Bog će zauvek uništiti zlo

Jeste jer ga Bog nije zauvek unistio, samo zlo tog doba...
A u buducnosti se ocekuje unistenje zla zauvek...

Prvo u Armegedonu a posle nakon 1000 god ide zadnja kusnja i vecno unistenje zla.
ocekuje se i plata u srbiji da bude tri hiljade evra i moze da se desi, samo za te pare ce se gore ziveti nego sad za 300 evra.
lepo ti pise na pocetku biblije da je bila tama onda je bog upalio sijalicu a jednog dana ce je ugasiti. ako je bog uveo prirodne zakone onda po prirodi sve ima svoj kraj i zlo i dobro a sta je u medjuvremenu je stvar vere i zelje da je tako

ocekuje se i plata u srbiji da bude tri hiljade evra i moze da se desi, samo za te pare ce se gore ziveti nego sad za 300 evra.
lepo ti pise na pocetku biblije da je bila tama onda je bog upalio sijalicu a jednog dana ce je ugasiti. ako je bog uveo prirodne zakone onda po prirodi sve ima svoj kraj i zlo i dobro a sta je u medjuvremenu je stvar vere i zelje da je tako

chek polako da pronadje adekvatan citat iz biblije

bitka između dobra i zla vodi se u svakom čoveku. Na taj način ljudi se razvijaju kao ljudi. Kad bi Bog uništio zlo u ljudima to bi bilo protivno načelu slobodne volje. Kad bi Bog uništio zle ljude, to bi značajno zavisilo od definicije zlih ljudi jer osim Isusa Hrista praktično nema čoveka koji je bezgrešan i ko nikad nije počinio ništa protivno Božijoj volji, pa bi tako verovatno bili uništeni skoro svi ljudi. Ono što je moguče je da Bog uništi demone jer su oni otpavši od Boga postali zli. Međutim ko bi onda iskušavao ljude i omogućio im da se kroz iskušenja razvijaju?

mene samo zanimaju britki odgovori na konkretna pitanja
caka je u tome sto si postavio pitanje a niko ne moze britko da odgovori. moze samo da nagadja i da napise roman.
u periodu svog zivota svi smo osetili i dobro i zlo, tako se ponasali, nekima smo dobri a nekima zli. stvar je na kraju krajeva u uverenju. po meni svetlo bez tame nije svetlo. doduse ne znam ni kako bi ga okarakterisao, kao sto nije dobro bez zla jer smo svesna bica i nismo programirani. covek se uci dok je ziv ispravlja svoje greske (ako je moguce)...

To su ljudska ocekivanja a
Bog sve sto obeca i ispuni.
Dakle sve sto je Bog obecao preko Biblije3 je zagarantovano.

caka je u tome sto si postavio pitanje a niko ne moze britko da odgovori. moze samo da nagadja i da napise roman.
u periodu svog zivota svi smo osetili i dobro i zlo, tako se ponasali, nekima smo dobri a nekima zli. stvar je na kraju krajeva u uverenju. po meni svetlo bez tame nije svetlo. doduse ne znam ni kako bi ga okarakterisao, kao sto nije dobro bez zla jer smo svesna bica i nismo programirani. covek se uci dok je ziv ispravlja svoje greske (ako je moguce)...
moze , jednostavno, napisala sam , pa hajde da naslov teme preformulishemo u pitanje
kako ce to bog zauvek unishtiti zlo?

ne pricham o tamnoj i svetloj strani choveka , zivota, samo me zanima kako , bez biblijskih citata i palamudjenja neko moze da se drzne i postavi temu kao tvrdnju

bitka između dobra i zla vodi se u svakom čoveku. Na taj način ljudi se razvijaju kao ljudi. Kad bi Bog uništio zlo u ljudima to bi bilo protivno načelu slobodne volje. Kad bi Bog uništio zle ljude, to bi značajno zavisilo od definicije zlih ljudi jer osim Isusa Hrista praktično nema čoveka koji je bezgrešan i ko nikad nije počinio ništa protivno Božijoj volji, pa bi tako verovatno bili uništeni skoro svi ljudi. Ono što je moguče je da Bog uništi demone jer su oni otpavši od Boga postali zli. Međutim ko bi onda iskušavao ljude i omogućio im da se kroz iskušenja razvijaju?
Uzrocnici zla su Satana i Demoni tako da covek vodi bitku sa njima i sa svojom nesavrsenoscu.

A Isus je pobedio Sotonu i Demone i zbacio ih je na podrucje Zemlje, a Armagedona bice svez\ani na 1000 god, ( Otkrivenje 20 poglavlje )
sto znaci bice im onemoguceno delovanje i nakon toga ce biti konacno unisteni zauvek.
Tako je prema Otkrivenju.

1914 god Isus postaje Kralj Bozjeg Kraljevstva, Bozje nebeske vladavine i
ako pogledamo Otkrivenje 12:9,10 vidimo da rodjenje tog Kraljevstva izaziva Satanin gnev
i time rat na nebu u kome su se borili Isus protiv Satane i njegovih demona u kome Isus pobedjuje ,
sto je dovelo do zbacivanja Satane i njegovih demona na zemlju , znaci na podrucje zemlje… isto 1914. godine
( Otkrivenje 12:7-12)

Otkrivenje12:9 “I bio zbacen veliki zmaj, prazmija, koji se zove Djavo Satana , koji zavodi ceo svet. Bio je bacen na zemlju, a sa njim su bili zbaceni i njegovi andjeli.”

Otkrivenje 12:12 “Zato veselite se nebesa i vi koji prebivate na njima. Tesko vama zemljo i more, je rje Djavo sisao k vama, veoma gnevan, znajuci da ima malo vremena!”

da pojednostavimo, shta ce biti kad nestane zlo
To je jednostavno zakljuciti.
Bice samo dobro, zivot u miru ljubavi i blagostanju... vecni zivot...

Otkrivenje 21:3,4
3 I čuh silan glas s neba da govori: Evo šatora Božjeg među ljudima! On će prebivati s njima, i oni će biti narod njegov, i sam Bog biće s njima.

4 On će otrti svaku suzu od očiju njihovih i smrti neće više biti, ni žalosti ni vike, ni bolesti neće više biti,
jer prvih stvari nestade.

Jer je plata za greh smrt, a dar Božji je život večni u Isusu Hristu, Gospodu našemu. (Rimljanima 6:23)

Bog je stvorio Zemlju da na njoj zive ljudi vecno.

Psalam 37: 29 Pravednici će naslediti Zemlju, i živeće na njoj zauvek.

moze , jednostavno, napisala sam , pa hajde da naslov teme preformulishemo u pitanje
kako ce to bog zauvek unishtiti zlo?

ne pricham o tamnoj i svetloj strani choveka , zivota, samo me zanima kako , bez biblijskih citata i palamudjenja neko moze da se drzne i postavi temu kao tvrdnju
zensko si, izvini sto sam ti se obratio u muskom rodu.
e pa vidis da moze :)
bozijih advokata koliko oces

Back