Bog će zauvek uništiti zlo

Jakov se rvao sa Bogom
POSTANAK 32,29

Onaj reče. "Više se nećeš zvati Jakov nego Izrael,

jer si se hrabro borio i s BOGOM i s ljudima i nadvladao si.

……………………………………………….

Da li smatraš da se je Jakov borio sa Bogom?

Ja ne.

Stvorenje se ne može sa Stvoriteljem boriti.

Da li smatrate da je Jakov nadvladao Boga?

Ja ne.

Stvorenje ne može nadvladati Stvoritelja.

------------------------------------------------------------------------------

Zašto piše - s Bogom?

--------------------------------

Za BOG je upotrebljena riječ:
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

BOG - H430 אלהים 'ĕlôhı̂ym el-o-heem'
-------------------------------------------------------

Plural of H433; gods in the ordinary sense; but specifically used (in the plural thus, especially with the article) of the supreme God; occasionally applied by way of deference to magistrates; and sometimes as a superlative: - ANGELS, X exceeding, God (gods) (-dess, -ly), X (very) great, judges, X mighty.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Množina od H433, bogova u običnom smislu, ali posebno se koristi (u množini na taj način, osobitočlanak) vrhovnog Boga, povremeno primjenjuju putempoštovanje prema sudaca, a ponekad i kao superlativ: -ANĐELI, X prekoračenja, Bog (bogovi) (-dess,-ly), X (vrlo)veliku, suci, X moćan.

-----------------------------------------------------------

Jedan od mogućih prijevoda je i - ANĐEO - a s njim se i Jakov borio.

Da li vjerujete da je čovjek jači od Anđela?

Ja ne.

Anđeo je još superiornije biće od čovjeka.

Da li se možeš boriti sa bićem koje je u stanju ( uz Božju pomoć )

ubiti u jednoj noći 183.000 ljudi? Ili sve Egipatske prvo-rođence?

Pobijedio je u svojoj želji i volji - ali ne u ostvarenju te želje i volje.

----------------------------------------------------------------------

Da bi gornji prijevod bio jasniji, te da ljudi ne bi tvrdili krivo,

da se Jakov s Bogom borio i vidio Boga, postoji još jedan stih:

……………………………………………………

HOŠEA 12,5

S ANĐELOM se borio i nadvladao ga, plakao je i zaklinjao ga.

Našao ga je u Betelu i ondje mu je govorio.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Da li je iz gornjega jasno da je u pitanju bio anđeo, koga se može vidjeti,

a ne Bog - Koga se spominje - možda zbog krivog prijevoda?!?!?!?!

…………………………………………………………………

Pogledajmo stih prije:
…………………………….

POSTANAK 32,25

Jakov ostane sam. I neki se ČOVJEK rvao s njim dok nije zora svanula.

………………………………………………..

Kad se u Bibliji kaže čovjek - u većini slučajeva to je Anđeo.

Jakov se hrvao sa čovjekom – to jest, sa Anđelom.

-----------------------------------------------------------------------------------

U Bibliji zveri predocavaju politicke sile koje vladaju svetom.
Politicke elemente...
Evo na primer iz knjige Danila vidimo da su to vladari...
Danilo 7
17 ‘One goleme zveri, što ih je četiri, jesu četiri kralja koji će se uzdići na zemlji

Na primer Otkrivenje 13 govori o
13 
1 I stao je na pijesku morskom. I vidio sam kako iz mora izlazi zver s deset rogova i sedam glava.
Na rogovima je imala deset kruna, a na glavama hulna imena.
2 Zvijer koju sam vidio bila je nalik leopardu, ali noge su joj bile kao medvjeđe, a usta kao usta lavlja.
Zmaj je dao zvijeri moć njezinu i prijestolje njezino i vlast veliku

Otkrivenje 13:1 sedan glava zveri , predočava “sedam kraljeva”, odnosno političkih sila

predstavljaju Egipat, Asiriju, Babilon, Medo-Perziju, Grčku i Rim, i 7. Anglo - Ameriku

Lazni prorok je

(Otkrivenje 13:11-13
“I vidio sam jednu drugu zvijer kako izlazi iz zemlje. Imala je dva roga kao u janjeta, ali progovorila je kao zmaj. I provodila je svu vlast prve zvijeri u njezinoj nazočnosti. I navodila je zemlju i one koji žive na njoj da se klanjaju prvoj zvijeri, kojoj je smrtna rana zacijelila. I činila je velika čuda, čak je vatru spuštala s neba na zemlju naočigled ljudi”

Ta zver sa dva roga je Anglo - Americka politicka Sila.

Ta zver sa dva roga je ujedno i " lazni prorok " iz Otkrivenja

Ko je Djavo to valjda znas, Sotona Djavo je pali andjeo.

