- Poruka
- 29.340
Значи обновили НДХ!!!!Josip Kraš je hrvatski partizan koji je poginuo u borbi protiv ustaša, a te firme je podigao komunistički sistem koji je porazio ustaški režim, uništio NDH i stvorio SR Hrvatsku.
Poslednja izmena:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Значи обновили НДХ!!!!Josip Kraš je hrvatski partizan koji je poginuo u borbi protiv ustaša, a te firme je podigao komunistički sistem koji je porazio ustaški režim, uništio NDH i stvorio SR Hrvatsku.
Josip Kraš je hrvatski partizan koji je poginuo u borbi protiv ustaša, a te firme je podigao komunistički sistem koji je porazio ustaški režim, uništio NDH i stvorio SR Hrvatsku.
Mi Srbi volimo da se pravimo ludi, pa da na nešto pristanemo, rukujemo se i potpišemo, a posle 100 godina se pravimo ludi. A to ne može tako.
Ne branim ja to stanje. Ja bih prvi bio protiv toga da se omogući da Hrvatska stane na stranu pobednika u Drugom svetskom ratu, ali to im je omogućeno i kad je moglo da se žali protiv toga, niko se nije žalio. SR Hrvatska je, zajedno sa ostalim SR u Jugoslaviji, pobednica u Drugom svetskom ratu, subjekt koji se borio protiv NDH i porazio je, a Republika Hrvatska je njen naslednik i njenu ulogu u borbi protiv fašizma priznaju svi. To su omogućili i srpski partizani, koji su zajedno sa hrvatskim stvarali takvu bratsko-jedinstvenu Hrvatsku.
Može se žaliti (upravi Vodovoda!) za ono što se kasnije u toj SR Hrvatskoj dešavalo... to što su kasnije u toj istoj SR Hrvatskoj Hrvati preglasavanjem izbacili Srbe kao konstitutivni narod, za to što su opet preglasavanjem Srba istupili iz SFRJ, za rat i ratne zločine u njoj itd., ali ne može joj se pripisivati nasleđe NDH. Šahovnica nije ekskluzivan simbol NDH nego legitiman grb hrvatske države, "Lijepa naša domovino" nije ekskluzivan simbol NDH, nego legitimna himna hrvatske države.
Mi Srbi volimo da se pravimo ludi, pa da na nešto pristanemo, rukujemo se i potpišemo, a posle 100 godina se pravimo ludi. A to ne može tako.
Ne branim ja to stanje. Ja bih prvi bio protiv toga da se omogući da Hrvatska stane na stranu pobednika u Drugom svetskom ratu, ali to im je omogućeno i kad je moglo da se žali protiv toga, niko se nije žalio. SR Hrvatska je, zajedno sa ostalim SR u Jugoslaviji, pobednica u Drugom svetskom ratu, subjekt koji se borio protiv NDH i porazio je, a Republika Hrvatska je njen naslednik i njenu ulogu u borbi protiv fašizma priznaju svi. To su omogućili i srpski partizani, koji su zajedno sa hrvatskim stvarali takvu bratsko-jedinstvenu Hrvatsku.
Može se žaliti (upravi Vodovoda!) za ono što se kasnije u toj SR Hrvatskoj dešavalo... to što su kasnije u toj istoj SR Hrvatskoj Hrvati preglasavanjem izbacili Srbe kao konstitutivni narod, za to što su opet preglasavanjem Srba istupili iz SFRJ, za rat i ratne zločine u njoj itd., ali ne može joj se pripisivati nasleđe NDH. Šahovnica nije ekskluzivan simbol NDH nego legitiman grb hrvatske države, "Lijepa naša domovino" nije ekskluzivan simbol NDH, nego legitimna himna hrvatske države.
http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/269150.html3. Prihodi iz državnog proračuna
Članak 152.
(1) Republika Hrvatska osigurava sredstva u državnom proračunu za pokrivanje dijela obveza mirovinskog osiguranja koje nastaju priznavanjem i određivanjem mirovine pod povoljnijim uvjetima, i to za:
1) mirovinu ili dio mirovine hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata od 30. svibnja 1990. do 30. lipnja 1996. i za obiteljsku mirovinu ili dio obiteljske mirovine ostvarene nakon smrti tih hrvatskih branitelja,
2) mirovinu ili dio mirovine pripadnika Hrvatske domovinske vojske mobilizirane od 17. travnja 1941. do 15. svibnja 1945. i za obiteljsku mirovinu ili dio obiteljske mirovine ostvarene nakon smrti tih pripadnika,
MI Srbi nismo ništa potpisali, pa se i na pravimo ludi. Dakle, radi se o kleveti.
Hrvatska država i njen legitimitet su u direktnoj korelaciji sa logorom za klanje srpske dece, koji se zvao Jastrebarsko.
