Bog je u svemu

Psihologija je nauka koja sasvim lepo objašnjava da su upravo ovi "bogobojažljivi" tj.pravi vernici koji non-stop govore o tome kako je čovek moralno pao jer u današnjem vremenu misli da je sam čovek bog , zapravo boluju od božjeg kompleksa tj.misle da su bogovi tako što svoj egoizam i umišljenost poredstavljaju kao pokornost ka bogu.

Svako širenje religije tj.misonarenje je najočitiji odraz tog božjeg kompleksa egoističnihh ljudi koji su neki popovi,hodže,vladarri,.....i nikkkad većih egoista neće biti od vernika koji imaj potrebu širiti svoje verovanje.

To se najbolje vidi kod konvertita ili onih koji su obnovili svoju veru.
Oni su toliko puni sebe i svoje "ispravnosti" da svoju sujetu nazivaju verom koja je naravno moralno superiorna.

Samo treba pogldati ove nove muslimane ili ove naše pravoslavne zilote u samoj crkvi i oko nje , njihov ego je toliko veliki da ga i ne prepoznaju , a kad ne prepoznaješ svoj greh i svoju zabludu to je ništa drugo do božanski kompleks.

Ne znam kako da pocnem ovu temu, a da pogresno ne razumete naslov iste.
Zato cu se posluziti samo primerom iz jednog filma o bogu.

Covek, (mislim da se film ne zove razgovor sa bogom ali je slicno) mislim da je po istinitoj prici.
Covek se dakle, proslavio tako sto je dokazivao u americi kako je Bog svuda. Ne znam da li je to protiv nase vere ili ne, kao sto reko da ne razumete pogresno naslov teme.
taj sto je dokazivao , ne znam gde je i sta da je radio, dobio je otkaz, isteran zbog neceg iz kuce, postao je beskucnik, i prezivljavao tako sto je trazio od Boga hranu, bog mu je dao hranu tako sto je taj covek preturao bio po kontenjerima, (obilniju hranu je nasao) sto je razgovarao sa bogom, u samoposluzi, na ulici, tako u samoposluzi nije imao falilo mu je para da plati pivo i bog mu je pomogao, tako sto je naisla jedna zena i dala mu da plati pivo, zahvalio joj se i produzio dalje, pitao je boga nesto oko njegovog posla, valjda dokazivanja da je bog svuda, i on mu je nekako kroz narod dok je bio na ulici odgovarao, prolaznici itd itd
Nadam se da se do sada razumeli sta hocu da kazem.
Mislim, dakle, da je to pogresno takvo nesto prikazivati, jer iz stog prozilazi da nepostoji isus, raj pakao nista, jer kao sto covek rece Bog je svuda i u svakom, bog je u tebi, bog je u coveku?
Nasa vera jasno govori da je tako i uvek bilo da je Bog na nebu, stvorio zemlju, nebo, drvece, da je rodio bozijeg sina isusa, itd itd

Sta vi mislite o tome?

Zašto o tome misliti ako je suština odgovora već poznata.
To je uvek trik pitanje i trik odgovor. Zašto? Zato što Bog (Krteator) jeste u svemu i nije u svemu!
Kako to?
Evo i odgovora: Bog pravi Kreator egzistira na tako visokom svetu da ga mi u fizičkom svetu ne možemo čak ni mislima dotaći. Pa ipak, i pored toga On zna gde je čak svaki mali mrav. Iz Njegovog centra (Srca) ističe suština života poput radio talasa od antene i prostire se u svim pravcima prožimajući sve svetove i univerzume baš kao i svako biće - pa i nas same.
Tu suštinu života na ovoj planeti znali smo i znamo pod nekoliko desetina raznih imena. Evo nekih: Bani, Shadba, Melodija Sfera, Muzika Sfera, Kalami, Kalam-i-Ilahi, Reč. Reč Boga, Logos, Kralj Puteva, Sveta Voda, Sveti Duh... Ova suština života tj Sveti Duh u sebi sadrži svo znanje Boga, sve što je On ikada pomislio, uradio, kreirao jer je sve to uradio upravo preko Svetog Duha koji je Reč Boga.
Ne žuri sa donošenjem zaključka već pažlčjivo sastavljaj mozaik.
Prisustvo Svetog Duha u nama i u svemu kao stalni Tok smatra se prisustvom Boga jer On sve zna preko Njegove Reči, Svetog Duha.
Još malo strpljenja molim!
Sveti Pavle je rekao: "Molite se braćo ali jedino Sveti Duh zna šta vama treba..." Šta ovo znači? Znači da mi samo mislimo da znhamo šta nam treba da zadovoljimo svoje nezadovoljive apetite a Sveti Duh zna šta nam tačno treba u svakom trenutku da bismo ispravno napredovali duhovno - to znači da bismo ispravno ekspandirali svoju svest, jer to je naš jedini i pravi ili najviši cilj zbog kojeg i dolazimo ovde - mi kao duhovna bića ili Duše (mada nas neki zovu Bitak, Više Svesno, Super Ego, Više Ja itd).
Još nešto je dobro rekao Sveti Pavle što bi svaki čovek religiozan (nezavisno od religije) ili ateista trebao znati. Rekao je: "Iako nisam sa vama u fizičkom (misleći telu) ja sam sa vama u duhu (misleći u duhovnom telu)." Ova rečenica sa onom prethodnom daje ključ razumevanja naše pozicije u ulozi učenika u ovoj školi života, mesto i ulogu Svetog Duha ali i pravog duhovnog učitelja koji je pravi predstavnik Boga u nižim svetovima.
Ovo kaže da je pravi duhovni učitelj takođe sveprisutan i sveznajući kao i sami Sveti Duh, Reč Boga, i da on iz svog duhovnog tela uvek podučava svoje sledbenike - čitaj učenike.
Otuda, vratimo se na tvoj ispričani primer koji zaslužuje duboku pažnju i još dublje razumevanje.
Svako od nas može u svakom trenutku 'komunicirati' sa ovom suštinom života odnosno sa sveprisutnim predstavnikom Boga u ovom svetu. Odgovore ili pomoć će redovno dobijati na neki od načina, slično onima koje si naveo u priči. Preko drugih ljudi ili naizgled slučajnosti ili slučajne podudarnosti, preko snova ili možda dobivene knjige na bilion različitih načina i kombinacija...
Upravo u ovome se skriva pravi način dobijanja Živih Učenja Svetoga Duha čiju iskru je upravo Isus hteo da raspali i raširi a što je nastavio Sveti Pavle.
Otuda, Isus nije bio Bog niti jedini Sin Boga već je bio Duša kao i svako od nas koji je prethodnih 17 godina radio na ekspanziji svesti uz vođenje i pomoć odgovarajući duhovnih učitelja da bi onda otišao u javnost i počeo širiti istinu. Ljudi kao ljudi iz svojih stanja svesti uvek više zamešetare nego što ispravno postave - shvate.

