Бојкот аеромитинга

nemam pojma eno tamo desetine iljada ljudi na Bataji i niko ne deluje prestravljeno i uplaseno iako su im ti mrski avioni na par desetina mestara od njih , bice da je to tvoj neki subjektivni problem :think:
mislim i strah je normalno ljudsko osecanje , al ipak odrastao si covek nije bas uobicajno da se plasis od TV prenosa , kad tamo na licu gomila sitne dece ne place i nije uplasena :neutral:

doktore fala na lepim recima i dijagnozi, tako dobronamernoj, ljuskoj, toploj, nesebicnoj, misaonoj, naucnofantasticnoj, blagoironicnoj, zaprdujucoj. prosto mi dodjes kao neki rodjak, bliski. ma kakav rodjak, dodjes mi kao tetka

moj je post i tacan i iskren i kad god su nas bombardovali, ne mora da se gleda u nebo i da se citaju oznake i tipovi aviona - zna se da nas eu i usa bombarduje

o vasim podacima i osecanjima, ne bih

te igle i strele su bile skoro jedina realna pretnja NATO agresorskim avionima 1999te godine.

Sad posto je boris tadic unistio sve nase kapacitete stuka i strela u nekom novom ratu piloti iz aviona bi komotno mogli da nam *****ju po glavi, a od PVO orudja ima li bi jedino prage....

Hvala ti Tadicu sto si nam unistio sve odbrambene kapacitete!

ma sve ide po planu...prvo su skonjeni svi iz vojske koji bi se pobunili protiv toga...koji bi mogli svojim znanjem i profesionalnim integritetom da uticu na to da se vojska,oruzja i orudja ne unistavaju tek tako...pa su dovedeni bezobrazno nesposobni poslusnici koji su izvrsavali naloge bez razmisljanja--nikad nisu ni imali cime da misle...
pa iako im je bio visak a nije sigurno---mogli su prodati kao i tenkove...ali ne...bolje prodati americkom sartidu koji ce najkvalitetniji srpski celik pretopiti i odvuci za ameriku....
NEKAD BI SE U SRBIJI KAD JE SRBIJA BILA SRBIJA OVO SMATRALO ZA VELEIZDAJU....ali danas---danas je to patriotski i krajnje moralan cin....

Poslednja izmena od moderatora:
ma sve ide po planu...prvo su skonjeni svi iz vojske koji bi se pobunili protiv toga...koji bi mogli svojim znanjem i profesionalnim integritetom da uticu na to da se vojska,oruzja i orudja ne unistavaju tek tako...pa su dovedeni bezobrazno nesposobni poslusnici koji su izvrsavali naloge bez razmisljanja--nikad nisu ni imali cime da misle...
pa iako im je bio visak a nije sigurno---mogli su prodati kao i tenkove...ali ne...bolje prodati americkom sartidu koji ce najkvalitetniji srpski celik pretopiti i odvuci za ameriku....
NEKAD BI SE U SRBIJI KAD JE SRBIJA BILA SRBIJA OVO SMATRALO ZA VELEIZDAJU....ali danas---danas je to patriotski i krajnje moralan cin....svakim danom uvidjam da srbija i ne zasluzuje drzavnost...

ПАЈО!!!
Извини али све "ЛАЖЕШ"!!!
Ено Дани Золтан - ВРХУНСКИ ПЕКАР!!!:worth::worth::worth:

Не постоји сличица за резање вена, па морам овако

file.php
file.php
file.php

Dani Zoltan moj je klasic.........................prica je to posebna...............................sad zavrsava knjigu o tim dogadjajima ali dokumentovano..............izdao je i CD....................o tom dogadjaju ili dogadjajima...............................SASTAV U KABINI RAKETNOG SISTEMA je odradio sve...........Ti se ljudi zaboravljaju.............................

Dani Zoltan moj je klasic.........................prica je to posebna...............................sad zavrsava knjigu o tim dogadjajima ali dokumentovano..............izdao je i CD....................o tom dogadjaju ili dogadjajima...............................SASTAV U KABINI RAKETNOG SISTEMA je odradio sve...........Ti se ljudi zaboravljaju.............................

Малко си погрешио у задњој речи..................."zaboravljaju".

