Bog će zauvek uništiti zlo

Kao sto znamo, Bozija skinija je, jos uvek na nebu : Otkr. 21, 3 I čuh glas veliki s neba gde govori: Evo SKINIJE Božije među ljudima, i živeće s njima, i oni će biti narod Njegov, i sam Bog biće s njima Bog njihov.

Bakonja, u Jevrejima 9-toj glavi se pominje skinija i zrtva ST. zaveta,koja je Nesavrsena, za to imamo Hristovu zrtvu za pomirenje.
Sta je Bog odredio Aronu gde da mu sluzi :
Izlazak 27, 21 U šatoru od sastanka pred zavesom, koji će zaklanjati svedočanstvo, neka ih Aron i sinovi njegovi spremaju da gore od večera do jutra pred Gospodom. To neka je uredba večna kolenima njihovim među sinovima Izrailjevim.

Dokazi mi gde je Bog kroz Mesiju i ucenike zapovedio da se grade zgrade i daje novac :?:

To o "gradnji zgrada" imas u citatima koje si i sam upotrebio i o grradnji Solomonovo hrama (:) samo mi ne reci da je Solomon bio "neposlusan" ) , a o "novcima" imas ono "Bogu Bozije , caru carevo" ili u prici o onoj zeni "koja dade i poslednju leptu" pred Isusom Hristom i secas li se sta je i kako bio Njegov komentar na to.

" ... Ali Isus pozna njihovu zloću i reče:
„Što me kušate, licemeri? Pokažite mi porezni novac.“

A oni mu pružiše dinar.
I reče im:
„Čiji je ovo lik i natpis?“
Rekoše mu:
„Carev“.
Tada im reče:
„Dajte dakle caru carevo, a Bogu Božije.“

I čuvši zadiviše se, te ga ostaviše i odoše.— Jevanđelje po Mateju, 22:15-22

Postoji jedno Bozje Kraljevstvo iliti carstvo.
Samo sto ce ono biti i na nebu i na Zemlji.
ja sam citirao da postoje DVA, a ti se rugas Gospodnjoj nauci o dva carstva, mene ne mozes uvrediti svojim ruganjem
dalje sam citirao da ono nije buduce kako vi kazete
LUKA 11,20 A ako li ja prstom Božijim izgonim demone, dakle, stiglo vam je Carstvo Božije (vidi Matej 12,28).
Znaci, Hristos kaze je stiglo, a vi kazete da nije, vec da tek treba da stigne - kome cemo verovati?

Poslednja izmena od moderatora:
Isus je u 1 veku identifikovao uzrocnika zla kada je rekao

Jovan 8 :44 42 A Isus im reče: Kad bi Bog bio vaš Otac, ljubili biste mene, jer ja od Boga iziđoh i dođoh; jer ne dođoh sam od sebe, nego me On posla.
43 Zašto ne razumete govora moga? Jer ne možete riječi mojih da slušate!
Jovan 8:44 Vaš je otac DJAVO, i zelite da postupate po zeljama svog oca.. On bio UBICA ljudi od kada se pobunio I nije ostao postojan u ISTINI, jer u njemu nema istine . Kad govori laž, svoje govori, jer je lažov i otac laži.

Znaci Isus je identifikovao Djavola ili Satanu kao uzrocnika zla...
On je bio Andjeo ali je prvi zgresio protiv Boga i time je postao Bozji protivnik - Sotona, a Djavo znaci Klevetnik... jer je izgovorio prvu laz.. I znamo da je naveo prve ljude na greh...

Posto je Djavo - OTAC LAZI
Znaci da je postojalo VREME pre rodjenja LAZI, kada u svemiru nije postojala LAZ

Takodje postoji VREME pre POBUNE u svemiru…
Djavo nije ostao POSTOJAN u ISTINI…
Sotona Djavo je htteo da bude prvi u svemiru, da bi to ostvario morao je da skine sa polozaja onoga koji je prvi u svemiru - Jehovu Boga.
Znao je da to nije lako, zato je izumeo LAZ i sirio je klevetu o njemu… I uspeo je o tome…
Mnogi danas veruju Djavolu i njegovim LAZIMA… o pravom Bogu…

Al dobar je i ohrabrujuc stih

Psalam 92:7 “kad zli nicu kao trava i cvetaju koji zlo cine, to je zato da bi zauvek bili unisteni “
ili prevod Karadzic Psalam 92:7Kad bezbožnici nicu kao trava i cvjetaju svi koji čine bezakonje, to biva zato da bi se uništili dovijeka.

Danas dok zlo postoji potrebna nam je istrajnost…
Jevrejima 10:36 36 Jer vam je potrebno istrajnost da biste, pošto Božju volju izvršite, primili ono što vam je obećano.

Jer “ covek vlada nad covekom na nesrecu njegovu” Propovednik 8:9

To je zapisao Solomon pre 3000 god., i to je cinjenica jer ljudske Vladavine nisu pravedne i jedino Bozja Vladavina moze otkloniti to zlo.’
Bozji nacin uklanjanja zla je pomocu Bozje Vladavine – Bozjeg Kraljevstva
To je proreceno u Danilu 2:44 U vrijeme tih kraljeva Bog će nebeski podignuti kraljevstvo koje se neće nikad uništiti i koje neće dolaziti pod vlast drugoga naroda; ono će razbiti i uništiti sva ta kraljevstva, a postojat će vječno.

Prema stavku vidimo da ce Bozje Kraljevstvo unistiti sve ljudeke vladavine, a da ce ono VECNO postojati…
I potrebna je ta velika promena da bi zlo bilo unisteno…
Moramo imati poverenje da ce Bozje Kraljevstvo doci, jer se svaka Biblijska izjava pokazala kao ISTINA.
Sta cemo mi raditi ?
Da li postoji nicija zemlja..tj neutralna zona … u kojoj mozemo biti…
Evo sta kaze Biblija 2.Solunjanima 1:8,9
6Jer je pravedno u Boga da vrati muke onima koji vas muče,
7 a vama, koje muče, da dade pokoj s nama, kad se pokaže Gospod Isus s neba s anđelima sile svoje,
8 u ognju plamenome, da kazni one koji ne poznaju Boga i ne pokoravaju se jevanđelju Gospoda našega Isusa Krista.
9 Oni će primiti kaznu večne propasti, daleko od lica Gospodnjega i od slave njegove,

Znaci da ce Bog unistiti one koji ne poznaju Boga i one koji se ne pokoravaju dobroj vesti tj Biblijskim moralnim nacelima..…
Znaci da je bitno da upoznamo Boga preko Biblije i da se pridrzavamo Bozjeg zakona u svom zivotu… da bi smo dobili vecni zivot od Boga, i da ne bi smo bili unisteni… u sudu koji dolazi….
Mozda se neki pitaju, zasto je Biblija toliko stroga?
U piatnju su VELIKE stvari i velika je odgovornost…
Isaija 65:17 kaze :”Jer evo ja stvaram nova nebesa i novu zemlju .”
Ono sto je pre bilo nece se u secanje vracati niti ce se u srcu javljati.”

