Bog će zauvek uništiti zlo

Nije moje mišljenje nego prirodni zakon. Božanska matematika. Objašnjeno ovde:

Znači još jedno poturanje neistina u moje ime, da je "moje mišljenje". Nije. Ne želim da imam apsolutno ništa sa tobom na ličnoj osnovi i nikada ti s eneću prvi obratiti. Zašto mi se obraćaš? Neću da chatam sa tobom. Baš me briga šta kaže knjiga čiji autori nisu znali za pola kontinenata.

Ipak je tvoje mišljenje na ovoj temi da je to ispravno.
Njegovo mišljenje je da nije ispravno i zato veruje u nešto drugo.
U čemu je onda problem za normalnu konverzaciju?

Ipak je tvoje mišljenje na ovoj temi da je to ispravno.
Njegovo mišljenje je da nije ispravno i zato veruje u nešto drugo.
U čemu je onda problem za normalnu konverzaciju?

Ipak je prirodni zakon, a ne "moje mišljenje".
Njegov stav je zasnovan na verovanju, moj na znanju. Ja znam da će sutra svanuti dan. Ja znam da postoji bog. On ne zna. On veruje. Zašto? Zato što nije siguran postoji li to u šta veruje. Zato i veruje. Pozadina? Duhovno je slab. Pozadina toga? Verovatno neprirodna ishrana.

Nema normalne konverzacije sa nekim ko hoće da vodi diskusiju na ličnoj osnovi i da podmeće neistine u nečije ime. U moje ime neće ma da se sa nebom sastavio. A nije. Namaste.

Namaste.

- - - - - - - - - -

Vas dvojica sada ovog momenta, odmah prestacete jer mi se više smučilo da brišem.
Javnu opomenu imate obojica i prvi koji nastavi osim brisanja dobiće i kaznu.
Ne volim to ali toliko ste preterali da sam prinudjena na tako nešto.

Slažem se. Ko prvi prozove neka bude kriv. Kaznu za šta?

Poslednja izmena:
Vas dvojica sada ovog momenta, odmah prestacete jer mi se više smučilo da brišem.
Javnu opomenu imate obojica i prvi koji nastavi osim brisanja dobiće i kaznu.
Ne volim to ali toliko ste preterali da sam prinudjena na tako nešto.

Zara, vidiš i sama da pokušavam na najljubazniji način da uspostavim dobru komunikaciju sa Zoranom. Znam da je to teško ali evo ne nastavljam dalje. Rekao sam šta sam imao. Možda sam ranije bio i opštriji no sada prepuštam sagovorniku neka piše šta želi. Ako i kažem nešto to je moje mišljenje na temu.

Pozdravljam tvoju opomenu.

Ovde se ne može voleti i mrzeti! I ne vidim drugu svrhu rasprave,ako je i propagiranje vera zabranjeno ovde (kao i svako propagiranje i reklame!) osim teološke rasprave!
Napominjem da pozivanje na "svete knjige" kao i bilo kakvo pozivanje na bilo kakve knjige ,ne mogu biti validna argumentacija u raspravama.
Kako je pokazao Imanuel Kant:bezvredan je svaki sud koji nema iskustvenu osnovu.

Poslednja izmena od moderatora:
Zaista ,kako te nije sramota da jednog Junga,vrhunskog naučnika i svoje,ali i naše epohe od kog i danas učimo osnove psihologije , kvalifikuješ
u okultistu-šarlatana?! Jesi li pročitala njegovu Crvenu knjigu? Kladim se da nisi!
Jung je zaranjao i u svojih pacijenata,ali i u svoje okeanske dubine psihe u kakve nisu ni Frojd ni Adler,a kamo li jedna moderatorka Ceceleana zaranjali.
I ti njega tako svrstati!
Svaka čast!
(Dobro je da nisi pomenula u tom kontekstu i Swedenborga koji je s Hristom razgovarao,bolje reči koji ga je slušao (ja to shvatam kao preslušavanje sopstvenih genetskih sećanja eona zapisanih svevremena) ,jer bi imala čitav jedan narod Švedske i Danske nasuprot sebi...)

Naravno da me nije sramota, jer je to istina. Sam si napisao da su mu se javljali duhovi i da je komunicirao sa njima. Ko su oni bili ? Sigurno ne sveti andjeli, jer on nije bio nikakva moralna velicina da bi toga bio dostojan. A i mi Pravoslavci ne dajemo 5 para za savremenu psihologiju, koja hoce da leci ljudsku dusu, a ne priznaje njeno postojanje i koja nikad nikoga nije izlecila. A Jungove knjige mi ne pada na pamet da citam, jer bi mi poremetile probavu.

I sta kazes ? Taj Swedenborg razgovarao sa Hristom ? E pa, Pravoslavni to zovu teskom prelescu (duhovnom obmanom).

