problem da uzmem i sa Žutog štanda kafu samo da je oni nisu odneli kući za sebe

Ako je u skladu sa mojim interesovanjima onda ja nemam šta da tražim u SNS restoranu.
Ceo svet zna koju kafu pijem.
Poganjaju me po forumu za onih 6 tegli Jacobs kafe od 200gr i 2 od 100gr
a samo sam im demonstrirao da sam uštedeo teglu i po tj 300 gr
ja bio šokiran reakcijom

ne mrze oni mene zbog blagonaklonih stavova prema SNS-SPS-JS koaliciji plus mnoge druge stranke, nego što pijem KVALITET

Od SNS-a stoji da sam se ogrebo za kafu na izbornom štandu, legla mi ko budali šamar
još troškarim upaljače, pitao me neki student jel imam upaljač ja mu dao reko zadrži.

još sam i fotkao AV čašu za forum
a fotkao bih ja i druge, ne bih imao ja nikakav moralni problem da uzmem i sa Žutog štanda kafu samo da je oni nisu odneli kući za sebe

jbg da si jače botovao možda bi mogao da biraš kafu. Mora to brže, jače i bolje. Pogledaj npr. Marka Đurića. Nema kod njega zezancije, nego pun gas i evo ga čovek sad ambasador tako se to radi.

Ali su zato cene itekako poredive, i rastu konstantno. Neki vid pritiska se mora desiti.
Pitanje je zasto su cene visoke?
Ima mnogo razlicitih supermarketa u Srbiji tako da ne bih rekao da je u pitanju monopol, profit za maxi i lidl mi se ne cini kao visok,
tako da imam osecaj da je mozda problem negde drugde?

Slazem se da su cene visoke i da treba nesto preduzeti- no treba prvo potvrditi uzroke, a onda delovati.

jbg da si jače botovao možda bi mogao da biraš kafu. Mora to brže, jače i bolje. Pogledaj npr. Marka Đurića. Nema kod njega zezancije, nego pun gas i evo ga čovek sad ambasador tako se to radi.
aman zaman ja nisam bot
to sam što sam kolko me zanimalo ja završio
za razliku od ovde nekih drugova i drugarica sa Društvenog smera ja sam napustio kancelariju na prvi marifetluk a oni nisu nego pišu junačke deseterce o smeni vlasti da bi institucije u kojima se baš oni nalaze radile kako treba?!
iebavao se godinama posle kod novokomponovanih privatnika pa gde prošao bolje gde bio bar plaćen ali niko da se isprsi za ugovor o radu
na kraju mi došlo iz lepog dela tela u glavu da je najbolje biti u velikom sistemu
mislim nemam ja šta kome ovde da se pravdam
išao od radnje do radnje ko da se završio rat pa jel treba neko za podigni i spusti?
I na kraju me primiše, ne ljubi lep nego uporan.
ne kukam, čak nije ni loše, sad se otimaju za mene, e oćeš kad sam te pitao - javi se sajtu

Ima mnogo razlicitih supermarketa u Srbiji tako da ne bih rekao da je u pitanju monopol, profit za maxi i lidl mi se ne cini kao visok,

Slazem se da su cene visoke i da treba nesto preduzeti- no treba prvo potvrditi uzroke, a onda delovati.
Akcize i takse koje naplaćuje država

Trgovci uzimaju standardno jer kako objasniti da je kod svih 1500 rsd fiksno Jacobs Monarch 200gr?

Drugo su interni brendovi trgovaca gde je zbog nižeg kvaliteta imitacije proizvoda cena niža.

Po uzoru na Hrvatsku a moguće i BiH i Sloveniju a u skaldu sa nerealno visokim cenama, ničim opravdanim, trebamo li i mi krenuti sličnim putem bojkota kupovine proizvoda u Srbiji, u početku ograničeno na nekoliko dana a onda totalni bojkot?

Ovo bi bio dobar dodatak tekućim protestima i generalnom štrajku, još jedan oblik otpora pohleponoj i bahatoj vlasti. Mislite li da bi ova ideja mogla dati rezultate? Imate neko drugo rešenje?
Apsolutno, ali nije poenta da se nakupuje u četvrtak boga oca pa onda kao kuliraš u petak.
Treba barem nedelju dana bojkotovati npr samo Ideu i merkator, pa nedelju Univerexport i Lidl, pa nedelju Maxi i Dis.....
Tada će osetiti malo jače nego jedan dan.
I ispratiti radi li to uopšte.
Stavljanje nekih stvari na akciju nedelju dana kao u Hrvatskoj trenutno pa posle postepeno vraćanje nije dugoročno rešenje.

Apsolutno, ali nije poenta da se nakupuje u četvrtak boga oca pa onda kao kuliraš u petak.
Treba barem nedelju dana bojkotovati npr samo Ideu i merkator, pa nedelju Univerexport i Lidl, pa nedelju Maxi i Dis.....
Tada će osetiti malo jače nego jedan dan.
I ispratiti radi li to uopšte.
Stavljanje nekih stvari na akciju nedelju dana kao u Hrvatskoj trenutno pa posle postepeno vraćanje nije dugoročno rešenje.
Od nečega mora da se namire plate u državnom sektoru.
Društvenjaci znaju o čemu je reč
Zato ih nema

u dogovoru među njima,
ne može jedan dignut cijenu 20% a ostali držat neku normalnu...jer ovaj šta diže - puši.
ako sjednu za stol i dogovore se da svi dižu, njima svima dobro a mušterija puši :ok:
ovo sve je testiranje granice do koje mogu ići...

Malo im akcize daj i pdv na marže da lapamo. Ne ide stojko...ima sve svoje granice.
**** državu ako zavisi od moje kupovine iriškog sira i sremskih kobasica :lol:
Meni se cini da je tu drzava vise kriva no supermarketi, medjutim tesko je doneti zakljucak jer dostupni podaci kasne, jos nije obracunata 2024 godina,

no 2023 je Maxi delhaize imao totalni obrt (revenue) od 1,36 milijardi evra i profit od 66 miliona evra (na oko 500 radnji)
2023 je Lidl ima 882 miliona evra totalnog obrta i oko 15 miliona evra (75 radnji).

Ako sam dobro izracunao Maxi je imao 4.85% marze profita, a Lidl 1.7%.

Back