Napisao @Tihi
tacno pajo , posto srbi biraju tadica , tj sami rade svesno u korist sopstvene stete , ti isti srbi ne zasluzuju da imaju ni drzavu niti da opstanu kao nacija.
..................................................................................................................................
Ovo Ja .........normalno.............

SRBIJA JE DRZAVA BILA I TRAJACE.......SRBI NE ZASLUZUJU OVO STO IM PODMETNUSE.............nosioce vlasti BEZ ALTERNATIVE...........i MOJA SRBIJA JE DRZAVA........samo oni sto je prestavljaju.......ciji li su?

pa naravno brate da se zaboravljaju....to je logicka posledica....sada njih treba staviti sto vise po strani...oni su ti koji su profesionalno radili i branili svoju zemlju....ocito da su se vremena promenila....oni su je i odbranili...ali su sad u modi ovi koji dobrovoljno pozivaju dusmane u zemlju da ne samo u njoj dodju na aeromiting,vec da iz nje isisaju sve ono najvrednije...prodadose braca sve ono za sta se ginulo i sto se branilo....OVAJ DRUGI NAPAD NA SRBIJU JE DALEKO USPESNIJI---POTPUN USPEH---SRBIJA JE POTPUNO PORAZENA I NALAZI SE NA KOLENIMA----TUZNO JE SAMO STO VECINA SRBIJE NIJE SVESNA TOGA....

Napisao @Tihi
tacno pajo , posto srbi biraju tadica , tj sami rade svesno u korist sopstvene stete , ti isti srbi ne zasluzuju da imaju ni drzavu niti da opstanu kao nacija.
..................................................................................................................................
Ovo Ja .........normalno.............

SRBIJA JE DRZAVA BILA I TRAJACE.......SRBI NE ZASLUZUJU OVO STO IM PODMETNUSE.............nosioce vlasti BEZ ALTERNATIVE...........i MOJA SRBIJA JE DRZAVA........samo oni sto je prestavljaju.......ciji li su?

pa oni su prestavnici srpskog naroda bez mozga...

sam smisao aero mitinga je glup

to vam je cirkus za budale.

cilj pilota vojnih aviona nije da budu cirkuzanti i izvode figure po vazduhu vec da u borbi u vazduhu savladaju neprijatelja.

drugo vreme dogfighta u avijaciji je zavrseno sada je vreme raketa i radara sa tzv sistemom Fire and Forget

u sistemu moderne avio borbe piloti uopste vise ne vide protivnicke avione - celom borbom rukovodi kompjuter i radar . pilotova uloga u avionu je samo da pritisne dugme u odgovarajucem trenutku , uzleti i vrati avion nazad u bazu.

Evo recimo indija je upravo raspisala tender za nabavku air-to-air fire-and-forget raketa za svoje Jaguar avione. Uslovi tendera su da je domet rakete preko kiloemtara, da ima vektorski trust, da se u potpunosti samostalno navodi sto je i sama sustina fire-and-forget tehnike kao i da moze da se ispaljuje unazad tj da avion ne mora da bude okrenut pravo ka cilju.

kao sto sam napisao vec glavni delovi svakog modernog borbenog aviona su radar i raketa. gledao sam juce bas na history kanalu emisiju o jevrejskim pilotima i njihovim uspesima u borbama protiv arapskih zemalja.

tada 70tih godina proslog veka , je jos bilo vreme dogfigth-a nije bilo dobrih raketa u upotrebi i presudjivala je sposobnost pilota.

Danas je vreme kompjutera i presudjuje sposobnost tehnike.

Tacnije presudjuje radar u avionu i raketa tj aktivno navodjena raketa

pasivno navodjene rakete su rakate koje kad se ispale iz aviona moraju i dalje da se navode sa radarom iz aviona ka cilju dok ne dodju do recimo 10 km od samog cilja gde onda radar u samoj glavi rakete preuzima navodjenje. glavni problem ovakvkog sistema navodjenja jeste sto u tom slucaju pilot u avionu koji navodi raketu sam sebe dovodi u opasnost od obaranja.

zato su aktivno navodjene rakete u velikoj prednosti u odnosu na pasivno navodjenje jer pilot cim ih ispali moze da se vrati nazad , a raketa sama juri cilj do kraja

najbolje aktivno navodjene rakete na svetu imaju rusi to je ruski Vympel R-77 i R-37 ili ubica awacsa tj specijalno dizajnirana raketa za obaranje awacs aviona a da se ne ugrozi zivot pilota i sama letelica.

i ameirkanci imaju dobru raketu AIM-120 AMRAAM ali je njena mana manja manevaribilnost i brzina rakete u odnosu na ruski Vympel kao i sam domet.