U narednom postu ispričaću nešto iz svojih iskustava a ljudi sa takvim iskustvima danas ima na milione.

Poslednja izmena:
Svojevremeno sam imao užasnu potrebu za nečim ali nisam tačno mogao znati šta je to bilo. Religija kakva je bila (još uvek je) za mene nije bila prihvatljiva. Nauka je bila obećavajuća pa sam joj sew svojski priklonio. Pa ipak, moja intuicija je tako precizno radila da sam bio ni na nebu ni na zemlji.
Jednoga dana intuicija me podstakla da zavirim u turističke aranžmane. Dopao mi se put u Vankuver i prisustvo velikom sajmu nauke i tehnike. Ali, za taj put nisam imao novaca, bilo je to puno para za moju platu. Onda me intuicija podstakla da igram loto što sam i učinio. Šta misliš koliki je bio dobitak? Do u dinar tačno onoliki koliko mi je trebalo za turističko putovanje u Vankuver. Ipak racionalisanjem sam odlučio da ne odem u Vankuver. Napravio sam drugačiji plan...
Tada nisam znao ko je stajao iza intuicije i davanja mi novca za taj put što sam kasnije otkrio. Pa ipak, spletom događaja, taj neko je našao načina da me usmeri u Kanadu. Jednoga dana posle dosta događanja našao sam se u Kanadi kada sam dao otkaz na poslu i tražio drugi. Prijavio sam se za dva posla i oba su zakazana istog dana. Samo sam pomislio da bi bilo dobro da taj bliži intervju bude zakazan ranije i uistinu tako se dogodilo. Ali, toga dana je padala jaka jesenja kiša. Nikada se Bogu nisam molio ali toga jutra samo sam izustio, "O Bože, bilo bi dobro da prestane ova kiša." Na sat vremena pre polaska na intervju kiša je stala. Obavili smo razgovor i zakazali novi intervju za nedelju dana sa zamenikom generalnog menadžera. Toga dana je padala još jača kiša. Opet sam ponovio onu moju molitvu, što i nije bila neka molitva kakvim ih propovedaju već samo izražena želja. Opet se ponovilo kao i prethodnog puta. Na sat vremena pre polaska na intervju kiša je stala. Posle drugog intervjua zakazali smo i treći za nedelju dana, sa osobom sa kojom ću imati direktnu saradnju i koji bi mi bio direktno pretpostavljeni. Toga dana nije bilo kiše već je bila prava snežna mećava. Ponovio sam onu moju molitvu i mećava je prestala opet na sat vremena pre mog polaska.
Takva događanja su za jednog ateistu premnogo i preteška da ih proguta ali opet ne tako mala da su se mogla ignorisati. Ono još čudnije je bilo da su se meni naprosto slivale misli i reči koje sam davao u razgovoru na intervjuima kako bih dobio taj posao. I dobio sam ga.
Koja je poenta cele ove priče? Svakako, potpuno je nebitno što sam imao taiskustva već da kažem sledeće: Kada Sveti Duh, ova suština života, odluči da neko treba nova životna iskustva za njegovo duhovno sazrevanje onda će On učiniti sve, naravno na Njegov način, da se ta osoba nađe tamo gde će dobiti određena iskustva i duhovno napreduje. Kada odluči da nekome treba pomoć onda će je taj neko dobiti kroz naizgled slučajnosti preko drugih ljudi i događaja.
Možda će biti daleko važnije reći zašto to tako čini Sveti Duh. Čini zato što postoji duhovni zakon po kojem svaka osoba mora dobiti sve ono što je potrebno i neophodno za dalji stadijum duhovne nadogradnje i ekspanziju svesti - koja je duhovna veličina.
I prvi i drugi posao bili su moj rad sa ljudima što je bio način da budem primoran da što brže naučim engleski jezik. Ne zbog posla već zbog učenja koja su trebala biti uručena meni u ruke. Tako je moj život počeo biti prava bajkovita avantura, ali avantura koja je bila zahtevna da je izvlačila svaki atom snage, umeća i moje sposobnosti. Uistinu, sagledao sam da me neko ili nešto pomaže ali sam morao podmetnuti leđa do krajnje izdrživosti.
Zato ću reći sledeće: Istina je da uvek može pojedinac dobiti pomoć ili možda samo savet ili samo izdrživost ili snagu da istraje određenu težinu života. Na pojedincu je da zatraži a šta će i kako dobiti to odlučije sveprisutni, sveznajući i svemogući Sveti Duh koji je Reč Boga. Ovde sagledavamo da je Sveti Pavle izrekao večito važeću istinu koju je retko ko sagledavao na ispravan način.
Danas, kada mi ovde razgovaramo Sveti Duh uliva svoja Živa Učenja u ovaj svet preko pravog i jedinog Njegovog predstavnika odnosno predstavnika Boga.
Nema drugog puta do istine odnosno najviših stanja svesti do li preko ove suštine života.
Ne verujete?
Pitajte ili zamolite da vam se odgovori, poželite odgovor svim svojim srcem i on neće izostati. Možda dođe preko snova, možda preko jave, nečijih reči ili knjige a možda i samo dobijete neko iskustvo koje će vam biti potvrda, Pojedinac može zamoliti da dobije odgovor na način koji samo za njega može biti specifičan. Ako Sveti Duh proceni da osoba zaslužuje takav odgovor dobiće ga.
Ne verujte meni, proverite sa Onim koji to najbolje zna.

