- Poruka
- 77.429
Pa još jedna greška bi ih preskupo koštala.Toliko puta su pukli u prognozama, vise nece sigurno.
Sad su se ogranicili sa "blizu"![]()
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa još jedna greška bi ih preskupo koštala.Toliko puta su pukli u prognozama, vise nece sigurno.
Sad su se ogranicili sa "blizu"![]()
Pa još jedna greška bi ih preskupo koštala.
Mislim da idu do broja od 12 miliona, moraju sada biti oprezni, a treba i da se popuni onaj broj od 144 hiljade.Ne bi. Sve prolazi kod JS.
A Armagedon je zavrsnica te velike nevolje u kojem Bog unistava zlo sa Zemlje.
А јел ти једеш чварке?Da li je ljubav i dobrota uslovila Jehovu da sprži Sodom i Gomor ?
Zasigurno nije.
Kako bi ti opisala osobinu ličnosti koja reziltira spaljivanjem čitavih gradova ?
Kakva je osoba koja će na primer uzeti baklju i spaliti šumski mravinjak u kome obitava stotine hiljada mrava ?
Adam nije naš otac već praotac Jevreja (priča je njihova ne naša).Da ne bude zabune , ja sam Prravoslavac i tako ce ostati .
Ali isto tako coveku su potrebne osobine Novog Coveka (drugog coveka) jer prvi bi HAdam
A nas praotac Adam je bio naveden da pozeli osobine vise nego sto je dato coveku ,
da se izdigne iznad i to je dovelo do izgnanstva.
Znaci budimo bolji ljudi i ne ulazimo u tumacenja na sopstvenu misao niti
da pozelimo da se uzdizemo iznad onoga sto nam je dato da budemo.
To je vas problem sto ne cenite Bozju rec koju citiramNe bi. Sve prolazi kod JS.
Gde pise da je to neki rat? To je mesto za koje se ne kaze koga ce skupiti. Mozda Andjele, mozda Aboridzane, mozda vas...![]()
Otkrivenje 16:13-16Pa jel mesto ili nije?
У Светом писму се израз „Армагедон“ спомиње само једном, у Откривењу 16:16. У овој библијској књизи се пророчански каже да ће ’на месту које се на хебрејском зове Хар-Магедон‘ бити сакупљени ’краљеви целог света за рат који ће се догодити на велики дан Бога Свемоћног‘ (Откривење 16:14).
https://www.jw.org/sr-cyrl/библијска-учења/питања/армагедон/
Otkrivenje 16:13-16
13 I videh iz usta aždajinih i iz usta zverinih i iz usta lažnoga proroka, gde iziđoše tri nečista duha, kao žabe. 14 Jer su ovo duhovi đavolski, koji čine čudesa i izlaze ka kraljevima svega sveta, da ih skupe za rat za veliki dan Boga Svedržitelja. 15 (Evo idem kao lupež; blago onome koji je budan i koji čuva haljine svoje, da ne ide go, i da se ne vidi sramota njegova!) 16 I sabra ih na mesto koje se jevrejski zove Armagedon.
Pise rat ali je to Bozji Rat.
Takodje citate u Mateju 24 o velikoj nevolji
i to nije mesto
hehe, armagedon onda ima ili nema alternativu, kao EU? kako ti zamisljas armagedon? razumem ja da ti zasmejavas ovog saleta, ali neko [od modova] mi rece da je zato knj. otkr. izostavljena iz liturgije - jer postavlja vise pitanja nego sto nudi odgovora... ali, brate, onda nije posteno da se smejemo arijani, ako mi nemamo odgovor.Smesno je cime vas sve ne plase. Nema apsolutno nikakve povezanosti izmedju mesta koje se zove Armagedon i tamo nekog rata koji bajkovito zamisljate kao neku borbu.
Aj ugasi komp. i uzmi Pismo u ruke pa probaj da sama od sebe procitas i stihove pre i stihove posle 16.tog. Armagedon kao nesto sto dolazi je samo potrebno razumnom robu kao nesto da vas zastrasuje. Osvesti se malo.
Pa da nema tebe stvarno bi ovaj forum bio zakinut.To je vas problem sto ne cenite Bozju rec koju citiram
Šta ti čitaš ja ali stvarno pojma nemam, vidim da piše neko mesto koje se zove armagedon, što su neki preveli kao brdo ili planina megido.Otkrivenje 16:13-16
13 I videh iz usta aždajinih i iz usta zverinih i iz usta lažnoga proroka, gde iziđoše tri nečista duha, kao žabe. 14 Jer su ovo duhovi đavolski, koji čine čudesa i izlaze ka kraljevima svega sveta, da ih skupe za rat za veliki dan Boga Svedržitelja. 15 (Evo idem kao lupež; blago onome koji je budan i koji čuva haljine svoje, da ne ide go, i da se ne vidi sramota njegova!) 16 I sabra ih na mesto koje se jevrejski zove Armagedon.
Pise rat ali je to Bozji Rat.
Takodje citate u Mateju 24 o velikoj nevolji
i to nije mesto
https://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Megiddo_(1918)Šta ti čitaš ja ali stvarno pojma nemam, vidim da piše neko mesto koje se zove armagedon, što su neki preveli kao brdo ili planina megido.
