Bog će zauvek uništiti zlo

Koji ste vi zanešenjaci ?

Bog da uništi zlo ?

Kako može izmišljeni lik iz sunitsko-pastirskih izmišljotina nešto da uništi ?

Pa da stvarno postoji i da ima moć, zar ne bi do sada već uništio zlo ?

Evo, imao je vremena da to uradi, već 2.000 godina od kada su ga stvorili ?
Ili ako je po vašem, 6.000 godina od kada je stvorio ovaj Treći Kamen od Sunca ?

I ?

Zašto nije do sada uništio zlo ?

Zašto nije sprečio rođenje Hitlera, Džingis Kana, Openhajera, Trumana, Staljina, Klintona, Mengelea, Džeka Trboseka i ostalih zloća ?

Zašto ne spreči makar ove masakre dece u školama Amerike ? Za to mu bar ne treba velika moć ? Da utiče na mozak jednog tinejdžera ako ništa više ?

Ali, vidimo da nema ništa od toga, zar ne.

Ili vaš bog ne postoji, ili se ne može suprotstaviti zlu ?

Prema tome nemojte baš toliko BESTIDNO DA LAŽETE ovaj narod ovde.

Smanjite malo doživljaj!

Zato što Bog ljudima nije dao slobodnu volju da bi bili njegovi roboti, koji će živeti prema šablonu. Bog hoće da sam izabereš njegov put, a neće se mešati u tvoj izbor, jedino što će ti suditi na kraju. A što se tiče priče da li Bog postoji, smanji ti malo doživljaj, kao što tebe niko ne ubeđuje u svoje viđenje te problematike, nemoj ni ti druge da ubeđuješ u svoje...

Zato što Bog ljudima nije dao slobodnu volju da bi bili njegovi roboti, koji će živeti prema šablonu. Bog hoće da sam izabereš njegov put, a neće se mešati u tvoj izbor, jedino što će ti suditi na kraju. A što se tiče priče da li Bog postoji, smanji ti malo doživljaj, kao što tebe niko ne ubeđuje u svoje viđenje te problematike, nemoj ni ti druge da ubeđuješ u svoje...

Bog je ljudima dao slobodnu volju, i ljudi ne zive po sablonu...
Svako kreira svoj zivot...
Bog je stvorio coveka , i stvorio ga je tako da moze da najbolje funkcionise kada se drzi Bozjih zakona.
Kada ne propada...
Covek nije stvoren da leti tako da ako padne sa visine gubi zivot...
To je banalan primer da moramo postovati to kako smo stvoreni, sve zakone
kako fizicke tako i moralne da bi nam bilo dobro.
Kao sto ces dete savetovati, tako i Bog nas savetuje...
Svako od nas bira spasenje i vecni zivot ili smrt i unistenje...

Dakle na nama je izbor izmedju ta dva puta:
uskog puta, kojim ide manjina i koji vodi u zivot, vecni zivot,
i sirokog puta kojim ide vecina i koji vodi u unistenje...

Matej 7
13 Uđite na uska vrata! Jer širok je i prostran put koji vodi u propast i mnogo je onih koji njime idu.
14 A uska su vrata i tijesan put koji vodi u život i malo je onih koji ga nalaze.

Poslednja izmena:
Ne, Bog je kreator svega, pa i zla na svetu. Bog je stvorio i đavola, prvog promotera zla. Ali, suprotno uvreženom mišljenju, zlo je potrebno ovom svetu, jer da nema zla, ne bi bilo ni kriterijuma po kojima se odmerava hoćeš li leteti u pakao ili otići u raj. Takođe je zlo u sprezi sa najvećim Božijim darom ljudima, a to je slobodna volja. To znači da je ljudima data mogućnost izbora, a nema izbora ukoliko nema više od jedne opcije. Bez zla, slobodna volja gubi smisao...

Netacno.
Bog je savrsen, Bog je ljubav i sve sto stvara je u skladu sa njegovim osobinama:
ljubavlju, mudroscu, pravednoscu i moci...

Zlo je odsustvo dobar, zlo je samo nastalo...
Djavo je bio andjeo koji je sam postao zao...

Bog je sve ljude nacinio dobrima i nije kriv ako neko postane sam ZAO.