Poslednja izmena:
Svojevremeno sam imao užasnu potrebu za nečim ali nisam tačno mogao znati šta je to bilo. Religija kakva je bila (još uvek je) za mene nije bila prihvatljiva. Nauka je bila obećavajuća pa sam joj sew svojski priklonio. Pa ipak, moja intuicija je tako precizno radila da sam bio ni na nebu ni na zemlji.
Jednoga dana intuicija me podstakla da zavirim u turističke aranžmane. Dopao mi se put u Vankuver i prisustvo velikom sajmu nauke i tehnike. Ali, za taj put nisam imao novaca, bilo je to puno para za moju platu. Onda me intuicija podstakla da igram loto što sam i učinio. Šta misliš koliki je bio dobitak? Do u dinar tačno onoliki koliko mi je trebalo za turističko putovanje u Vankuver. Ipak racionalisanjem sam odlučio da ne odem u Vankuver. Napravio sam drugačiji plan...
Tada nisam znao ko je stajao iza intuicije i davanja mi novca za taj put što sam kasnije otkrio. Pa ipak, spletom događaja, taj neko je našao načina da me usmeri u Kanadu. Jednoga dana posle dosta događanja našao sam se u Kanadi kada sam dao otkaz na poslu i tražio drugi. Prijavio sam se za dva posla i oba su zakazana istog dana. Samo sam pomislio da bi bilo dobro da taj bliži intervju bude zakazan ranije i uistinu tako se dogodilo. Ali, toga dana je padala jaka jesenja kiša. Nikada se Bogu nisam molio ali toga jutra samo sam izustio, "O Bože, bilo bi dobro da prestane ova kiša." Na sat vremena pre polaska na intervju kiša je stala. Obavili smo razgovor i zakazali novi intervju za nedelju dana sa zamenikom generalnog menadžera. Toga dana je padala još jača kiša. Opet sam ponovio onu moju molitvu, što i nije bila neka molitva kakvim ih propovedaju već samo izražena želja. Opet se ponovilo kao i prethodnog puta. Na sat vremena pre polaska na intervju kiša je stala. Posle drugog intervjua zakazali smo i treći za nedelju dana, sa osobom sa kojom ću imati direktnu saradnju i koji bi mi bio direktno pretpostavljeni. Toga dana nije bilo kiše već je bila prava snežna mećava. Ponovio sam onu moju molitvu i mećava je prestala opet na sat vremena pre mog polaska.
Takva događanja su za jednog ateistu premnogo i preteška da ih proguta ali opet ne tako mala da su se mogla ignorisati. Ono još čudnije je bilo da su se meni naprosto slivale misli i reči koje sam davao u razgovoru na intervjuima kako bih dobio taj posao. I dobio sam ga.
Koja je poenta cele ove priče? Svakako, potpuno je nebitno što sam imao taiskustva već da kažem sledeće: Kada Sveti Duh, ova suština života, odluči da neko treba nova životna iskustva za njegovo duhovno sazrevanje onda će On učiniti sve, naravno na Njegov način, da se ta osoba nađe tamo gde će dobiti određena iskustva i duhovno napreduje. Kada odluči da nekome treba pomoć onda će je taj neko dobiti kroz naizgled slučajnosti preko drugih ljudi i događaja.
Možda će biti daleko važnije reći zašto to tako čini Sveti Duh. Čini zato što postoji duhovni zakon po kojem svaka osoba mora dobiti sve ono što je potrebno i neophodno za dalji stadijum duhovne nadogradnje i ekspanziju svesti - koja je duhovna veličina.
I prvi i drugi posao bili su moj rad sa ljudima što je bio način da budem primoran da što brže naučim engleski jezik. Ne zbog posla već zbog učenja koja su trebala biti uručena meni u ruke. Tako je moj život počeo biti prava bajkovita avantura, ali avantura koja je bila zahtevna da je izvlačila svaki atom snage, umeća i moje sposobnosti. Uistinu, sagledao sam da me neko ili nešto pomaže ali sasm morao podmetnuti leđa do krajnje izdrživosti.
Zato ću reći sledeće: Istina je da uvek može pojedinac dobiti pomoć ali možda samo savet ili samo izdrživost ili snagu da istraje određenu težinu života. Na pojedincu je da zatraži a šta će i kako dobiti to odlučije sveprisutni, sveznajući i svemogući Sveti Duh koji je Reč Boga. Ovde sagledavamo da je Sveti Pavle izrekao večito važeću istinu koji je retko ko sagledavao na ispravan način.
Danas, kada mi ovde razgovaramo Sveti Duh uliva svoja Živa Učenja u ovaj svet preko pravog i jedinog Njegovog predstavnika odnosno predstavnika Boga.
Nema drugog puta do istine odnosno najviših stanja svesti do li preko ove suštine života.
Ne verujete?
Pitajte ili zamolite da vam se odgovori, poželite odgovor svim svojim srcem i on neće izostati. Možda dođe preko snova, možda preko jave, nečijih reči ili knjige a možda i samo dobijete neko iskustvo koje će vam biti potvrda, Pojedinac može zamoliti da dobije odgovor na način koji samo za njega može biti specifičan. Ako Sveti Duh proceni da osoba zaslužuje takav odgovor dobiće ga.
Ne verujte meni, proverite sa Onim koji to najbolje zna.

