Bobtail

cao svima,mozete li mi objasniti ZBOG CEGA SISATE BOBTEILA??????jedno cesljanje nedeljno ili u 10 dana je sasvim dovoljno da bi se odrzavao bobteil.!!!!!!!

Ne bih se slozila sa tobom da je to dovoljno. Naravno govorim o uslovima kada svom psu dajes da se igra do mile volje...vodis ga u park...druzi se sa drugim psima...ljudima koji se igraju sa njim, maze ga..." gnjave"...i svaki dan on je spreman za generalku.
To je naravno samo jedan od razloga.
Drugi , i jos vazniji je taj sto ja zivim na moru, gde su vec sada temperature nesnosne za psa poput njega....i necu da ga mucim, zarad lepote ..tj. pomodarstva...samo da bi se drugi okretali za njim i divili se kako imam " lepog psa".
Radije cu da ga osisam i pomognem mu da prezivi leto.

A, da. Evo ga i moja starudija. Vec smo sedam godina zajedno, al ima mnogo vise, posto mi ga seja dovukla, napustenog, pored kontejnera.

jshfdy.jpg

Ma jaoooooo..tek sada vidim tvoj post i ovu famoznu fotku!
:))))
Necu ga sisati oko ociju puno..znam za to, jer ranije sam imala psa koji je takodje bio slicne rase, i cupavko..i znam da se njima ne sme dirati dlaka oko ociju.
Danas sam razgovarala sa jednim frizerom, i on ce doci za desetak dana, da proba da mi pomogne.
Valjda bude okej.

Velika je šteta što si na moru, al' zato bar i nema šta da razmišljaš. Šišanje pod obavezno. Moj u centru Beogada, pa morah da ga šišnem, jer jadnik crkavao od vrućine. Bio je to drugi pas u svakom smislu te reči, mislila sam da su mi zamenili pse. Smešan, jadan, mršav, al opet sladak i bio je najsrećniji pas na svetu, prosto se preporodio, kolko sam primetila. Baš je hteo da se pokaže takav celom kraju, šećkali smo se ceo dan, kolko se sećam.
Drugo je kad su oni u svojim prirodnim uslovima, na pašnjacima čuvaju ovce i imaju gde da se zavale u ladovinu. Tad je dovoljno samo da se četkaju, prskaju vodom, ili još bolje kupaju ako vole (moj klošar beži od vode ko đavo od krsta). Lično ih više volim čupave, ali kad smo ih već, grešni, odvojili od prirode, moramo da im učinimo. Koristi to što si na moru da pliva, neka puno trči, fizičke aktivnosti i dobra ishrana su veoma bitni kod svih pasa. Četkaj ga puno, kad god stigneš, izbegavaj česta kupanja šamponima (preporučujem Recept, šampon za ljude i imaš ga u svakoj apoteci), Pored pseće hrane, hrani ga konjskim mesom, odlično je za dlaku i sve ostalo, čula sam da je dobro i jaje, ali u umerenim količinama. I da, čuvaj ga ko oči u glavi, jako su osetljivi, trapavi, ali najbolji. Ja patim što nikada uživo nisam videla malog bobtelića, a ni bobija sa repom. I sad bi ubila onog ko je mom odsekao, mislila sam da je rođen takav.
Čupavac moj slatki sa mamom (ja sam mu inače seja)

213407q.jpg

Ošišana Ovčica Ozzy

359jss8.jpg

Ma predivan je!
Ipak mu je porasla dlaka, posle tog sisanja..vidim na ovoj slici iznad:)
Ja mog imam vec god.i 3 mes...dosao je kao stene, i stvarno to jesu nemoguca stvorenja..da ih gnjavis i volis..maaaa uh.... obozavam ga....eto:heart:
Nisam htela da dam da mu seku rep.
Nisam zelela da ga mucim a i kordinacija pokreta je bolja sa repom.
Slike su prelepe. Uzivam.
Postavi jos koju ako se setis i nadjes vremena.:heart:

Sa velikim zadovoljstvom ću kačiti njegove slike, pa makar me banovali. Trudiću se da budu što manje i da ih ima što više. Gornja slika je stara 7god, kolko ga imam. Nažalost, ja ga dobila u tom formatu, a šišan je prvo leto posle toga. Ne znam kako je neko mogao da ostavi takvu lepotu i dobrotu, ali priznajem da mi je dobro došlo. Ne znam ni kolko godina ima, ni kakvo je detinjstvo imao, ništa. Samo znam da već tada kada sam ga dobila, on nije bio dobro. Čak je već treće veče, strašno urlao od bola i nije mogao da stane na zadnje šape, već se vukao po zemlji uz pomoć prednjih šapica. Sutradan smo otišli kod veterinara koji je rekao da Ozzy ima spondilozu. Naravno, ja odma na net, da čitam savete i sve vezano za ove naše najlepše dragulje i nađem da oni pate od displazije, i lično verujem da je to problem vezan za sečenjem repova, jer baš u tom delu završetka kičme dolazi do okoštavanja. Znači, rep ni u ludilu da sečeš, kao što već i kažeš da nećeš. Zato sam ti i rekla da mora što više fizički da je aktivan, i budi srećna što skače i što je tako lud. Ja bi dala sve što imam da ovaj skoči, a ne da samo budem srećna što je uopšte živ takav kakav je. Na tabletama skoro svaki dan. Zbog kičme mu dajem Tenaprost kada ima bolove, lek koji ga drži u životu, a povremeno i po pola bromazepana da bi mu se opustili mišići, al to samo u extremnijim slučajevima. Vidi samo na jedno oko i to slabo, na jedno ima kataraktu 100%, a na drugo 30%. Usput ima prostatu, piški mi po celoj kući,
nekontrolisano, a za kastraciju je kasno, jer sam pokušala, ali pošto ima i slabo srce, od čisto neke slabe doze, što se daje da bi se proverilo da li može da primi anesteziju mi je pao u komu i završio 5 sati na infuziji i takvog komiranog sam ga vratila kuci, gde je još par sati bio u komi, i posle mi se hvala bogu, nekako vratio u život, i od tada sam mu obećala da ga više ne vodim kod veterinara, pa nek mi piški i na glavu ako hoće. Za prostatu je dobar Ciprocinal, al nadam se da ti to nikada neće trebati. Inače, pravilo je da ako ne misliš da pariš kuce, il odma radiš sterilizaciju u slučaju ženke, kastraciju kod mužjaka, al naravno, mnogo je bolje da ih pariš. Pogotovo što ih je jako malo, što imaju predobar temperament i što su jednom rečju božanstveni. Moj i pored svih ovih boljki, ima ogromnu želju za životom, šećkamo se po kraju, lajemo, mazimo se, spavamo zajedno, i u njegovom slučaju se obžderavamo. Ima 50 kila, tj. imao je kad sam ga zadnji put merila kod veterinara, a to je bilo pre više od godinu i po dana, sada verujem da ima bar 5 kila više, i znam da mu činim medveđu uslugu, al ko zna kolko će još da mi živi, pa bar nek uživa po stare dane. Počela sam i da mu dajem ono što je uvek najviše voleo, a nije dobijao - slatkiše. Mislim, loše, al sigurno nemože da mu napravi veću štetu, nego što je već sav nikakav, što se i vida i svega drugog tiče. Lize obožava, to čak hoće i da mi izvadi iz ustiju, voli sladoled na štapiću, i čokoladu ne treba ni da pominjem. Al ima apetit i za zdravu klopu, tako da stvarno nemam nikakvih problema. Retko kad nešto bacim pored njega, on je moj mali usisivač. Nema možda neku dlaku, al stomačić nam je zato prelep. Stalno nas spopadaju ljudi na ulici sa pitanjem: Jel trudna? - I tako je moj Ozzy, postao Ozzina. A stvarno siske ima veće nego neka ženka. Ludak moj slatki.