Dakle svako bira da lice biti dobar ili zao.

Slobodna volja je dar od Boga i to je Bozansko svojstvo...
dakle ono je dobro...

Dakle zlo je zloupotreba dobra... takodje...
izvrtanje istine, izvrtanje svega sto je vrlina...
Nalicje istine...

Netacno.
Bog je savrsen, Bog je ljubav i sve sto stvara je u skladu sa njegovim osobinama:
ljubavlju, mudroscu, pravednoscu i moci...

Zlo je odsustvo dobar, zlo je samo nastalo...
Djavo je bio andjeo koji je sam postao zao...

Bog je sve ljude nacinio dobrima i nije kriv ako neko postane sam ZAO.

Dakle svako bira da lice biti dobar ili zao.

Slobodna volja je dar od Boga i to je Bozansko svojstvo...
dakle ono je dobro...

Dakle zlo je zloupotreba dobra... takodje...
izvrtanje istine, izvrtanje svega sto je vrlina...
Nalicje istine...

Vidi, jasno je da je Bog stvorio đavola. Đavo je vinovnik zla u svetu, ali kao takav je Božija kreacija, što znači da je Bog stvorio zlo stvarajući đavola. A to uopšte nije u kontradikciji sa Božijom savršenošću, jer zlo nije njegova suština, već samo alatka kojom barata kako bi razdvojio žito od kukolja. Dakle, ukoliko kojim slučajem nisi razumela šta sam hteo da kažem, ne mislim da je Bog kriv za zlo, jer on ne upravlja postupcima ljudi koji biraju da budu zli, niti im je usadio zlu prirodu. Bog je samo stvorio zlo kako bi imao neki kriterijum za odvajanje dobrog od lošeg, jer da to nije uradio, svi bi bili dobri, ali bi svi takođe bili samo klonovi jedni drugih, što je opet u suprotnosti sa slobodnom voljom.

Poslednja izmena:
Vidi, jasno je da je Bog stvorio đavola. Đavo je vinovnik zla u svetu, ali kao takav je Božija kreacija, što znači da je Bog stvorio zlo stvarajući đavola. A to uopšte nije u kontradikciji sa Božijom savršenošću, jer zlo nije njegova suština, već samo alatka kojom barata kako bi razdvojio žito od kukolja.

Bog je stvorio andjele.
Jedan andjeo se pobunio protiv Boga i svojom voljom postao zao - Satana Djavo.
Dakle Bog nije stvorio zlo, zlo je samo nastalo.
Bog je apsolutno dobro i dobro ne moze da stvori zlo,

Bog je stvorio andjele.
Jedan andjeo se pobunio protiv Boga i svojom voljom postao zao - Satana Djavo.
Dakle Bog nije stvorio zlo, zlo je samo nastalo.
Bog je apsolutno dobro i dobro ne moze da stvori zlo,

Ne znam da li shvataš, ali pričom da je zlo samo nastalo huliš na Boga, jer time kažeš kako je na ovom svetu nešto nastalo mimo njegove volje, i to nešto je bilo dovoljno moćno da prkosi njemu kao savršenom biću i tvorcu svega. Čak je bilo dovoljno moćno da postane pandan Božijem poretku. E vidiš, ako tako posmatraš stvari, onda bi to značilo da je Bog nemoćan da uništi zlo, jer ako je ono nastalo samo i u suprotnosti je sa njegovim poretkom, nema nikakve logike da Bog pusti zlo da divlja po svetu i kvari njegove kreacije. Ukoliko ga je ipak pustio, za tako nešto postoje samo dva moguća objašnjenja i oba su u suprotnosti sa Božijom prirodom. Prvo je da Bog ne može da uništi zlo, što je u suprotnosti sa njegovom svemoći, a drugo da je on hteo da povredi ljude time, što se ne slaže sa njegovom prirodom apsolutnog dobra. Jedino objašnjenje koje se u potpunosti slaže sa prirodom Boga je ono da je on zlo stvorio samo kao opciju, odnosno kao kriterijum za razvrstavanje dobrih od loših. A imamo i još jednu prostu logiku, koja kaže da je Bog tvorac svega, pa je prema tome nemoguće da bilo šta nastane nezavisno od njega...

