Bobtail

imas standard na www.pas.co.yu mada najnoviji standard nije preveden vec je na engleskom ali dok je stene malo i dok ne napuni 9meseci nemozes znati koje je stene najbolje iz legla poslednjih godina u srbiji ima jako los tip bobtail-a i to se moze ispraviti samo uparivanjem sa kvalitetnim muzjacima koji je za sada po mom misljenju samo jedan u srbiji u sremskoj mitrovici kod vladimira i tanje.i naravno kada poraste moj muzjak koga sam predstavio.

mozes li mi reci sa kojim muzjakom si upario kuju i iz koje je odgajivacnice tvoja kuja.video sam slike tvojih stenaca na forumu.ako se bavis uzgojom bobtaila MORAS DA ZNAS da NIJE DOZVOLJENO MESANJE BOJA PO TELU PSA VEC DA MORA PAS DA IMA ODVOJENU BELU I CRNU BOJU NA TELU BEZ MESANJA BOJE.I TO JE DISKVALIFIKACIJA NA IZLOZBI SME SAMO GLAVA,GRUDI NOGE I NA REPU KRAJ DA BUDE BEO SVE OSTALO JE CRNO.NEMOGU NA SLICI VIDETI DA LI KUJA IMA MRLJE PO TELU JER AKO IMA NEZNAM KOJI SUDIJA JE MOGAO OCENITI I PUSTITI JE U PRIPLOD STO VAZI I ZA MUZJAKA

ova zenka je donesena iz slovenije kod mene kao kucni ljubimac pa samo ja i drug je uparili sa psom od njegovog komsije koji je poreklom iz madjarske iz neke odgaivacnice koje nemam pojma a to vazi i za moju kuju
mene sad trenutno interesuje da rasprodam moje stence da mi nestoje kod kuce jer ja bi zadrzao sve ali jos nemam toliko novca da bi mogao a zadrzim ih sve
za kasnije bi uvezao zenku iz engleske ili francuske da se takmicim po izlozbama i da bi popravili malo kucice ovde

Nema boga...moj pas cuvar postao je moj andjeo cuvar...Celog zivota na tabletama protiv bolova i vise ni to nije pomagalo. Imao je rak koji je metastazirao, napao mu sve organe i vise nisam mogla da podnesem taj bol u njegovim ocima, tu patnju i njegov tihi plac. Morala sam da pozovem veterinarku da ga uspava, kojoj bi se ovde i puno zahvalila sto ga je konacno oslobodila muke veoma nezno i brizljivo, s obzirom da smo uvek imali losa iskustva sa beogradskim vetovima. Ozzy je bio najbolji pas na svetu, do samog kraja odan i pun ljubavi i prema cvecu i prema macama i malim kucama, ljude je obozavao, jedino sto nije voleo to su bili muzjaci njegove velicine. Nikada nije bio kukavica. Do samog kraja je cuvao mene i svoju teritoriju. Vecno cu mu biti zahvalna sto me je odvratio od loseg i pogresnog zivota koji sam vodila pre njega i nacinio me da se, bar pored njega, osecam kao dobra i srecna osoba.
Ovo je najlepsa i najbolja rasa pasa na svetu i ne treba da vam bude bitno ko su roditelji, kakvi su standardi i ostalo. Bitna je ljubav, a ova se rasa, cak iako vam se ne svidi na samom pocetku, brzo zavoli, pre svega zbog njihovog dobrocudnog karaktera. Prave su dusice do samog kraja i oni ne moraju imati jednog gazdu. Voleo je i mene i moju majku podjednako. Srce im je suvise veliko za jednu osobu.

In Memory of Ozzy [R.I.P.] 23.07.2008

f4e39i.jpg

25qyk9i.jpg

w03wc1.jpg

p.s. Nadam se da mi oprastate za poduzi post sa vecim slikama...ali vas molim da ostane jer je Ozzy zasluzio da ostane u najlepsem secanju :sad2:

pa on i nije u cistom izdanju to je slika od posle valjanja u prasini i kada nije ocesljan
sada ima 4 meseca
bradu mu i necistim ali i nema od cegas da se isprlja kada jede samo kuvano
cesljanje izbegavam:whistling: mada svaki dan ga predjem sa cesljem uz dlaku da povadim sve cickove koje nadje a to je nekad i par puta na dan:otkacio:
cesalj koristim neki kineski koji se pkazao jako dobar ima cesalj sa obe strane sa jedne redje zube i cesce sa druge strane

evo zelim sve da vas pozdravim.. nova sam, a ovdje sam u potrazi za informacijama o
bobtailu..naravno.. vec dugo mi se svida taj pas, a sad ga stvarno zeli..
ovdje sam puno saznala o njima..
iskreno malo me strah te odgovornosti.. al stvarno ga zelim! ;)

Ok provela sam citavu noc na netu u potrazi za novim clanom porodice umalo da ubedim sebe da zelim Dogo Argentino kad nadjoh vas veselu druzinu.... Pa kako postujete ovde vec ako se ne vatam 2 ili 3 god trebalo mi je dobrih par sati da procitam sve. Potpuno me ubedite da Dogo Argentino ipak nije ono sto zelim nego Bobtail. Uplasite me pricom kako ga je tesko nabaviti..... Ja se ulogujem da bi vas zamolila za par saveta i pomoc kad dodjoh do kraja vi se svi razbezali. Nista me na netu nije impresioniralo kao obi postovi i niste smeli da dozvolite da ovo mesto ovako zamre i mene sad bas zanima kako je Krpica, kako su ostale kuce? Gde i kako i za koliko ja mogu da nabavim sebi i svojoj porodici novog ukucanina a vas nema.... Nadam se da ce neko od vas primetiti ovaj post i da cu dobiti bar neki odgovor... CEKAM VAS pozz

:P
Ok provela sam citavu noc na netu u potrazi za novim clanom porodice umalo da ubedim sebe da zelim Dogo Argentino kad nadjoh vas veselu druzinu.... Pa kako postujete ovde vec ako se ne vatam 2 ili 3 god trebalo mi je dobrih par sati da procitam sve. Potpuno me ubedite da Dogo Argentino ipak nije ono sto zelim nego Bobtail. Uplasite me pricom kako ga je tesko nabaviti..... Ja se ulogujem da bi vas zamolila za par saveta i pomoc kad dodjoh do kraja vi se svi razbezali. Nista me na netu nije impresioniralo kao obi postovi i niste smeli da dozvolite da ovo mesto ovako zamre i mene sad bas zanima kako je Krpica, kako su ostale kuce? Gde i kako i za koliko ja mogu da nabavim sebi i svojoj porodici novog ukucanina a vas nema.... Nadam se da ce neko od vas primetiti ovaj post i da cu dobiti bar neki odgovor... CEKAM VAS pozz
Dobrodošla na Forum i ovo lepo druženje! :)
I nas zanima kako je Krpica, ali nem se Djura Mornar malo utišala (nadamo se samo privremeno).
Mislim da je ovo dobar trenutak za razmišljanje o psu, pošto se legla često "tempiraju" za proleće... U svakom slučaju, ako neko čuje nešto o leglu "bobića" - bićeš obaveštena :P
I, mislim da si odabrala sjajnu rasu! :ok:

Ako hoces mogu da ti dam br. telefona coveka od koga sam ja kupila. Oni su mnogo dobri i veruj mi neces se pokajati. Evo moj ce sada napuniti godinu dana i prezadovoljna sam sto sam ga kupila. Stvarno mi je ulepsao zivot.

Poslednja izmena:

Back