BOG: da li je Bog stvorio covjeka, ili covjek Boga?

Kao ribar si bio savremenik Hristov. Šta misliš za Hrista bez ruku i nogu?

To su neka sećanja na neke fantazije...
Što se tiče Nika Vujića-znaš li koliko puta je pokušao suicid?
I da li znaš kolika mu prihodna strana,koliko rashodna...Za nedelju dana koliko
prosečni radnik za godinu? I nije srećan s tim-naravno...Rob estrade-žao mi što robuje
-želim mu više slobode i veštačke ekstremitete da može da nabavi (japanci ih uveliko prave...Možda ih već i ima...)

Bolja bi bila tema:Da li bog-ovi veruje-u u čoveka ili se njime sigraju...:mrgreen:

Crkva i kler se igra sa čovekom manipulišući pojmom "Bog"

Ko je istinski vernik ne treba mu posrednik za njegov lični odnos sa Bogom. Opet ko nije vernik, tek taj nema potrebu za institucijom koja zastupa Boga na zemlji. Dakle jedini koji ostvaruju ličnu i institucionalnu korist su__________________________________________ (dopišite sami) Naravno sve neoporezovano. :lol:

типичан атестиран став...
све зна ал му ништа није јасно.
кад је све погрешно не мож се детаљ исправи.

[URL="http://vukajlija.com/agnostik"]Agnostik[/URL]

"Човек који, када се нађе у друштву верника и атеисте, оде да јeбе нешто."

http://vukajlija.com/agnostik

Ili da peca u slučaju mog prijatelja Fishermana1:mrgreen:

Poslednja izmena:
Eh sad u nedostatku elokventnog i smislenog odgovora a upotrebljenog posta 2 puta kao odgovor na moja 2 napisana potpuno različita posta učiniš jedino što ti preostane da ne budeš doveden u smešnu situaciju. Obrišeš jedan od identičnih postova. Ali drugar ostade on u citatu kao spomenik nespremnosti za diskusiju pa i šalu. Sedi 1

Eh sad u nedostatku elokventnog i smislenog odgovora a upotrebljenog posta 2 puta kao odgovor na moja 2 napisana potpuno različita posta učiniš jedino što ti preostane da ne budeš doveden u smešnu situaciju. Obrišeš jedan od identičnih postova. Ali drugar ostade on u citatu kao spomenik nespremnosti za diskusiju pa i šalu. Sedi 1

о томе ти и причам, интелектуално немаш ниво.

Boga je izmislio covek vodjen voljom Boga koji je stvorio coveka.
U vremenskom raskoraku od stvaranja coveka do stvaranja Boga, Bog se zanimao svojom bradom. Uzimajuci njegov primer napredniji ljudi su prvo sebi stvorili bradu. a za to vreme pastva nije znala kojim putem treba ici, pa je malo odlutala i nalazila razne bogice. Kako brada sporo raste do ljudi sporo stize saznanje, narocito kad malo, malo zalutaju, pa ih treba vracati na pravi put saznanja, a saznanje je jedna velika kruznica koju treba preci da bi saznao prostu stvar: "Sve je pocelo i zavrsava se bradom."

To nije stvar saznanja vec zdravog razuma i logike...Ako ti tvrdis suprotno i da je bog stvorio coveka..onda tu tvrdnju potkrepi dokazima...Na kome je tvrdnja na njemu je i teret dokazivanja..A budi siguran i vecnost da imas ne bi nista dokazao...A ono,ti veruj u sta hoces to je tvoj problem...tvoja volja i tvoj zivot.

a koji je to zdrav razum i logika? da je covek produkt slucajnosti:roll: ...i ti veruj u sta hoces al nemoj drugima da prebacujes da se ne sluze razumom i logikom

Kakva glupa tema...Kada ce se ljudi pomiriti s tim da im je um OGRANIČEN, i da ne možemo znati ''NEKE STVARI''.