Ti hulis na Boga kada kazes da je on stvorio zlo

Ne, zato što sam rekao da je to bio njegov plan, i da time nije mislio da naškodi ljudima, jer zlo ne može da ti naškodi ukoliko ga sam ne odabereš, a ne bira Bog umesto tebe, već ti, pa si prema tome ti i odgovoran. Da nema zla, ne bi bilo ni iskušenja, ne bi bilo greha, ne bi bilo prilike ljudima da se dokažu pred Bogom. Dakle, ja ne hulim na Boga, već sve smatram Božijom voljom, pa tako i zlo. A što se tebe tiče, stvar je zaista prilično jednostavna, ti huliš na Boga pričajući da je nešto nastalo mimo njegove volje.

I još jedna stvar. Ljudi su jedina bića kojima je Bog podario slobodnu volju, nikome drugome, pa ni anđelima. Shodno tome, Satana nije mogao da se pobuni od svoje volje, jer je nije ni imao, pa se opet vraćamo na priču da je Bog tako planirao i hteo.

Poslednja izmena:
Bog je ljudima dao slobodnu volju, i ljudi ne zive po sablonu...
Svako kreira svoj zivot...
Bog je stvorio coveka , i stvorio ga je tako da moze da najbolje funkcionise kada se drzi Bozjih zakona.
Kada ne propada...
Covek nije stvoren da leti tako da ako padne sa visine gubi zivot...
To je banalan primer da moramo postovati to kako smo stvoreni, sve zakone
kako fizicke tako i moralne da bi nam bilo dobro.
Kao sto ces dete savetovati, tako i Bog nas savetuje...
Svako od nas bira spasenje i vecni zivot ili smrt i unistenje...

Dakle na nama je izbor izmedju ta dva puta:
uskog puta, kojim ide manjina i koji vodi u zivot, vecni zivot,
i sirokog puta kojim ide vecina i koji vodi u unistenje...

Matej 7
13 Uđite na uska vrata! Jer širok je i prostran put koji vodi u propast i mnogo je onih koji njime idu.
14 A uska su vrata i tijesan put koji vodi u život i malo je onih koji ga nalaze.

Sad nam ti reci zašto je tebi bog stvorio matericu i grudi ?

Zar ne misliš da ti je samim tim poslao neku poruku ?

- - - - - - - - - -

Ti hulis na Boga kada kazes da je on stvorio zlo

Pa ko je po tebi stvorio zlo, ako ne bog ?

Hoćeš da kažeš da postoji još neki STVORITELJ ?

Ne, zato što sam rekao da je to bio njegov plan, i da time nije mislio da naškodi ljudima, jer zlo ne može da ti naškodi ukoliko ga sam ne odabereš, a ne bira Bog umesto tebe, već ti, pa si prema tome ti i odgovoran. Da nema zla, ne bi bilo ni iskušenja, ne bi bilo greha, ne bi bilo prilike ljudima da se dokažu pred Bogom. Dakle, ja ne hulim na Boga, već sve smatram Božijom voljom, pa tako i zlo. A što se tebe tiče, stvar je zaista prilično jednostavna, ti huliš na Boga pričajući da je nešto nastalo mimo njegove volje.

I još jedna stvar. Ljudi su jedina bića kojima je Bog podario slobodnu volju, nikome drugome, pa ni anđelima. Shodno tome, Satana nije mogao da se pobuni od svoje volje, jer je nije ni imao, pa se opet vraćamo na priču da je Bog tako planirao i hteo.

Znači Bog je sadista koji stvorio satanu da muči iskušava ljude?
Drugo ako satana nema slobodnu volju kakva je to Božija pravda da ga osudi i osuđuje za sve svašta,da je glavni krivac za sva zla ovog sveta ako to nije bila njegova nego Božija volja?

Znači Bog je sadista koji stvorio satanu da muči iskušava ljude?
Drugo ako satana nema slobodnu volju kakva je to Božija pravda da ga osudi i osuđuje za sve svašta,da je glavni krivac za sva zla ovog sveta ako to nije bila njegova nego Božija volja?

