Бојкот аеромитинга

Nema veze vazdushni prostor. Nije velik ni Vijetnam(zapravo, ''tanak'' je) pa ima Su-30. Su-30 mozhe sve shto i MiG-35, ali obrnuto nije sluchaj, MiG je slabiji kao presretach, u borbi na vecim daljinama, jer mu je slabiji radar. To shto je Su-30 velik i ima veliki domet, ne smeta, od vishka glava ne boli.

pa su-30MKI je izuzeto dobar avion, nemam ja tu primedbe samo smatram da bi nama vise pristala najmodernija verzija MIG-29 sa motorima i radarom predvidjenim za MIG-35

Dani Zoltan moj je klasic.........................prica je to posebna...............................sad zavrsava knjigu o tim dogadjajima ali dokumentovano..............izdao je i CD....................o tom dogadjaju ili dogadjajima...............................SASTAV U KABINI RAKETNOG SISTEMA je odradio sve...........Ti se ljudi zaboravljaju.............................

Ne zaboravljaju se, ali je ipak on bio taj ko je prepravio taj sistem (radar), i ko je doneo odluku da obori taj avion, i time na sebe preuzeo ogromnu odgovornost.
Ni za jedno nije imao dozvolu nadređenih.

Dani, Bog ti dao svako dobro :worth:

sam smisao aero mitinga je glup

to vam je cirkus za budale.

cilj pilota vojnih aviona nije da budu cirkuzanti i izvode figure po vazduhu vec da u borbi u vazduhu savladaju neprijatelja.

drugo vreme dogfighta u avijaciji je zavrseno sada je vreme raketa i radara sa tzv sistemom Fire and Forget

u sistemu moderne avio borbe piloti uopste vise ne vide protivnicke avione - celom borbom rukovodi kompjuter i radar . pilotova uloga u avionu je samo da pritisne dugme u odgovarajucem trenutku , uzleti i vrati avion nazad u bazu.

Evo recimo indija je upravo raspisala tender za nabavku air-to-air fire-and-forget raketa za svoje Jaguar avione. Uslovi tendera su da je domet rakete preko kiloemtara, da ima vektorski trust, da se u potpunosti samostalno navodi sto je i sama sustina fire-and-forget tehnike kao i da moze da se ispaljuje unazad tj da avion ne mora da bude okrenut pravo ka cilju.

Preko kilometra? Šta je jedan km u avijaciji? Verovatno si napravio lapsus.

Ne zaboravljaju se, ali je ipak on bio taj ko je prepravio taj sistem (radar), i ko je doneo odluku da obori taj avion, i time na sebe preuzeo ogromnu odgovornost.
Ni za jedno nije imao dozvolu nadređenih.

Dani, Bog ti dao svako dobro :worth:

mom bratu od tetke kapetan nije hteo da da dozvolu da obori F-16 kojeg je lockovao strelom ili iglom , prilikom bombardovanja aerodroma u sjenici , onda je ovaj popizdoe bacio sve i oterao kapetana u pm , pa je zbog toga dobio ja mislim i 10 dana zatvora.

mom bratu od tetke kapetan nije hteo da da dozvolu da obori F-16 kojeg je lockovao strelom ili iglom , prilikom bombardovanja aerodroma u sjenici , onda je ovaj popizdoe bacio sve i oterao kapetana u pm , pa je zbog toga dobio ja mislim i 10 dana zatvora.

Najveća raketna jedinica u B. Topoli nije ispalila nijedan projektil, a imali su ih često i vizuelno, a ne samo na radarima.

Cek pa zar zuti nisu obecali ove avione da cemo praviti u Kragujevcu??

242g3o7.jpg

ja sam na tvu video par hljada ljudi oko aviona . ne znam gde se denulo tih ostalih 95.000 posto rezim prica o nekakvih 100.000 ljudi na mitingu z:D

Mnogi među više od 10.000 posetilaca imali su na aerodrmu Batajnica prvi put priliku da vide F 16, koji je izazvao veliku pažnju velikom bukom motora i naglim manevrima, a pogotovo skoro vertikalnim poletanjem u nebo pose kratkog zaleta sa piste.

Al laze ovaj zuti rezim....onaj Sloba je za njih bio amater

Није било лоше, ал авио митниг без Руса је ко форумла један без ферарија ил светско првенство без Бразила. Фали најбоље.

Smišljeno, naravno...od strane ŠuNATOvca.

Aeromiting nije samo predstava za publiku, nego i sajam avijacije. Poznato je da je mrčajevački zet okrenut ka NATO-u. Neće taj ni da razmotri da kupuje rusko naoružanje.

Hvala Bogu, pa će pasti sa vlasti pre nego što išta kupi.

Rusi dolaze samo tamo gde postoji mogucnost da prodaju svoje avione a Srbija nema para ni za onaj dvokrilac za prskanje komaraca plus i ako namaknu neki kredit za avione zna se da ce ova okupaciona vlast morati da kupi zapadne avione a ne Ruske....samim tim Rusi nisu hteli da gube vreme na ovdasnje idiote.

Smišljeno, naravno...od strane ŠuNATOvca.

Aeromiting nije samo predstava za publiku, nego i sajam avijacije. Poznato je da je mrčajevački zet okrenut ka NATO-u. Neće taj ni da razmotri da kupuje rusko naoružanje.

Hvala Bogu, pa će pasti sa vlasti pre nego što išta kupi.

Ovaj tvoj odgovor sadrzi dosta politike,ali ja necu da mesam politiku sa ovim aviomitingom.Jeste da Rusi imaju mozda i najbolje avione,ali slobodno mogu da kazem da je F-16 jedan od najboljih lovaca-bombardera na svetu.On ti je generacija sa MIG 29.

Back