Pumpaj Dinstanović
Zaslužan član
- Poruka
- 105.655
mislim da su 400 000 glasaca iz SPS interesni ili clanovi stranke, nesto ih povezuje itd.
Hajde da kažemo da je nekada (skoro) tako bilo. Danas? Vrlo upitno.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
mislim da su 400 000 glasaca iz SPS interesni ili clanovi stranke, nesto ih povezuje itd.
bojkot moze za SPS samo dobra da donese 40 poslanika mozda cak.Hajde da kažemo da je nekada (skoro) tako bilo. Danas? Vrlo upitno.
bojkot moze za SPS samo dobra da donese 40 poslanika mozda cak.
sve se to da ispraviti do 2024. a u medjuvremenu se drzi tu gde je,nece biti neki znacajan pad siguran sam.To samo po sebi bukvalno ništa ne znači. Poslanička mesta su klupe za nekoliko pojedinaca, malo više plata...deo kolača koji se posle izbora raspodeljuje je identičan kao i na pređašnjim. Zapravo, i gori od prethodnog jer će odnos biti nepovoljniji (iliti, biće više u korist naprednjaka).
Nešto poslanika gore ili dole znači kada postoje praktični razlozi za to, kao npr. dostizanje do magičnih 126 glasova. U ovom kontekstu, posve je besmisleno tj. od samog bojkota SPS neće imati (izvan, naravno, celog konteksta da Vučić sad ponovo podržava socijaliste šakom i kapom, jer su vrlo potrebni) nikakve koristi. Kolač je isti, a tanjir SPS-a (odnos je ključan) će zapravo vrlo verovatno biti i manji, a ne veći. Tako da se može desiti da SPS ima i za više od 50% uvećanje mesta u parlamentu, ali da u praksi bude upravo toliko slabiji kao stranka nego pre 4 godine.
@Slaven777 a mene nesto jeremiceva narodna stranka podseca na kostunicu i dss...jel to ja fantaziram ili i ti prepoznajes nesto?.

po meni sasvim okej opcija.Hahahah, ne priviđa ti se. Videćemo još kada se iskristališu stvari; sad 3. novembra bi trebalo da bude skupština koja bi trebalo da zaokruži proces formiranja stranke, ali definitivno deluje iz više razloga da je Jeremić novi Koštunica.![]()
po meni sasvim okej opcija.
hoces li ucestvovati?
| Назив | Бр. места | проценат |
|---|---|---|
| Српска напредна странка + независни посланици из квоте СНС (А. Вучић) | 93 | 37,20 |
| Социјалдемократска партија Србије (Р. Љајић) | 10 | 4,00 |
| Партија уједињених пензионера Србије (Ј. Кркобабић) | 9 | 3,60 |
| Нова Србија (В. Илић) | 5 | 2,00 |
| Покрет социјалиста (А. Вулин) | 3 | 1,20 |
| Српска народна партија (Ненад Поповић, бивши ДСС) | 3 | 1,20 |
| Српски покрет обнове (В. Драшковић) | 3 | 1,20 |
| Покрет снага Србије (Б. Карић) | 2 | 0,80 |
| Народна сељачка странка (М. Ристичевић) | 1 | 0,40 |
| Самостални ДСС (А. Младеновић, бивши ДСС) | 1 | 0,40 |
| Уједињена сељачка странка (Милија Милетић) | 1 | 0,40 |
| Социјалистичка партија Србије (И. Даћић) | 20 | 8,00 |
| Јединствена Србија (Д. М. Палма) | 6 | 2,40 |
| Зелени Србије (Иван Карић) | 2 | 0,80 |
| Комунистичка партија (Јошка Броз) | 1 | 0,40 |
| Српска радикална странка (В. Шешељ) | 22 | 8,80 |
| Доста је било (С. Радуловић) | 16 | 6,40 |
| Демократска странка (З. Лутовац) | 13 | 5,20 |
| Демократски савез Хрвата у Војводини (Т. Жигманов) | 1 | 0,40 |
| Заједно за Србију (Н. Зеленовић) | 1 | 0,40 |
| Нова странка (З. Живковић) | 1 | 0,40 |
| Српски покрет Двери (Б. Обрадовић) | 7 | 2,80 |
| Демократска странка Србије (М. Јовановић) | 6 | 2,40 |
| Лига социјалдемократа Војводине (Н. Чанак) | 4 | 1,60 |
| Либерално-демократска партија (Ч. Јовановић) | 4 | 1,60 |
| Социјалдемократска странка (Б. Тадић) | 4 | 1,60 |
| Народни покрет Србије (В. Јеремић) | 1 | 0,40 |
| Савез војвођанских Мађара (И. Пастор) | 4 | 1,60 |
| Бошњачка демократска заједница Санџака (М. Зукорлић) | 2 | 0,80 |
| Странка демократске акције Санџака (С. Угљанин) | 2 | 0,80 |
| Зелена странка (Горан Чабради) | 1 | 0,40 |
| Партија за демократско деловање (Шаип Камбери) | 1 | 0,40 |
УКУПНО | 250 | 100,00 |
po meni sasvim okej opcija.
kako mislis da ga spasavaju?
kazu da kad se napravi pesma o nekom coveku taj obicno ili vise nije vise medju nama ili je prestao sa svojim radom i delom....ciljas na to?Moljac, si video ovo?