Imaš taaj klip, pa ga pogledaj.
SAMOSTALNI SRPSKI TJEDNIK/ NEDELJNIK NOVOSTI su novine opće informativnog karaktera, koje prate i kritički pišu o svim relevantnim političkim, društvenim i kulturnim događajima u Hrvatskoj.
Osim toga, NOVOSTI su i tjednik/nedeljnik Srba u Hrvatskoj, te s povećanom pažnjom prate rad institucija srpske zajednice i događaje bitne za nju.
Novosti izdaje SNV (Srpsko narodno vijeće).
Nepravedno optužene časne u Jastrebarskom
Brössler je pokazao svoju veličinu u zaštiti slabijih i 1945, kad se suprotstavio optužbama za ratne zločine upućenima upraviteljici doma u Jastrebarkom, časnoj sestri Pulheriji Barti i časnoj sestri Gaudenciji, koja je bila glavni ekonom. Optužbe protiv njih Zemaljskoj komisiji za utvrđivanje zločina okupatora i njihovih pomagača iznijela je Tatjana Marinić, predratna članica komunističkog pokreta, koja je bila zadužena za jedan dio domskog kompleksa (Donju Reku). Optužila ih je, uz ostalo, da su sprečavale da se djeci podijeli dovoljno hrane i ostalih potrepština i tako smanji smrtnost. Tvrdila je da redovnice nisu htjele dati konje i kola da se ode po neophodno mlijeko, pa bi se ono na vrućini pokvarilo i nije moglo biti izvor spasa. “Hrane su i financija za nabavu imale u izobilju, za pet obroka dnevno, ali sestre Pulherija i Gaudencija davale su samo za dva dnevna obroka”, izjavila je Komisiji Tatjana Marinić. Bilo je tu i optužbi za druge oblike zlostavljanja, pljuskanje nekih štićenica, pritisaka na vjersku opredijeljenost, navoda o psovanju partizana i onih koji štite partizansku djecu itd.
Brössler i liječnici iz doma Branko Dragišić i Branko Davila (obojica otprije povezani s KP-om i partizanima) opovrgnuli su te optužbe. Zanijekao ih je i liječnik Karlo Weissmann, Židov koji je utočište pred progonom u Osijeku pronašao u Domu kod sestre Pulherije, koja je 1945. emigrirala u Austriju, gdje je umrla 1972. Sestra Gaudencija nastavila je raditi u domu u Jastrebarskom do kraja 1945, zatim odlazi u Ljubljanu, Beograd i Peć. Od 1950. do 1970. radi kao službenica u Narodnoj banci u Ljubljani. Umrla je 1977. Protiv nje i protiv drugih časnih sestara u domu u Jastrebarskom nikad nije pokrenut kazneni postupak. To ipak nije smetalo komunističkim propagandistima i nemoralnim novinarima da se natječu u izmišljanju zločina što su ih navodno počinile časne u Jastrebarskom. Tužna stvarnost, sa stotinama smrti i prethodnim razdvajanjima djece od majki, nije im bila dovoljna.
U feljtonima, knjigama i novinskim napisima do 1990, a i poslije, mogu se naći “opisi” po kojima su opatice ubijale djecu čekićima, krampovima, toljagama, a ustaše (kojih u domu uopće nije bilo) djecu su klali ili strijeljali… Petešić u svojoj knjizi citira barem 15 takvih napisa. Iako im u javnosti nije bila dana mogućnost obrane, unutar Katoličke crkve prikupljani su iskazi redovnica. Feljton “Istina o časnim sestrama i djeci u Jastrebarskom”, objavljen 1987. u “Glasu Koncila”, bio je slabašan odgovor na napade medijskih tužitelja.
On je hrvat, Uniforma tu nije mnogo važna. Ono što su Srbima mislili i želeli hrvatski sveštenici, hrvatske časne sestre , hrvatske ustaše i hrvaski partizani , ne razlikuje se međosbno , bez obzira na razlku u uniformi. I tuđm,an je bio iz te partizanske priče. I Boljkovac . i ini .
MI Srbi nismo ništa potpisali, pa se i na pravimo ludi. Dakle, radi se o kleveti.
Hrvatska država i njen legitimitet su u direktnoj korelaciji sa logorom za klanje srpske dece, koji se zvao Jastrebarsko.
Imaš taaj klip, pa ga pogledaj.
Је л' можеш да нам кажеш у ком цртаћу си чуо све то?
Мислим, то о победници СР Хрватској ( заједно са осталим социјалистичким републикама и аутономни покрајнама)?