Ne, jer te Satana ne može mučiti ako se držiš Boga, odnosno ako ne izabereš zlo umesto dobra. To jest, nije Bog taj koji ti donosi zlo, niti te on primorava da se potčiniš zlu, a takođe i ne usmerava zlo ka tebi, već to rade drugi ljudi. A to rade jer im je Bog dao mogućnost izbora i nije ih primoravao na jednu jedinu opciju.

Što se drugog tiče, baš kao i zlo, đavo je samo alatka u Božijim rukama, i kao takav se ne može odmeravati u kategorijama pravednog i nepravednog. Đavo ima svoju svrhu i ispunjava je, a za razliku od ljudskih bića, on jeste samo robot programiran da ispunjava postavljene zadatke. Tražiti pravdu za tako nešto bilo bi isto kao i tražiti pravdu za kuhinjsku sataru, jer je maltretiram kad njome sečem meso...

Ne, jer te Satana ne može mučiti ako se držiš Boga, odnosno ako ne izabereš zlo umesto dobra. To jest, nije Bog taj koji ti donosi zlo, niti te on primorava da se potčiniš zlu, a takođe i ne usmerava zlo ka tebi, već to rade drugi ljudi. A to rade jer im je Bog dao mogućnost izbora i nije ih primoravao na jednu jedinu opciju.

Što se drugog tiče, baš kao i zlo, đavo je samo alatka u Božijim rukama, i kao takav se ne može odmeravati u kategorijama pravednog i nepravednog. Đavo ima svoju svrhu i ispunjava je, a za razliku od ljudskih bića, on jeste samo robot programiran da ispunjava postavljene zadatke. Tražiti pravdu za tako nešto bilo bi isto kao i tražiti pravdu za kuhinjsku sataru, jer je maltretiram kad njome sečem meso...

U priči o Jovu muči.
Ne tražim ja pravdu nego Bog u Bibliji krivi satanu za sve svašta a on samo radi svoj poso.

U priči o Jovu muči.
Ne tražim ja pravdu nego Bog u Bibliji krivi satanu za sve svašta a on samo radi svoj poso.

A zamisli da je Bog to rekao ljudima, odnosno opravdavao đavola govoreći kako on samo radi svoj posao? Da li bi onda ti ljudi imali negativan stav prema đavolu, ili bi u najmanju ruku bili indiferentni? Ako želiš da neko izabere tvoju opciju, ne možeš da predstaviš suprotnu opciju kao pozitivnu.

Što se priče o Jovu tiče, u pravu si, tu ga muči, s tim što na osnovu tog primera ne bih baš rekao da se radi o pravilu, već o izuzetku. Odnosno, ne ide đavo po zemlji i direktno nanosi zlo ljudima, već on pokušava da namami ljude u svoju mrežu, koristeći njihovu pohlepu, gordost i slične negativne osobine...

Oko čega se zamajavate ?

Kakav Satana, kakvi bakrači ?

Pa bog je stvorio svet, vaseljenu, zar ne ?

Zašto bi onda stvarao tog Satanu, da ga muči i stvara mu glavobolju ?

Zar ne vidite da je ovo njegova i samo njegova bašta ?

Mislim, logično je (kako tvrde sunitsko-pastirski spisi ) da je glavni baja svojim magičnim štapićem stvorio sebi ovu prelepu bašticu (sa sve nas ) .

Zašto bi stvarao neku tamo krticu (Satan) ili rovce (posrnule anđele), da mu tu baštu uništavaju ?

Jednostavno, nema logike, zar ne ?

Trebas prvo znati Bibliju da bi znao sta je Bozji plan ili namera.

Bozja namera je da stvori covecanstvo savrsenih ljudi, koji ce vecno ziveti na Zemlji.

savrsemnstvo podrazumeva vecni zivot i nema starenja bolesti i umiranja.

To je Bozja namera...

A Satana je pali andjeo koji se sam pobunio protiv Boga i sam sebe nacinio zlim.

Dakle trebas znati te osnovne stvari...

Bog ima slobodnu volju i on svoja stvorenja stvara saslobodnom voljom
i andjele i ljude...
Dakle napisao si glupost da andjeli nemaju slobodnu volju...
bas sto imaju slobodnu voju neki andjeli su se pobunili protiv Boga
i tako postali Satana i demoni...

