Bog će zauvek uništiti zlo

Pretvaranje Zemlje u Raj prema Bibliji biće nakon hiljadugodšnjice kada Bog bude spustio nebeski Jerusalim na Zemlju i kada se ukine smrt, poslednji neprijatelj zauvek. Evo tog predivnog obećanja:
"I videh nebo novo i zemlju novu; jer prvo nebo i prva zemlja prođoše i mora više nema. I ja Jovan videh grad sveti, Jerusalim nov, gde silazi od Boga s neba, pripravljen kao nevesta mužu svojemu. I čuh glas veliki s neba gde govori: evo skinije Božije među ljudima, i živeće sa njima, i oni će biti narod njegov, i sam Bog biće s njima. I Bog će otrti svaku suzu od očiju njihovih, i smrti neće biti više, ni plača, ni vike, ni bolesti neće biti više; jer prvo prođe, Otkrivenje 21,1-4

Dogod postoiji smrt a ona postoji na početku hiljadugodišnjice (jer postoje mrtvi nepravedni koji leže u grobovima) Bog neće uspostaviti svoje Carstvo na Zemlji. Smrt je poslednji neprijatelj. Tada se uspostavlja Božiji poredak zauvek i greha više nema.

Obnova Zemlje pocinje odmah nakon Armagedona i za vreme tih 1000 god zemlja ce biti pretvorena u raj.
i nece vise biti smrti...
ljudi ce ziveti vecno na Zemlji

Otkrivenje 21:1-4

Poslednja izmena:
Obnova Zemlje pocinje odmah nakon Armagedona i za vreme tih 1000 god zemlja ce biti pretvorena u raj.
i nece vise biti smrti...
ljudi ce ziveti vecno na Zemlji

Otkrivenje 21:1-4

Jeste ali ovo u 21 poglavlju Otkrivenja se odnosi na period nakon hiljadugodišnjice a ne na njenom početku:). Novo nebo i nova Zemlja bez smrti je period nakon silaska ognja s neba kada su grešnici i Satana progutani. To je opisano u 20 glavi Otkrivenja a 21 glava ukazuje na događaje posle. A sam Armagedon je pre početka hiljadugodišnjice. Zato smatram da Armagedon nije početak novog neba i zemlje. Bar tako Biblijska hronologija ukazuje. Verujem da nije teško ovo povezati.

Poslednja izmena:
Jeste ali ovo u 21 poglavlju Otkrivenja se odnosi na period nakon hiljadugodišnjice a ne na njenom početku:). Novo nebo i nova Zemlja bez smrti je period nakon silaska ognja s neba kada su grešnici i Satana progutani. To je opisano u 20 glavi Otkrivenja a 21 glava ukazuje na događaje posle. A sam Armagedon je pre početka hiljadugodišnjice. Zato smatram da Armagedon nije početak novog neba i zemlje. Bar tako Biblijska hronologija ukazuje. Verujem da nije teško ovo povezati.

Ali nakon Armagedona pocinje hiljadugodisnja vladavina Hrista.
u okviru nje ce biti ljudi dovedeni do savrsenstva da bi mogli da zive vecno...
Takodje u okviru tih hiljadu god bice vaskrsenje na zemlji umrlih,
Naravno nakon 1000 god ide konacno unistenje zla i Sotone i Demona...
i onda vecni zivot savrsenih ljudi.
Dakle treba vreme da se zemlja pretvopri u raj...a tih hiljadu god bice dovoljno...

Takodje u okviru tih hiljadu god bice vaskrsenje na zemlji umrlih,

E vidiš Arijanna, upravo ovo je bitno znati. Biblija kaže da je vaskrs nepravednih upravo nakon svršetka hiljadugodišnjice a ne tokom.. Evo šta kaže Pismo:"A ostali mrtvaci ne oživeše dok se ne navrši hiljadu godina", Otkrivenje 20,5. Dakle oni ustaju ne tokom nego nakon hiljadugodišnjice. I to kolektivno i onda sledi oganj koji ih sve proždire, Otkrivnje 20,9.