Novo nebo je nova Bozja Vladavina – ocekivano Bozje Kraljevstvo, a nova zemlja – je novo pravedno ljudsko drustvo.
Ono sto je pre bilo - odnosi se na zlo , na potuni nestanak zla sa planete zemlje…
To je velika stvar i Bog ocekuje od nas da se opredelimo da li smo za njegovu vladavinu.
Jer Bog ce unistit zlo …
docice vreme kada zlo nece vise nece postojati…...
I Pitanje nije da li ce doci to sto je Bog obecao , nego da li cemo mi istrajati do tada….

Otkrivenje 21:3,4
3 I čuh silan glas s neba da govori: Evo šatora Božjeg među ljudima!
On će prebivati s njima, i oni će biti narod njegov, i sam Bog biće s njima.
4 On će otrti svaku suzu od očiju njihovih i smrti neće više biti, ni žalosti ni vike, ni bolesti neće više biti, jer prvih stvari nestade.

Ohrabrujuce je to da ce Bog u buducnosti ZAUVEK unistiti zlo i uzrocnike zla.

Ovo su govorili i prvi apostoli, tacnije, oni su bili ubedjeni da ce Isus ponovo doci tokom njihovih zivota. Interesantno je da je to bilo pre oko 2000 godina. Mnogi se sa pravom pitaju zasto Isus Hrist toliko ceka, jer bog ovog sveta uopste nije Djavo. Interesantno je da i Jehovini svedoci uvek spominju kako je Djavo vladar ovog sveta i kako on zapravo kontrolise zlo u svetu ali mnogi vernici kao da se prave slepi i ne vide ovo:

13 Govoreći: Kažite: Učenici njegovi dođoše noću i ukradoše ga kad smo mi spavali.
14 I ako to čuje sudija, mi ćemo njega umiriti, i učiniti da vama ništa ne bude.
15 A oni uzevši novce učiniše kao što su naučeni bili. I razglasi se ova reč po Jevrejima i do danas.
16 A jedanaest učenika otidoše u Galileju u goru kuda im je kazao Isus.
17 I kad Ga videše, pokloniše Mu se; a jedni posumnjaše.
18 I pristupivši Isus reče im govoreći: Dade mi se svaka vlast na nebu i na zemlji.
19 Idite dakle i naučite sve narode krsteći ih va ime Oca i Sina i Svetog Duha,
20 Učeći ih da sve drže što sam vam zapovedao; i evo ja sam s vama u sve dane do svršetka veka. Amin.

Ono sto je istina prema bibliji jeste da je Isusu nakon vaksrsnuca data vlast na nebu ali i na zemlji. On je gospodar zemlje a ne Djavo kako mnogi vernici kazu da je on "bog ovog sveta". To je jednostavno laz prema bibliji.

Dakle, pitanje za sve hriscane: Zasto je ovaj svet pun zla i nemorala ako je Isus taj koji ima vlast nad ovim svetom nakon vaskrsnuca? Koja je razlika izmedju djavoljeve vladavine nad ovim svetom i Isusove (koja je pocela pre oko 2000 godina)?

Ovo su govorili i prvi apostoli, tacnije, oni su bili ubedjeni da ce Isus ponovo doci tokom njihovih zivota. Interesantno je da je to bilo pre oko 2000 godina. Mnogi se sa pravom pitaju zasto Isus Hrist toliko ceka, jer bog ovog sveta uopste nije Djavo. Interesantno je da i Jehovini svedoci uvek spominju kako je Djavo vladar ovog sveta i kako on zapravo kontrolise zlo u svetu ali mnogi vernici kao da se prave slepi i ne vide ovo:

13 Govoreći: Kažite: Učenici njegovi dođoše noću i ukradoše ga kad smo mi spavali.
14 I ako to čuje sudija, mi ćemo njega umiriti, i učiniti da vama ništa ne bude.
15 A oni uzevši novce učiniše kao što su naučeni bili. I razglasi se ova reč po Jevrejima i do danas.
16 A jedanaest učenika otidoše u Galileju u goru kuda im je kazao Isus.
17 I kad Ga videše, pokloniše Mu se; a jedni posumnjaše.
18 I pristupivši Isus reče im govoreći: Dade mi se svaka vlast na nebu i na zemlji.
19 Idite dakle i naučite sve narode krsteći ih va ime Oca i Sina i Svetog Duha,
20 Učeći ih da sve drže što sam vam zapovedao; i evo ja sam s vama u sve dane do svršetka veka. Amin.

Ono sto je istina prema bibliji jeste da je Isusu nakon vaksrsnuca data vlast na nebu ali i na zemlji. On je gospodar zemlje a ne Djavo kako mnogi vernici kazu da je on "bog ovog sveta". To je jednostavno laz prema bibliji.

Dakle, pitanje za sve hriscane: Zasto je ovaj svet pun zla i nemorala ako je Isus taj koji ima vlast nad ovim svetom nakon vaskrsnuca? Koja je razlika izmedju djavoljeve vladavine nad ovim svetom i Isusove (koja je pocela pre oko 2000 godina)?
Sada je Vladavina Satane Djavola na Zemlji.
I Isus ima vlast na nebu od 1914.
To sto si podvukao je prorocanski.
tek nakon Armagedona ce biti to ispunjeno.
Hiljadugodisnja vladavina Hrista na nebu i na Zemlji.

A i ima i manje ispunjenje u smisli da je Isus vladar nad onima koji ga slusaju.
Isus je poglavar hriscanske skupstine u 1 veku.
Samo nad onima koji su njegovi sledbenici, kao i danas.
Isus ima vlast nad svojom skupštinom, a od 1914. ima vlast i nad Božjim tada tek uspostavljenim Kraljevstvom

a Ceo svet je u vlasti Zloga, 1 Jovanova 5:19
To ukljucuje sve Svetske vladavine.

Dakle Isusova hiljadugodisnja vladavina na Zemlji ce biti tek nakon Dana Suda i Armagedona.

Poslednja izmena:

Ovo sto ti pricas se ne temelji na bibliji ili drugim recima - NIJE HRISCANSKI.

Kao prvo, nije prorocanski vec je to Isus rekao svojim ucenicima nakon sto je vaskrsnuo. Prorokovati nesto podrazumeva da se nije desilo jos ali Isus jasno izjavljuje: "Dade mi se sva vlast na nebu i na Zemlji".