Šta misliš zašto baš sad i zašto baš ova pesma?
kazu da kad se napravi pesma o nekom coveku taj obicno ili vise nije vise medju nama ili je prestao sa svojim radom i delom....ciljas na to?
ili da riblja corba i preletaci traze spas u SPS?
sto se tice NS mislim da je iz tog razloga sto pricas da dolaze iz vlasti u NS upravo i jedan od razloga sto je to novi DSS, jer je i u njega dolazio kadar iz SPS.
to je po meni i deo same ideologije - tu bih recimo svrstao ljude koji mozda rade u drzavnom sektoru ili imaju nekoga ko je nekako povezan ili zavisi od vlasti, ali ne vole vlast, pa hoce da je menjaju ali opet nece kompletnu lustraciju i radikalne mere jer imaju nesto da izgube. neka umerenost. ta opcija (nekad DSS a sad NS) je desetka na kec za ljude koji od vlasti zavise ali je i ne zele.svaka velika i ozbiljna opozicija mora da ima jednog takvog.
oni su meni u opoziciji (kada god kazem opozicija mislim SZS+PSG) najbolja opcija jer mislim da su te dos price o radikalnim promenama gde ce nesto da se sasece iz korena nemoguce. i vucic je dosao sa tom pricom 2014. kao borba protiv kriminala korupcije. cak je imao i podrsku tog nekog "elitnog" dela drustva. ja za NS mislim da ce po pitanju stavova biti:Tako je. Zato npr. Narodna stranka ima dogovor sa policijom. S jedne strane, ne učestvuju u radikalnijim akcijama (tipa upada u RTS ili farbanja vrata) a sa druge policija ima instrukcije da narodnjake ne privodi kada treba nekog hapsiti.
Da je ovaj bagra- to mu se vidi i bez vlastiNarodna stranka je najslabija u SZS, imaju samo 1% po anketama, Đilas ima 3%, Boško 4% i DS ima 2%. Ostali imaju neki sitniš i to je to. Jeremić i Narodna stranka su pukli pogotovo nakon što su objavili onaj razgovor sa Crnogorcem. Đilasu isto šteti ovaj pandur što ga odruka ali on je ionako omražen bio, veću štetu je režim naneo Jeremiću. Mislim da trenutno Boško ima najbolju poziciju odmah posle Sergeja, njega režim može samo da blati kako je nasilnik i fašista ali ne može da mu isčupa neke snimke iz prošlosti kao Jeremiću i Đilasu dok su ovi bili vlast. Budućnost na političkoj sceni opozicije imaju samo Sergej, Boško i Šapić jer su koliko toliko novi i slabo ima afera oko njih. I onaj Vacić ima solidne šanse ma koliko to zvučalo presmešno.
Narodna stranka je najslabija u SZS, imaju samo 1% po anketama, Đilas ima 3%, Boško 4% i DS ima 2%. Ostali imaju neki sitniš i to je to. Jeremić i Narodna stranka su pukli pogotovo nakon što su objavili onaj razgovor sa Crnogorcem. Đilasu isto šteti ovaj pandur što ga odruka ali on je ionako omražen bio, veću štetu je režim naneo Jeremiću. Mislim da trenutno Boško ima najbolju poziciju odmah posle Sergeja, njega režim može samo da blati kako je nasilnik i fašista ali ne može da mu isčupa neke snimke iz prošlosti kao Jeremiću i Đilasu dok su ovi bili vlast. Budućnost na političkoj sceni opozicije imaju samo Sergej, Boško i Šapić jer su koliko toliko novi i slabo ima afera oko njih. I onaj Vacić ima solidne šanse ma koliko to zvučalo presmešno.