Boga bi bilo lako ukapirati kad bi postojao...Kad bi postojao-ne bi se krio-bio bi dostupan u svakom trenu...
Jer je svemoćan po definiciji...Kako ga niđe nema,A NE KRIJE SE JER JE SVEMOĆAN I NEUNIŠTIV-VEČAN-taki je da i ne postoji...:mrgreen:
Ko ovo pobije ima nominaciju! ! !

Boga bi bilo lako ukapirati kad bi postojao...Kad bi postojao-ne bi se krio-bio bi dostupan u svakom trenu...
Jer je svemoćan po definiciji...Kako ga niđe nema,A NE KRIJE SE JER JE SVEMOĆAN I NEUNIŠTIV-VEČAN-taki je da i ne postoji...:mrgreen:

У мајчиној утроби разговарају, још нерођени, близанци. Један од њих је верујући, а други неверујући.
Неверујући малишан: Верујеш ли у живот после рођења?
Верујући малишан: Па, наравно! Свима је јасно да постоји живот после рођења. Ми смо овде само зато да бисмо постали довољно снажни и да бисмо се ваљано припремили за оно што нас доцније чека.
Неверујући малишан: Ма, то је глупост! Никакав живот после рођења нити постоји нити може постојати! Можеш ли уопште и да замислиш како би тај живот могао изгледати?
Верујући малишан: Не знам баш све појединости, али верујем да ће тамо бити више светлости и да ћемо, можда, сами ходати и својим устима јести.
Неверујући малишан: Е, каква бесмислица! Нема шансе да сами ходамо и да својим устима једемо. То би било заиста смешно!Па, ми имамо пупчану врпцу која нас храни. Знаш, хтео бих нешто веома озбиљно да ти кажем: живот после рођења не може постојати и због тога што је наш живот – пупчана врпца – и иначе сувише кратак.
Верујући малишан: А ја сам сигуран и да може и да постоји. Само што ће све бити мало другачије, него што је сада. Ја то заиста могу да замислим.
Неверујући малишан: Али, нико се никада није отуда вратио! Живот се једноставно завршава рођењем. И уопште, живот – то ти је само огромно страдање у тами.
Верујући малишан: Не и не! Заиста се не слажем с тобом. Не знам тачно како ће изгледати наш живот после рођења, али, у сваком случају, знам да ћемо видети маму и да ће се она побринути за нас.
Неверујући малишан: Маму? Зар заиста верујеш у маму? Ма, где се то она уопште налази?
Верујући малишан: Она је свуда и у свему око нас. Ми у њој пребивамо и захваљујући њој крећемо се и живимо. Без ње ми једноставно не можемо постојати.
Неверујући малишан: Е, то је стварно тотална бесмислица! Ја нисам видео никакву маму и зато је очито да она једноставно и не постоји.
Верујући малишан: Не могу се никако с тим сложити. Јер понекад, када све унаоколо утихне, чујем је како поје и осећам како посматра овај наш свет. Чврсто верујем да ће наш прави живот почети тек након рођења. А ти?

Бог је у теби, само га требаш пронаћи..