Kazes da Isus ima vlast na nebu od 1914. Odakle ti to? Razumes da je Hriscanski autoritet jedino biblija, a to sto ti iznosis nije iz bibilije. Opasno je igrati se sa takvim stvarima i zamajavati masu ljudi a da pritom ne mozes uopste opravdati to uz biblijske stihove. Izvini, ali nije hriscanski.

A i ima i manje ispunjenje u smisli da je Isus vladar nad onima koji ga slusaju.
Isus ima vlast nad svojom skupštinom, a od 1914. ima vlast i nad Božjim tada tek uspostavljenim Kraljevstvom

Dakle Isusova hiljadugodisnja vladavina na Zemlji ce biti tek nakon Dana Suda i Armagedona.

Zasto Jehovini svedoci vole da ponize Isusa Hrista? Oni kazu da on nije Bog. Oni kazu da on nije dobio vlast nad nebom i zemljom nakon vaskrsenja.

Oni tvrde da Isus ima vlast nad svojom skupstinom od 1914. Boze ti mene sacuvaj, odakle tebi to? To nije hriscanski 100%. Nazalost, ti toga nisi ni svesna ali to sto ti govoris se ne nalazi u bibliji, vec je izmisljeno mimo biblije, a svako ko nesto doda ili oduzme zna se sta je i sta mu sledi...

Evo malo o tom ucenju JS i u Novozavetnim stihovima:

4 Jer ako onaj koji dolazi drugog Isusa propoveda kog mi ne propovedasmo, ili drugog Duha primite kog ne primiste, ili drugo jevanđelje koje ne primiste, dobro biste potrpeli.

5 Jer mislim da ni u čemu nisam manji od prevelikih apostola.
6 Jer ako sam i prostak u reči, ali u razumu nisam. No u svemu smo poznati među vama.

7 Ili greh učinih ponižujući se da se vi povisite? Jer vam zabadava Božije jevanđelje propovedih.

8 Od drugih crkava oteh uzevši platu za služenje vama; i došavši k vama, i bivši u sirotinji, i ne dosadih nikome.
9 Jer moju sirotinju popuniše braća koja dođoše iz Makedonije, i u svemu bez dosade vama sebe držah i držaću.

10 Kao što je istina Hristova u meni tako se hvala ova neće uzeti od mene u ahajskim krajevima.

11 Zašto? Što vas ne ljubim? Bog zna. A šta činim i činiću,

12 Da odsečem uzrok onima koji traže uzrok, da bi u onome čime se hvale našli se kao i mi.

13 Jer takvi lažni apostoli i prevarljivi poslenici pretvaraju se u apostole Hristove.

14 I nije čudo, jer se sam sotona pretvara u anđela svetla.

...
31 Bog i Otac Gospoda našeg Isusa Hrista, koji je blagosloven vavek, zna da ne lažem.

Evo malo vise informacija:

Inace, 1874 je bila prvobitna godina, ali znate kako, oni su to promenili pa je sada 1914. Najbolje da se procita sve ovo:

To jesamo tvoje misljenje i nije tacno.
A mozda ti ne razumes Bibliju, pa se zato ne razumete.
Zna se sta je Bozja organizacija, ona koja se drzi svega napisanog.
iz Bozje reci.
JS nemaju veze sa crkvama niti papom dakle pises gluposti.
Ja je odlicno znam i objasnjavam sve Biblijski.
A kako sa tobom razgovarati normalno kada ti pises neistine.

I mogli bi da se drzite teme.

U pravu si, treba se drzati tematike, :)
U skladu sa tim da objasnis , ko je u stvari Bog, pa onda prelazimo na to da li ce zauvek unistiti zlo.
Imamo jedn stih iz hebrejskog Tanacha , gde pise :

Izlazak 15, 3 Gospod je velik ratnik; ime mu je Gospod.
Ne hebrejskom, veliki ratnik kaze : Ish Milchamach. Na english, glasi ovako : 3 YHWH is a man of war; YHWH is His Name.

Znaci, i prevod i original tvrde da je Bog Covek = Ratnik.

Ako u n. zavetu u Jovan 4, 24 pise da je Bog Duh; 24 For Eloah is spirit, and those who worship Him, ought to worship in spirit and in truth.
a u Tanach, pise da je Covek,
kako je to moguce :?:

Ako Jehovini svedoci razumeju Engleski jezik, da li je ovo istina? :per:

"Watch Tower Bible and Tract Society publications have made a series of predictions about Christ's Second Coming and the advent of God's Kingdom, each of which has gone unfulfilled. Almost all the predictions for 1878, 1881, 1914, 1918 and 1925 were later reinterpreted as a confirmation of the eschatologicalframework of the Bible Student movement and Jehovah's Witnesses, with many of the predicted events viewed as having taken place invisibly. Further expectations were held for the arrival of Armageddon in 1975, but resulted in a later apology to members from the society's leadership.
English researcher George D. Chryssides has argued that although there have been some "unrealized expectations", changes in Watch Tower chronology are attributable more to changed chronological schemes, rather than to failed predictions.[1] The Watch Tower Society has acknowledged errors, which it said helped "sift" the unfaithful from its ranks, but says adherents remained confident that "God's Word" had not failed.[2]"
(Izvor: Wikipedia)

Ako je ovo istina, zasto bi bilo sta verovali tebi clanice JS? Zasto ako je dokazano da ste imali lazna ucenja do sada?

Ako zelis da se drzis teme onda bar pisi nesto sto se temelji na bibliji. I naravno ovo je deo teme jer si ti licno pocela da pises o tvojoj cuvenoj 1914 godini u kontekstu ove teme, dakle, objasni kako je to 1914 dospela u tvoju veru? Jos jednom ponavljam, deo je teme jer se odnosi na unistenje zla jer TI licno verujes da je povezano sa Armagedonom. Hvala lepo. :per:

Evo i dokaz da si ti koja si i pocela ovu temu stavila ovo u kontekst tvoje teme:

Dakle, da li mozemo da ti verujemo kada znamo da su JS cinili mnogo gresaka kroz istoriju i da su menjali godine i datume...? :think:

To o "gradnji zgrada" imas u citatima koje si i sam upotrebio i o grradnji Solomonovo hrama (:) samo mi ne reci da je Solomon bio "neposlusan" ) , a o "novcima" imas ono "Bogu Bozije , caru carevo" ili u prici o onoj zeni "koja dade i poslednju leptu" pred Isusom Hristom i secas li se sta je i kako bio Njegov komentar na to.

