„Бог и Хрвати“ | Континуитет геноцида над Србима

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Неко време ме није било на форуму, ево још мало од мене.

Из књиге Радета Чубрила Успон и пад Крајине још мало шта кажу Италијани о хрватском геноциду, тј. генерал Фурио Монтићели дневном листу Ил Темпо од 9-10.9.1953.

20 година мржње експлодирале су у покољу који је у кратком временском року резултирао истребљењем 350 000 Срба и више десетина хиљада Јевреја. Сви они су убијени у невероватним мукама...Све може лако да се утврди и да се покаже у својој грозоти...Ужас који су усташе починиле на српским девојкама превазилази сваку помисао...Стотине фотографија потврђују злочине које су претрпеле малобројне преживеле-убоди ножем, ишчупани зуби, извађене очи и језик, одсечене дојке, све се то дешавало након што су биле силоване...

Или из књиге Сава Скока Покољи Херцеговачких Срба 1941.

Скоко цитира књигу Курција Малапартеа Капут, поглавље Котарица острига.

Малапарте је код Павелића у посети видео једну котарицу(или кантицу, шта већ) и помислио је да су у питању остриге. На његово питање да ли су то далматинске остриге Павелић је одговорио(након што је подигао и отворио исту):ово је поклон мојих верних усташа, овде има најмање 20 кг људских очију.

Sve go lažov, ustwaški plaćenik ili hrvat. Doduše ove skupine, teško je razlikovati. A jel te , mudraci i belage. Šta< kaže Viktor Novak, Kolkiko su Srba hrvati ubili? Vidim , njega niko ne pominje.

Kako može da se laže u pitanju? Ja sam tebe pitao "kako najmanje milion" (tj. više od milion) i pitao te da li zaista veruješ/tvrdiš da je više od milion srpskih civila stradalo od ustaša u genocidu, a ti na to odgovaraš "sve go lažov, ustwaški plaćenik ili hrvat".

Kako može da se laže u pitanju? Ja sam tebe pitao "kako najmanje milion" (tj. više od milion) i pitao te da li zaista veruješ/tvrdiš da je više od milion srpskih civila stradalo od ustaša u genocidu, a ti na to odgovaraš "sve go lažov, ustwaški plaćenik ili hrvat".

Da ja zaista verujem da je ubijeno vise od milion Srba, od strane u hrvata u ww2. I naravno, Srbe nisu ubjali samo hrvati ustaše, nego i oni koji nisu bili u oružanim hrvtatskim snagama. tebi je lako, tvoj narod nisu ubjali, pa ti sad mrtav ladan možeš da staneš na stranu ovih hrvatskih lažova i cinika.

O novom pogoršanju situacije za sarajevske Srbe, Borota je pisao Ostojiću 30. septembra, 1944:

Radi pokolja uhvaćenih ustaša na terenu, traženo je da se iz grada zakolje 30 taoca. Ovo je za sada sprečio dr Behmen. Ustaše svakodnevno ubijaju srpske porodice u okolini Sarajeva.63

Istog dana, Borota se još jednom javio Ostojiću:

Pred sarajevskim samostanom časne sestre prodaju meso po znatno sniženoj ceni vernicima pri izlasku iz crkve. Tom prilikom one govore da treba pobiti sve Srbe, pa posle muslimane koji ne budu hteli preći na katolicizam.64

AVII, ČA, K-281, reg. br. 2\1.

http://www.pogledi.rs/borbe-protiv-nemaca-i-ustasa-u-bosni-1944/

Historijska je činjenica da su HR-Srbi izvan RSK prošli bolje nego Srbi u RSK, a pogotovo su bolje prošli nego Hrvati u RSK.

1991. na teritoriju buduće RSK je živjelo oko 170.000 Hrvata, krajem 1992. bilo ih je oko 15.000, a do 1994 . ostalo ih je oko 7.500. To je 4,5% predratnog broja dakle gotovo kompletno čišćenje.
1991. u Rijeci živi 19.000 Srba a 2001. 9.000 Srba.

Pa usporedi smanjenje sa 19 na 9 i smanjenje sa 170 na 7.5.

Da su vlasti RH prema Srbima provodile politiku kakvu su vlasti u RSK provodile prema Hrvatima, danas u Hrvatskoj ne bi bilo više od 25.000 Srba(4.5% predratnog broja), a ipak ih je ostalo 200.000.

