Bakonja, moras jos mnogo da ucis,
Mesija je Dokazao ljudima da DAJU novac Caru ,a ne Bogu, jer Boga ne zanima materijalnost, gde takodje pored novca spadaju i zidani objekti.
Za ovo postoji dokaz u Drugoj knjizi Samuilovoj , u Sedmoj glavi, gde prorok Natan kaze sledece Davidu:
12 Kad se navrše dani tvoji, i počineš kod otaca svojih, podignuću seme tvoje nakon tebe, koje će izaći iz utrobe tvoje, i utvrdiću carstvo njegovo.
13 On će sazidati dom imenu mom, i utvrdiću presto carstva njegovog doveka.
14 Ja ću mu biti Otac, i on će mi biti sin: ako učini šta zlo, karaću ga prutom ljudskim i udarcima sinova čovečijih.
Kao sto vidis, Bog ne trazi od Davida da mu zida objekat, vec je ovo asocijacija na Mesiju, jer Bog tvrdi: " Ja cu mu biti Otac i on ce mi biti Sin, i "sazidace mi dom",a za ovo imamo dokaz u Jovan 14, 2 Mnogi su stanovi u KUCI Oca mog. A da nije tako, kazao bih vam; idem da vam pripravim mesto.
Znaci, Solomon je POGRESNO razumeo, sta je to prorok saopstio njegovom ocu Davidu, smatrajuci da treba da sagradi hram u kom ce slaviti Bog,a kao sto znamo, Bog je slavljen u Satoru.
Ovo sto budem napiso, za tebe ce biti u domenu teorija zavere, ali za sve ovo postoje dokazi, koje , ako se potrudis, mozes pronaci.
U st. zavetu se pominju samo Solomon i Hiram , kralj Tirski, ali se ne pominje arhitekta Solomonovog hrama Hiram Abif.
Na brdu Morija kod Jerusalima, gradjena su Tri hrama, plus jedan iz vizije.
Prvi kralja Solomona, od pre tri hiljade godina;
Drugi, koji nije postojao , sem u viziji proroka Jezekilja, za vreme ropstva jevreja u Vavilonu, oko 570 god. pre nove ere.
Treci hram je pocetkom sestog veka pre n. ere, sagradio Zorovavelj, nakon povratka jevreja iz vavilonskog ropstva.
Cetvrti hram je podigao Irod u vreme Mesije,a unistili ga Rimljani 70=sete god.n. ere.
Solomonov hram je bio identican sumerskom hramu, sagradjenom pre njega 1000 godina u slavu boga Ninurte. U Solomonovom hramu je postojalo svetiliste zvano: Svetinja nad svetinjama , koja se u masonskim krugovima zove : Sanctum Sanctorum.
Roslinska kapela u Skotskoj predstavlja identicnost sa Solomonovim hramom.
Arhitekta Solomonovog.Hrama, Hiram Abif je ubijen zbog "odredjenog znanja".
"Hram je građen od kamena obrađivanog već u samom kamenolomu, da se to ne bi čulo u toku gradnje u samom hramu i remetilo majstore zidare. Na čelu majstora bio je Hiram Abif. Inače, svi su bili podeljeni u trojke: učenici, šegrti i majstori. Međusobno je postojala hijererhija, a Hiram Abif je vodio posao, usput ih obasipajući mudrostima. Majstori su shodno pravilima, razgovarali uz pomoć lozinki koje im je Abif otkrivao. Jednoga dana trojica majstorskih pomoćnika hteli su preko reda, pre nego što postanu majstori, da saznaju majstorske lozinke. Organizuju zaveru, te u jednoj kući hvataju glavnog majstora i teraju ga da im otkrije lozinke. On to naravno, odbija i oni ga ubiju. Jedan ga udara uglomerom (metalnim), drugi lenjirom, (takođe matalnim), a treći mistrijom. Međutim, tajnu nisu saznali. Hiram Abif sahranjen je ispod bagrema (tako da niko ne sazna). Ali devet velikih majstora posle nekoliko dana pronađu leš svog poslovođe i jedan reče kada vide prizor:
'Meso se odvaja od kostiju', a drugi:
'Bagrem zna tajnu'. To postadoše simboločko mistične reči masona uopšte, a
uglomer,lenjir, šestar i trougao postadoše masonske relikvije. U svakom slučaju, tajne lozinke bile su sačuvane i prenošene dalje kroz istoriju sa kolena na koleno, shodno stepenu majstora. Od tada obrada kamena simboliše obradu pojedinca, čoveka, a izgradnja Solomonovog hrama simbolizuje izgradnju svetske harmonije". (prema knjizi
'Verske sekte' Zorana Lukovića).