И је л', вероватно наслеђе те ''победничке СР Хрватске'' су и пензије које још од 1993. примају припадници Оружаних снага НДХ-а:
Kakva bre pobednica? Pa kako može da bude pobednica, kada je više od 90 posto Harvata bilo za NDH. Da nije bilo Italijana po Dalmaciji, Srbi bi nestali iz Krajine več 1945 godine; i to ne mislim da bi bežali/pobegli, nego nestali.
Onda i Nemačka mora biti pobednica; pa nisu baš svi bili za Hitlera.
I kako se niko nije žalio. Žalili su se četnici, pa su nakon 2. svetskog rata poubijani i zatvarani, i to sve pomoču Britanaca.
Uniforma je jedina važna. Koliko znam, u Drugom svetskom ratu niko nije ratovao protiv hrvatskog naroda, niti je kao saveznik Sila Osovine igde bio hrvatski narod. Ako je toga bilo, molio bih informaciju.
Jesmo, jesmo. Hrvatska država i njen legitimitet su u direktnoj korelaciji sa oružanom borbom protiv države koja je organizovala logore smrti.
U crtaću zvanom "savremena istorija balkanskih naroda i država". Ako imaš suprotne informacije, obavesti o njima prvo naše organe, pa onda čitav svet. Samo toga neće biti, jer ovakvo ponašanje sa zakašnjenjem od 70 godina više liči na crtani film.
- - - - - - - - - -
E, takva pobednica. Nepravedno, znam... Sve vreme igrali gore, a na kraju pobedili sa 2:0. Samo što prigovori "poništite tu pobedu jer ste igrali gore, a i vaši golovi nama su zapravo bili naši autogolovi" ne piju vodu.
Ti si jedan mali manipulant. Zašto kažeš Srbi , a misliš na jugoslovene , srpskog porekla, a hrvatske provinijencije?.
Zanimljiv spoj![]()
Pa to isto sam i ja rekao.
U crtaću zvanom "savremena istorija balkanskih naroda i država". Ako imaš suprotne informacije, obavesti o njima prvo naše organe, pa onda čitav svet. Samo toga neće biti, jer ovakvo ponašanje sa zakašnjenjem od 70 godina više liči na crtani film.
A šta, Josip Kraš nije bio Hrvat partizan kog su ubile ustaše? On je za tebe časna sestra koja kolje decu?
Čekaj, odakle ti da ja branim ovu situaciju? Ja je prvi napadam i govorim o njenoj apsurdnosti, samo što ti govoriš da te apsurdnosti uopšte i nema, da je stvar jasna i čista kao suza (Republika Hrvatska je nastala od NDH, a ne od SR Hrvatske koja je borila protiv i pobedila NDH).
Naravno da se radi o Jugoslaviji u celini. Nije Mala Moštanica član antifašističke koalicije, ali da Srbija sada na tlu Male Moštanice osnuje republiku sa kojom će biti u federalnom odnosu, proglasi svoj bratski i ravnopravan odnos sa njom, pa da se ta republika za 50 godina otcepi, teško ćemo tu republiku proglasiti za naslednika Nedićeve Srbije i optuživati njene građane za odgovornost nad progonom Jevreja i streljanjem komunista u Drugom svetskom ratu, ma koliko u njoj bilo simpatizera Nedićeve Srbije.
Da li je moguće da se ne razumemo?
E, takva pobednica. Nepravedno, znam... Sve vreme igrali gore, a na kraju pobedili sa 2:0. Samo što prigovori "poništite tu pobedu jer ste igrali gore, a i vaši golovi nama su zapravo bili naši autogolovi" ne piju vodu.
Оне су у то време везле гоблене и штрикале прслуке од вуне, настављале стару римокатоличку традицију.Више него бедно.HAHA...sada su i Srbi ustaše:
http://www.novossti.com/o-novostima/
То и кажем постоји континуитет: НДХ - СР Хрватска - НДХ.Može se žaliti (upravi Vodovoda!) za ono što se kasnije u toj SR Hrvatskoj dešavalo... to što su kasnije u toj istoj SR Hrvatskoj Hrvati preglasavanjem izbacili Srbe kao konstitutivni narod, za to što su opet preglasavanjem Srba istupili iz SFRJ, za rat i ratne zločine u njoj itd., ali ne može joj se pripisivati nasleđe NDH. Šahovnica nije ekskluzivan simbol NDH nego legitiman grb hrvatske države, "Lijepa naša domovino" nije ekskluzivan simbol NDH, nego legitimna himna hrvatske države.
КОМУНИСТИ И УСТАШЕ ТО СУ СРЦА ДВА
ВОЛЕЛИ СЕ И ЉУБИЛИ ДОК НИЈЕ
НЕСТАЛА ЉУБАВ СВА!
Само што су комунисти веће зло усташе се не претварају да воле Србе.