Pa ti vidi...

Lazes i ke.njas. U taj broj "prognani Hrvata iz RSK" iz 1991. su uracunati i oni koji su pobjegli zbog ratnih dejstava u blizini (Osijek, Vinkovci, sela okolo itd. to je sve bilo prazno, tj. "protjerano od RSK cetnika", tj. skolonili se od ratni dejstava), a da nijednog cetnika nijesu nikad u zivotu vidili, niti su cetnici drzali te krajeve iti jedan dan u ratu...

Kazes, historijska cinjenica? Najbolje su prosli Srbi u Sisku i Gospicu i zapadnom dijelu Zapadne Slavonije... Mnogima se ni za grob ni danas ne zna. Najveci ratni zlocni nad Srbima, gle cuda, nijesu se desili na teritoriji RSK nego po hrv. gradovima...
Pola ratnog stanovnistva RSK su bili Srbi protjerani iz gradova...
Lagati mores one koji ne znaju, ali ne mores lagati mene koji sam bio na licu mjesta od prvog do zadnjeg dana, s tim da sam i ja jedan od tih "koji su dobro prosli", posto sam dosao u RSK na pocetku rata.

Kako su prošli Hrvati u dinarskom delu RSK, o tome se u Srbiji malo priča. Pričaju samo privatno Srbi iz tog dela RSK, ali nekog javnog osvrta na to nema.

Dje tacno, daj reci da i mi znademo. Bio sam u ratu pet godina a nije mi to nista poznato. Osim Skrabrnje, koja je slucaj za sebe, daj recide dje je to jos bilo... Ubijeno je na par mjesta nekoliko osoba, i to uvijek radi pljacke. Tako je bilo u Dalmaciji, tako isto i u Lici. Na Baniji i Kordunu je bilo malo vise, paljene su kuce i bilo je pljacke... ali ubistva su se desavala pojedinacno ili par osoba i to uvijek motiv - pljacka (i ono "i oni su nama, sad cemo mi njima"). I jos jednu stvar treba istakniti, da je bilo vise slucajeva dje su zbog istog motiva ubijani i Srbi.

Recide, sokole, da znademo i mi. Nije red da u neznanju zivimo.

Uniforma je jedina važna. Koliko znam, u Drugom svetskom ratu niko nije ratovao protiv hrvatskog naroda, niti je kao saveznik Sila Osovine igde bio hrvatski narod. Ako je toga bilo, molio bih informaciju.

Ako su ti ocigledne stvari i do sada izmicale, nijedan dokaz i literatura ti nece pomoci.

Osamdesetih godina prošlog stoljeća srpski emigrant Bogoljub Kočović

On nije nikakav "srpski emigrant". Ne znam otkud vama pravo da nasilu ljude posrbljujete? Isti Kocovic se nikad nije izjasnio kao Srbin, niti je jedan tren u zivotu bio Srbin. Taj "srpski emigrant" je deklarisani "jugosloven", a ne samo da nije Srbin, nego je protivsrbin.

Sto se tice zrtava, sta vele ustase, Njemci i Talijani? Sta je reka arhi-zlikovivac Luburic, pa ako je iko zna on je zna.. Sta je reka pavelic? Ako sutra propanemo, nase djelo ce ostati za sva vremena (misleci o demografskom odnosu snaga Srbi/Hrvati poslije "djela")...

Uniforma je jedina važna. Koliko znam, u Drugom svetskom ratu niko nije ratovao protiv hrvatskog naroda, niti je kao saveznik Sila Osovine igde bio hrvatski narod. Ako je toga bilo, molio bih informaciju.

Ne vidjo ovo. Evo ti informacija. Neprikosnoveni vodj hrvatskog naroda do aprila ili travnja (kako god vise volis) 1941., Vlatko Macek, pozvao je hrvatske mase na odanost tkz. ndh i poglavniku... U to vrijeme isti je obnasao funkciju potpredsjednika vlade tkz. kraljevine jugoslavije...

Drugi, duhovni vodj Hrvata(h), Alojzije Stepinac, a ako je neko zna dusu hrvatskog naroda to je bio on, rekao je da je tkz. ndh bila izraz plebiscitarne volje hrvatskog naroda ...

Da ne navodimo sta su noviji vodji hrvatskom naroda zborili o tome, nrp. Tudjman i Mesic. Sve se to znade.