Šta ustvari hoćeš da kažeš?https://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Megiddo_(1918)
Its name, which has been described as "perhaps misleading"[3] since very limited fighting took place near Tel Megiddo,[4] was chosen by Allenby for its biblical and symbolic resonance.[4]
PSALAM 64,6: Izmišljaju zločinstva (NEMA VEĆEG ZLOČINSTVA OD TZV. ARMAGEDONA U OTK.16,16] i govore svršeno je [OTK.16,17]! šta će se raditi, smišljeno je! A što je unutra i srce u čoveka duboko je.
i sta nam na kraju wikipedia kaze, da je ustanovljeno odlikovanje za !)$##&*" inspirisane biblijom koje su ubijale druge !)$##&*"
The successful action at Megiddo resulted in the battle honour "Megiddo" being awarded to units of the British, Dominion and Empire forces participating in the battle
da se ta lukavo izmisljena bajka ''armagedon'' moze koristiti do kraja sveta da jedni ubijaju druge, da ratovi nikada ne prestanu.Šta ustvari hoćeš da kažeš?
Bitke se vodile i na Ceru.![]()
Ti ne poznajes istoriju. Svi ratovi su vodjeni inspirisani knjigom otkrivenja, a ne jevandjeljem. Bila je tema o protestantima, i oni kada su ratovali protiv rima svi su bili slozni da je rim bludnica/antihrist, a rim je sve njih upravo istom knjigom inkriminisao. I danas, je jasno da tu knjigu arijana pokusava bezuspesno da opravda jevandjeljem, ali south joj kaze da ''postavlja carsav''. 1. svetski rat, procitao si megidsku bitku, insipirsana armagedonom. Hitler i mnogi pre njega inspirisani 1000 godisnjim carsvom. Medlin olbrajt i misija u iraku takodje gog i magog, apokalipsa... nema rata da je zbog jevandjelja, cak negiraju da je Hristos jevandljeljem SPASAO mnoge judejce koji su mu poverovali i pobegli ispred rimskog razrusenja 70. i genocida 135.Pa bliski istok i Balkan su uvek povoljni da se izazivaju ratovi. I naravno da se sukobi ili ratovi pravdaju religijom. Ništa novo. Neće reći "ratujemo zato što hoćemo da pljačkamo".
U Bibliji zveri predocavaju politicke sile koje vladaju svetom.Ko je zver a ko lažni prorok a ko đavo?
ma sad cu ja, amer da urgiram da ameri ukinu vama jehovcima verske slobode, jer ko je osnovao JS, jel, amerika, rasel bio amer, pa cemo da vidimo onda koga cete da pljujete? amer i lazni prorok? neka, neka, vas cemo sa posebnim zadovoljstvom pa posolimo, samo cekaj, u rusiji ste dobili nogu straznjicu, a ovde samo cekaj, nece vas izvaditi ni jupiter u vodolijiTa zver sa dva roga je Anglo - Americka Sila.

.Smesno je cime vas sve ne plase. Nema apsolutno nikakve povezanosti izmedju mesta koje se zove Armagedon i tamo nekog rata koji bajkovito zamisljate kao neku borbu.
Aj ugasi komp. i uzmi Pismo u ruke pa probaj da sama od sebe procitas i stihove pre i stihove posle 16.tog. Armagedon kao nesto sto dolazi je samo potrebno razumnom robu kao nesto da vas zastrasuje. Osvesti se malo.
.U Bibliji zveri predocavaju politicke sile koje vladaju svetom.
Politicke elemente...
Evo na primer iz knjige Danila vidimo da su to vladari...
Danilo 7
17 ‘One goleme zveri, što ih je četiri, jesu četiri kralja koji će se uzdići na zemlji
Na primer Otkrivenje 13 govori o
13
1 I stao je na pijesku morskom. I vidio sam kako iz mora izlazi zver s deset rogova i sedam glava.
Na rogovima je imala deset kruna, a na glavama hulna imena.
2 Zvijer koju sam vidio bila je nalik leopardu, ali noge su joj bile kao medvjeđe, a usta kao usta lavlja.
Zmaj je dao zvijeri moć njezinu i prijestolje njezino i vlast veliku
Otkrivenje 13:1 sedan glava zveri , predočava “sedam kraljeva”, odnosno političkih sila
predstavljaju Egipat, Asiriju, Babilon, Medo-Perziju, Grčku i Rim, i 7. Anglo - Ameriku
Lazni prorok je
(Otkrivenje 13:11-13
“I vidio sam jednu drugu zvijer kako izlazi iz zemlje. Imala je dva roga kao u janjeta, ali progovorila je kao zmaj. I provodila je svu vlast prve zvijeri u njezinoj nazočnosti. I navodila je zemlju i one koji žive na njoj da se klanjaju prvoj zvijeri, kojoj je smrtna rana zacijelila. I činila je velika čuda, čak je vatru spuštala s neba na zemlju naočigled ljudi”
Ta zver sa dva roga je Anglo - Americka politicka Sila.
Ta zver sa dva roga je ujedno i " lazni prorok " iz Otkrivenja
Ko je Djavo to valjda znas, Sotona Djavo je pali andjeo.
Dakle zveri su POLITICKI ELEMENTI, VLASTI...
koja cuda vi imate, prevaru u medjugorju, ili onog pia sto je nekom hemijom krvario sebi dlanove, sad sam vec zaboravio?To ima samo kod katolika tih čuda i danas.