Samim tim jasno je da Srbija ako zeli da ima najbolju avijaciju treba da se opredeli za ruski vympel. Ruski Vympel je tako modifikovana raketa da je mogu nositi svi moguci avioni ruske proizvodnje ukljucujuci i MIG-29 naravno modernizovani. Nijedan avion drugih prioizvodjaca kao recimo britanski, nemacki, svedski americki i francuski ne mogu nositi ove rakete.

francuzi i svedjani takodje imaju avione dobrih letnih karakteristika sto im je sve dzabe kad su od raketa osudjeni da nose iskljucivo AMRAAM. A amraam se proizvodi iskljucivo u americi , i u slucaju da amerika nece da ti ga proda mozes da se slikas tvoj avion ne vredi nista, jer je on bez rakete obicna puska bez municije.

Zato srpska teznja treba da bude prema Rusiji - kupovina jos 50 letelica MIG-29 zajedno sa najmodernijim radarima i ruskim Vympelima.

Naravno od toga nema nista dok na celu drzave imamo Tadica i Sutanovca koji hoce da nas uvedu u NATO da sluzimo kao topovsko meso amerikancima i njihovim zlikovackim ciljevima.

Neverovato koliko je prisutna negativnost kod pojedinaca ovde i to prema sopstvenoj drzavi..

Rec je o medjunarodnom aeromitinngu koji se odrzava u Srbiji

Pozdravljajući strane delegacije koje su "došle iz Kine na istoku, SAD na zapadu, Alzira na jugu do Norveške na severu", ministar odbrane je svim učesnicima programa poželeo uspešan i bezbedan let, a građanima "da uživaju makar onoliko, koliko i piloti."

sto se tice samog aviona najbolju buducnost i upotrebnu vrednost za srbiju imaju modernizovani MIG-29 i buduci MIG-35

Pogotovo MIG-35 jer je baziran na otvorenoj arhitekturi , i ima bezdimne motore 7% vece brzine od postojecih u MIG-29 sto znaci da u avion mozete dodavati i opremu drugih proizvodjaca , recimo radar izraelske ili francuske proizvodnje.

za pocetak srbija bi trebala da kupi makar jos 24 aviona MIG-29 zadnje generacije, zajedno sa ovim Vympel aktivno navodjenim raketama.

Glavna oprednost MIG-29 je znaci mogucnost nosenja najmodernijih aktivno navodjenih raketa na svetu kao i vrlo niska cena po aparatu od samo 11 miliona dolara

Poredjenja radi svedski Grinpen, francuski Dassault Rafale , Eurofighter kostaju najmanje 50 miliona dolara po aparatu. Americki F-16 je takodje prilicno jeftin kosta oko 16 miliona dolara po aparatu ali je kao sto rekoh americka raketna tehnologija inferiorna u odnosu na rusku drugo da bi ste kupili F-16 morate biti clanica NATO pakta dok za kupovinu ruske avio tehnike treba samo da izvadite pare i budete dobri sa rusima. Kao sto je to recimo Indija.

Poslednja izmena:
Neverovato koliko je prisutna negativnost kod pojedinaca ovde i to prema sopstvenoj drzavi..

Rec je o medjunarodnom aeromitinngu koji se odrzava u Srbiji

Pozdravljajući strane delegacije koje su "došle iz Kine na istoku, SAD na zapadu, Alzira na jugu do Norveške na severu", ministar odbrane je svim učesnicima programa poželeo uspešan i bezbedan let, a građanima "da uživaju makar onoliko, koliko i piloti."

Jeste, reč je o međunarodnom aeromitingu ali je glavni ministar odbrane... bar u tvom postu. :lol:

Back