Sokole... Izvini ako sam previše pristan, ali vidim da si neposredan i ruralan čovek pa ću i ja s tobom tako. Ako malo bolje pogledneš ne govorim o ubijanju, nego o etničkom čišćenju. Tačnije, kombinaciji etničkog čišćenja, "dobrovoljnog i samostalnog iseljavanja" Hrvata i pljački i paljenju kuća koje su dobrovoljno ostavili. Tako da ja tebe pitam za šta ti tu opšte meni odgovaraš, je li opet ono ja o klin, ti o ploču i eto zavade?

Drugo, ako ti je đed u II sv ratu zajedno sa ostalim ličkim đedovima vodio rat protiv hrvatskog naroda i ako je u Srbu dizao ustanak protiv naroda Hrvata, zašto tokom 50 godina trajanja svoje pobede nad tim hrvatskim narodom nije nikad rekao protiv koga je ratovao, nego je govorio da je ratovao protiv okupatora i nenarodne vlasti?

I opet pitanje slično kao i za nacističku Nemačku: da li je jedina odlika NDH genocid nad Srbima i Jevrejima i tokom svog postojanja ta država i ceo njen aparat nisu radili ništa drugo? Pa usput i objavljivali u vestima svakog dana koliko su Srba pobili u kom logoru, koliko pohvatali tamo i tamo? KOliko kila očiju je kog dana stizalo u poglavnikovu kancelariju da ih pokazuje stranim diplomatama? Ili su svom narodu servirali priče o slobodi, naprednosti i borbi protiv zla. Ajde ne budi naivan. Ako su naivni ovi beogradski klinci koji dalje od blokova nisu videli, ne moraš ti da budeš.

Poslednja izmena:
Lazes i ke.njas. U taj broj "prognani Hrvata iz RSK" iz 1991. su uracunati i oni koji su pobjegli zbog ratnih dejstava u blizini (Osijek, Vinkovci, sela okolo itd. to je sve bilo prazno, tj. "protjerano od RSK cetnika", tj. skolonili se od ratni dejstava), a da nijednog cetnika nijesu nikad u zivotu vidili, niti su cetnici drzali te krajeve iti jedan dan u ratu...

Ne dijete, ti lažeš. Govori se o teritoriji RSK, a ne Osijeku i Vinkovcima. U UNPA zonama sektor sjever i jug ostalo je 94. živjeti oko 2.000 Hrvata od predratnih 70.000. To ti onaj teritorij RSK na kojemu je provedena Oluja.
Ovo je popis 91. - teritorija RSK:

UNPA zone Sjever i Jug UNPA sektor Zapad UNPA sektor Istok
Srbi 168.437 (67%) 14.161 (60%) 61.492 (32%)
Hrvati 70.708 (28%) 6.864 (29%) 90.454 (47%)
ostali 13.101 (5%) 2.577 (11%) 40.217 (21%)

Od tih 168.000 Hrvata 91. ostalo ih je 7.500 94.godine. Gotovo 100-procentno čišćenje.
.

Kazes, historijska cinjenica? Najbolje su prosli Srbi u Sisku i Gospicu i zapadnom dijelu Zapadne Slavonije... Mnogima se ni za grob ni danas ne zna. Najveci ratni zlocni nad Srbima, gle cuda, nijesu se desili na teritoriji RSK nego po hrv. gradovima...
Pola ratnog stanovnistva RSK su bili Srbi protjerani iz gradova...
Lagati mores one koji ne znaju, ali ne mores lagati mene koji sam bio na licu mjesta od prvog do zadnjeg dana, s tim da sam i ja jedan od tih "koji su dobro prosli", posto sam dosao u RSK na pocetku rata.

Sisačko-moslavačka županija je županija u kojoj je poginulo pobijeno i nestalo 1.600 hrvatskih civila što je više od svih srpskih civilinih žrtava u čitavom ratu u Hrvatskoj. I na gospićkom podrućju su većina žrtava Hrvati a ne Srbi. Čak ni notorni falsifikator Savo Štrbac, inače abolirani četnički ološ kojemu nije mrzak hrvatski pasoš, i čiji su "podaci" razvaljeni u Haagu, kaže da je u čitavom ratu srpskih civila poginulo, pobijeno i nestalo 2.400 što je naravno budalaština.
Kada se govori o ratu u Hrvatskoj te zločinima ubojstva-civila i ratnih zarobljenika- oko 85% tih zločina počinili su Srbi a 15% Hrvati.

