Bojkot trgovinskih lanaca u Srbiji

Podržavate li ideju bojkota trgovinskih lanaca u Srbiji?

• Da, podržavam

• Ne, nema potrebe

• Jesam za reakciju ali ne bojkotom

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

Perperius

Veoma poznat
Poruka
13.371
Po uzoru na Hrvatsku a moguće i BiH i Sloveniju a u skaldu sa nerealno visokim cenama, ničim opravdanim, trebamo li i mi krenuti sličnim putem bojkota kupovine proizvoda u Srbiji, u početku ograničeno na nekoliko dana a onda totalni bojkot?

Ovo bi bio dobar dodatak tekućim protestima i generalnom štrajku, još jedan oblik otpora pohleponoj i bahatoj vlasti. Mislite li da bi ova ideja mogla dati rezultate? Imate neko drugo rešenje?

Ideja vidim već postoji:

Efektiva pozvala građane na bojkot velikih trgovinskih lanaca u petak, 31. januara​

Udruženje za zaštitu potrošača Efektiva pozvalo je danas sve građane na bojkot velikih trgovinskih lanaca u petak, 31. januara.

Kao razlog za ovaj poziv, iz Efektive ukazuju da u Srbiji imamo najviše cene u Evropi.

Oni pozivaju sve građane da tog dana ništa ne kupuju u velikim trgoivnskim lancima kao što su Delez u sklopu kog posluju „Maxi“ i „Shop&Go“, zatim Merkator, čiji su „Idea“ i „Roda“, kao i „DIS“, „Lidl“ i „Univerexport“.

https://www.danas.rs/vesti/ekonomija/efektiva-bojkot-trgovinski-lanci-cene/

Ljudima trebaju određene namirnice da prežive, a sam bojkot bi napravio problem oko toga. Mimo toga, svi ti privatnici su prepuni para tako da par dana bojkota neće ni osetiti jer će se ta roba svakako prodati.

U Hrvatskoj već dalo solidne rezultate nakon samo nedelju dana bojkota:

ffgfg.png

Po uzoru na Hrvatsku a moguće i BiH i Sloveniju a u skaldu sa nerealno visokim cenama, ničim opravdanim, trebamo li i mi krenuti sličnim putem bojkota kupovine proizvoda u Srbiji, u početku ograničeno na nekoliko dana a onda totalni bojkot?

Ovo bi bio dobar dodatak tekućim protestima i generalnom štrajku, još jedan oblik otpora pohleponoj i bahatoj vlasti. Mislite li da bi ova ideja mogla dati rezultate? Imate neko drugo rešenje?
Mi seljaci mozemo izdrati bojkot ,a kako ce izdrzati ,,gradzani"?

Back