" ... Ali Isus pozna njihovu zloću i reče:
„Što me kušate, licemeri? Pokažite mi porezni novac.“

A oni mu pružiše dinar.
I reče im:
„Čiji je ovo lik i natpis?“
Rekoše mu:
„Carev“.
Tada im reče:
„Dajte dakle caru carevo, a Bogu Božije.“

I čuvši zadiviše se, te ga ostaviše i odoše.— Jevanđelje po Mateju, 22:15-22

Bakonja, moras jos mnogo da ucis, :)

Mesija je Dokazao ljudima da DAJU novac Caru ,a ne Bogu, jer Boga ne zanima materijalnost, gde takodje pored novca spadaju i zidani objekti.
Za ovo postoji dokaz u Drugoj knjizi Samuilovoj , u Sedmoj glavi, gde prorok Natan kaze sledece Davidu:

12 Kad se navrše dani tvoji, i počineš kod otaca svojih, podignuću seme tvoje nakon tebe, koje će izaći iz utrobe tvoje, i utvrdiću carstvo njegovo.

13 On će sazidati dom imenu mom, i utvrdiću presto carstva njegovog doveka.
14 Ja ću mu biti Otac, i on će mi biti sin: ako učini šta zlo, karaću ga prutom ljudskim i udarcima sinova čovečijih.

Kao sto vidis, Bog ne trazi od Davida da mu zida objekat, vec je ovo asocijacija na Mesiju, jer Bog tvrdi: " Ja cu mu biti Otac i on ce mi biti Sin, i "sazidace mi dom",a za ovo imamo dokaz u Jovan 14, 2 Mnogi su stanovi u KUCI Oca mog. A da nije tako, kazao bih vam; idem da vam pripravim mesto.

Znaci, Solomon je POGRESNO razumeo, sta je to prorok saopstio njegovom ocu Davidu, smatrajuci da treba da sagradi hram u kom ce slaviti Bog,a kao sto znamo, Bog je slavljen u Satoru.
Ovo sto budem napiso, za tebe ce biti u domenu teorija zavere, ali za sve ovo postoje dokazi, koje , ako se potrudis, mozes pronaci.
U st. zavetu se pominju samo Solomon i Hiram , kralj Tirski, ali se ne pominje arhitekta Solomonovog hrama Hiram Abif.
Na brdu Morija kod Jerusalima, gradjena su Tri hrama, plus jedan iz vizije.
Prvi kralja Solomona, od pre tri hiljade godina;
Drugi, koji nije postojao , sem u viziji proroka Jezekilja, za vreme ropstva jevreja u Vavilonu, oko 570 god. pre nove ere.
Treci hram je pocetkom sestog veka pre n. ere, sagradio Zorovavelj, nakon povratka jevreja iz vavilonskog ropstva.
Cetvrti hram je podigao Irod u vreme Mesije,a unistili ga Rimljani 70=sete god.n. ere.
Solomonov hram je bio identican sumerskom hramu, sagradjenom pre njega 1000 godina u slavu boga Ninurte. U Solomonovom hramu je postojalo svetiliste zvano: Svetinja nad svetinjama , koja se u masonskim krugovima zove : Sanctum Sanctorum.
Roslinska kapela u Skotskoj predstavlja identicnost sa Solomonovim hramom.
Arhitekta Solomonovog.Hrama, Hiram Abif je ubijen zbog "odredjenog znanja".
"Hram je građen od kamena obrađivanog već u samom kamenolomu, da se to ne bi čulo u toku gradnje u samom hramu i remetilo majstore zidare. Na čelu majstora bio je Hiram Abif. Inače, svi su bili podeljeni u trojke: učenici, šegrti i majstori. Međusobno je postojala hijererhija, a Hiram Abif je vodio posao, usput ih obasipajući mudrostima. Majstori su shodno pravilima, razgovarali uz pomoć lozinki koje im je Abif otkrivao. Jednoga dana trojica majstorskih pomoćnika hteli su preko reda, pre nego što postanu majstori, da saznaju majstorske lozinke. Organizuju zaveru, te u jednoj kući hvataju glavnog majstora i teraju ga da im otkrije lozinke. On to naravno, odbija i oni ga ubiju. Jedan ga udara uglomerom (metalnim), drugi lenjirom, (takođe matalnim), a treći mistrijom. Međutim, tajnu nisu saznali. Hiram Abif sahranjen je ispod bagrema (tako da niko ne sazna). Ali devet velikih majstora posle nekoliko dana pronađu leš svog poslovođe i jedan reče kada vide prizor: 'Meso se odvaja od kostiju', a drugi: 'Bagrem zna tajnu'. To postadoše simboločko mistične reči masona uopšte, a uglomer,lenjir, šestar i trougao postadoše masonske relikvije. U svakom slučaju, tajne lozinke bile su sačuvane i prenošene dalje kroz istoriju sa kolena na koleno, shodno stepenu majstora. Od tada obrada kamena simboliše obradu pojedinca, čoveka, a izgradnja Solomonovog hrama simbolizuje izgradnju svetske harmonije". (prema knjizi 'Verske sekte' Zorana Lukovića).

To si odlicno primetio, ali zaboravljas da je djavo otac lazi, zlo i nemoral je doslo kao posledica kasnije; dakle, preformulisimo tvoje pitanje; zasto nazovi hriscani kriju cinjenicu da je Hristu data sva vlast, zasto cekaju antihrista umesto Hrista, zasto podvaljuju da ce Hristos svoju vlast ustupiti djavolu na 1000 godina,

Isus je dao dve osnovne zapovesti

Matej 22
On mu reče: „’Voli Jehovu, svog Boga, svim svojim srcem i svom svojom dušom i svim svojim umom.‘
38 To je najveća i prva zapovest.
39 Druga, slična ovoj, jeste: ’Voli svog bližnjeg kao samog sebe.‘
40 Na ovim dvema zapovestima temelji se sav Zakon i Proroci.

Znaci da se ceo Bozji zakon zasniva na te dve zapovesti:

Ljubavi prema Bogu i ljudima.

Dakle ljubav je temelj hriscaske VERE.

Takodje

Nada u Vecni Zivot je osnova hriscanske VERE.

To je tema Biblije vecni zivot.

Jer je Bog stvorio ljude da zive VECNO.

I Kada Bog unsiti SMRT ljudi ce ziveti vecno.

Kao posljednji neprijatelj bit će uništena smrt
(1. KOR. 15:26)

To je Bozja namera da ljudi zive vecno na Zemlji.

Bog je stvorio Zemlju da na njoj zive ljudi vecno.

Psalam 37: 29 Pravednici će naslediti zemlju, i živeće na njoj zauvek.

Bog nam daje obecanje vecnog zivota preko zrtve Isusa Hrista kao naseg otkupitelja
od greha i smrti.

Jovan 3: 16 „Jer Bog je toliko voleo svet da je dao svog jedinorođenog Sina,
da niko ko iskazuje veruu njega ne bude uništen, nego da ima večni život

Otkrivenje 21:3,4
3 I čuh silan glas s neba da govori: Evo šatora Božjeg među ljudima! On će prebivati s njima, i oni će biti narod njegov, i sam Bog biće s njima.

4 On će otrti svaku suzu od očiju njihovih i smrti neće više biti, ni žalosti ni vike, ni bolesti neće više biti,
jer prvih stvari nestade.