Do 2010. uspjelo se identificirati 3.137 leševa nađenih u masovnim grobnicama a od tog broja Hrvata je 2.622 ili 83%, 61% su civili, 28% žene a 36% malodobnici. Kad se dodaju još drugi nesrbi koje su pobili četnici poput Slovaka i Mađara, Srba je nešto preko 10% žrtava.

Srpska strana danas traži oko 800 nestalih u Hrvatskoj, od čega su polovina građani Srbije dakle radi se o vojnicima koji su došli ratovati u Hrvatsku pa izgubili život - kada se tome dodaju nestali vojnici RSK vidi se da nestali srpski civili među tih 800 čine znatnu manjinu.

Otiđi do Baranje pa pitaj tamošnje Mađare kome yebu krvavu majku, Srbima ili Hrvatima. Pitaj ih ko ih je protjerao i ubijao 90tih. Pa navrati do Daruvara i isto pitaj tamošnje Čehe. Pa Rusine u istočnoj Slavoniji. Njih nemožeš proglasit ustašama.

E to ti je dijete - stvarnost.

Poslednja izmena:
Ne dijete, ti lažeš. Govori se o teritoriji RSK, a ne Osijeku i Vinkovcima. U UNPA zonama sektor sjever i jug ostalo je 94. živjeti oko 2.000 Hrvata od predratnih 70.000. To ti onaj teritorij RSK na kojemu je provedena Oluja.
Ovo je popis 91. - teritorija RSK:

UNPA zone Sjever i Jug UNPA sektor Zapad UNPA sektor Istok
Srbi 168.437 (67%) 14.161 (60%) 61.492 (32%)
Hrvati 70.708 (28%) 6.864 (29%) 90.454 (47%)
ostali 13.101 (5%) 2.577 (11%) 40.217 (21%)

Od tih 168.000 Hrvata 91. ostalo ih je 7.500 94.godine. Gotovo 100-procentno čišćenje.
.

Sisačko-moslavačka županija je županija u kojoj je poginulo pobijeno i nestalo 1.600 hrvatskih civila što je više od svih srpskih civilinih žrtava u čitavom ratu u Hrvatskoj. I na gospićkom podrućju su većina žrtava Hrvati a ne Srbi. Čak ni notorni falsifikator Savo Štrbac, inače abolirani četnički ološ kojemu nije mrzak hrvatski pasoš, i čiji su "podaci" razvaljeni u Haagu, kaže da je u čitavom ratu srpskih civila poginulo, pobijeno i nestalo 2.400 što je naravno budalaština.
Kada se govori o ratu u Hrvatskoj te zločinima ubojstva-civila i ratnih zarobljenika- oko 85% tih zločina počinili su Srbi a 15% Hrvati.

Do 2010. uspjelo se identificirati 3.137 leševa nađenih u masovnim grobnicama a od tog broja Hrvata je 2.622 ili 83%, 61% su civili, 28% žene a 36% malodobnici. Kad se dodaju još drugi nesrbi koje su pobili četnici poput Slovaka i Mađara, Srba je nešto preko 10% žrtava.

Srpska strana danas traži oko 800 nestalih u Hrvatskoj, od čega su polovina građani Srbije dakle radi se o vojnicima koji su došli ratovati u Hrvatsku pa izgubili život - kada se tome dodaju nestali vojnici RSK vidi se da nestali srpski civili među tih 800 čine znatnu manjinu.

Otiđi do Baranje pa pitaj tamošnje Mađare kome yebu krvavu majku, Srbima ili Hrvatima. Pitaj ih ko ih je protjerao i ubijao 90tih. Pa navrati do Daruvara i isto pitaj tamošnje Čehe. Pa Rusine u istočnoj Slavoniji. Njih nemožeš proglasit ustašama.

E to ti je dijete - stvarnost.

U čemu ti to pričaš?