2zsmcux.jpg

152yn9x.jpg

To je moj Grof DraculOzza.
P.S. Znam da su mi postovi dugački i možda smaraju i da većinu već i sami znate, ali radim to iz najbolje namere i svako ko ima neki problem ili bilo šta vezano za ove mališane, neka slobodno pita. Pola života sam se smucala po raznoraznim veterinarima, jer sam uvek htela više mišljenja, i što je danas jako teško naći dobrog veterinara. Jedan priča jedno, drugi drugo, a ni jedan nije stvarno pomogao. Najviše mi je pomagao google i internet. Inače ništa drugo i ne radim, sedim sa Ozzom po 24h, on je inače moj mali maneken, obožava foto-aparat i slika će biti, kolko vam volja...dok mi neko ne kaže da prestanem. ;)

Jedino sliku baš odmah posle šišanja nemam. Kao što već neko reče, tada stvarno nije bio za slikanje. Ja sam se samo uhvatila za glavu i rekla: Joj, majko moja, pa ovo nije Ozzy, ovo neko jagnje. Mršavo, sa šapicama ko da će da se slome (ma po logorima sam viđala bolje), onda jedno oko ludo, drugo zlo, ali on je bio srećan i mislim da se samom sebi svideo. Rasla mu je dlaka posle, nije da uopšte nije, al slaba i proređena, onim šamponom sam uspela malo da mu je oporavim, al nije to više onaj Ozzy s one slike.
Telo mu šišaj skroz na kratko, al makazama i obavezno uzmi neku pomoć, jer neko treba da ga drži, da se slučajno ne bi izmigoljio i nabio na makaze il slično, a neko da šiša. Pa, na smenu, ako nećeš ruke da ti odpadnu i dobiješ žuljeve od makaza. Ja sam ga ranije šišala zajedno sa mamom. Jednu stranu ja, drugu ona. Naravno, moj Ozzy je miran, voli da se izležava i da se čačka, pa nikad nisam imala probleme. A glavicu ne moraš skroz, nego čisto malo pod bradicu, malo ono što je prljavo, ako je slučajno osto neki ućeban dred, i elegantnu neku simpa frizuricu mu napraviš. I bude i njemu lepo i tebi.
Mene je srce zabolelo, kad je on bio ono jagnje, ne što je ružan, jer u stvari nije bio ružan, nego žalostan, ko nekog akrepa da gledaš, ma nogice ko Bambi kad se rodio.

Eve, kako pajkimo zajedno:

mmrij5.jpg

Uopste me ne smaras, mogla bih da te citam do prekosutra!
Jako mi je zao ( i vise nego zao , dusa me boli ) sto se toliko napatio!!
To je strasno.
Znam da oni imaju taj problem, i mislim da ne bi smeo toliko da jede, jer mu to samo otezava stanje. Tako sam barem citala.
Ali ti si verovatno kao i ja, pa ti je zao da mu ne das...samo mu ugadjas. Potpuno te razumem.
Fotografije su nevidjene. Da ga pojedes!
Nisam mislila da ga kastriram , i necu...medjutim ovde je problem sto nema bobtailova uopste...mozda poneki muzjak ..i to dalje odavde..ali zenke ne.
Jedino da se pari sa nekim drugim psom, sto meni licno ne bi smetalo...medjutim malo se bojim, jer sam ovde citala da znaju cak da pobegnu od kuce u potrazi za zenkom.
Ne daj Boze da pobegne, on bi se pogubio...jer vidim da kada idemo u setnju..ja ga obicno pustim...samo naidju li neki nepoznati ljudi...a vise ih je...on se skroz izgubi, jer ne zna ko su..i gde sam sada ja....pa pocne sumanuto da trci...blesavica jedna....Onda moram da trcim za njim, sve dok mi ne prepozna glas...i tek se onda smiri. Dobro, to sve traje 2 sekunde...ja sam uvek blizu..ali ipak...
A mozes mislit tek da sam ode tako negde..
Seprtlja je nevidjena.Sva sam izubijana od njega..:) Kad pocne da skace od srece...( kada izlazimo u setnju) ..prvo se dobro iskace po meni, pa tek onda idemo.
Ludak jedan.
Ajde, cekamo jos slika. Ja uzivam.Sigurna sam i ostali...njima stvarno niko ne moze da odoli!

