„Бог и Хрвати“ | Континуитет геноцида над Србима

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hrvatski svešetenici i hrvaatske časne sestre su se sakrile iza utaša. A i njih je bilo 250 hiljda. Zapravo, te zločine nad Srbima, sšproveli su hrvati, koj su bili kleronacisti.

Тачно. Ватикан је директно стајао иза покоља. Поједини католички Свештеници су лично учествовали у покољима.

- - - - - - - - - -

Влајка сам питао пошто је он постављач теме...

Ок...ја сам само рекао своје мишљење.

Ali su ustaše i katolički hrvatski kler isto... zar ne. A kao što znaš, katolički kler nije pobeđen niti kažnjen. I dalje immmaju tako hrvate sveštenike. zar ne. U ostpalom, te strahovete zločine protiv Srba su vršili gotovo slivi hrvati. Oni koji nisu, podrzavali su. A to sad braniš tu njihovu današnju, državu.

Фра Михајло Вујновић

Poslednja izmena:
Ок. Бедак ми да немам скенер да покажем слике какве су животиње били, ако не гори него 1941.-5 онда барем исти, али ћу сутра прекуцати из књиге Успон и пад крајине неке делове докторских обдукција. Оно је језиво шта су радили...

Ево из књиге коју сам већ поменуо одбдукција једног српског заробљеног војника, да се види шта су звери радиле 1990-5. Подсећа ли вас на нешто?

...Споља на лешу су уочене многобројне повреде по глави и телу-крвни подливи и нагњечења настала деловањем тупине замахнутог механичког оруђа и убод у пределу леве бочне стране грудног коша у висини осмог ребра нанесен шиљком и оштрицом замахнутог механичког оруђа...Установљено да постоје многобројни и масивни крвни подливи поткожног и мишићног ткива, серијски прелом 5 ребара са леве стране са преломљеним фрагментима који пробијају плућну марамицу, делом нагњечен а делом разорен леви бубрег, глатко пресечено осмо ребро, просечена дијафрагма и плитак убод у пределу слезине...

Даље, у вези неких лешева из Медачког џепа

На изгорелим лешевима били су уочљиви знаци заживотног доспеања у пламену...на свим настрадалим уочљиве су експлозивне и стрелне повреде најчешће и једне и друге и то многобројне. Значајан је податак да приликом агресије уопште није било рањених што довољно говори о намерама агресора...

Из књиге Сава Скока Покољи Херцеговачких Срба 1941. сам нашао праве сценарије за хорор филмове поготово у поглављу о Пребиловцима.
Покушаћу нешто да прекуцам али посао неће бити тако брз јер је књига врло велика.

П.С. Чудно да се Хрвати не јављају на овој теми...

pa stoka je takva kroz citavu istoriju...po stravicnim zlocinima ostali su upamceni jos u 30ogodisnjem ratu...za njih nema izuzetaka...postoji kontinuitet hrvatskih zlocina...

Ako kao "stoku" izdvojimo onaj agresivni deo dinaroidnih katolika (pretpostavljam da se misli na njih, a ne na hrvatski narod u celini?), a zatim njihovo ponašanje uporedimo sa dinaroidnim muslimanima i na kraju pogledamo ponašanje čistih Srba-komunista za vreme i nakon rata i koji ogranak srpskog naroda je u tome naročito prednjačio, pa postavimo pitanje "ko je zapravo ta stoka", koji bi bio odgovor?

iskreno mislio sam na Hrvate uopste, kroz istoriju...ali ti si sada lepo napravio selekciju pa je moj odgovor svi koje si nabrojao...sad da ne budem pogresno shvacen ali najteze je naci razlog za Srbe komuniste, tj njihovo delovanje je najteze objasniti jer su radili direktno protiv sopstvene zemlje i naroda...ili mozda nije...

Istorija ove naše bliske prošlosti je previše intenzivna i previše grozna. Ali, realno, kroz sve one vekove pre 20. Srbi su imali 100 puta veće probleme sa svima u susedstvu nego sa Hrvatima (ne uključujući Rumune!) i to je ono što mene fascinira. Ovolika dubina mržnje toliko upućuje da se radi o nečem iskonskom da se čovek prosto iznenadi koliko je to sveže. A zločini i surovost mnogih srpskih partizana nad samim Srbima (pa i surovosti u mirnodopskim uslovima nad sopstvenim narodom, uzev u obzir kriminalce, bande i samu policiju) upućuju na to da ta sklonost ka najtežim zločinima spava u mnogima od nas u našem regionu, samo što čeka odgovarajuće političke okolnosti da se ispolji.