Odlika ateiste je razum i logika , i naravno znanje i nauka , a kod tebe to nije slučaj , pa je tvoj ateizam bio na nivou jednog partizana i komuniste sa sela koji se sa teškom mukom potpisivao i gledao na Tita i Staljina kao u božanstva.

Zašto si prestao da se moliš za prestanak kiše?? , tu molitvu si trebao non-stop upotrebljavati čisto da vidimo koliki je procenat božje intervencije samo zbog tvoje molitve.
Što se nisi moolio nekad da kiše počne padati jer u Kanadi ima i toplih dana , pa takođe da vidim o kako bi bog reagovao samo zbog tvoje molitve.

A šta kažeš na mnoge ljude koji su se molili pa im se nisu uslišile molitve?? , tippa Jasenovac , ggde su se mnogi Jevreji i Srbi molili da pokolj i tortura prestane , pa eto nije prestala , a ja sam sigurna da nisu nimalo gori od tebe kao ljudi čak šta više bili su ubeđeni vernici za ralziku od tebe koji si šatro bio ateista.

Ima li većeg egoizma i cinizma nego kod ovog tvog pamfleta?? , pa ja mislim da nema , jer baš da bog zbog tebe zaustavi kišu i još urgira svojom veličinom da dobiješ posao je neviđeno samoljublje upakovano u hrišćansku kvazibožju pokornost i kvazimoral , a vamo milioni dece se moli za život pa im molitve ostaju neuslišene.

Зашто нисте способни да избацити имегинарно биће из свести?

јер то "имегинарно" биће заиста постоји, зато и не може да се избаци из свести. ти тренутно непримећујеш да су те запосели зли духови које не видиш, који управљају твојим мислима и диктирају ти шта да пишеш, мислиш и говориш, али они знају да убеђују да ако избациш "имегинарно" биће из свести подмећу ти наводну слободу, али и даље си опседнут другим људима који верују у "имегинарно" биће и то те прво почиње забрињавати затим ти смета а након тога прераста у мржњу. и они су задобили у потпуности твоје биће дизајући ти его ни не слутићи да те воде у бездан из којег повратка нема сем искреног покајања па не мораш "имегинарном" бићу ал бар за почетак себи.
немам намеру да те убеђујем, свако је кројач своје судбине, добио си богом дат избор путева, на који год да кренеш сам ћеш бити одговоран за њега.