Stvarnost ili realnost ti je to, da su Hrvati oduzeli konstitutivno pravo Srbima - tada su i počeli zločini nad Srbima u Hrvatskoj (ubijanje civila i po gradovima Hrvatske gde nije bilo rata), pa su Srbi rekli, ako se Hrvati odvajaju od Jugoslavije i mi se odvajamo od Hrvatske, (tako je isto bilo i u BiH). Još su Srbima bile sveže uspomene od drugog svetskog rata, pa su se zato i odvajali od Hrvatske, inače pitanje šta bi bilo.
Iz Srbije nije proteran ni jedan Hrvat! Jedini primer gde su Hrvati proterani iz Srbije je primer na KiM, i to od strane Ščipetara nakon NATO agresije (mislim da se radi u naselju Janjevo). Koliko je Srba proterano iz Hrvatske od 1991 godine?

U čemu ti to pričaš?

Stvarnost ili realnost ti je to, da su Hrvati oduzeli konstitutivno pravo Srbima - tada su i počeli zločini nad Srbima u Hrvatskoj (ubijanje civila i po gradovima Hrvatske gde nije bilo rata), pa su Srbi rekli, ako se Hrvati odvajaju od Jugoslavije i mi se odvajamo od Hrvatske, (tako je isto bilo i u BiH). Još su Srbima bile sveže uspomene od drugog svetskog rata, pa su se zato i odvajali od Hrvatske, inače pitanje šta bi bilo.
Iz Srbije nije proteran ni jedan Hrvat! Jedini primer gde su Hrvati proterani iz Srbije je primer na KiM, i to od strane Ščipetara nakon NATO agresije (mislim da se radi u naselju Janjevo). Koliko je Srba proterano iz Hrvatske od 1991 godine?

Što je oduzeto Srbima? Ukinuta je rečenica u ustavu "Srbi su konstitutivni narod u SR Hrvatskoj"? Ne, takve rečenice u ustavu SRH nije bilo.
Ukinuta je institucija Srpskog člana dvočlanog hrvatsko-srpskog predsjedništva SR Hrvatske - kao što je danas Dodik u Bih srpski član tročlanog predsjedništva? Ne, to nije postojalo.
Ukinuto je pravo nacionalnog veta kakvo Srbi danas imaju u BiH? - ni to nije postojalo.
50% Sabora SR Hrvatske je moralo biti satstavljeno od Srba pa im je to ukinuto? Noup-ni to nije postojalo.

Usporedi ustave SR Hrvatske i SR BiH pa ćeš vidjet razlike. Prva je nacionalna država Hrvata, druga je državna zajednica Srba, Hrvata i Muslimana. Već u osnovnim načelima ustava SRH(to ti je onaj dio prije članka br. 1. ustava) jasno je spominje temeljni narod SR Hrvatske - Hrvati - u jednini.

Ustav SRH - jednina:

"Hrvatski narod, zajedno sa srpskim narodom i narodnostima u Hrvatskoj, u skladu sa svojim povijesnim, slobodarskim težnjama, izvojevao je u zajedničkoj borbi s drugim narodima i narodnostima Jugoslavije u narodnooslobodilačkom ratu i socijalističkoj revoluciji nacionalnu slobodu, vlast radničke klase i radnog naroda, te uspostavio svoju državu — Socijalistiku Republiku Hrvatsku i na temelju prava na samoodređenje, uk1jučujući i pravo na otcjp1jenje i udruživanje s drugim narodima, svojom slobodno izraženom voljom, (…) dobrovoljno se ujedinio s ostalim narodima i narodnostima u Socijalističku Federativnu Republiku Jugoslaviju, (…)."

Ustav SR BiH - množina:
Povezani u svojoj prošlosti zajedničkim životom,stremljenjima i borbom za slobodu i socijalni progres, Srbi,Muslimani i Hrvati, savlađujući nastojanja tuđinskih sila idomaćih reakcionarnih snaga, našli su se prvi put slobodni,ravnopravni i zbratimljeni u svojoj Republici, koja je postala politički i društveni oblik, kako njihove čvrste povezanosti i međusobne ravnopravnosti, tako i ravnopravnosti sa ostalim narodima Jugoslavije s kojima su na osnovu prava na samoopredjeljenje, uključujući i pravo naotcjepljenje, stupili dobrovoljno u zajedničku državu -Federativnu Narodnu Republiku Jugoslaviju

Potpuno je jasno iz ovih ustava da su Hrvati u Hrvatskoj temeljni narod, dok BiH jeste državna zajednica 3 naroda. Hrvatsku je uspostavio hrvatski narod koji se potom ujedinio u Jugoslaviju sa ostalima, a BiH su uspostavili Srbi, Hrvati i Muslimani koji su se potom ujedinili sa ostalima.
Piše crno na bijelo.

