Bobtail

gde ste :o:o

e050.gif

Bas mi je zao sto je tema zamrla :(. Ako je jos neko tu :) Volela bih da mi neko kaze njegovo iskustvo. Rec je o ponasanju bobtaila muzjaka sa muzjakom.
Moj se do pre mesec dana lepo slagao sa ostalim muzjacima, Onda ga je napao jedan labrador retriver sa kojim se zna od malena, ali koji je vrlo nezgodan i koji se sa svima bije.Tada je dobio veeeelike batine. Od tada je poceo da napada i on muzjaka ako zareze, a ako ne lepo se igra sa njima. Kada ih i napadne to je samo obaranje na zemlju, nikoga nije povredio, ali se plasim da mu to ne udje u naviku :confused:

Poslednja izmena:
ddunja, i on kao i ostali mužjaci imaju želju za dominaciom. Velik je to pas i ne dopušta svima da ga "savladaju". Pazi samo da ne natrčiš na neku jaču rasu tipa staford ili doberman... da ne bi izvukao deblji kraj. Psa treba redovno socijalizovati od malih nogu, da se ovakve stvari ne bi dešavale. To obare na zemlju je klasična dominacija. Drugi, slabiji psi, kad to prihvate ne bi trebalo da bude problema.
Ja imam problem sa patuljastim šnaucerom koji misli da je veliki šnaucer:D pa pokušava svima da nametne svoju dominaciju. Nekim velikim (dobro socijalizovanim) psima to ne smeta pošto ga ne smatraju za opasnost, ali nekima smeta. Nedavno mi je doberman napao psa :evil:, srećom bez većih posledica:worth:

Pozdrav iz Pozarevca, mi smo ljubitelji rase bobtail-a vec nekih 15-ak godina. Imamo odgajivacnicu odskora i nazvali je naravno po prvencu ''Barney''. Mislimo da boljih pasa nema od rase bobtail, pravi su prijatelji i cuvari a ponekad i lek.

Evo nekih slika nasih pasa

dscf5611j.jpg

dscf5604.jpg

dscf5585.jpg

dscf5578.jpg

dscf5574p.jpg

dscf5547c.jpg

dscf5545.jpg

fotografija3.jpg

dscf4953.jpg

003rqs.jpg

dscf4951m.jpg

• Podržavam
Reactions: DJM
Bas su Vam lepe kuce. Slazem se sa vama da su najbolji psi, ali na zalost ova tema je potpuno zamrla :cry:. Zao mi je i sto ih ljudi retko uzimaju kao kucne ljubimce zbog dlake. Ja cesto prolazim pored Pozarevca, mozda se nekada i vidimo :-)

Ja sam nova na forumu, upravo sam se uclanila, i nadam se da ce biti nekoga da razgovara sa mnom o njima, posto vidim da je tema zamrla, da vec godinu dana nema nikoga.
Ja sam bila ponosni vlasnik prelepog i predobrog bobtaila 13 punih godina, ali nazalost umro je juna 2008. godine od starosti i bolesti... To je bio jedan od najtezih momenata u mom zivotu. 2 godine kasnije, sada, kupila sam stenca od istog odgajivaca, prekjuce je stigao, medjutim na moju ogromnu nesrecu uginuo je u putu i srusio mi ceo svet. Evo vec treci dan sedim unutra i ne pomeram se, jer ne mogu da verujem kolika tragedija se desila, i kakav prizor... A volim ih vise od svega. U svakom slucaju, ljudi ne razumeju ovu muku, niko osim onoga ko je prosao kroz to, narocito vlasnika bobtailova, zato sam resila da se obratim vama... Nadam se da ce biti nekoga da mi odgovori. Puno pozdrava...

U redu, a pitanje je...? Postoji tema In memoriam u kojoj pišu svi kojima uginu ljubimci, bez obzira na vrstu i rasu. O rasi tvog izbora zaista ne znam puno, počni da pišeš, možda se neko i zainteresuje za njih, ne vidim zašto ne.

Nemam potrebe da idem u tu drugu temu jos uvek, ovo je tema za bobtailove, i ovde sam se pronasla, i racunala sam na to da ce se oglasiti drugi vlasnici... Mozda nekome zatreba pomoc oko necega, s' obzirom da se razumem u njih odlicno, a sa druge strane cisto sam se pridruzila grupi ljubitelja ove rase, jer ih u nasoj drzavi nema bas mnogo.

Cao, treba mi pomoc :)
Imam muzjaka bobtejla, starog dve godine i pokusavam da mu nadjem neku zenkicu za parenje, ali mi to nikako ne polazi za rukom. Inace zivim u Novom Sadu. Da li neko slucajno ima informacije koje su mi potrebne :)?

Zdravo svima!
Posetio sam juce jedno prelepo leglo od 6 stenaca bobtail-a u Kraljevu, 4 muzijaka i 2 zenke. Imaju blizu 2 meseca i vakcinisani su. Po nekom mom skromnom misljenju, stenci su lepo odgojeni. Poseduju papire. Ako je neko je neko zainteresovan, moze da se javi na mob 062 341 957. Decko koji prodaje stence bobtail-a, oglas je izbacio na jos nekim sajtovima ali ne i na ovom, tako da je ovo moj mali doprinos :)

Back