Ne mozes da donosis zakljucke kako treba jer ne znas Bibliju kako treba

Bog ne moze da stvori zlo jer je apsolutno dobar.

Poslednja izmena:

Da, da Satana ne moze nista ljudima osim sto je prve ljude odveo u greh i smrt i zbog toga celo covecanstvo umire,
umesto da zivi vecno..
Bog je tu stetu popravio preko zrtve Isusa Hrista, al ije velika steta naneta covecanstvu...

Jovan 3:16 Jer je Bog tako zavoleo svet, da je i Sina svoga jedinorođenoga dao, da nijedan koji veruje u njega, ne pogine, nego da ima život večni.

Bog ce u buducnosti dovesti opet ljude do savrsenstva da bi ziveli vecno...

Takodje Djavo nije alatka u Bozjim rukama, Bog nema veze nikakve sa zlom...
Satana Djavo je uzrocnik zla i samo on cini zlo.

Jakov 1
13 Neka niko, kad se nađe u kušnji, ne govori: “Bog me iskušava.”
Jer Boga se ne može zlom iskušavati, a ni on nikoga zlom ne iskušava.
14 Nego svakoga iskušava njegova želja, tako što ga privlači i mami.
15 Zatim želja, kad začne, rađa greh, a greh, kad je učinjen, donosi smrt.

A Djavo je uzrocnik zla.
Vaš je otac đavao, i vi žudnje svoga oca hoćete da ispunite.
On je krvnik od početka bio i ne stoji na istini, jer nema istine u njemu. Kad govori laž, svoje govori,
jer je laža i otac laži. (Jovan 8:44)

Poslednja izmena:
Trebas prvo znati Bibliju da bi znao sta je Bozji plan ili namera.

Bozja namera je da stvori covecanstvo savrsenih ljudi, koji ce vecno ziveti na Zemlji.

To je Bozja namera...

A Satana je pali andjeo koji se sam pobunio protiv Boga i sam sebe nacinio zlim.

Dakle trebas znati te osnovne stvari...

i andjele i ljude...
Dakle napisao si glupost da andjeli nemaju slobodnu volju...
bas sto imaju slobodnu voju neki andjeli su se pobunili protiv Boga

Pa ne, anđeli slobodnu volju nemaju jer i nisu zamišljeni kao individualci, već su stvoreni kao Božiji glasnici, odnosno izvršitelji njegove volje. U Bibliji nećeš pronaći ništa što tvrdi suprotno. Ali, zato je kolega forumaš zgodno pomenuo priču o Jovu, gde đavo i nakon što je proteran iz Raja mora da pita Boga za dopuštenje da mu naškodi. Dakle, Bog upravlja đavolovim postupcima, što je i logično jer ga je on i stvorio.

I opet da se vratimo na jednostavan argument, koji kaže da je Bog tvorac svega na ovom svetu. Kad se kaže "svega", to podrazumeva da nema izuzetaka, pa tako ni zlo nije izuzetak. Možda će ti biti lakše da to shvatiš ukoliko budeš razumela da to što je Bog stvorio zlo, ne negira njegovu dobru prirodu. Uzgred, da je Bog hteo da odmah stvori zajednicu savršenih ljudi, to bi i uradio jer je svemoćan. Ali, njegov plan je podrazumevao prvo tu slobodnu volju, kojom bi se ljudi opredeljivali za jednu ili drugu opciju i tako dokazali svoju privrženost Bogu, ili nedostatak iste...

Izvini, ali nisi stavila tacan prevod, nego samovoljni prevod svedoka.
Ja sam postavio tacno znacenje.

- - - - - - - - - -

I odakle ti ideja da je tacan prevod :?:
Da li zbog jedne reci treba znati celu Bibliju :?:
I zasto je prorok Isaija tako rekao :?:

Stavila sam tacan prevod , ocigledno ti ne znas sta je tacan prevod

- - - - - - - - - -

Pa ne, anđeli slobodnu volju nemaju jer i nisu zamišljeni kao individualci, već su stvoreni kao Božiji glasnici, odnosno izvršitelji njegove volje. U Bibliji nećeš pronaći ništa što tvrdi suprotno. Ali, zato je kolega forumaš zgodno pomenuo priču o Jovu, gde đavo i nakon što je proteran iz Raja mora da pita Boga za dopuštenje da mu naškodi. Dakle, Bog upravlja đavolovim postupcima, što je i logično jer ga je on i stvorio.