Extra, puno hvala na podršci i razumevanju. Ma, ništa se ti ne boj, neće on bežati, ako mu ti prva nađeš. I, ne čekaj da nađeš isto bobtailicu, slobodno ga pusti s bilo kojom ženkom, njemu je samo bitno da izbacuje te hormone da se kasnije ne bi nakupili i napravili ozbiljan problem i muku. Šta te briga, mužjak je, nećeš ti imati nikakav problem, a on ima da uživa. Ja imam jednu crnku u kraju, koja mu se stalno guzi, al on je neće, budala. Šta da ti kažem, mom je bila lepojka u teranju ispred nosa, pa je nije hteo, nikad nije ni pokušao da pobegne. Ja sam se cimala samo prva tri dana, misleći da će da se vrati svom gazdi, ali on samo oko nogu, izmedju nogu i ne pada mu napamet ni da malo ode ispred tebe, a ne da bega. A još sam i primetila da je sav istraumiran bio. Znači mahnem nekom, on se dole ukopa, viknem, ne na njega, nego ovako da kažem nekom dobar dan, on isto dole glavu i ko da čeka batinu. Iskreno za mene nisu kučići, jer ja to pojma nemam da vaspitam, čak i to što dobih lepo izdresirano, iztraumatizovano, uspela sam skroz da razmazim. Danas se on ne plaši ničega, ni vike, ni mlataranja rukama, ide sam na kola, ma lud je. Voli mnogo da se pravi englez, kući je najslađa i najbolja bubica, al kad izadjemo, on ko sumanut. Kod svakog ide da se mazi, dere se, pravi važan i mene ne zarezuje ni 5%. Zna kraj napamet i nije neki problem što je ćorav. Odlično se snalazi, jedino ako se usput nadje nešto što tu nije bilo ranije, tipa neka kola parkirana, pa sad imamo rog na glavi, ali to je moja greška što ne volim na povodac da ga stavim, nego ga puštam samog da se snalazi. I onda ga samo gurkam levo, desno, da ne bi zveknuo u nešto. Mislim da se više ubijao dok je kojekude video, nego sada. Starost je grozna, ali veruj mi, to su kučići koji do samog kraja žive aktivno i bore se sami sa sobom da bi bili pored tebe. Moj ti je najbolji slučaj da je to istina, jer već posle trećeg dana sam mislila da treba da se uspava, ono kad nije mogao da mi stane na zadnje šapice, ali hvala bogu, nisam to uradila, prošlo je već sedam godina, i stoji da skoro ima sve boljke ovog sveta, ali postoje tablete protiv bolova, postoji ljubav, hrana, šetnja i njegova velika volja da mi pravi društvo, pošto zna da sem njega nemam nikog drugog i da mi treba koliko i ja njemu. Trenutno hrče na svom krevetcu, meni iza leđa i slatko spava, niš mu ne hvali. Sve dok on ima volju za životom, imam i ja, posle ne znam ni šta ću sa njim, ni šta ću sama sa sobom, ali neću o tome ni da razmišljam. Nadam se da je istina ono - žuti žutuju, crveni putuju, tako da mislim da ćemo još dugo biti ovde sa vama i deliti naša iskustva.
Ti ništa ne brini, pusti ga da skače, da trči, da se druži, oni su strašno vezani za ljude, pogotovu decu, sa njihovom vrstom su u malo gorim odnosima, čini mi se da nekako ne vole druge pse. Moj voli da se druži samo sa tom crnom, ali samo onako komšijski. Već kad ona počne da ga ljubi i smara, onda pobegne od nje. Imamo obdanište preko puta i on samo sa decom, uglavnom. I ovako mator i nikakav, obožava da se igra, da se prevrne na leđa, da šapu i mislim da misli da zlo ne postoji. Jedino što ne ume da skoči, jer mislim da bi se sam prevrnuo od svog stomaka, i ne trči. Ostalo je sve ok. Idemo polako, na 10min legnemo da se odmorimo, i ondak ustajemo i vraćamo se kući. Takve su u glavnom naše šetnje. Skromne, ali česte, jer se njemu na svakih dva sata piški zbog te prostate. Srećom mi je kraj super, svi nas znaju i svi nas vole, pa nemamo nikakvih problema i kad se slučajno ispiškimo u liftu ili ispred zgrade, čak šta više ja ne mogu da izađem sama, jer odmah pitaju gde ti je Ozzy, šta mu je i slično. Mislim, da si u pravu, ljudi uživaju, pa bar samo da ih vide, a nema tu sreću svako da ih i ima. Mi smo privilegovane, kao i svi ostali na ovoj slatkoj temi da uživamo sa njima u njihovoj lepoti i dobroti.
Imala sam pre njega dobermanku Sabu, bila je oličenje lepote ali i zla, morala sam da je dam jer je postala previše agresivna. A, ovo - oličenje anđela. Možda nije toliko lep ko što je bila ona, ali ovo se ne daje ni za živu glavu, ovo je najlepše stvorenje u duši, a to je meni najbitnije.
Evo slike samo za tebe, vezano za tvoj nick...nazvaćemo sliku Moj ĐuraMornarac ;)