Dveri su hitro podnele tužbu protiv ekipe da kontrolišu situaciju. Sve više i više ljudi smatra da je Đilas kupio Dveri. Ja mislim da je Boškov neki dugoročni plan možda da privuče umerenije ljude i, kako da se izrazim, promeni svoje biračko telo (bukvalno zamenjujući ih za neke druge, i to čak većinom). Ali to nije sadašnjost. To je jedan potencijal i to su neka buduća vremena. Sadašnja realnost je da su Dveri najmanje od dana registracije kao političke stranke. Šta misliš na šta je komša mislio kada je bio jednom napisao da će možda Dveri postati deo Đilasove stranke (ili nešto slično), pre formiranja SSP-a?Mislim da će glasači opozicije uvek biti usmereni ka novim likovima na sceni i da Vučića mogu da zamene samo noviji ljudi a ne stari režim. Mislim da pripadnici prethodnog režima mogu samo da se šlepaju uz nove likove. Takodje mislim da broj članova ne znači nužno i mnogo glasova, pogotovo kod birača opozicije kojima je dojadilo učlanjivanje u stranku. Uglavnom oni koji su usmereni ka vlasti se učlanjuju u stranke na vlasti da bi imali koristi i to su birači vlasti a birači opozicije ne gledaju ko ima više članova nego ko je nov i ko ima harizmu da vodi protest. Tu su se najbolje pokazali Sergej i Boško. Đilas ne ume da povede masu na protestima, njega vrlo lako neko može da gadja jajima i da ga psuje na protestu ko i Tadića dok Jeremić se baš ukopao sa tim govorom Uskrs haha, on se neće više gurati na protestima. U suštini ko bude aktivan na protestima i ko bude najviše govorio na njima a ne bude izviždan ima veće šanse od nekih koji imaju stranku i članove. Pa i Zoki Bunda ima dosta članova pa opet od njega veću šansu imaju i Sergej i Boško.Rejtinzi svih pojedinačnih stranaka u okviru udružene opozicije, sa izuzetkom možda jedino Pokreta slobodnih građana, čija podrška je ipak takođe izuzetno fleksibilna i varira u rasponu od doslovno preko 100 odsto, nalaze sa na nivou statističke greške. Kada su takve situacije, izuzetno je teško procenjivati stvarnu podršku pojedinačnih konstitutivnih elemenata Saveza za Srbiju. Nekad i zbog toga što, kao što i sam primećuješ (video snimak koji pominješ praktično nikakve posledice nije imao...ljudi se na to ni ne osvrću, čak ni režimski; daleko su veći problemi bili Jeremićevo ishitreno pašće pre Uskrsa na protestu ispred predsedništva i slični gafovi, nego taj stari snimak).
Osim toga, ako se desi da bude veliki bojkot opozicije, sami rejtinzi tu neće biti ni od kakvog značaja...ili barem bolje rečeno, neće biti bitni još neko vreme. Ono što je ključno jeste kako će se poneti ljudi u narednih godina, iskoristiti prostor i, naravno, raditi na terenu. Ne znam iz kojih anketa izvlačiš te procente, jer pojedinačnih već dugo vreme nije bilo. Sve skorije ankete imale su samo grupisano opciju SzS, bez elemenata.
Ako i kažemo da ne precenjuješ ličnu popularnost Boškovu (jer zasigurno ne citiraš neku anketu) moram ti reći da grešiš u vezi Dveri. Da ponovim nešto što sam već jednom rekao: Narodna stranka ima u četiri opštine više članova nego Dveri u Republici Srbiji. Možda si se poneo onim što je Zoran Živković u 360 stepeni izjavio, pominjući da od opozicije jedino što ima su DS i Dveri. Dveri su, u komparaciji sa demokratama i narodnjacima, jedna mala stranka. To je Boško i sam izjavio na skupštini, kada je bila (dakle i oni su svesni te realnosti).
Dverjansko članstvo se strašno osulo. Poslednju situaciju imali su kada je Jelena Vujanović trebalo da bude Boškov protivkandidat na izborima za šefa stranke. Oni nemaju novi priliv članstva, već samo jedan konstantan odliv, od 2012. godine na ovamo. A pretpostavljam i da nisi čuo za aferu sa trojkom iz Pančeva i paricama.Dveri su hitro podnele tužbu protiv ekipe da kontrolišu situaciju. Sve više i više ljudi smatra da je Đilas kupio Dveri. Ja mislim da je Boškov neki dugoročni plan možda da privuče umerenije ljude i, kako da se izrazim, promeni svoje biračko telo (bukvalno zamenjujući ih za neke druge, i to čak većinom). Ali to nije sadašnjost. To je jedan potencijal i to su neka buduća vremena. Sadašnja realnost je da su Dveri najmanje od dana registracije kao političke stranke. Šta misliš na šta je komša mislio kada je bio jednom napisao da će možda Dveri postati deo Đilasove stranke (ili nešto slično), pre formiranja SSP-a?