- - - - - - - - - -

Ali nakon Armagedona pocinje hiljadugodisnja vladavina Hrista.

Pa skoro tako. Ne baš odmah jer ne znamo koliko će tečno vremena proteći od Armagedona do Hristovog dolaska kada će pokupiti verne sa sobom ali svakako biće veoma brzo...bar tako sled događaja ide. Dakle, možemo reći ubrzo nakon Armagedona otpočinje hiljadugodišnjica. To je najispravnije tako razumeti.

- - - - - - - - - -

Naravno nakon 1000 god ide konacno unistenje zla i Sotone i Demona...
i onda vecni zivot savrsenih ljudi.
Dakle treba vreme da se zemlja pretvopri u raj...a tih hiljadu god bice dovoljno...

Tako je. Nakon hiljadugodišnjeice i bacanja demona i grešnika u oganj zemlja će biti pretvorena u Raj i večni život. Jedino kao što rekoh ništa se na zemlji ne dešava tokom hiljadugodišnjice. Nema nikakvog popravljanja ljudi jer je zemlja pusta i nema nikakvog vaskrsenja jer vaskrs nepravednih ide nakon svršetka hiljadugodišnjice.

Šalom.

Da li "brojevi" koji se pominju u Bibliji pod "obavezno" znace nominalne vrednosti ili je , mozda , rec o necem sasvim drugacijem od onog sto nekada , "na prvu loptu" nama lici ?

Kako protumaciti onaj deo gde se kaze o "Prastanju" , osim da je broj "7" oznaka "Punoce" , "Celine" ili "Skroz , do kraja ili uvek / zauvek" ; a "77" - kao "Stalno i bez prekida" ili "Zauvek , Na vekove vekova..." (?) :

" Matej

(18:21) Tada pristupi k njemu Petar i reče:
"Gospodine, koliko puta da oprostim bratu svomu ako se ogriješi o mene? Do sedam puta?" (22)
Kaže mu Isus:
"Ne kažem ti do sedam puta, nego do sedamdeset puta sedam." (6:14)

"Doista, ako vi otpustite ljudima njihove prijestupke, otpustit će i vama Otac vaš nebeski. (15) Ako li vi ne otpustite ljudima, ni Otac vaš neće otpustiti vaših prijestupaka."

Da li "brojevi" koji se pominju u Bibliji pod "obavezno" znace nominalne vrednosti ili je , mozda , rec o necem sasvim drugacijem od onog sto nekada , "na prvu loptu" nama lici ?

Kako protumaciti onaj deo gde se kaze o "Prastanju" , osim da je broj "7" oznaka "Punoce" , "Celine" ili "Skroz , do kraja ili uvek / zauvek" ; a "77" - kao "Stalno i bez prekida" ili "Zauvek , Na vekove vekova..." (?) :

" Matej

(18:21) Tada pristupi k njemu Petar i reče:
"Gospodine, koliko puta da oprostim bratu svomu ako se ogriješi o mene? Do sedam puta?" (22)
Kaže mu Isus:
"Ne kažem ti do sedam puta, nego do sedamdeset puta sedam." (6:14)

"Doista, ako vi otpustite ljudima njihove prijestupke, otpustit će i vama Otac vaš nebeski. (15) Ako li vi ne otpustite ljudima, ni Otac vaš neće otpustiti vaših prijestupaka."

Sve zavisi od konteksta. Negde je jasnije da se radi o pravoj brojci negde je možda teže to zaključiti ali opet sve zavisi od toga i od ozbiljnosti samih događaja na koje upućuje. U ovom slučaju 1000 godina je s obzirom na ozbiljnost i značaj događaja koji opisuje veoma moguće da je upitanju doslovni period jer nema mnogo razloga verovati u simboličnost broja s obzirom na sam kontekst događaja koji je opisan. No, opet postoji mogućnost da je i simboličan. Ali kako bilo važno je bar videti realan sled događaja. Jedno vaskrsenje na početku hiljadugodišnjice i drugo nakon. Sad taj raspon vremena između dva događaja tako važna može da bude doslovan i ima više razloga verovati da i jeste.