Da li ti znas u kakvim su podvizima bili sveti oci i po nekoliko desetina godina da bi se udostojili bilo kakvog vidjenja ?
A kakve je napore taj Swedenborg ulozio ? Tek tako mu se javio Hristos ? Cime je on to zasluzio ?
Zato mi u to ne verujemo. Taj s kim je on razgovarao je mogao biti samo lazni Hristos.

- - - - - - - - - -

Ovde se ne može voleti i mrzeti! I ne vidim drugu svrhu rasprave,ako je i propagiranje vera zabranjeno ovde (kao i svako propagiranje i reklame!) osim teološke rasprave!
Napominjem da pozivanje na "svete knjige" kao i bilo kakvo pozivanje na bilo kakve knjige ,ne mogu biti validna argumentacija u raspravama.
Kako je pokazao Imanuel Kant:bezvredan je svaki sud koji nema iskustvenu osnovu.

Ako se ovde vode teoloske rasprave, onda je logicno da se sagovornici pozivaju na "svete knjige".

Sigurna sam da mnogi diskutanti ovde imaju neka svoja duhovna iskustva.

Naravno da me nije sramota, jer je to istina. Sam si napisao da su mu se javljali duhovi i da je komunicirao sa njima. Ko su oni bili ? Sigurno ne sveti andjeli, jer on nije bio nikakva moralna velicina da bi toga bio dostojan. A i mi Pravoslavci ne dajemo 5 para za savremenu psihologiju, koja hoce da leci ljudsku dusu, a ne priznaje njeno postojanje i koja nikad nikoga nije izlecila. A Jungove knjige mi ne pada na pamet da citam, jer bi mi poremetile probavu.

I sta kazes ? Taj Swedenborg razgovarao sa Hristom ? E pa, Pravoslavni to zovu teskom prelescu (duhovnom obmanom).

Da li ti znas u kakvim su podvizima bili sveti oci i po nekoliko desetina godina da bi se udostojili bilo kakvog vidjenja ?
A kakve je napore taj Swedenborg ulozio ? Tek tako mu se javio Hristos ? Cime je on to zasluzio ?
Zato mi u to ne verujemo. Taj s kim je on razgovarao je mogao biti samo lazni Hristos.
Auuuu... koliko predrasuda, osuda i nerazumevanja..

Čemu sve to služi?

Galenika udvostručila proizvodnju antidepresiva za domaće tržište. Za savremenu psihologiju
se ne daje ni pet para, al se lekići gutaju bez pogovora. Kad bi malo čitali Junga, možda bi im
stomačići proradili od suočavanja sa sobom, al bi im bar glave ostale bistre.

Odgovorio bih ti na ovo ali ja više ne postojim.:D

Korisno je da si to primetio. z:lol:

- - - - - - - - - -

Ako se ovde vode teoloske rasprave, onda je logicno da se sagovornici pozivaju na "svete knjige".

Sigurna sam da mnogi diskutanti ovde imaju neka svoja duhovna iskustva.
Neverovatno otkriće! Pozivaš se na svete oce,a oni su istog tog Imanuela Swedenborga izuzetno uvažavali i poštovali...Naravno,koji su bili njegovi savremenici
ili živeli posle njega...Za hriščanstvo uopšte je od izuzetnog značaja,bez obzira na crkve... Njegovo produbljivanje duhovnih razumevanja je civilizacijskog značaja!

A bez,bar informativnih znanja o Jungu,velikanu psihoanalize (uz Frojda i Adlera),neobićno je da ti je povereno da moderišeš ovakav "granični" podforum...No nije moja stvar...
I govoriš "mi"...Ko to "mi"?...Ne verujem da se sebi ,poput kraljice ,tako obraćaš...:lol:
No ipak to nisu baš najveće gluposti koje čitam ovih dana na ovom podforumu...

Samo Bog zna koliki je nas licni doprinos Njegovoj brzoj Odluci da , kao sto se kaze u naslovu " Bog ce zauvek unistiti zlo" i zato predlazem nesto malo vise medjusobnog uvazavanja i strpljenja , uz , naravno , probraniji recnik ...

:)

Naravno , osim ako ne zelite da moderacija svojim moderatorskim aktivnostima pomogne usporenje ili pokusaju odlaganja do sto daljnjeg ...?

Glisto jedna , znas ono "Ne pozeli drugom ono sto ..." ?

Pa mukica, taman je došao do korisnog uvida i sad mu je Zoran pokvario sve.

z:(

A zapravo jedino što stvarno postoji je konstantna promena. Možda je bolje reći
Sve što postoji neće prestati da se menja.

ili ni to ne valja...