Понижавати нас може свако, али да нас понизи не може нико. Само ми сами себе, својим делима и својим поступцима можемо понизити и осрамотити.
Патријарх Павле

јер то "имегинарно" биће заиста постоји, зато и не може да се избаци из свести. ти тренутно непримећујеш да су те запосели зли духови које не видиш, који управљају твојим мислима и диктирају ти шта да пишеш, мислиш и говориш, али они знају да убеђују да ако избациш "имегинарно" биће из свести подмећу ти наводну слободу, али и даље си опседнут другим људима који верују у "имегинарно" биће и то те прво почиње забрињавати затим ти смета а након тога прераста у мржњу. и они су задобили у потпуности твоје биће дизајући ти его ни не слутићи да те воде у бездан из којег повратка нема сем искреног покајања па не мораш "имегинарном" бићу ал бар за почетак себи.
немам намеру да те убеђујем, свако је кројач своје судбине, добио си богом дат избор путева, на који год да кренеш сам ћеш бити одговоран за њега.

Понижавати нас може свако, али да нас понизи не може нико. Само ми сами себе, својим делима и својим поступцима можемо понизити и осрамотити.
Патријарх Павле

Ako i imaginaano biće postoji kako ti kažeš , kako je moguuće da je ono baš pravoslavno biće kod tebe tj.kod većine Srba?? , a pre toga je bilo u obliku Peruna i ekipe(bilo ih je više) ,ili čak pre 500 godina to biće postane Allah?!

Kad bih u svojoj glavi i otkrio jednom da postoji to biće , siguran sam da ono ne bi bilo definisano po pravoslavnoj priči , jer bi to upravo bio dokaz da je to biće samo imaginarno i ništa više.

Nije problem u imaginarnom ili možda stvarnom tom biću , već u njegovoj manifestaciji , a svaka manifestacija boga je po meni imaginarna tj.lažna čim prvi puut izađe iz glave i kreće se širiti tipa :"E znaš ovaj moj bog kojeg sam oktrio u svojoj glavi sinoć je sigurno i tvoj bog , i ako ne misliš tako ti ideš u pakao ili zaslužuješ sekiru po vratu".

Патријарх Павле

Па што се онда није јавило до сада када постоји?

Odlika ateiste je razum i logika , i naravno znanje i nauka , a kod tebe to nije slučaj , pa je tvoj ateizam bio na nivou jednog partizana i komuniste sa sela koji se sa teškom mukom potpisivao i gledao na Tita i Staljina kao u božanstva.

Zašto si prestao da se moliš za prestanak kiše?? , tu molitvu si trebao non-stop upotrebljavati čisto da vidimo koliki je procenat božje intervencije samo zbog tvoje molitve.
Što se nisi moolio nekad da kiše počne padati jer u Kanadi ima i toplih dana , pa takođe da vidim o kako bi bog reagovao samo zbog tvoje molitve.

A šta kažeš na mnoge ljude koji su se molili pa im se nisu uslišile molitve?? , tippa Jasenovac , ggde su se mnogi Jevreji i Srbi molili da pokolj i tortura prestane , pa eto nije prestala , a ja sam sigurna da nisu nimalo gori od tebe kao ljudi čak šta više bili su ubeđeni vernici za ralziku od tebe koji si šatro bio ateista.

Ima li većeg egoizma i cinizma nego kod ovog tvog pamfleta?? , pa ja mislim da nema , jer baš da bog zbog tebe zaustavi kišu i još urgira svojom veličinom da dobiješ posao je neviđeno samoljublje upakovano u hrišćansku kvazibožju pokornost i kvazimoral , a vamo milioni dece se moli za život pa im molitve ostaju neuslišene.

Slušaj lepotane,
Lepo je razgovarati i razmeniti iskustva sa onima koji su voljni da saslušaju i možda nešto od toga bude njima u korist, međutim, nije moja namera da bilo koga konvertujem u njegovim ubeđenjima, verovanjima ili jednostavno shvatanjima. U pravcu toga svako ima slobodu da u svom ličnom svetu živi u skladu sa svojom svešću a svest jedne osobe je svetinja.
Ako ti se nešto ne sviđa jednostavno ga ostavi onima kojima je to potrebno a ti uživaj sa onim što je tebi drago i što tebi prija. Jednostavbno nemoj jesti hranu koju ti želudac ne može variti. Tj. ne čitaj ono što te plaši, što ti se ne sviđa ili što smatraš primitivnim i seljačkim. Niuje seljački biti rođen u selu niti je gradski biti stanovnik grada.
Slika jedne osobe nije ono što mi samo pretpostavljamo ili šta mi nekome pripisujemo.