Stvarnost je ta da je Beograd sebi uzeo 3 glasa u predsjedništvu SFRJ i srušio vladu u CG čime je Slobin glas postao jači od glasa Zagreba, Ljubljane i Sarajeva zajedno - a to se zove hegemonistička politika. Na osnovu čega bi glas predsjednika Srbije vrijedio nekoliko puta više od glasa predsjednika Hrvatske? Time je direktno diskriminirana nacionalna država hrvatskog naroda - Hrvatska - a time i Hrvati u cjelini.
E vidiš - to ti je stvarno i to se jeste dogodilo.

Još mi ni danas nije jasno zašto se Srbi u Hrvatskoj krajem 80ih nisu pobunili protiv Miloševića, jasno poručivši kako su oni oštro protive namjeri Slobe da sebi potčini njihovu republiku - SR Hrvatsku. U to vrijeme prvi ljudi u SRH su Srbin Stojčević, Hrvat Račan i Jugosloven Šuvar.

Broj Hrvata u Srbiji je smanjen za 50%.

Poslednja izmena:
"Hrvatski narod, zajedno sa srpskim narodom i narodnostima u Hrvatskoj, u skladu sa svojim povijesnim, slobodarskim težnjama, izvojevao je u zajedničkoj borbi s drugim narodima i narodnostima Jugoslavije u narodnooslobodilačkom ratu i socijalističkoj revoluciji nacionalnu slobodu, vlast radničke klase i radnog naroda, te uspostavio svoju državu — Socijalistiku Republiku Hrvatsku i na temelju prava na samoodređenje, uk1jučujući i pravo na otcjp1jenje i udruživanje s drugim narodima, svojom slobodno izraženom voljom, (…) dobrovoljno se ujedinio s ostalim narodima i narodnostima u Socijalističku Federativnu Republiku Jugoslaviju, (…)."

Hrvatski narod, ZAJEDNO SA SRPSKIM NARODOM....

Hrvatski sabor glasa za novi, tzv. Božićni ustav, prema kome je Hrvatska dom Hrvata i ostalih naroda. Uklanjanje srpskog imena iz ustava izaziva protest među srpskom manjinom u Hrvatskoj.

I broj Mađara je smanjen, i broj Slovaka i Rusina i skoro svih. Jedino se povečao broj Srba, koji su prognani iz Hrvatske. Nijedan hrvat nije prognan/deportovan iz Srbije osim u več navedenom primeru Janjevo od strane Ščipetara i nakon zločinačke intervencije Nato-a.

Poslednja izmena:
Hrvatski narod, ZAJEDNO SA SRPSKIM NARODOM....

I narodnostima, i narodnostima. Po tvojoj logici svi su konstitutivni.

Gledaj, prvo moraš naučiti šta je jednina a šta množina. Ustav SR BiH jasno koristi množinu-(našli su se, dobrovoljno su stupili-ko? Srbi, Hrvati i Muslimani.) a ustav SRH jedninu(uspostavio je svoju državu, dobrovoljno se udružio - ko? Hrvatski narod).
Zašto nisu kao za SR BiH jasno napisali u množini - Hrvati i Srbi u Hrvatskoj su uspostavili svoju državu SR Hrvatsku, te se dobrovoljno udružili u Jugoslaviju. E pa nisu jer su Hrvati temeljni narod i jer je Hrvatska njihova nacionalna država. Za razliku od Bosne koja nije ničija nacionalna država i u kojoj ne postoji 1 temeljni narod već 3.

Hrvatski sabor glasa za novi, tzv. Božićni ustav, prema kome je Hrvatska dom Hrvata i ostalih naroda. Uklanjanje srpskog imena iz ustava izaziva protest među srpskom manjinom u Hrvatskoj.

Još jedna nebuloza, Srbi se u Božićnom ustavu jasno spominju - Republika Hrvatska ustanovljuje se kao nacionalna država hrvatskoga naroda i država pripadnika inih naroda i manjina, koji su njezini državljani: Srba, Muslimana, Slovenaca, Čeha, Slovaka, Talijana, Madžara, Židova i drugih, kojima se jamči ravnopravnost s građanima hrvatske narodnosti i ostvarivanje nacionalnih prava u skladu s demokratskim normama OUN i zemalja slobodnoga svijeta.