- - - - - - - - - -

I da. Moderatori bi trebali da unište zlo sa Moninih tema. :deda:

Da ga dezintegrišu.

Po uputstvima iz Biblije.

ili ni to ne valja...

- - - - - - - - - -

Da ga dezintegrišu.

Ima nešto u tome što si rekla...
Bože,vi žene...
Imate neku mudrost odboga datu koju mi muški nemamo ili nam je još u detinjstvu pojede muška nadmoć i (umišljena)snaga...z;)
Msm,ima u Moninom nastojanju nečeg mračnog koje se samo oseti,a koje baš i nije vidljivo,tako da mi je Zarino emotivno reagovanje
sasvim indikativno,maltene kao žiroskop koji treba da usmeri brod.
Mada ...
U širem kontekstu,koji rabi Bakonja (sedi na kakvom vrhu brega i gledi...z:mrgreen:),svaki od nas i ne misli na Boga i kako je njemu
s nama! Taman i bio samo naša fikcija,jer u tom slučaju-nije lako našoj fikciji da izdrži sva ta tumbanja i tumačenja!
Na kraju priče dobro je ako je i sam taj Bog zapamtio kako se zove...
No,neću gnjaviti poput Tužnog Patka,samo da kažem da je pristojnost otac dijaloga,a dobra namera majka i u tom smislu prihvatam šta mi je
sugerisano...

ili ni to ne valja...

- - - - - - - - - -

Da ga dezintegrišu.

Hahahaaa...!

Nije na moderatorima " da uniste zlo..." , vec da malo vise povedu racuna o postovanju i Uputstvu vazeceg Pravilnika ovog Foruma i ovog pdf - a ...

:grudvanje3:

Glisto , jedna ...

Auuuu... koliko predrasuda, osuda i nerazumevanja..

Čemu sve to služi?

Galenika udvostručila proizvodnju antidepresiva za domaće tržište. Za savremenu psihologiju
se ne daje ni pet para, al se lekići gutaju bez pogovora. Kad bi malo čitali Junga, možda bi im
stomačići proradili od suočavanja sa sobom, al bi im bar glave ostale bistre.

Korisno je da si to primetio. z:lol:

Kakvih predrasuda, kakvih osuda ?

Pa ta udvostrucena proizvodnja antidepresiva i jeste problem. To je jedino sto savremena psihijatrija zna - da nakljuka ljude lekovima i umrtvi im nervni sistem. A resenje problema ? A lecenje duse ?

A Jungu je kao bila bas bistra glava ? Istina, mi treba da se suocavamo sa samim sobom, ali ne na Jungov nacin, nego na Hriscanski nacin. Dakle, ne da se pomirimo sa tim zlom u sebi, nego da se borimo i izborimo protiv njega.

Neverovatno otkriće! Pozivaš se na svete oce,a oni su istog tog Imanuela Swedenborga izuzetno uvažavali i poštovali...Naravno,koji su bili njegovi savremenici
ili živeli posle njega...Za hriščanstvo uopšte je od izuzetnog značaja,bez obzira na crkve... Njegovo produbljivanje duhovnih razumevanja je civilizacijskog značaja!

A bez,bar informativnih znanja o Jungu,velikanu psihoanalize (uz Frojda i Adlera),neobićno je da ti je povereno da moderišeš ovakav "granični" podforum...No nije moja stvar...
I govoriš "mi"...Ko to "mi"?...Ne verujem da se sebi ,poput kraljice ,tako obraćaš...:lol:
No ipak to nisu baš najveće gluposti koje čitam ovih dana na ovom podforumu...

Ok, koji to tacno sveti oci su postovali i uvazavali Swedenborga ? Vec znam da ni jednog jedinog Pravoslavnog neces navesti. On moze da bude znacajan samo na zapadu, a Pravoslavna Crkva jasno i nedvosmisleno takva vidjenja koja je on imao naziva prelescu.

I sto mislis da ako neko ne ceni necije ucenje da on to ucenje u stvari "ne zna" ? Bas naprotiv, kad necije ucenje ne poznajes, neces ga ni kritikovati, a ako ga znas, onda ces reci da li se slazes ili ne. Uostalom, Pravoslavna Crkva uopste odbacuje njihova ucenja u potpunosti, kao nesto apsolutno pogubno za ljudsku dusu. Da ne govorimo o tome sa koliko gnusanja su mnogi pisali o njima i njihovim ucenjima.

Ostaje nerazjasnjeno zasto bi moderator morao da bude postovalac lika i dela Frojda, Junga, Adlera, Swedenborga itd.

Kada govorim "mi" mislim na Pravoslavne uopste, jer ovo sto pisem nije moj licni stav, nego svakog iskrenog Pravoslavnog Hriscanina, jer njihova ucenja su u potpunoj suprotnosti sa Hriscanstvom.

Back