Jer je plata za greh smrt, a dar Božji je život večni u Isusu Hristu, Gospodu našemu. (Rimljanima 6:23)

Bakonja, moras jos mnogo da ucis, :)

Mesija je Dokazao ljudima da DAJU novac Caru ,a ne Bogu, jer Boga ne zanima materijalnost, gde takodje pored novca spadaju i zidani objekti.
Za ovo postoji dokaz u Drugoj knjizi Samuilovoj , u Sedmoj glavi, gde prorok Natan kaze sledece Davidu:

12 Kad se navrše dani tvoji, i počineš kod otaca svojih, podignuću seme tvoje nakon tebe, koje će izaći iz utrobe tvoje, i utvrdiću carstvo njegovo.

13 On će sazidati dom imenu mom, i utvrdiću presto carstva njegovog doveka.
14 Ja ću mu biti Otac, i on će mi biti sin: ako učini šta zlo, karaću ga prutom ljudskim i udarcima sinova čovečijih.

Kao sto vidis, Bog ne trazi od Davida da mu zida objekat, vec je ovo asocijacija na Mesiju, jer Bog tvrdi: " Ja cu mu biti Otac i on ce mi biti Sin, i "sazidace mi dom",a za ovo imamo dokaz u Jovan 14, 2 Mnogi su stanovi u KUCI Oca mog. A da nije tako, kazao bih vam; idem da vam pripravim mesto.

Znaci, Solomon je POGRESNO razumeo, sta je to prorok saopstio njegovom ocu Davidu, smatrajuci da treba da sagradi hram u kom ce slaviti Bog,a kao sto znamo, Bog je slavljen u Satoru.
Ovo sto budem napiso, za tebe ce biti u domenu teorija zavere, ali za sve ovo postoje dokazi, koje , ako se potrudis, mozes pronaci.
U st. zavetu se pominju samo Solomon i Hiram , kralj Tirski, ali se ne pominje arhitekta Solomonovog hrama Hiram Abif.
Na brdu Morija kod Jerusalima, gradjena su Tri hrama, plus jedan iz vizije.
Prvi kralja Solomona, od pre tri hiljade godina;
Drugi, koji nije postojao , sem u viziji proroka Jezekilja, za vreme ropstva jevreja u Vavilonu, oko 570 god. pre nove ere.
Treci hram je pocetkom sestog veka pre n. ere, sagradio Zorovavelj, nakon povratka jevreja iz vavilonskog ropstva.
Cetvrti hram je podigao Irod u vreme Mesije,a unistili ga Rimljani 70=sete god.n. ere.
Solomonov hram je bio identican sumerskom hramu, sagradjenom pre njega 1000 godina u slavu boga Ninurte. U Solomonovom hramu je postojalo svetiliste zvano: Svetinja nad svetinjama , koja se u masonskim krugovima zove : Sanctum Sanctorum.
Roslinska kapela u Skotskoj predstavlja identicnost sa Solomonovim hramom.
Arhitekta Solomonovog.Hrama, Hiram Abif je ubijen zbog "odredjenog znanja".
"Hram je građen od kamena obrađivanog već u samom kamenolomu, da se to ne bi čulo u toku gradnje u samom hramu i remetilo majstore zidare. Na čelu majstora bio je Hiram Abif. Inače, svi su bili podeljeni u trojke: učenici, šegrti i majstori. Međusobno je postojala hijererhija, a Hiram Abif je vodio posao, usput ih obasipajući mudrostima. Majstori su shodno pravilima, razgovarali uz pomoć lozinki koje im je Abif otkrivao. Jednoga dana trojica majstorskih pomoćnika hteli su preko reda, pre nego što postanu majstori, da saznaju majstorske lozinke. Organizuju zaveru, te u jednoj kući hvataju glavnog majstora i teraju ga da im otkrije lozinke. On to naravno, odbija i oni ga ubiju. Jedan ga udara uglomerom (metalnim), drugi lenjirom, (takođe matalnim), a treći mistrijom. Međutim, tajnu nisu saznali. Hiram Abif sahranjen je ispod bagrema (tako da niko ne sazna). Ali devet velikih majstora posle nekoliko dana pronađu leš svog poslovođe i jedan reče kada vide prizor: 'Meso se odvaja od kostiju', a drugi: 'Bagrem zna tajnu'. To postadoše simboločko mistične reči masona uopšte, a uglomer,lenjir, šestar i trougao postadoše masonske relikvije. U svakom slučaju, tajne lozinke bile su sačuvane i prenošene dalje kroz istoriju sa kolena na koleno, shodno stepenu majstora. Od tada obrada kamena simboliše obradu pojedinca, čoveka, a izgradnja Solomonovog hrama simbolizuje izgradnju svetske harmonije". (prema knjizi 'Verske sekte' Zorana Lukovića).

:)

Eto , uporavo sam naucio da je premudri Car Solomon "pogresno razumeo"...

Vidis da se ziv covek uci dok je ziv i dok istrazuje ili mu iskusniji istrazivaci ukazu na sta da obrati paaznju ...:)

Nego , kako ti izgleda ono o posleniku : "
Luka 10,7A u onoj kući budite, i jedite i pijte što u njih ima; jer je poslenik dostojan svoje plate; ne prelazite iz kuće u kuću."

"...?

1914 je godina koja se dobija na temelju prorocanstva iz Biblije.
a to sto si napisao nije tacno.
i ova tema se ne bavi time vc sam naziv ti kaze cime

O Biblijskom prorocanstvu da ce Bog unistiti zlo zauvek.

Gledaj, 100 % sam siguran i znam da su tvoji JS mnogo puta tvrdili nesto pa se nije desilo. U bibliji postoje samo proroci i lazni proroci, ne postoji nista izmedju. AKo JS nesto prorokuju i ako se to ne ispuni onda je to lazno prorocanstvo.

Jednostavno, ako prorokujes nesto i ako je Bog taj koji kontrolise tu organizaciju onda ne moze da bude ne ispunjeno. Mora da bude istina. SUstina je da su JS pogresili ne jednom vec mnogo puta, pa svako ko ima bar malo znanja o bibliji zna da onaj koji je pod uticajm Boga ne moze da pogresi u prorokovanju. Kada vec JS uzimaju sebi za pravo da prorokuju, e neka onda budu i odgovorni za sve ono sto su tvrdili a nije se desilo. Ne zbog mene, ali bar zbog svojih clanova.

Da li ti je ovo poznato? To je bio 15. Maj, 1984. Ovo je zvanicni casopis organizacije JS pa nemoj reci da ovo nije tacno. Procitaj naslov, pa mi onda objasni sta to treba da znaci:

Jehovini Svedoci su izucavaoci Biblije . :)
Po VERI HRISCANI.