Narodna stranka je najslabija u SZS, imaju samo 1% po anketama, Đilas ima 3%, Boško 4% i DS ima 2%. Ostali imaju neki sitniš i to je to. Jeremić i Narodna stranka su pukli pogotovo nakon što su objavili onaj razgovor sa Crnogorcem. Đilasu isto šteti ovaj pandur što ga odruka ali on je ionako omražen bio, veću štetu je režim naneo Jeremiću. Mislim da trenutno Boško ima najbolju poziciju odmah posle Sergeja, njega režim može samo da blati kako je nasilnik i fašista ali ne može da mu isčupa neke snimke iz prošlosti kao Jeremiću i Đilasu dok su ovi bili vlast. Budućnost na političkoj sceni opozicije imaju samo Sergej, Boško i Šapić jer su koliko toliko novi i slabo ima afera oko njih. I onaj Vacić ima solidne šanse ma koliko to zvučalo presmešno.
Mislim da će glasači opozicije uvek biti usmereni ka novim likovima na sceni i da Vučića mogu da zamene samo noviji ljudi a ne stari režim. Mislim da pripadnici prethodnog režima mogu samo da se šlepaju uz nove likove. Takodje mislim da broj članova ne znači nužno i mnogo glasova, pogotovo kod birača opozicije kojima je dojadilo učlanjivanje u stranku. Uglavnom oni koji su usmereni ka vlasti se učlanjuju u stranke na vlasti da bi imali koristi i to su birači vlasti a birači opozicije ne gledaju ko ima više članova nego ko je nov i ko ima harizmu da vodi protest. Tu su se najbolje pokazali Sergej i Boško. Đilas ne ume da povede masu na protestima, njega vrlo lako neko može da gadja jajima i da ga psuje na protestu ko i Tadića dok Jeremić se baš ukopao sa tim govorom Uskrs haha, on se neće više gurati na protestima. U suštini ko bude aktivan na protestima i ko bude najviše govorio na njima a ne bude izviždan ima veće šanse od nekih koji imaju stranku i članove. Pa i Zoki Bunda ima dosta članova pa opet od njega veću šansu imaju i Sergej i Boško.
Da, al trebalo bi ti novi likovi i malo nešto da znaju.Mislim da će glasači opozicije uvek biti usmereni ka novim likovima na sceni i da Vučića mogu da zamene samo noviji ljudi a ne stari režim. Mislim da pripadnici prethodnog režima mogu samo da se šlepaju uz nove likove. Takodje mislim da broj članova ne znači nužno i mnogo glasova, pogotovo kod birača opozicije kojima je dojadilo učlanjivanje u stranku. Uglavnom oni koji su usmereni ka vlasti se učlanjuju u stranke na vlasti da bi imali koristi i to su birači vlasti a birači opozicije ne gledaju ko ima više članova nego ko je nov i ko ima harizmu da vodi protest. Tu su se najbolje pokazali Sergej i Boško. Đilas ne ume da povede masu na protestima, njega vrlo lako neko može da gadja jajima i da ga psuje na protestu ko i Tadića dok Jeremić se baš ukopao sa tim govorom Uskrs haha, on se neće više gurati na protestima. U suštini ko bude aktivan na protestima i ko bude najviše govorio na njima a ne bude izviždan ima veće šanse od nekih koji imaju stranku i članove. Pa i Zoki Bunda ima dosta članova pa opet od njega veću šansu imaju i Sergej i Boško.

Mislim da će glasači opozicije uvek biti usmereni ka novim likovima na sceni i da Vučića mogu da zamene samo noviji ljudi a ne stari režim. Mislim da pripadnici prethodnog režima mogu samo da se šlepaju uz nove likove. Takodje mislim da broj članova ne znači nužno i mnogo glasova, pogotovo kod birača opozicije kojima je dojadilo učlanjivanje u stranku. Uglavnom oni koji su usmereni ka vlasti se učlanjuju u stranke na vlasti da bi imali koristi i to su birači vlasti a birači opozicije ne gledaju ko ima više članova nego ko je nov i ko ima harizmu da vodi protest. Tu su se najbolje pokazali Sergej i Boško. Đilas ne ume da povede masu na protestima, njega vrlo lako neko može da gadja jajima i da ga psuje na protestu ko i Tadića dok Jeremić se baš ukopao sa tim govorom Uskrs haha, on se neće više gurati na protestima. U suštini ko bude aktivan na protestima i ko bude najviše govorio na njima a ne bude izviždan ima veće šanse od nekih koji imaju stranku i članove. Pa i Zoki Bunda ima dosta članova pa opet od njega veću šansu imaju i Sergej i Boško.