I opet da se vratimo na jednostavan argument, koji kaže da je Bog tvorac svega na ovom svetu. Kad se kaže "svega", to podrazumeva da nema izuzetaka, pa tako ni zlo nije izuzetak. Možda će ti biti lakše da to shvatiš ukoliko budeš razumela da to što je Bog stvorio zlo, ne negira njegovu dobru prirodu. Uzgred, da je Bog hteo da odmah stvori zajednicu savršenih ljudi, to bi i uradio jer je svemoćan. Ali, njegov plan je podrazumevao prvo tu slobodnu volju, kojom bi se ljudi opredeljivali za jednu ili drugu opciju i tako dokazali svoju privrženost Bogu, ili nedostatak iste...
Zasto pises takve gluposti kada Biblija kaze drugacije
Ja sam napisala onako kako je u Bibliji a ti si se nalupao..

Kako mozes da kazes da andjeli nemaju slobodnu volju??????
Ne znas osnovne stvari iz Biblije.
I ljudi i andjeli moraju da imaju slobodnu volju jer je i Bog ima.
Bog je i stvorio ljude savrsenima i andjele savrsenima
a savrsenstvo podrazumevca slobodu volju
Dakle nauci osnovne pojmove

Zasto pises takve gluposti kada Biblija kaze drugacije
Ja sam napisala onako kako je u Bibliji a ti si se nalupao..

Kako mozes da kazes da andjeli nemaju slobodnu volju??????
Ne znas osnovne stvari iz Biblije.
Dakle nauci osnovne pojmove

Ne, Bog nikoga nije stvorio savršenim, jer je on jedino savršenstvo. Ako bi neko drugo biće bilo savršeno, to bi značilo da je jednako Bogu, a to je nemoguće. Pridavanjem osobine savršenosti, u bilo kom vidu i bilo kome osim Boga, je opet bogohuljenje, slično kao i kod katoličke sekte koja papu proglašava nepogrešivim. Jasno mi je da i ti pripadaš drugoj sekti, ali bi morala malo da pripaziš šta pričaš, da ne bi završila na roštilju u paklu. Uzgred, nigde u Bibliji se ne pominje da anđeli imaju slobodnu volju, već si ti rekla ranije da je Bog dao slobodnu volju svim bićima koje je stvorio, što bi podrazumevalo i biljke i životinje, a za njih je jasno da nemaju slobodnu volju...

- - - - - - - - - -

Da, da Satana ne moze nista ljudima osim sto je prve ljude odveo u greh i smrt i zbog toga celo covecanstvo umire,
umesto da zivi vecno..

A ne, nije ih Satana odveo u greh, već im je ponudio iskušenje, a oni su ga prihvatili opet svojom slobodnom voljom. To ti je kao kad bi se neka tebi bliska osoba drogirala, a ti kriviš njegovog dilera, umesto da obratiš pažnju na postupke te osobe. Jer ni nju diler ne zove i prisiljava je da kupi njegovu robu, već ona sama dolazi do njega.

Ne, Bog nikoga nije stvorio savršenim, jer je on jedino savršenstvo. Ako bi neko drugo biće bilo savršeno, to bi značilo da je jednako Bogu, a to je nemoguće. Pridavanjem osobine savršenosti, u bilo kom vidu i bilo kome osim Boga, je opet bogohuljenje, slično kao i kod katoličke sekte koja papu proglašava nepogrešivim. Jasno mi je da i ti pripadaš drugoj sekti, ali bi morala malo da pripaziš šta pričaš, da ne bi završila na roštilju u paklu. Uzgred, nigde u Bibliji se ne pominje da anđeli imaju slobodnu volju, već si ti rekla ranije da je Bog dao slobodnu volju svim bićima koje je stvorio, što bi podrazumevalo i biljke i životinje, a za njih je jasno da nemaju slobodnu volju...

