JA KOJI JESAM
Poznat
- Poruka
- 7.799
Pa ti rece nisi vernik al imaš poverenje. Jedno bez drugog neće da može...
Kod tebe to neće moći... a uistinu uvijek može samo što toga nisi svjestan..
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa ti rece nisi vernik al imaš poverenje. Jedno bez drugog neće da može...
Teško, tačnije nemoguće... Samo što ti to nisu objasnili dok si bio maliKod tebe to neće moći... a uistinu uvijek može samo što toga nisi svjestan..
Nisam ja zadužen da hranim tvoju prostotu. Za predškolski uzrast, postoje vaspitači i zaspitačice recimo.
Za odrasle postoje drugi nivoi vaspitanja i školovamnja. Tako i ovdje. Traži i čitaj vaspitače, mene zobiđi.
Ako me me razumiješ to znači samo jedno; još ti njije vrijeme.
Nije ti vrijeme jer to što ja iznosim tebe ne dotiče, ne sjedi ti, stoga zaobiđi, traži prikladnija, prizemnija objašnjenja
koja opravdavaju sve ono što ti znaš, misliš da znaš i želiš da znaš.
Je l' ti čitaš šta ja pišem? Ako čitaš onda se ne obraćaj meni za ta objašnjenja koja treba da ti daju vjernici.
Ja niti sam vjernik niti religiozan. Ja pričam o Bogu (apsolutu koji apsolutno zna sebe) koji je nevezan za religije, a čije interpretacije opet jesu osnova svih religija, a ti me pitaš zašto biblijski Bog (pretpostavljam), koji je entitet
stvoren jednom interpretacijom te istine o Bogu a ne istinski Bog lalalala... što mene to pitaš, dakle ja ne zastupam tu interpretaciju, polupao si lončiće.
Ali to i nije Bog, to je entitet nečije mašte kojim se razumi drugih stvorenja, ljudi, čine pokornim
Занимљиво, прво изнесеш тврдњу да се треба ослободити предрасуда и свог ега да би се "развили виши нивои свијести", а из оног што пишеш је сасвим јасно да си развио суперЕго, као логичан слијед је да су и предрасуде сад са префиксом, па те молим да нам ако ти није проблем то објасниш.Ja lijepo obajsnih da je Bog MANIFESTATOR a da je apsolut u tebi kreator, onaj koji svojim izborom kreira svoju realnost.
Bog za tebe-kreatora manifestuje ono što si izborom mogućnosti stvorio u svom razumu.
Da ovo nije malo glupo sto si napisao: citiramŠta si ti sve ovdje ispisao?
Šta će Bogu slobodna volja?
Ko je i gdje ikada tvrdio da Bog ima slobodnu volju i da mu je potrebna?
Odakle ti znaš šta je pšrodukt moje mašte, jesi li možda prisutan u mom razumu?
Ti imaš iskrivljenu percepciju, primjećuješ samo ono što je stvoreno da bi iz tog stvorenog sudio o nestvorivom.
Gdje si ti pročitao da ja kažem da Bog išta bira za mene, za tebe?
Gdje si vido da ja kažem da se Bog manifestuje?
Odakle tebi znanje o nepostojanju Boga?
Ja lijepo obajsnih da je Bog MANIFESTATOR a da je apsolut u tebi kreator, onaj koji svojim izborom kreira svoju realnost.
Bog za tebe-kreatora manifestuje ono što si izborom mogućnosti stvorio u svom razumu.
Sve što si ispisao nije se odnosilo niti na jedan od mojih komentara a meni si se obraćao.
To samo govori da uopšte nisi shvatio niti bio dovoljno zainteresovan da pročitaš šta pišem,
onako kako sam ga ispisao. Sve si okrenuo po svojoj uobrazilji. Površno si čitao i na osnovu
svioje površnosti površnoi razumio i ustvari totalno promašio o čemu pričam.
Kazi slobodno da nemas odgovor a ne da nam ubacujes neke reci [apsolut] koje niko nikad ovde nije koristio
Da ovo nije malo glupo sto si napisao: citiram
"Šta će Bogu slobodna volja?"
Trebao bi znati prirodu Boga da Bog ima savrsenu slobodnu volju
da nema ne bi mogao da deluje neko bi morao da upravlja njime a onda on nije Bog.
Tako da pises apsurdnosti.