Dakle zveri su POLITICKI ELEMENTI, VLASTI...
Ne može tako kad jasno kaže da je bačena i zver i lažni prorok, ako si protumačila da je zver četiri cara, ko je onda lažni prorok?
I ko je đavo, gde je opisan u starom zavetu?

POSTANAK 32,29

Onaj reče. "Više se nećeš zvati Jakov nego Izrael,

jer si se hrabro borio i s BOGOM i s ljudima i nadvladao si.

……………………………………………….

Da li smatraš da se je Jakov borio sa Bogom?

Ja ne.

Stvorenje se ne može sa Stvoriteljem boriti.

Da li smatrate da je Jakov nadvladao Boga?

Ja ne.

Stvorenje ne može nadvladati Stvoritelja.

------------------------------------------------------------------------------

Zašto piše - s Bogom?

--------------------------------

Za BOG je upotrebljena riječ:
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

BOG - H430 אלהים 'ĕlôhı̂ym el-o-heem'
-------------------------------------------------------

Plural of H433; gods in the ordinary sense; but specifically used (in the plural thus, especially with the article) of the supreme God; occasionally applied by way of deference to magistrates; and sometimes as a superlative: - ANGELS, X exceeding, God (gods) (-dess, -ly), X (very) great, judges, X mighty.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Množina od H433, bogova u običnom smislu, ali posebno se koristi (u množini na taj način, osobitočlanak) vrhovnog Boga, povremeno primjenjuju putempoštovanje prema sudaca, a ponekad i kao superlativ: -ANĐELI, X prekoračenja, Bog (bogovi) (-dess,-ly), X (vrlo)veliku, suci, X moćan.

-----------------------------------------------------------

Jedan od mogućih prijevoda je i - ANĐEO - a s njim se i Jakov borio.

Da li vjerujete da je čovjek jači od Anđela?

Ja ne.

Anđeo je još superiornije biće od čovjeka.

Da li se možeš boriti sa bićem koje je u stanju ( uz Božju pomoć )

ubiti u jednoj noći 183.000 ljudi? Ili sve Egipatske prvo-rođence?

Pobijedio je u svojoj želji i volji - ali ne u ostvarenju te želje i volje.

----------------------------------------------------------------------

Da bi gornji prijevod bio jasniji, te da ljudi ne bi tvrdili krivo,

da se Jakov s Bogom borio i vidio Boga, postoji još jedan stih:

……………………………………………………

HOŠEA 12,5

S ANĐELOM se borio i nadvladao ga, plakao je i zaklinjao ga.

Našao ga je u Betelu i ondje mu je govorio.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Da li je iz gornjega jasno da je u pitanju bio anđeo, koga se može vidjeti,

a ne Bog - Koga se spominje - možda zbog krivog prijevoda?!?!?!?!

…………………………………………………………………

Pogledajmo stih prije:
…………………………….

POSTANAK 32,25

Jakov ostane sam. I neki se ČOVJEK rvao s njim dok nije zora svanula.

………………………………………………..

Kad se u Bibliji kaže čovjek - u većini slučajeva to je Anđeo.

Jakov se hrvao sa čovjekom – to jest, sa Anđelom.

-----------------------------------------------------------------------------------
Jedan od mogućih prijevoda je i - ANĐEO - a s njim se i Jakov borio
Da.

Ti ne poznajes istoriju. Svi ratovi su vodjeni inspirisani knjigom otkrivenja, a ne jevandjeljem. Bila je tema o protestantima, i oni kada su ratovali protiv rima svi su bili slozni da je rim bludnica/antihrist, a rim je sve njih upravo istom knjigom inkriminisao. I danas, je jasno da tu knjigu arijana pokusava bezuspesno da opravda jevandjeljem, ali south joj kaze da ''postavlja carsav''. 1. svetski rat, procitao si megidsku bitku, insipirsana armagedonom. Hitler i mnogi pre njega inspirisani 1000 godisnjim carsvom. Medlin olbrajt i misija u iraku takodje gog i magog, apokalipsa... nema rata da je zbog jevandjelja, cak negiraju da je Hristos jevandljeljem SPASAO mnoge judejce koji su mu poverovali i pobegli ispred rimskog razrusenja 70. i genocida 135.
Za sva zla, ubijanje trecine stanovnika zemlje cak, zli ljudi ce poturiti bibliju i apokalipsu i reci samo - ''tako pise, to vam je od boga''; ja sam mogu da ih sredim, jer mi ih je Bog dao u ruke da ih osolim i odeljem, ali ste vi neverni problem, jer dok sami ne pocnete da stradate necete se opametiti, te vas zato ja pozurujem, ne bi li se izgradio front kod ar-makedonaca, brace nase juzne.

Bolje vam je sto pre da mi se pridruzite, jer necete voleti sta ide. Laz nece pobediti, a zrtava ce biti ihahaj.
Значи по теби, сви ови ратови које пројектују САД имају у позадини књигу откривења, а не хегемонистичке циљеве?