1914 godina se odnosi na Biblijsko prorocanstvo
o Mesijanskom Kraljevstvu.
takodje ima veze sa poslednjim danima ovog sistema stvari.

i to se ne menja to ostaje kako je prema Bibliji.

a Biblija je i prorekla da ce biti laznih proroka koji se prepoznaju po delima.
Koji se ne drze Biblije.
Tako da mozes do sutra pisati lazi to ne moze ugasiti istinu
osim sto svedocis o sebi ko si
JS nisu nista pogresili nego drugi grese pa im smeta Bozanska istina
koju JS iznose

Evo kako BIBLIJA GOVORI O 1914 GODINI. - POSLEDNJIM DANIMA
I DRUGOM HRISTVOM DOLASKU

Biblija u u Mateju 24, Marku 13 i Luki 21
govori o "poslednjim danima" ovog sistema.

Zato je bitno to znati jer je ono pisano u prvom veku
a odnosi se na nase vreme i govori i o onome ono sto nam predstoji.

Prema Bibliji poslednji dani ovog sistema pocinju od 1914. i odnose se na nase vreme...

Taj period je znacajan jer traje odredjeno vreme, u nase vreme…
I kulminira znacajnim dogadjajima, zavrsava se Sudnjim danom i Armagedonom…
( Arnmagedon je Bozji rat u kome ce Bog unistiti zlo sa zemlje.)
nakon cega sledi promena celokupnog sistema na zemlji.
Tj 1000 god Vladavina Isusa Hrista nad zemljom kao kralja Bozjeg Kraljevstva
( Bozja nebeska vladavina) kada ce na zemlji vladati mir
i u tom periodu Hrist ce dovesti ljude do savrsenstva sto podrazumeva i vecni zivot za coveka …
Takodje za vreme te 1000 godisnje vladavine Hrista bice uskrsenje ljudi na Zemlji.
Zna se da je covek stvoren kao savrsen sa mogucnoscu vecnog zivota,
zgresivsi ljudi su izgubili savrsenstvo i vecnost i postali su nesavrseni,
da bi na kraju Bog preko Hrista za vreme te 1000 god vladavine vratio ljudima savrsenstvo i mogucnost vecnog zivota na zemlji…
A samo odredjeni Broj ljudi koji je izabran od Boga direktno 144 000 ima nadu besmrtnog zivota na nebu…..
a svi ostali ( neogranicen broj ljudi ) imaju nadu vecnog zivota na zemlji…

Cinjenica je da je Isus Hrist te 1914 god postao Kralj Bozjeg kraljevstva, te Bozje nebeske vladavine,
Bog JHVH Jehova mu je tada dao taj polozaj i on ce vladati nakon Armnagedona jos 1000 god
da bi posle toga predao vlast ponovo Bogu Jehovi kada ce Bog Vladati direktno nad ljudima u vecnosti…
tada ce ljudi kao savrsena bicavecno ziveti na zemlji…

U 1 veku ucenici su pitali Isusa a zapisano je u Mateju 24:3 “A kad sedjase na gori Maslinskoj pristupise
k njemu ucenici nasamo, I upitase ga: “Kazi nam kada ce to biti I kakav ce biti znak tvoga dolaska i svrsetka sveta” (prevod Dr. Lujo Bakotic)
A novi svet prevod kaze : Matej 24:3….”kazi nam kada ce to biti, i sta ce biti znak tvoje prisutnosti i svrsetka sistema na zemlji.”

To je ono sto monogi govore o drugom Hristovom dolasku… medjutim to se ne odnosi na 2 dolazak Hrista na zemlju,
jer on prema Bibliji ne ne treba da dodje ponovo na zemlju, vec postaje Kralj Bozjeg Kraljevstva koje je na nebu…

Izvorna rec za DOLAZAK je na grskom - PARUSIJA sto znaci PRUSUTNOST,
to je taj drugi dolazak Hristov…

njegova prisutnost u smislu sto on 1914 prima Kraljevsku vlast
t i sto postaje kralj nad svojim podanicima koji su na zemlji.. I na taj nacin je on prisutan …
obraca paznju na njih… jer vlada nad njima…
A naravno da je taj dolazak njegov ili prisutnost nevidljiv jer je on na nebu kao duhovno bice…
al njegovi podanici osecaju njegovu prisutnost.

Iz stiha iz Mateja 24:3 vidimo da je to pocetak svrsetka sistema na zemlji, period koji nazivamo poslednjim danima ovog sistema…
Kao sto kaze Biblija u 2.Timoteju 3:1-5 A ovo znaj: u poslednje dane nastace kriticna vremena sa kojima se tesko izlazi na kraj.
2 Jer ljudi ce biti sebicni, pohlepni za novcem, umisljeni, oholi, hulnici, neposlusni roditeljima, nezahvalni, neverni,
3 bezosecajni prema drugima, nespremni za bilo kakav dogovor, klevetnici , neoubuzdani, okrutni, bez ljubavi prema dobroti,
4 izdajnici, tvrdoglavi, ponosni, koji vise vole uzitke nego Boga,
5 I koji imaju oblicje poboznosti , ali su se sile njene odrekli; takvih se kloni.”

I taj period je od te 1914. godine i blizi se svome kraju, znaci naziva se poslednjim danima…

Ovim stihovima se opusuje odlika poslednjih dana, tj kakvi ce ljudi biti u poslednjim danima ovog sistema…
Mnogi bi prigovorili kako su i ranije bili ljudi takvi, ali nikad nisu ispoljavali toliko losih osobina odjednom…
Bas se moze primetiti pad opsteg morala kod ljudi nakon 1914…

Ako se vratimo na Matej 24 gde ucenici pitaju Isusa za znak njegovog dolaska tj prisutnosti koji obelezava pocetak poslednjih dana ili kako stih kaze svrsetka sistema na zemlji…
tu je Isus dao kombinovani znak po kome mozemo prepoznati taj period … kada ce biti ispunjenje tog prorocanstva...

U celom 24 poglavlju Mateja imamo obelezja tog znaka,
a to su na primer ratovi svetskih razmera, zemljotresi, bolesti i zanimljivi stihovi su Matej 24:12,13,14 po kome mozemo prepoznati takodje taj znak…
ne mogu sad da navodim sva obelezja al ona su zapisana u mateju 24 poglavlja i zanimljivo je to sto je potrebno da sva obelezja tog znaka budu ispunjena odjednom… I to odgovara periodu nakon 1914 god…
Takodje znak poslednjih dana imamo u Luki 21, Marku 13
A prema Danilovom prorocanstvu iz starog zaveta moze se izracunati da je to bas 1914 godina

Matej 24:11,12,13 “I zato sto ce se bezakonje umnoziti, ohladnece ljubav vecine.” 1
3 Ali ko istraje do kraja , taj ce biti spasen.
14 I ova dobra vest o kraljvstvu prpovedace se po celoj nastanjenoj zemlji za svedocanstvo svim narodima i onda ce doci kraj.”