Da li možda ti imaš neku ideju šta bi moglo značiti ovo?

Pozdrav.

A ono "da je , pred Bogom , jedan dan kao 1.000..." ...?

Valja , ipak , biti oprezniji kada su u pitanju brojevi koji se navode u Bibliji ...

Posebno kad je rec o "Otkrovenju po Jovanu" ...

Pa šta ti konkretno misliš o ovome ovde? Koliko je godina u pitanju ako je simbolika?

A ova srazmera 1000 godina a jedan dan pred Bogom ima drugi kontkest. Apostol Petar tu poziva se na Psalam 90,4 gde David govori o prolaznosti ljudskog zemljaskog života nasuprot Božijoj većnosti. Pa u tom kontekstu je naših 1000 godina za Boga samo jedan dan. No, ovde je jasno da se ne radi o proročanstvu i nekom određenom vremenu koje opisuje neke događaje koje mi treba da sračunavamo i razumemo. Zato i kažem sve zavisi od konteksta i na šta se nešto odnosi.

Shalom.

Svako normalan bi želio da se ukloni zlo no nekako mi se čini da percepciranje što je zlo se svodi na pitanje različitosti koje neki ne mogu podnijeti.
Ukloniti nekoga što misli drugačije ili se odjeva drugačije ? hm

Svako normalan bi želeo da ne zna šta je dobro? Pa kad ukloni zlo onda ne zna šta je dobro. Svako normalan neće deliti 1000 na ništa, jer je to besmisleno.

Sad kad si postao franjevac moraš početi da deliš barem sa 1.

- - - - - - - - - -

Sličan se sličnom raduje...

- - - - - - - - - -

Jel onji koji su to bukvalno shvatili lupaju recke po zidu? :think:

da se ne zabroje...

Lupaju.

A neki odavde upisuju i u svesku vreme provedeno ovde... i imaju dnevnicu za to...

Dosta smo mi ucili o zlu ne treba nam vise ucenja ta proslo je dovoljno vremena za nauciti sto je lose .Sto bi vi ? Unedogled maltretirali ljude pod izlikom da trebamo nauciti jos o zlu ? Zazivajte boga za intervenciju dok nije kasno jer moguce da ljudi se samouniste.

Dosta smo mi ucili o zlu ne treba nam vise ucenja ta proslo je dovoljno vremena za nauciti sto je lose .Sto bi vi ? Unedogled maltretirali ljude pod izlikom da trebamo nauciti jos o zlu ? Zazivajte boga za intervenciju dok nije kasno jer moguce da ljudi se samouniste.

Naravno, da svako samosvestan ne želi zlo i ne treba mu. Ali ljudi su pak više u nedoumici po nekada šta je dobro...to stvara glavobolju ljudima:)

Pa šta ti konkretno misliš o ovome ovde? Koliko je godina u pitanju ako je simbolika?

A ova srazmera 1000 godina a jedan dan pred Bogom ima drugi kontkest. Apostol Petar tu poziva se na Psalam 90,4 gde David govori o prolaznosti ljudskog zemljaskog života nasuprot Božijoj većnosti. Pa u tom kontekstu je naših 1000 godina za Boga samo jedan dan. No, ovde je jasno da se ne radi o proročanstvu i nekom određenom vremenu koje opisuje neke događaje koje mi treba da sračunavamo i razumemo. Zato i kažem sve zavisi od konteksta i na šta se nešto odnosi.

Shalom.

"Konkretno" , da nam ipak valja biti da smo oprezniji kada su u pitanju brojevi koje pominje Biblija i imati uvek u vidu da smo mi sami po sebi skloni gresenju i greskama , a i da ako nam nije dato od Boga da nesto , da mi , licno i pojedinacno , znamo ili bolje reci - spoznamo , da tek tada budemo na oprez , jer su vrlo lako moguce greske koje bi mogle da nas odvedu na jedan "tezak i mozda cak i poguban put" ...