Значи по теби, сви ови ратови које пројектују САД имају у позадини књигу откривења, а не хегемонистичке циљеве?
ciljevi su uvek viseslojni, npr. ljudi grabe pare, a one im trebaju da kupe moc
u pozadini svake hegemonije je neka izvitoperena religiozna ili antireligiozna ideja,
pa tako olbrajtova Ms. ALBRIGHT: I have a quote in the book that President Bush says, “God wanted me to be President.” And then much more of a sense that the United States is, has God's blessing for everything. And that God is on our side.
ЗБИГЊЕВ БЖЕЖИНСКИ ЈЕ РЕКАО: „Комунизам је готов, на реду је православље“

bog bi samo tracio vreme da se na primer histeriji americkog fundametalizma dozvoli da postane usvojeno prorocanstvo prihvaceno u beloj kuci..preduhitrili bi onaj boziji zadnji dan u istoriji...znaci nema armegedona nema smaka sveta
u tom smislu ne mi i oni nego bog i oni...

ovde u ovom vremenu ne moze da bude..sta bi on znacio ..nukluearnu zimu..mozda ima neki ludak koji bi i pritiso enter al kao sto rekoh bog bi onda tracio vreme
ma uguracemo armagedon u belu kucu, genijalan plan, kako se ja toga samo nisam setio, pa ako je bozji plan, nema sta da se bojite... bolje u belu kucu, nego u svetu liturgiju
tramp je do sada sve odradjivao u dlaku, odradice nam i ovo

znala sam da cu te naljutim i da ces prizvati armegedon haha..

Preseliće brdo negde?
sta je mene briga vi ste krivi vi koji verujete u armagedon, premestate ga, a sinoc kazem ar makedonija, da pravimo front, bice zrtava, a sale ga pomera u drac, sto jes jes, zasto braca da ginu
ja necu nista da imam sa tim, ja u armagedon ne verujem, a vi cete tek da vidite svoga boga
ja kazem da se brdo poravna sa sve laznim otkrivenjem, a ne da se premesta vise, da ne ginu ljudi uludo
zovite kraljevica marka da vam izore armagedon, da turci ne gaze po oranju i nema belaja

Poslednja izmena:
sta je mene briga vi ste krivi vi koji verujete u armagedon, premestate ga, a sinoc kazem ar makedonija, da pravimo front, bice zrtava, a sale ga pomera u drac, sto jes jes, zasto braca da ginu
ja necu nista da imam sa tim, ja u armagedon ne verujem, a vi cete tek da vidite svoga boga
ja kazem da se brdo poravna sa sve laznim otkrivenjem, a ne da se premesta vise, da ne ginu ljudi uludo
zovite kraljevica marka da vam izore armagedon, da turci ne gaze po oranju i nema belaja
Ko veruje u armagedon?

U Bibliji zveri predocavaju politicke sile koje vladaju svetom.
Politicke elemente...
Evo na primer iz knjige Danila vidimo da su to vladari...
Danilo 7
17 ‘One goleme zveri, što ih je četiri, jesu četiri kralja koji će se uzdići na zemlji

Na primer Otkrivenje 13 govori o
13 
1 I stao je na pijesku morskom. I vidio sam kako iz mora izlazi zver s deset rogova i sedam glava.
Na rogovima je imala deset kruna, a na glavama hulna imena.
2 Zvijer koju sam vidio bila je nalik leopardu, ali noge su joj bile kao medvjeđe, a usta kao usta lavlja.
Zmaj je dao zvijeri moć njezinu i prijestolje njezino i vlast veliku

Otkrivenje 13:1 sedan glava zveri , predočava “sedam kraljeva”, odnosno političkih sila

predstavljaju Egipat, Asiriju, Babilon, Medo-Perziju, Grčku i Rim, i 7. Anglo - Ameriku

Lazni prorok je

(Otkrivenje 13:11-13
“I vidio sam jednu drugu zvijer kako izlazi iz zemlje. Imala je dva roga kao u janjeta, ali progovorila je kao zmaj. I provodila je svu vlast prve zvijeri u njezinoj nazočnosti. I navodila je zemlju i one koji žive na njoj da se klanjaju prvoj zvijeri, kojoj je smrtna rana zacijelila. I činila je velika čuda, čak je vatru spuštala s neba na zemlju naočigled ljudi”

Ta zver sa dva roga je Anglo - Americka politicka Sila.

Ta zver sa dva roga je ujedno i " lazni prorok " iz Otkrivenja

Ko je Djavo to valjda znas, Sotona Djavo je pali andjeo.

Dakle zveri su POLITICKI ELEMENTI, VLASTI...
Malo si se zaneo rođače ?
Zaboravljaš da je Ameriku Kolumbo otkrio čak 15 vekova kasnije ?
Ti autori-pastiri od pre 2000 godina nisu znali ni da je zemlja okrugla, a kamo li za Ameriku, Australiju, Severni pol i ostala čudesa ?

Back