- Poruka
- 77.530
sale ,voleo bih da cujem tvoje misljenje o tome
наравно
и би светлост, банг, велики прасак
клонирање, адам-ева...само почетак...
јеси ли икад размишљао о томе?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
sale ,voleo bih da cujem tvoje misljenje o tome
Imaju.да ли ти мислиш да Свете књиге немају везе са науком?
pa ce mo to za drugi put.Imaju.
Pa svete kjige imaju veze sa naukom , a ima i nauka o njima , kroz svete knjige pored religijske propagande lepo vidimo i razmihsljanja ljudi tadashnjeg vremena , a ima i lepih filozofskih razmishljanja , dobro , ima i nekih stvari koje se potiru ( kada je jedan od apostola molio Hrista da naudi charobnjaku Simonu zato shto je pocheo da levitira i time odvaja ljude od vere , a nije hrishcanski da molimo za tudju nesrecu , a ima i drugih ubistva pochinjenih od boga ) , ali nisam ekspert o biblijipa ce mo to za drugi put.
Biblija direknto nije kriva za Inkviziciju i tamno doba , kriv je ljudski faktor ( kao i u vecini stvari ) .
A biblija i vera je bila inspiracija za velika dela ( Bozhanstvena Komedija , Sikstinska Kapela , crkve i manastiri u Srbiji ) .
Logika i teizam ni u čemu nisu suprotni. Logika i teizam su saglasni! A logika i poricanje Boga su suprotne stvari jer se ateizam temelji na uverenju da materija nema uzrok i da kretanje nije uzrokovano poticajnom silom (što je suprotno nama poznatim principima logike).

да, све су то вероватноће, зато постоји ВЕРА (као веровање).
а иморталка је нешто друго, она је добра особа, само је мало залутала.

Deo intervjua sa Erich Von Daniken-om
- Postoji li Bog?
- Ne.
- Zasto?
- Zato sto se to ne moze dokazati.
- Zasto se ne moze dokazati?
- Da bi se nesto dokazalo moras da koristis logiku, a ako postoji logika onda ne postoji Bog.
- Zasto ne bi mogli postojati i Bog i logika?
- Zbog toga sto logika nalaze da sve ima uzrok i posledicu. Drugim recima, sve ima svoj uzrok. Ako sve ima svoj uzrok, onda je uzroka beskonacno. Posto se vera u Boga zasniva na teoriji da je on pocetak svega i samim tim implicira da uzroka nema beskonacno onda je ona kontradiktorna sa logikom.
Zasto verujete u Boga?Sta vas navodi na to?Zelja?Strah?Nesto drugo?
Изгледа да је најпре(?) створио јајаре..........![]()

Za verovanje u boga kako ga pretstavljaju monoteisticke religije nije potrebna logika, sta vise logika je nepozeljna.
da,to je on...onaj koji drugacije posmatra stvari ,za razliku od vecine i iznosi neke svoje zakljucke i dokaze.Niko jos nije dokazao kako on nije u pravu,kao sto ni on nije dokazao da jeste.Znaci,sve je stvar individualnog interpretiranja.
Pozdrav...

Imaju.
Pa svete kjige imaju veze sa naukom , a ima i nauka o njima , kroz svete knjige pored religijske propagande lepo vidimo i razmihsljanja ljudi tadashnjeg vremena , a ima i lepih filozofskih razmishljanja , dobro , ima i nekih stvari koje se potiru ( kada je jedan od apostola molio Hrista da naudi charobnjaku Simonu zato shto je pocheo da levitira i time odvaja ljude od vere , a nije hrishcanski da molimo za tudju nesrecu , a ima i drugih ubistva pochinjenih od boga ) , ali nisam ekspert o biblijipa ce mo to za drugi put.
Biblija direknto nije kriva za Inkviziciju i tamno doba , kriv je ljudski faktor ( kao i u vecini stvari ) .
A biblija i vera je bila inspiracija za velika dela ( Bozhanstvena Komedija , Sikstinska Kapela , crkve i manastiri u Srbiji ) .

kada je jedan od apostola molio Hrista da naudi charobnjaku Simonu zato shto je pocheo da levitira i time odvaja ljude od vere , a nije hrishcanski da molimo za tudju nesrecu , a ima i drugih ubistva pochinjenih od boga
Ne znam za to. Ima u Delima apostolskim zabeleženo kako je Simon vračar hteo od apostola Petra da kupi moć rukopoloženja, pa ga je Petar pošteno izribao.

Nemoj više fiziku da upetljavaš u tvoje dokaze, dok je dobro ne proučiš. Prouči malo anihilaciju pa ćeš videti da je to pretvaranje jednog oblika materije u drugi.da , tako je..ta jednacina... pokazuje da je moguce stvaranje od energije materiju i obratno...
nije moje ubedjenje zasnovano na zelji nego na dokazima...
kako materijalnim tako i duhovnim
moze se dokazati postojanje Boga...
i sama Biblija je dokaz ...
Nemoj više fiziku da upetljavaš u tvoje dokaze, dok je dobro ne proučiš. Prouči malo anihilaciju pa ćeš videti da je to pretvaranje jednog oblika materije u drugi.

razumevanje Božjih tajni se ne
dobija nekom tehnikom, mehanizmom ili intelektualnom sposobnošću.
Simon vračar je hteo da kupi vestinu(da sazna) kojom se moze otkriti tajne sna...
Jesam li u pravu?
ne znam zasto, ali oduvek mi je bilo nelogicno verovati u postojanje boga..
kao sto neko vec rece, religija i mitologija su mi zanimljivi, jer utice na toliko ljudi,
ali ja sama nikad nisam uspela da nadjem neki dokaz, nesto sto bi me ubedilo da to postoji..