Pa ipak, ako si i nehotice a ne iz rezigniranosti ubacio pitanja ja ću ih udostojiti odgovorom, možda nekome budu od koristi. Tebi svakako nisu potrebna pa ovde iza dolazeće tačke nadalje nemoj čitati. (Tačka!)
Najviša svest kojoj mi težimo ne nastoji sebe da dokazuje bilo kome ili bilo čemu jer iz datih stanja svesti, naročito humane, čovek nije kadar razumeti mnogo. On razume krčanje želuca, nagone koji traže udovoljenje, čula i kloparanje uma od nabreklih negativnih pasija a nešto malo i emocije koje ga znaju slamati kad se popkrenu. Izvan toga, humano biće, niti šta zna niti razume.
Da bi dosegao stadijum kada će početi da razume njegova svest se iskustveno ekspandira tokom stotine hiljada života. Za svo to vreme on sam nije za kormilom događanja u njegovom mikro svetu, nije uzrok svog života. Svo to vreme Neko bdi nad njim, vodi ga, pomaže mu, hrani i poji iza zavese koju ne sagledava i ne razume. Pa ipak, jednoga dana, počne naslućivati da se nešto događa, da neko ili nešto o njemu brine, da ga neko pomaže ne bi li po prvi put svesno stao na svoje noge. Po prvi put da počne svesno hvatati kormilo svog života. Da počne shvatati da je odgovoran za svaku misao, svaku reč i svako delo. Zadatak težak i zahtevan ali sasvim moguć i sasvim realan. I jednoga dana se probudimo i otkrijemo da mi nismo fizičko telo već nešto mnogo uzvišenije. Nije lako ako do tog saznanja dođemo u životu koji smo napunili mnogim ne tako lakim uzrocima koji su pristigli za odradu. Pa ipak, suočiti se sa sobom, pre ili kasnije, moramo. Ne da hoćemo ili nećemo već moramo. Niko nas ne primorava izvan nas samih već nas primorava naša unutarnja narasla potreba da znamo istinu o sebi i o životu. I tako mogu pričati danima...
Svakako, tada pojedinac dobije iskustva izvan tela, na višim svetovima, sa duhovnim Zvukom i Svetlošću ali i snažnom ljubavi Kreatora. Posle tih iskustava negirati sebe i svoju prirodu je nemoguće baš onako kao što je nemoguće da se sada vratiš u utrobu svoje majke i ponovo budeš beba. Niti je moguće niti to želiš.
Da li je tako? Svakako da jeste ali to jeste danas za mnoge ljude ali ne i za tebe i tebi sličnim. Jer vi živite svoj život na svoj način i u svom stadijumu a to se mora uvažavati i poštovati. Zabluda je što mnogi misle da ateisti ne napreduju duhovno - i te kako napreduju - često mnogo bolje nego li mnogi religiozni budući da religija ne daje nikakvu prednost, bar ne ona klasična. Boga uistinu nije mnogo briga da li mi verujemo onako ili ovako već da li dobijamo iskustva koja su nam potrebna u određenom stadijumu naše svesti. Ta iskustva mogu biti prijatna ili ne-prijatna, ushićenja ili bolna, radosna ili tužna...
Ta iskustva su onakva kakvim smo ih uzrokovali. Jer mi sami kreiramo svoju "sudbinu."
Inače, molitve pojedinaca će biti uslišene ako sveprisutni, sveznajući i svemogući Sveti Duh, koji je REč Boga, proceni da je to potrebno i na načain i u meri koliko je potrebno. Ne onoliko i onako kako bismo mi to želeli. Radije bih da nekoga podstaknem da se zapita nad onim što misli, govori i čini nego da se pita zašto se nekome nešto događa.
Inače život jedne osobe funkcioniše u skladu sa njegovim verovanjem a verovanje je posledica njegove svesti. Ako neko veruje da Boga nema onda će takva osoba imati na bilione dokaza da Ga nema. Ako veruje da su svi drugi primitivni i lažljivi život će mu pružiti isto tako mnogo dokaza da je njegovo verovanje ispravno i da je samo on i baš on u pravu.
Onda kada neko bude zasićen svojim trenutnim stanjem svesti dobije potrebu da izađe iz vlastite ljušture koja ga više ne čini srećnim i tada nastaje mala unutarnja trzavica kada se rađa nova svest ili pomeranje ka novom, makar malo višem stadijumu. Jednoga dana osoba progleda ili shvati ono što ranije nije shvatala.
To što se drugima ne sviđa iz okoline nije problem te osobe već okoline koja ne ume drugima dati slobodu da žive svoj život u skladu sa svojim stanjem svesti.
Budi pozdravljen i ne brini se za bilo čije molitve. Potraži sebi slične i radujte se životu. Ti, niti ja niti bilo ko drugi ne može zaustaviti duhovni progres i duhovni rast odnosno ekspanziju svesti.
Živeli!

PS. Jesi li muško ili žensko pošto kažeš, "Ja sam sigurna..."?
Izgleda da baš i nisu siguran ali ni sigurna!

Poslednja izmena:
Зашто нисте способни да избацити имегинарно биће из свести?