У мајчиној утроби разговарају, још нерођени, близанци. Један од њих је верујући, а други неверујући.
Неверујући малишан: Верујеш ли у живот после рођења?
Верујући малишан: Па, наравно! Свима је јасно да постоји живот после рођења. Ми смо овде само зато да бисмо постали довољно снажни и да бисмо се ваљано припремили за оно што нас доцније чека.
Неверујући малишан: Ма, то је глупост! Никакав живот после рођења нити постоји нити може постојати! Можеш ли уопште и да замислиш како би тај живот могао изгледати?
Верујући малишан: Не знам баш све појединости, али верујем да ће тамо бити више светлости и да ћемо, можда, сами ходати и својим устима јести.
Неверујући малишан: Е, каква бесмислица! Нема шансе да сами ходамо и да својим устима једемо. То би било заиста смешно!Па, ми имамо пупчану врпцу која нас храни. Знаш, хтео бих нешто веома озбиљно да ти кажем: живот после рођења не може постојати и због тога што је наш живот – пупчана врпца – и иначе сувише кратак.
Верујући малишан: А ја сам сигуран и да може и да постоји. Само што ће све бити мало другачије, него што је сада. Ја то заиста могу да замислим.
Неверујући малишан: Али, нико се никада није отуда вратио! Живот се једноставно завршава рођењем. И уопште, живот – то ти је само огромно страдање у тами.
Верујући малишан: Не и не! Заиста се не слажем с тобом. Не знам тачно како ће изгледати наш живот после рођења, али, у сваком случају, знам да ћемо видети маму и да ће се она побринути за нас.
Неверујући малишан: Маму? Зар заиста верујеш у маму? Ма, где се то она уопште налази?
Верујући малишан: Она је свуда и у свему око нас. Ми у њој пребивамо и захваљујући њој крећемо се и живимо. Без ње ми једноставно не можемо постојати.
Неверујући малишан: Е, то је стварно тотална бесмислица! Ја нисам видео никакву маму и зато је очито да она једноставно и не постоји.
Верујући малишан: Не могу се никако с тим сложити. Јер понекад, када све унаоколо утихне, чујем је како поје и осећам како посматра овај наш свет. Чврсто верујем да ће наш прави живот почети тек након рођења. А ти?

Бог је у теби, само га требаш пронаћи..

Daj mi link ove basne...
Nerođene blizance kad snimiš da tako o tome razgovaraju-tada ću početi da verujem u "zagrobni" život...Odnosno-uveričeš me...
Seti se svog života pre svog rođenja i evociraj nam svoje uspomene...
Šta ti je bilo pre rođenja-to će ti biti i posle smrti...Amin.:mrgreen:

Nemoj misliti da sam ja neki tukan koji ne zna da postojanje ima još sedam dimenzija koje niti vidimo niti možemo domisliti,ali matematički
ih možemo definisati...
Moj panteizam to i tvrdi-da su ideje boga nalik ukupnom postojanju,ali su te ideje jadne i krnje...Ako je reč o bogu ili silama nalik smislenim
i pokretačkim te koje podržavaju postojanje,ali u okvirima važećih saznanja govor je o tački umesto o zahuktaloj lokomotivi...Jeste,u daljini se
ta lokomotiva nazire kao tačka...
Ne treba biti teško čitati malo i Spinozu-toplo preporučujem tog racionalnog klasika...

Za nominaciju:

Bog se ne krije. Dostupan je svakome u svakom momentu. Vidi ga svak ko hoće da ga vidi. (Atom ne vidiš golim okom. Ali ga možeš vidjeti mikroskopom). Dakle, Boga ima. :D Daj tu nominaciju! :lol:

Daj mi link ove basne...
Nerođene blizance kad snimiš da tako o tome razgovaraju-tada ću početi da verujem u "zagrobni" život...Odnosno-uveričeš me...
Seti se svog života pre svog rođenja i evociraj nam svoje uspomene...
Šta ti je bilo pre rođenja-to će ti biti i posle smrti...Amin.:mrgreen:

Nemoj misliti da sam ja neki tukan koji ne zna da postojanje ima još sedam dimenzija koje niti vidimo niti možemo domisliti,ali matematički
ih možemo definisati...
Moj panteizam to i tvrdi-da su ideje boga nalik ukupnom postojanju,ali su te ideje jadne i krnje...Ako je reč o bogu ili silama nalik smislenim
i pokretačkim te koje podržavaju postojanje,ali u okvirima važećih saznanja govor je o tački umesto o zahuktaloj lokomotivi...Jeste,u daljini se
ta lokomotiva nazire kao tačka...
Ne treba biti teško čitati malo i Spinozu-toplo preporučujem tog racionalnog klasika...
Pa, Spinoza je samo objasnio sveprisutnost Boga. :lol:

Back