Matej 24:21 “jer tada ce biti velika nevolja kakve nije bilo od pocetka sveta do sada, niti ce je vise biti.”

Na kraju poslednjih dana bice velika nevolja to je period koji obuhvata niz dogadjaja koji vode kraju ovaj sistema stvari.
Pocinje padom Vavilona Velikog prema knjzi Otkrivenja, koji simbolise svestko carstvo lazne relgije znaci pad religije, a nakon toga biva Sudnji dan i Armagedon.

Prema Danilovom prorocanstvu dolazimo do te 1914 godine.
U 4 poglavlju Danila imamo san kralja Navuhodonosora, Vavilonskog kralja … taj san sadrzi jedno prorocanstvo i njega tumaci Bozji prorok Danilo… veoma je komplikovano da sad objasnjavam svaki stih al sad mogu ukratko pa kasnije mogu detaljnije…
U tom snu vidimo veliko drvo koje predocava kralja i takodje Bozju vladavinu tj sveopstu suverenost Jehove Boga. … ono je poseceno Danilo 4:23, tj ta linija kraljeva preko kojih je Bog vladao nad covecanstvom je prekinuta, I od tada nastaje period koji se zove prema Bibliji vremena nacija ili neznabozaca… to je period kada Bog nije imao svoje zastupnike na zemlji preko kojih bi vladao vec je ljudima ostavio da sami vladaju i biraju vladare, a zna se da pre toga tj da pre 607 . pre ne je Bog Jehova uvak vladao preko Kraljeva koje je birao sam i koje je pomazao svojim duhom.
Luka 21:24 “

607 pre ne je Jehova dopustio Kralju Navuhodonosoru da zazuzme Jerusalim i odvede Jevreje u rostvo… Time je Bog stavio do znanja da odbacuje Jevreje zbog svoje neposlusnosti i time se prekida linija Judejskih kraljeva koji su vladali… poslednji Judejski kralj tada je bio kralj Sedekija…
Prema Danilovom prorocanstvu trebalo je da prodje “sedam vremena” Danilo 4:23,25, 4:32 , to je taj period vremena nacija. Kada je preseceno stablo tj linija kraljeva preko kojih je vladao Bog. I tih sedam vremena su prorocanske tako da se uzima godina za dan, (Jezekilj 4:6,7 “dajem ti po jedan dan za svaku godinu..” Brojevi 14:34..godinu dana za svaki dan…” kada su u pitanju prorocanstva uzima se 1 dan za godinu)
I tih 7 vremena iznose 2520 dana tj godina… Kada se racuna od 607. pre ne 2520 god dodje se do 1914 godine.
Kada Bog postavlja Isusa Hrista za kralja Bozje Vladavine.

Znaci 1914 god Isus postaje Kralj Bozjeg Kraljevstva, Bozje nebeske vladavine i
ako pogledamo Otkrivenje 12:9,10 vidimo da rodjenje tog Kraljevstva izaziva Satanin gnev
i time rat na nebu u kome su se borili Isus protiv Satane i njegovih demona u kome Isus pobedjuje ,
sto je dovelo do zbacivanja Satane i njegovih demona na zemlju , znaci na podrucje zemlje… isto 1914. godine
( Otkrivenje 12:7-12)

Otkrivenje12:9 “I bio zbacen veliki zmaj, prazmija, koji se zove Djavo Satana , koji zavodi ceo svet. Bio je bacen na zemlju, a sa njim su bili zbaceni i njegovi andjeli.”

Otkrivenje 12:12 “Zato veselite se nebesa i vi koji prebivate na njima. Tesko vama zemljo i more, je rje Djavo sisao k vama, veoma gnevan, znajuci da ima malo vremena!”

Znaci da je od 1914 Satana skoncentrisan na podrucje zemlje i da vise nego ikada je koncentracija zla na zemlji…

Zna se da je Satana “ubica ljudski

Jovan 8: 44 “Vas je otac Djavo i zelite da postupate po zeljam svog oca.
On je bio ubica ljudi od kada se pobunio i nije ostao postojan u istini,
jer u njemu nema istine.Kad govori laz, svoje govori jer je lazov i otac lazi.”

Prema Otkrivenju vidimo da zbacivanje Sotona i njegovih demona na podrucje zemlje odgovara vremenu ustolicavanja Isusa Kao Kralja Bozjeg Kraljevstva sto odgovara 1914. godini.

I nije ni cudno sto u tom periodu od kako je Satana zbacen a sto odgovara periodu od 1914 pa nadalje…
bivaju 2 svetska rata i toliko krvi prilivene kao nikada do tada u istoriji covecanstva i to svetskih razmera…
Jer je skoncentrisan na podrucje zemlje…

ps. moram da napomenem da sam ovo sama napisala na temelju mog vlastitog proucavanja i studiranja Biblije

Bitno je znati da zivimo u poslednjim danima ovog sistema.
Za nase spasenje.

Jer poznavanje te Biblijske istini moze znaciti nase spasenje i vecni zivot

to je antihristova laz, prevara, da ce Bog, da Bog treba da unisti zlo, a u stvari djavo tako navodi ljude da svi veruju lazi i da sami lazu sto vise, jer Boziji je poso da unisti zlo, pa neka izvoli - nista od toga ne bi bilo da antihrist nije napisao lazno otkrivenje...

koliko puta Hristos i apostoli rekose da se propoveda istina jevandjelja, ali otpadiji je draze lazno otkrovenje, jer im treba alibi za vlastitu propast.

To su osnovne stvari iz Biblije deo Bozje namere,
Da ce Bog uspostaviti Bozju Vladavinu nad celom Zemljom i da ce unistit i zlo zauvek.
Iznela sam Biblijske dokaze za to tako da te neistine sto ti pises nemaju nikavu vrednost

44 „U danima tih kraljeva Bog će nebeski podići kraljevstvo koje nikada neće propasti.
I to kraljevstvo neće preći na neki drugi narod.
Ono će smrviti i uništiti sva ona kraljevstva, a samo će stajati doveka,

Bozja rec kaze da ce doci Bozje Kraljevstvo kao Bozja vladavina
koja ce unistiti sva zemljaska kraljevstva.
Ali nakon Bozjeg suda i "velike nevolje" ( Matej 24) i Armagedona,
kao zavrsnice velike nevolje.

Dakle ta Bozja vladavina ce sa neba vrsiti i funkciju na Zemlji
U novom svetu.
Kao sto se kaze u molitvi Oce nas :
"Nek dodje kraljevstvo tvoje, nek bude volja tvoja kako na nebu tako i na Zemlji."

Bice novo uredjenje na zemlji ali pod tim istim Nebeskim Bozjim Kraljevstvom.