Neco ne pravimo magarca od komarca. Sasvim je u redu biti ateista baš kao što je sasvim u redu imati drugačije verovanje ili viđenje i razumevanje života pa samim tim i drugačije doživljaje i iskuistva tokom života.
Život svako sebi dokazuje i svako sam menja svoje viđenje ako za to oseti potrebu.
Kada je nekome desetak godina njemu izgledaju primitivnim oni koji su stariji a zaljubili se. Međutim, dan za danom i taj desetogodišnjak i ne primeti kako su proleteli dani i godine i jednoga dana je u opasnoj mreži zaljubljenosti. I ne primeti kako se sve to dogodilo.
Takav je život na svim poljima, uvek nas iznenadi stvarima za koje i ne znamo da su moguće i da postoje.
Kako da nekome dokažemo da je zaljubljenost nekakva realnost? Nikako ne možemo već ga samo ostavimo na miru da živi život i da mu se jednoga dana dogodi taj takav život.
Prijatno.

Neco ne pravimo magarca od komarca. Sasvim je u redu biti ateista baš kao što je sasvim u redu imati drugačije verovanje ili viđenje i razumevanje života pa samim tim i drugačije doživljaje i iskuistva tokom života.
Život svako sebi dokazuje i svako sam menja svoje viđenje ako za to oseti potrebu.
Kada je nekome desetak godina njemu izgledaju primitivnim oni koji su stariji a zaljubili se. Međutim, dan za danom i taj desetogodišnjak i ne primeti kako su proleteli dani i godine i jednoga dana je u opasnoj mreži zaljubljenosti. I ne primeti kako se sve to dogodilo.
Takav je život na svim poljima, uvek nas iznenadi stvarima za koje i ne znamo da su moguće i da postoje.
Kako da nekome dokažemo da je zaljubljenost nekakva realnost? Nikako ne možemo već ga samo ostavimo na miru da živi život i da mu se jednoga dana dogodi taj takav život.
Prijatno.

Хвала такође.

Kako da verujem da Bog postoji kada ne idem u crkvu od koliko se to od coveka i ocekuje.
Zadnji put sam bio kada mi je trebalo... da odem u crkvu.
Nosim krst oko vrata, ali lucifer ne trazi nista da mu budes pokolonik.
Tako da neverujem ni u djavla.
Rekoh, pouka iz filma trazi odgovore i dobices odgovore, nazovi ds si trazio odgovore od. Ne znam.
evo sada cu da listam tv, i Bog ce (ili sta vec) da odredi sta cu zateci dok prebacujem tv, i da li cu zaspati ili ne.
Tako ce sutra neki dogadjaj koji se dogodio vrag zna gde da odresi dalji razvoj sutrasnjeg dana naseg.
npr covek padne sa bicikle negde u Rusiji jer je naisao na psa koji hvata muvu koju je ko zna ko i zbog cega oterana, u tom trenutku kola zakoce da ga ne zgaze, autobus iza kola koji ide za nemacku zakoci i pukne mu guma, radnica koja radi na salteru ostane duze na poslu zbog kvara, javi koleginici da podigne umesto nje nesto iz radnje, pod tim nekim okolnostima isto neki covek dodje u tu radnju i upozna recimo tu "koleginicu" i posle par meseci rodi se neki novi imperator recimo da se tako rodio hitler, da li onda mozemo da smatramo da je to tako Bog odredio? ili jednostavna koincidencija...?

Poslednja izmena:
Koincidencija ili slučajnosti su pitanja kojima se bavi um od nauke. U svetu u kojem živimo kao i onim iznad ovog sveta pa sve do Eteričkog sve funkcioniše u skladu sa Zakonom Uzroka i posledica.
Uistinu, mnogi poinju mudrovati pa povezivati mnoge događaje koji nisu u istom uzročnom lancu i tako izgube smisao i razumevanje.
Ja lično niusam klasični vernik neke od masovnih religija pa svi običaji i prakse u mom životu nemaju mesta. Moje shvatanje kaže da je najviši zakon Zakon Ljubavi i da trebamo nastojati da živimo u skladu sa njim a živeti u skladu sa njim možemo samo opnda ako otvorimo srce prema ljubavi samog Kreatora a to je otvoriti srce prema toku Svetoga Duha koji jeste najviša ljubav, najviša i najčistija Svest, Znanje i Mudrost i koji je jedini i jedini prijatelj Duše odnosno nas ljudi.
Svi drugi i sve drugo pa i vlastiti um nisu naši prijatelji u tom smislu da im možemo podariti bezuslovno poverenje.
Ali, ovo što rekoh ne znači da neko treba ili da može automatski da prihvati - jer tako nešto nije moguće. Ali ono što je moguće je polako istraživati u tom pravcu a ako osoba počne tragati onda će mu po metodi naizgled slučajnosti u njegovu sferu interesovanja uvek dolaziti sledeći koraci, u vidu knjiga, predavanja, učenja, iskustva itd. itd.
Svakako das osoba uvek treba da sledi svoju unutarnju potrebu, svoj unutarnji osećaj za onim što joj je potrebno. Ako osoba to sledi, pa ma kakva da su iskustva, imaće najbolji duhovni progres (progrews svesti).
Onako ljudski možda bih voleo da ceo Balkan vidi validnost učenja koja sasm lično prihvatio i u kojima se osećam najbolje, ali znam da je tako nešto ne samo nemoguće već da bi bilo kontraproduktivnoi. Svako sam mora osetiti potrebu, istraživati i u svoje vreme otkriti ono završno što će mu uvek doneti, niko drgi do li sama suština života koju ovde znamo pod nazivnom Sveti Duh.
Ovde imamo samo jednu obavezu a to je da jedni drugima damo punu slobodu i uvažavanje iste i da budemo srećni ako je neko sebe našao u nekim drugim učenjima, religiji ili možda ateizmu... Ako osob a to čini po unutarnjoj potrebi onda je to najbolji korak i trenutni put za nju.