Kazi slobodno da nemas odgovor a ne da nam ubacujes neke reci [apsolut] koje niko nikad ovde nije koristio
Postoje razlike ne samo po vrednosti vec i po raznovrsnosti.Npr boje.Apsolut 'daje' slobodnu volju sebi u svim svojim stvorenjima (koja apsolut takođe jeste, tačnije doživljava kao sebe).
Zašto služi volja?
Da bi se njom činio izbor. Nom se pokreće fokus pažnje. Fokus pažnje određuje izbor.
A Bog...Bog je nepromjenjiv, nestvoriv, nerodiv...
Čemu onda može služiti slobodna volja u takvom nečemu ako u njemu ne postoji namjera da se mijenja, da načini bilo kakav izbor?
Bog ne čini izbor. Bog je izbor već načinjen.
Kako? Kakav izbor?
Izbor apsoluta da volju i pažnja centrira u JEDNOTU postojanja, dakle kada apsolut JESTE sve-što-jest.
Taj aspekt apsoluta (postojanja, bića) služi biću kao manifestator svih kreiranih stvarnosti.
U njemu su sve sposobnosti i potencijali odjednom, u Jednom.
No, iako apsolut iz tog svog aspekta manifestuje sve kreirane svojih stvarnosti, apsolut Bog ni u jednoj stvarnosti ne manifestuje sebe-Boga.
Bog ostaje izvan domena kreirane stvornosti, ostaje nemanifestovan, nemanifestujući, ostaje nerodiv, nestvoriv, nepromijenjen, nepromjenjiv.
Postoje razlike ne samo po vrednosti vec i po raznovrsnosti.Npr boje.
Boje su primer .U Bogu nema različitosti. Bog je Jednota postojanja, sve je ispunjeno-prožeto svime, u Jednom, odjednom.
...
Boje... kakve veze boje imaju sa objašnjenjem Boga?
Ako pak imaju, objasni detaljnije, ovako ne vidim nikakvu vezu.
Boje su primer .
Sustina je u razlikama koje se dele po vrednosti ili po raznovrsnosti (razlike koje mogu bite iste po vrednosti; npr boje ili tonovi).
Izvini, opet ne vidim vezu ovog primjera sa objašenjenjem Boga.
Sve razlike, da l' po vrijednosti ili raznovrsnosti, postoje samo u kreaciji.
U Bogu sve je JEDNO. Uistinu, to JEDNO jeste Bog.
No Jednota Boga nije Jednota stvari i pojava. U Bogu ne postoje stvari već kvaliteti, potencijali i apsolutno znanje o kvalitetima i potencijalima, svijest.
Stvari postoje samo u univerzumu.
Pises gluposti tebi je Bog masina koja ne moze da odlucuje jer nema slobodnu volju.Apsolut 'daje' slobodnu volju sebi u svim svojim stvorenjima (koja apsolut takođe jeste, tačnije doživljava kao sebe).
Zašto služi volja?
Da bi se njom činio izbor. Nom se pokreće fokus pažnje. Fokus pažnje određuje izbor.
A Bog...Bog je nepromjenjiv, nestvoriv, nerodiv...
Čemu onda može služiti slobodna volja u takvom nečemu ako u njemu ne postoji namjera da se mijenja, da načini bilo kakav izbor?
Bog ne čini izbor. Bog je izbor već načinjen.
Kako? Kakav izbor?
Izbor apsoluta da volju i pažnja centrira u JEDNOTU postojanja, dakle kada apsolut JESTE sve-što-jest.
Taj aspekt apsoluta (postojanja, bića) služi biću kao manifestator svih kreiranih stvarnosti.
U njemu su sve sposobnosti i potencijali odjednom, u Jednom.
No, iako apsolut iz tog svog aspekta manifestuje sve kreirane svojih stvarnosti, apsolut Bog ni u jednoj stvarnosti ne manifestuje sebe-Boga.
Bog ostaje izvan domena kreirane stvornosti, ostaje nemanifestovan, nemanifestujući, ostaje nerodiv, nestvoriv, nepromijenjen, nepromjenjiv.
Hoćeš novu temu o starom traznistoru?Zasto spajanje.
Ti se plasis teme Armagedon?
Nemam temu Armagedon ni jednu.
A gde nadje te teme pre rata, hocu novu temu da imam.
Ti mozes a ja ne jel tako?
Takodje i sam vidis da to nije moj nick dakle.