- - - - - - - - - -

Jer onaj "nepomenik" ne spava i lovi svpoj plen ...

"Konkretno" , da nam ipak valja biti da smo oprezniji kada su u pitanju brojevi koje pominje Biblija i imati uvek u vidu da smo mi sami po sebi skloni gresenju i greskama , a i da ako nam nije dato od Boga da nesto , da mi , licno i pojedinacno , znamo ili bolje reci - spoznamo , da tek tada budemo na oprez , jer su vrlo lako moguce greske koje bi mogle da nas odvedu na jedan "tezak i mozda cak i poguban put" ...

- - - - - - - - - -

Jer onaj "nepomenik" ne spava i lovi svpoj plen ...

Pa to uvek stoji. Uvek trebamo biti oprezni. Baš zato i treba da iznosimo neke zaključke ali da ih opet preispitujemo i čujemo i drugačije mišljenje. Bog svakako želi da se mi trudimo da razumemo ono što nam je sam i ponudio. Zato će Bog uvek nagraditi onoga koji traži i kopa. S tim da mora biti i oprezan.

- - - - - - - - - -

Umesto da konsultuju Bibliju.
Onda bi tacno znali sta je dobro a sta zlo.

Pa naravno. Ali nije lako razumeti sve odmah. Zato postoji proces i vreme za sve. Svakako da onaj koji vredno istražuje Pismo da će mu svetlosti istine zasvetleti sve više i više. Mnoge stvari postaju jasnije s vremenom zato se nikada ne treba zadržavati na bilo čemu ako u međuvremenu otkrijemo veću svetlost.

Pozdrav.

a to se uci na pamet i to iz knjizurde sta je zlo a sta dobro..

Pročita li ti 1. Solunjanima 4,16.17? Šta kažeš, je li ono moje razumevanje ili je u skladu sa Pismom? Pitala si da li i živi bivaju uzeti na nebo zajedno sa vaskrslim pravednicima? Da li si pročitala i da li si tako razumela?

Pozdrav

- - - - - - - - - -

Zato treba bozija intervencija jer covjek ne moze se nositi s time nije bog.

Treba svakako. Imamo je...delovanje Duha Svetoga i Njegovo upućivanje na istinu i dobro.

Pročita li ti 1. Solunjanima 4,16.17? Šta kažeš, je li ono moje razumevanje ili je u skladu sa Pismom? Pitala si da li i živi bivaju uzeti na nebo zajedno sa vaskrslim pravednicima? Da li si pročitala i da li si tako razumela?

Pozdrav

- - - - - - - - - -

Treba svakako. Imamo je...delovanje Duha Svetoga i Njegovo upućivanje na istinu i dobro.

a zadnji stih
Tako utešavajte jedan drugog ovim rečima.

"Псалам 8

1. Господе, Господе наш! како је величанствено име твоје по свој земљи! Подигао си славу своју више небеса.
1 Дн. 16:27
2. У устима мале дјеце и која сисају чиниш себи хвалу насупрот непријатељима својим, да би учинио да замукне непријатељ и немирник.
Псал. 44:16, Мат. 11:25, Мат. 21:16, 1 Кор. 1:27
3. Кад погледам небеса твоја, дјело прста твојих, мјесец и звијезде, које си ти поставио;
Јов 22:12, Псал. 19:1, Иса. 51:6, Плач 3:66, Рим. 1:20
4. Шта је човјек, те га се опомињеш, или син човјечји, те га полазиш?
Јов 7:17, Псал. 144:3, Јевр. 2:6, Јевр. 2:8
5. Учинио си га мало мањега од анђела, славом и чашћу вјенчао си га;

6. Поставио си га господаром над дјелима руку својих, све си метнуо под ноге његове,

1 Мој. 1:26, 1 Кор. 15:27, Јевр. 2:8
7. Овце и волове све, и дивље звјериње,

8. Птице небеске и рибе морске, што год иде морским путовима.
Псал. 104:25
9. Господе, Господе наш! како је величанствено име твоје по свој земљи!".

Back