Ako i imaginaano biće postoji kako ti kažeš , kako je moguuće da je ono baš pravoslavno biće kod tebe tj.kod većine Srba?? , a pre toga je bilo u obliku Peruna i ekipe(bilo ih je više) ,ili čak pre 500 godina to biće postane Allah?!
да си ти ипак читао библију видео би да и тамо постоје многи богови, као у свим осталим религијама, али увек постоји бог творац који је рађао богове или творио их. у старословенској вери није баш јасно да ли је то сварог или род (бог творац) а перун, сварог и световид чине триглав или род/сварог (још увек нема поузданих података) али кроз села у србији међу старијим људима често може да се чује бели бог, црни бог, свети илија персонификација перуна итд. такође у хиндуизму имаш преко 300 богова али једног творца тримурти нешто слично као у хришћанству или старогрчким боговима зевса, посејдона и хада а који су етнолози повезали да су то браћа. дакле у свим већим религијама постоје богови као и у стара паганаска времена. људи из неког разлога имају потребу да бићу творцу дају име како би му се лакше обраћао кроз молитве. а када би сагледао објективније све светске познате религије имају исту суштину сем неких будистичких смерова које их има веома мало. и сад зашто би ишао да тражим бога творца у хиндуским или исламским записима када имам у православним.
рецимо индијанци називају бога маниту који је бог дух, а у библији исус каже да је бог дух.
дакле немогуће је да се од неког нешто толико преписивало, чак се и потопи спомињу итд итд, много сличности а толико различитог тумачења, посматрања и истраживања.

Kad bih u svojoj glavi i otkrio jednom da postoji to biće , siguran sam da ono ne bi bilo definisano po pravoslavnoj priči , jer bi to upravo bio dokaz da je to biće samo imaginarno i ništa više.
то је твоја лична ствар и убеђење и мени не смета.

Nije problem u imaginarnom ili možda stvarnom tom biću , već u njegovoj manifestaciji , a svaka manifestacija boga je po meni imaginarna tj.lažna čim prvi puut izađe iz glave i kreće se širiti tipa :"E znaš ovaj moj bog kojeg sam oktrio u svojoj glavi sinoć je sigurno i tvoj bog , i ako ne misliš tako ti ideš u pakao ili zaslužuješ sekiru po vratu".

опет понављам, лична ствар убеђења, нема нико кључеве истине а да га ја знам. избор је велики и свако је изабрао оно што му његова логика налаже.

да си ти ипак читао библију видео би да и тамо постоје многи богови, као у свим осталим религијама, али увек постоји бог творац који је рађао богове или творио их. у старословенској вери није баш јасно да ли је то сварог или род (бог творац) а перун, сварог и световид чине триглав или род/сварог (још увек нема поузданих података) али кроз села у србији међу старијим људима често може да се чује бели бог, црни бог, свети илија персонификација перуна итд. такође у хиндуизму имаш преко 300 богова али једног творца тримурти нешто слично као у хришћанству или старогрчким боговима зевса, посејдона и хада а који су етнолози повезали да су то браћа. дакле у свим већим религијама постоје богови као и у стара паганаска времена. људи из неког разлога имају потребу да бићу творцу дају име како би му се лакше обраћао кроз молитве. а када би сагледао објективније све светске познате религије имају исту суштину сем неких будистичких смерова које их има веома мало. и сад зашто би ишао да тражим бога творца у хиндуским или исламским записима када имам у православним.
рецимо индијанци називају бога маниту који је бог дух, а у библији исус каже да је бог дух.
дакле немогуће је да се од неког нешто толико преписивало, чак се и потопи спомињу итд итд, много сличности а толико различитог тумачења, посматрања и истраживања.

то је твоја лична ствар и убеђење и мени не смета.

опет понављам, лична ствар убеђења, нема нико кључеве истине а да га ја знам. избор је велики и свако је изабрао оно што му његова логика налаже.
Besmisleno lupetanje.

Back