Na primer, danas su političke okolnosti takve da bi čoveka koji upadne u kuću drugog čoveka, izmasakrira mu porodicu i prisvoji imanje, čekalo hapšenje, suđenje i robija. Jedino smo u NDH i donekle pod komunizmom imali držani sistem u kojem je bilo moguće nekažnjeno se ponašati ovako. I u ratovima, samo što takve stvari uvek isplivaju. Meni vera u čoveka ne dozvoljava da prihvatim da tako nešto može biti svojstveno narodu kao takvom, to pripisujem organizovanim grupama pojedinaca. I mislim da su takvi pojedinci daleko brojniji u onim delovima naroda gde se bahatost, sirovost i agresivnost neguju kao tradicija. Mada, svega ima svugde. Ko bi od jednog nemačkog naroda, uzora vrednoće i samopregora u Evropi, mogao očekivati onoliko bolesnih umova koji se u normalnim sistemima kriju među normalnim ljudima i bave normalnim poslovima. Ovde ispada da je srpsko-hrvatski mir bio moguć jedino zahvaljujući strogoj stranoj vlasti nad jednima i drugima (Austrija, Mlečani, Turska). Kako smo počeli da dobijamo slobodu, vidi se za šta je koristimo.

Istorija ove naše bliske prošlosti je previše intenzivna i previše grozna. Ali, realno, kroz sve one vekove pre 20. Srbi su imali 100 puta veće probleme sa svima u susedstvu nego sa Hrvatima (ne uključujući Rumune!) i to je ono što mene fascinira. Ovolika dubina mržnje toliko upućuje da se radi o nečem iskonskom da se čovek prosto iznenadi koliko je to sveže. A zločini i surovost mnogih srpskih partizana nad samim Srbima (pa i surovosti u mirnodopskim uslovima nad sopstvenim narodom, uzev u obzir kriminalce, bande i samu policiju) upućuju na to da ta sklonost ka najtežim zločinima spava u mnogima od nas u našem regionu, samo što čeka odgovarajuće političke okolnosti da se ispolji.

Na primer, danas su političke okolnosti takve da bi čoveka koji upadne u kuću drugog čoveka, izmasakrira mu porodicu i prisvoji imanje, čekalo hapšenje, suđenje i robija. Jedino smo u NDH i donekle pod komunizmom imali držani sistem u kojem je bilo moguće nekažnjeno se ponašati ovako. I u ratovima, samo što takve stvari uvek isplivaju. Meni vera u čoveka ne dozvoljava da prihvatim da tako nešto može biti svojstveno narodu kao takvom, to pripisujem organizovanim grupama pojedinaca. I mislim da su takvi pojedinci daleko brojniji u onim delovima naroda gde se bahatost, sirovost i agresivnost neguju kao tradicija. Mada, svega ima svugde. Ko bi od jednog nemačkog naroda, uzora vrednoće i samopregora u Evropi, mogao očekivati onoliko bolesnih umova koji se u normalnim sistemima kriju među normalnim ljudima i bave normalnim poslovima. Ovde ispada da je srpsko-hrvatski mir bio moguć jedino zahvaljujući strogoj stranoj vlasti nad jednima i drugima (Austrija, Mlečani, Turska). Kako smo počeli da dobijamo slobodu, vidi se za šta je koristimo.

Svašta. kave glposti pišeš , pa to je strašno. Ja mislim da se ti lažno ppredstavljaš.

pa stoka je takva kroz citavu istoriju...po stravicnim zlocinima ostali su upamceni jos u 30ogodisnjem ratu...za njih nema izuzetaka...postoji kontinuitet hrvatskih zlocina...
Имају заиста завидну геноцидашку каријеру да би им и неки људождери позавидели.

Тренкови пандури.
Војска бана Јелашића ( када би се брано данас пред судом вероватно би се позивао на лудило)
Старчевићеви праваши ( коловође антисрбских демонстрација)
42 домобранска пешачка "Вражја" дивизија ( геноцид над Србима у Мачви у току првог светског рата)
усташки геноцид у току другог светског рата, непревазиђен на овим просторима од Римљана па до данас.
злочини и етничко чишћење у грађанском рату деведесетих.

не знам како стоје ствари пре 18. века.

Имају заиста завидну геноцидашку каријеру да би им и неки људождери позавидели.

Тренкови пандури.
Војска бана Јелашића ( када би се брано данас пред судом вероватно би се позивао на лудило)
Старчевићеви праваши ( коловође антисрбских демонстрација)
42 домобранска пешачка "Вражја" дивизија ( геноцид над Србима у Мачви у току првог светског рата)
усташки геноцид у току другог светског рата, непревазиђен на овим просторима од Римљана па до данас.
злочини и етничко чишћење у грађанском рату деведесетих.

не знам како стоје ствари пре 18. века.

Retko koji narod moze da se ''podici''takvom bestijalnoscu,kojom se odlikovala hrvatska vojna tradicija.

Лекизан, omanuo si sa Trenkovim pandurima.. Sa sobom su vodili dva pravoslavna popa i jednog katolickog... Iako se Hrvati ponose s njima, izgleda da je vise medju njima bilo Srba. A ja sam odje postavlja dvije gravure iz 18 vijeka, jedna od nji je pandurski pop (sa bradom, odorom itd. bez sumnje pravoslavnog svestenika).

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back