Bog je u svemu

нико од њих није богат јер желе више, отуд и моје вулгарно питање :mrgreen:
која је разлика ако и један и други хоће нешто да имају а не могу?
Razlika je ogromna!

Ako čovek koji je nahranjen i odeven želi više - to je jedna priča. Ako čovek koji je gladan i neodeven želi više - sasvim druga.

smesno je uporedjivati klosara i princa

klosar je srecan ako ima da pojede i da se zagreje

kako ocekivati da princ bude srecan istim tim , to je nesto osnovno i za zivotinje , hrana i skloniste

i onda se klosari tese da su srecniji od princeva

jeste sreca subjektivna ali kad su polazne osnove iste

Razlika je ogromna!

Ako čovek koji je nahranjen i odeven želi više - to je jedna priča. Ako čovek koji je gladan i neodeven želi više - sasvim druga.

Очито не разумеш шта сам те питао
Клошар и принц су баналан пример. Дакле, која је разлика између две класе (материјалне) људи да ни једни ни други нешто што желе не могу имати?

То је одбрамбени механизам-утеха, свако ће је наћи, као и надања. Богат духовно и материјално постајеш онда када си задовољан са оним што имаш и тек тада постајеш срећан у правом смислу. И то уопште нема везе са оним што рибар пише, по њему је срећа напунити гузицу.

Lepo me je prosla ta devojka, pogledala u mene i utekla krava, ja sam lepo zamolio boga da zastane da je upoznam, cak nije se ni okrenula vec je odma potrcala za autobusom.

Deluje smesno, ali veoma sam ozbiljan.
Kako onda posle svega da verujem bogu?
pre ce biti da djavla potrazim nego boga!

isto ko i na lotu, horoskopu i sl, jedan ili vise njih od 100x vise njih ce da dobije ili ce se pronaci u horoskopu.
ravnodusan sam!
Djavo ili Bog niko ne pomaze!
a kada ih ne bi bilo trebalo bi ih izmisliti, poput sudbine, nlo-a, i sl.
jer kada njih ne bi bilo, ljudi ne bi mogli nikoga da otkrivljuju, bilo bi im teze.
Sta ako zatrazim neki znak?
ne da se devojka ne zaustavi, vec znak, poput NLO tragova u zitu.
To je delo ljudi...
Zbog cega toliko puno verujemo a malo poverujemo?
Mozda samo istinska vera moze sve.
Da li ja nisam iskreno zatrazio da se ta devojka zaustavi, mozda mi nije bila bitna,
ali evo mnogo ljudi istinski uzima milione...
ali samo polovina od njih veruje istinski.
a riba crna slatka, krivo mi je sto je utekla krava.
Mozda zurila na bus cura, ali opet je bog moga da udesi bus da ne krene!
Tako da vise ne trazim pomoc njegovu...
sam cu je zaustaviti ako je budem jos jedan put video .

Lepo me je prosla ta devojka, pogledala u mene i utekla krava, ja sam lepo zamolio boga da zastane da je upoznam, cak nije se ni okrenula vec je odma potrcala za autobusom.

Deluje smesno, ali veoma sam ozbiljan.
Kako onda posle svega da verujem bogu?
pre ce biti da djavla potrazim nego boga!

isto ko i na lotu, horoskopu i sl, jedan ili vise njih od 100x vise njih ce da dobije ili ce se pronaci u horoskopu.
ravnodusan sam!
Djavo ili Bog niko ne pomaze!
a kada ih ne bi bilo trebalo bi ih izmisliti, poput sudbine, nlo-a, i sl.
jer kada njih ne bi bilo, ljudi ne bi mogli nikoga da otkrivljuju, bilo bi im teze.
Sta ako zatrazim neki znak?
ne da se devojka ne zaustavi, vec znak, poput NLO tragova u zitu.
To je delo ljudi...
Zbog cega toliko puno verujemo a malo poverujemo?
Mozda samo istinska vera moze sve.
Da li ja nisam iskreno zatrazio da se ta devojka zaustavi, mozda mi nije bila bitna,
ali evo mnogo ljudi istinski uzima milione...
ali samo polovina od njih veruje istinski.
a riba crna slatka, krivo mi je sto je utekla krava.
Mozda zurila na bus cura, ali opet je bog moga da udesi bus da ne krene!
Tako da vise ne trazim pomoc njegovu...
sam cu je zaustaviti ako je budem jos jedan put video .

Greska je sto ljudi, a evo i ti medju njima na Boga gledaju kao na neku dobru vilu i ako njegova apsolutna naklonost zakaze odma omrznu i pocnu da mrze sve religijsko i u vezi boga.

NIje Bog nista manje surov, od toga sto mi nazivamo "djavo", sta vise bog je najsuriviji od svih.
Tako da njegovu milost ne treba traziti to je greska svih religija. Bar ne u tom obliku u kojem se glavnom trazi.

Bog je u sustini bezlican, zasto bi onda on davo na znacenju nasim licnim impresijama?

Svi mi moramo shvatiti da bog nije deda mraz, a to je najteze, zato mnogi beze u religiju ili totalno omrznu sve te ljudske vrednosti koje nas povezuju s bogom. Oni retki koji ga iskreno traze, mnogo vise podsecaju na ludake, nego na "normalne" ljude

То је одбрамбени механизам-утеха, свако ће је наћи, као и надања. Богат духовно и материјално постајеш онда када си задовољан са оним што имаш и тек тада постајеш срећан у правом смислу. И то уопште нема везе са оним што рибар пише, по њему је срећа напунити гузицу.
Vulgarizuješ stvar da bi izgledalo da si u pravu.

Очито не разумеш шта сам те питао
Клошар и принц су баналан пример. Дакле, која је разлика између две класе (материјалне) људи да ни једни ни други нешто што желе не могу имати?
Kako si naveo primer, tako sam razumeo.
Lepo ti je odgovorio sasasta:

smesno je uporedjivati klosara i princa

klosar je srecan ako ima da pojede i da se zagreje

kako ocekivati da princ bude srecan istim tim , to je nesto osnovno i za zivotinje , hrana i skloniste

i onda se klosari tese da su srecniji od princeva

jeste sreca subjektivna ali kad su polazne osnove iste

опробај се у будизму, можда схватиш зашто си рођен и одакле та жеља за бољим животом
да ждереш, лочеш, је6еш, возиш најбољи ауто, јахту, кућу са базеном, пичетине око тебе....јел тако, ти си заступник ужитка
еј је6оте, нема бога само нека природа и њени процеси

Razlika je ogromna!
Pitam te, kako mogu ovakvi Caletovi prostakluci da neopazeni prodju pored zivog moderatora? Kad bi ja to napisao odmah bi bio brisan i zaradio negativan poen. Necu ste dva puta uzastopno banovali iako je neuporedivio vaspitaniji i pametniji od tog primitivnog psovaca.

И стидим их се таквих Срба као што је Сале и поједини. Иначе прави верници не раде то што ови на овом форуму раде.

Poslednja izmena od moderatora:

Back