- - - - - - - - - -

A ne, nije ih Satana odveo u greh, već im je ponudio iskušenje, a oni su ga prihvatili opet svojom slobodnom voljom. To ti je kao kad bi se neka tebi bliska osoba drogirala, a ti kriviš njegovog dilera, umesto da obratiš pažnju na postupke te osobe. Jer ni nju diler ne zove i prisiljava je da kupi njegovu robu, već ona sama dolazi do njega.

Izvini ne mozes da pobijas Bibliju jer je Bozja rec Istina.
Postoje dokazi da je Bog sva svoja stvorenja i andjele iljude stvorio savrsenima sa slobodnom voljom.
Savrsenstvo podrazumeva slobodnu volju i vecnost...
takodje ne shvatas sta je savrsenost, Jedino je Bog apsolutno savrsen,
a ljudi i andjeli su isto savrseni u odnosu na svoju svrhu.
Savrsenstvo se gleda u odnosu na svrhu.
dakle nemas pojma pogresno baratas terminologijom ne znas Bibliju i ovde iznosis samo tvoje licno misljenje
koje j ezasnovano ninacem i zato je neistina.

Baj
Spusti se malo na Zemlju otvori Bibliju pa onda da razgovaramo.

Ja sve sto pisem je rezultat izucavanja i znanja.

Bibliju daje odgovor sta je Bozji plan ili namera.

To je Bozja namera...

A Satana je pali andjeo koji se sam pobunio protiv Boga, znaci svojom slobodnom voljom,
i sam je sebe tako nacinio zlim.

Kao sto ljudi mogu svojevoljno postati zli, tako i andjeli mogu..
Ljudi posto imaju slobodnu volju mogu odlucivati sta ce raditi i kakvi ce biti i postati...

i andjele i ljude...
Bas zato sto imaju slobodnu volju, neki andjeli su se pobunili protiv Boga

Poslednja izmena:
Izvini ne mozes da pobijas Bibliju jer je Bozja rec Istina.
Postoje dokazi da je Bog sva svoja stvorenja i andjele iljude stvorio savrsenima sa slobodnom voljom.
Savrsenstvo podrazumeva slobodnu volju i vecnost...
takodje n eshvatas sta je savrsenost, Jedino je bog apsolutno savrsen,
a ljudi i andjeli su isto savrseni u odnosu na svoju svrhu.
Savrsenstvo se gleda u odnosu na svrhu.
dakle nemas pojma pogresno baratas terminologijom ne znas Bibliju i ovde iznosis samo tvoje licno misljenje
koje j ezasnovano ninacem i zato je neistina.

Baj
Spusti se malo na Zemlju otvori Bibliju pa onda da razgovaramo.

Ja sve sto pisem je rezultat izucavanja i znanja.

Izvini, ali u Bibliji tako nečega nema, mada si slobodna da okačiš citate koji pokazuju suprotno. A već sam ti rekao, sva njegova stvorenja podrazumevaju i biljke i životinje, koje slobodnu volju nemaju. Savršenstvo takođe ne predstavlja to što pričaš, već mnogo više, a kada se kaže da niko osim Boga nije savršen, to se odnosi na sve osobine. Recimo, ako Bog igra košarku, jedino je on savršeno igra, drugi samo teže ka tome. Isto važi za sve ostalo, a uzgred, budući da se stalno pozivaš na Bibliju, možeš i po tom pitanju da okačiš ovde citat koji dokazuje tvoje tvrdnje...

Izvini, ali u Bibliji tako nečega nema, mada si slobodna da okačiš citate koji pokazuju suprotno. A već sam ti rekao, sva njegova stvorenja podrazumevaju i biljke i životinje, koje slobodnu volju nemaju. Savršenstvo takođe ne predstavlja to što pričaš, već mnogo više, a kada se kaže da niko osim Boga nije savršen, to se odnosi na sve osobine. Recimo, ako Bog igra košarku, jedino je on savršeno igra, drugi samo teže ka tome. Isto važi za sve ostalo, a uzgred, budući da se stalno pozivaš na Bibliju, možeš i po tom pitanju da okačiš ovde citat koji dokazuje tvoje tvrdnje...

Sta znaci ti si rekao kada ne znas Bibliju
ti lepo pisis sf romane sa tim svojim mastarijama

Ova tema se bavi Biblijskim dokazima koje iznosim.

Back