Taj je ustav donesen potpuno legalno. Iako krajiško-fašistički vođe i demagozi tvrde drugačije - da se ustav SRH nije mogao mijenjati bez pristanka konstitutivnih Srba - to je apsolutna budalaština i takvoga pravila nema ni u jednom ustavu NR Hrvatske/SR Hrvatske. Niti ima veze sa mozgom. Nije postojao srpski član predsjedništva, Srbi nisu imali pravo na veto, niti na nacionalni 50% paritet u Saboru. Zato jer su bili stanovnici nacionalne države hrvatskog naroda.

I broj Mađara je smanjen, i broj Slovaka i Rusina i skoro svih. Jedino se povečao broj Srba, koji su prognani iz Hrvatske. Nijedan hrvat nije prognan/deportovan iz Srbije osim u več navedenom primeru Janjevo od strane Ščipetara i nakon zlacionalnog veta,očinačke intervencije Nato-a.
,

Broj Mađara je u 20 godina pao za 50% u Vojvodini? Malo sutra.

Poslednja izmena:
Btw ovo je RSK-ovcima nudio Tuđman krajem 1992. - četnički manijaci su odbili. Do tada su RSK temeljito očistili od nesrba pa su valjda mislili da će RSK ostat srpska.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/44/Kotar_Glina_i_Knin.jpg
Dakle to je bilo nuđeno četnicima - većinski srpski autonomini kotarevi Knin i Glina, sa visokim stupnjem teritorijalne autonomije. Ostatak Hrvatske gdje žive Srbi - kulturna autonomija.
Brat bratu to je dobrih 7.000km2 autonome srpske vlasti u Hrvatskoj. Kosovo komplet ima nešto preko 10.000.

Sa gađenjem bradonje odbiše i odvedoše sebe i vlastiti narod u propast.
Krajišnici me dosta podsjećaju na Sudetske Nijemce.

Poslednja izmena:
Što je oduzeto Srbima? Ukinuta je rečenica u ustavu "Srbi su konstitutivni narod u SR Hrvatskoj"? Ne, takve rečenice u ustavu SRH nije bilo.
Ukinuta je institucija Srpskog člana dvočlanog hrvatsko-srpskog predsjedništva SR Hrvatske - kao što je danas Dodik u Bih srpski član tročlanog predsjedništva? Ne, to nije postojalo.
Ukinuto je pravo nacionalnog veta kakvo Srbi danas imaju u BiH? - ni to nije postojalo.
50% Sabora SR Hrvatske je moralo biti satstavljeno od Srba pa im je to ukinuto? Noup-ni to nije postojalo.

Usporedi ustave SR Hrvatske i SR BiH pa ćeš vidjet razlike. Prva je nacionalna država Hrvata, druga je državna zajednica Srba, Hrvata i Muslimana. Već u osnovnim načelima ustava SRH(to ti je onaj dio prije članka br. 1. ustava) jasno je spominje temeljni narod SR Hrvatske - Hrvati - u jednini.

Ustav SRH - jednina:

Ustav SR BiH - množina:
Povezani u svojoj prošlosti zajedničkim životom,stremljenjima i borbom za slobodu i socijalni progres, Srbi,Muslimani i Hrvati, savlađujući nastojanja tuđinskih sila idomaćih reakcionarnih snaga, našli su se prvi put slobodni,ravnopravni i zbratimljeni u svojoj Republici, koja je postala politički i društveni oblik, kako njihove čvrste povezanosti i međusobne ravnopravnosti, tako i ravnopravnosti sa ostalim narodima Jugoslavije s kojima su na osnovu prava na samoopredjeljenje, uključujući i pravo naotcjepljenje, stupili dobrovoljno u zajedničku državu -Federativnu Narodnu Republiku Jugoslaviju

Potpuno je jasno iz ovih ustava da su Hrvati u Hrvatskoj temeljni narod, dok BiH jeste državna zajednica 3 naroda. Hrvatsku je uspostavio hrvatski narod koji se potom ujedinio u Jugoslaviju sa ostalima, a BiH su uspostavili Srbi, Hrvati i Muslimani koji su se potom ujedinili sa ostalima.
Piše crno na bijelo.