Psalam 37: 29 Pravednici će naslediti zemlju, i živeće na njoj zauvek.

Matej 25
31 „Kad Sin čovečji stigne u svojoj slavi i svi anđeli s njim, tada će sesti na svoj slavni presto.
32 I svi će se narodi skupiti pred njim, i on će odvojiti ljude jedne od drugih,
kao što pastir odvaja ovce od jaraca.
33 Postaviće ovce na svoju desnu stranu, a jarce na levu.

„Zatim će reći i onima koji budu na njegovoj levoj strani: ’Idite od mene, prokleti, u večnu vatru
pripremljenu Ðavolu i njegovim anđelima.
46 I ovi će otići u večnu smrt, a pravednici u večni život.“

Jasno se vidi da nece svi dobiti vecni zivot.

kao sto i pise u Bibliji na vise mesta
da ce samo pravednici dobiti vecni zivot.

Poslovice 2

21 Jer čestiti će živeti na zemlji i neporočni će ostati na njoj.

22
A zli će biti istrebljeni sa zemlje i oni koji neverno postupaju bit će iščupani iz nje.

(Psalam 37:20) Jer zli će propasti, neprijatelji Jehovini bit će kao paša najbujnija — nestat će, u dimu će nestati.

(Psalam 104:35) Grešnici će biti zbrisani sa zemlje, zlih više neće biti. Blagoslivljaj Jehovu, dušo moja! Hvalite Jaha!

Takodje Bog unistava i uzrocnike Zla Sotonu i demone prema Otkrivenju

Poslednja izmena:
Otkrivenje 20
1 I vidio sam jednog anđela kako silazi s neba s ključem od bezdana i velikim lancem u ruci.
2 I uhvatio je zmaja, prazmiju, koji je Đavo i Sotona, i svezao ga na tisuću godina. 3 I bacio ga je u bezdan, koji je nad njim zaključao i zapečatio, da više ne zavodi narode dok se ne navrši tisuću godina. Nakon toga treba biti nakratko odvezan.
4 I vidio sam prijestolja. Onima što su sjeli na njih dano je da sude. Vidio sam duše onih koji su pogubljeni zato što su svjedočili za Isusa i zato što su govorili o Bogu, onih koji se nisu poklonili zvijeri ni liku njezinu i koji nisu primili žig na čelo ni na ruku. I oživjeli su i kraljevali s Kristom tisuću godina. 5 (Ostali mrtvi nisu oživjeli dok se nije navršilo tisuću godina.) To je prvo uskrsnuće. 6 Sretan je i svet svatko tko ima udio u prvom uskrsnuću. Nad njima druga smrt nema vlasti, nego će biti svećenici Božji i Kristovi i kraljevat će s Kristom tisuću godina.
7 A kad se navrši tisuću godina, Sotona će biti pušten iz tamnice svoje. 8 I izaći će da zavodi narode na četiri kraja zemlje, Goga i Magoga, da ih skupi za rat. Bit će ih kao pijeska morskoga. 9 I vidio sam kako su napredovali po širini zemlje i okružili tabor svetih i ljubljeni grad. Ali vatra je sišla s neba i proždrla ih.
10 A Đavo, koji ih je zavodio, bio je bačen u jezero ognjeno i sumporno, gdje se već nalaze i zvijer i lažni prorok. I bit će mučeni dan i noć u svu vječnost.
11 I vidio sam veliko bijelo prijestolje i onoga koji sjedi na njemu. Pred njim su pobjegli zemlja i nebo, i za njih se više nije našlo mjesta. 12 I vidio sam mrtve, velike i male, kako stoje pred prijestoljem, i svici su se otvorili. A otvorio se i jedan drugi svitak — svitak života. I mrtvima se sudilo prema djelima njihovim na temelju onoga što je napisano u svicima. 13 I more je predalo mrtvace koji su bili u njemu i smrt i grob predali su mrtvace koji su bili u njima. I svakome se sudilo prema djelima njegovim. 14 A smrt i grob bili su bačeni u jezero ognjeno. To jezero ognjeno predstavlja drugu smrt.
15 I tko se god nije našao zapisan u knjizi života, bio je bačen u jezero ognjeno.

jezero ognmjeno i sumporno je simbol unistenja
i sam citat kaze

To jezero ognjeno predstavlja drugu smrt.

druga smrt je smrt iz koje nema vaskrsenja - konacno unistenje

(Otkrivenje 21:8) A kukavice, bezvjerni, okaljani, ubojice, bludnici, vračari, idolopoklonici i svi lažljivci završit će u jezeru koje gori ognjem i sumporom. Ono predstavlja drugu smrt.”

Ako istina jevandjelja tvrdi da će svi i dobri i zli vaskrsnuti u jedan čas jedni u vaskrsenje života, a drugi u vaskrsenje suda, U JEDAN ČAS (Jovan 5,29), i ako Starozavetni Svet Prorok Božiji Danilo (12,2) tvrdi da mnogo onih koji spavaju će se probuditi iz praha zemaljskog, jedni na život večni, a drugi na sramotu i prekor večni,
KAKO ONDA MOŽETE DA VERUJETE LAŽNOM OTKRIVENJU DA POSTOJE DVA ZASEBNA VASKRSENJA, POSEBNO ZA SVETE, PA KROZ HILJADU GODINA ZA SVE OSTALE [OTK. 20,6...]?
OVO NIKO NE MOŽE DA KAŽE DA JE SIMBOLIČNO, ALEGORIJSKI ILI ŠTA GOD:

JEDNO ILI DVA?

Izvini ovo je forum da razmenimo stavove i razmisljanja i da pisemo o veri

Slazem se, u cemu je problem, razmenjujemo misljenje, iznosim cinjenice.

a ti ako hoces da lepis plakate i radis antipropagandu izvoli na ulicu pa lepi tamo plakate :lol:

Pa ja ne radim antipropagadnu, vec cak sta vise vrsim propagadnu tvoje organizacije jer promovisem casopis JS, a na ulicu da idem to ne praktikujem, to cu ostaviti JS oni su najbolji u tome, da idu od vrata do vrata.

Pogresno si ti nesto razumeo, ocigledno ne znas Bibliju.
A tudja vera se postuje :)

Nista nisam ja pogresno razumeo, ovo je istina sto iznosim i ti to dobro znas ali ne smes da priznas cinjenicu da su JS promasili prorocanstvo. Nisam ti ja kriv sto ste vi tvrdili jedno a nije se desilo, ocigledno niste razumeli bibliju, pa sada druge krivite.

Ja licno postujem tvoju veru ali iznad svega postujem ljude . Sto se mene tice, ja cu se moliti za vas i tvoju organizaciju da imate i slobodu u celom svetu, ali znas kako, verovatno nista nece promeniti...

Back