Stvarnost je ta da je Beograd sebi uzeo 3 glasa u predsjedništvu SFRJ i srušio vladu u CG čime je Slobin glas postao jači od glasa Zagreba, Ljubljane i Sarajeva zajedno - a to se zove hegemonistička politika. Na osnovu čega bi glas predsjednika Srbije vrijedio nekoliko puta više od glasa predsjednika Hrvatske? Time je direktno diskriminirana nacionalna država hrvatskog naroda - Hrvatska - a time i Hrvati u cjelini.
E vidiš - to ti je stvarno i to se jeste dogodilo.

Još mi ni danas nije jasno zašto se Srbi u Hrvatskoj krajem 80ih nisu pobunili protiv Miloševića, jasno poručivši kako su oni oštro protive namjeri Slobe da sebi potčini njihovu republiku - SR Hrvatsku. U to vrijeme prvi ljudi u SRH su Srbin Stojčević, Hrvat Račan i Jugosloven Šuvar.

Zadovoljstvo te citati.

rasturas!

Stvarnost je ta da je Beograd sebi uzeo 3 glasa u predsjedništvu SFRJ i srušio vladu u CG čime je Slobin glas postao jači od glasa Zagreba, Ljubljane i Sarajeva zajedno - a to se zove hegemonistička politika.
Када су СР Црна Гора, САП Војводина и САП Косово (и Метохија) добили право гласа? За време Милошевића?
Na osnovu čega bi glas predsjednika Srbije vrijedio nekoliko puta više od glasa predsjednika Hrvatske?
Можда зато што је распарчана на три дела? Дакле, такав однос у председништву СФРЈ док су делови Србије водили супростављену политику Београду је био на месту, а када је дошао Милошевић и делове Србије ујединио, постало је неподношљиво? Пази бога ти...

Узгред, Београд је био главни град СФРЈ, сасвим логично да ће делови те државе следити политику центра.
Осим наравно ако не воде сецесионистичку политику која је у супротности уставу земље и међународном праву.

Но, то није тема.

- - - - - - - - - -

Zadovoljstvo te citati.

rasturas!
Те коментаре убудуће остављај у репутацији.

Када су СР Црна Гора, САП Војводина и САП Косово (и Метохија) добили право гласа? За време Милошевића?

Можда зато што је распарчана на три дела? Дакле, такав однос у председништву СФРЈ док су делови Србије водили супростављену политику Београду је био на месту, а када је дошао Милошевић и делове Србије ујединио, постало је неподношљиво? Пази бога ти...

Узгред, Београд је био главни град СФРЈ, сасвим логично да ће делови те државе следити политику центра.
Осим наравно ако не воде сецесионистичку политику која је у супротности уставу земље и међународном праву.

Но, то није тема.

- - - - - - - - - -

Nisam ni sumnjao da pozitivno misliš o velikosrpskom hegemonizmu, međutim, kako je Stambolić ispravno rekao, ta je Slobina politika srušila Jugoslaviju.

Zadovoljstvo te citati.

rasturas!

I evo logičnog sleda događaja i ovakve reakcije. Zbog ovakvih stvari tj. ovakvog našeg ponašanja pucamo i brukamo se, a Hrvati pobeđuju. I ne mogu da kažem da mi je žao.

Tema je o genocidu u NDH. I, šta mi radimo umesto da se bavimo faktima? Tri miliona žrtava, Hrvati kao genocidan narod po prirodi, Oluja kao genocid, elementarno nepoznavanje činjenica i događanja 90-ih, nepoznavanje događanja 40-ih i situacije pre toga, kolektivno glupi nastupi, korišćenje reči "ustaša" za sve i svakoga i u tom moru jedan skriboman sa kapacitetom, ali koji se radije bavi spletkarenjem i prevarama, pa se muči da se to ne vidi i samoubeđuje se da je to tako. I posle se čudimo kad se pojavi neki Hrvat i sve to razbije argumentima i pristojnim nastupom, pa uz to malo i progura svoju agendu, dok našima preostaje samo da stanu kao volovi, pa "muuu". Ispada da lažemo i kod onoga gde smo u pravu.

Nisam ni sumnjao da pozitivno misliš o velikosrpskom hegemonizmu, međutim, kako je Stambolić ispravno rekao, ta je Slobina politika srušila Jugoslaviju.
Нисам ни ја сумњао да ћеш ме оптужити за великосрпски хегемонизам.
Ако је то твој одговор, боље од тога нисам ни очекивао.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back