mi1gsh.jpg

I nemoj te ljudi, samo da sam ja dosadna...dajte malo i vaše slike. Oćemo Ozzijevu braću i sestre da vidimo. Lepo ste počeli, šta ste se sada stisli. To je najlepša rasa na planeti, treba svi da je vide!!!

ZASTO JA NE MOGU STAVITI SLIKICE.. IMAM ISTO BOBACICU....

Šta bre ne možeš, stavljaj ih pod obavezno. U čemu je problem? Sve sami bobaci, hoćemo jednu bobacicu :D
p.s. mada za mog Ozzu je jedna veterinarka rekla da je možda hermafrodit, kad mu je videla njegovog malog i krvnu sliku. A stvarno, desilo mi se da je dva put naskočio na muško, a na ženku nikad. Čudni su putevi Ozzijevi. :roll:

Ozzyna
29d2s1.jpg

Inače, na prethodnim slikama, možete da vidite kako je mom jadniku, mestimično skroz opala dlaka, kolko zbog šišanja mašinicom, tolko i zbog tih hormonalnih poremećaja. Spašava ga to što je debeo, i kad mu lepo raščešljam ovo malo dlaka što ima i rasporedim da prekriju tu golotinju, on izgleda sasvim lepo. Nego, sad je češljanje bolno, pa moram običnom bebi četkom, a to ne može da radi svoj poso. Ona crvena traka mu je tad pošto je bio na infuziji, i glupani veterinari su mi ga već tad otpisali i čak ostavili iglu u šapici, nedelju dana sam je mazala tečnim jodom da se oporavi i od tada više ne idemo kod vetova, sve što imam da obavim, odem do apoteke, kažem u čemu je problem i bez ikakvih trauma ga izlečim i šećemo se s osmehom na licu, kao što vidite, i dan danas.

Poslednja izmena:
Ma prelep je. Obrni , okreni prelep je. I tacka.
U pravu si za decu...jako ih vole...Sto se drugih kucica tice, primecujem da voli da se igra...i obicno ga zbog toga odvedem u park jer tamo se uvek nadje po neki, obicno manji...i onda sreci njegovoj nikad kraja.
Zao mi je sto "Nizija za Izija" mora tako da se muci :), ali srecom pa ima tebe takvu....koja si ga vidim, vratila iz mrtvih.
Svaka ti cast. Jednom sam negde procitaal da je ovim psima od hrane, mnogo vise potrebna ljubav.A ti si to imala i zato je tvoj Ozzy jos uvek sa tobom...
Mi smo se upravo vratili iz setnje...i bili smo ceo dan napolju...crko je...:OI
Jedva cekam da ga osisam, da mu dane dusa...
Evo nekih slika od pre nekoliko dana i jedna od prosle god ...:)
Poljubi tog Izijaaaa :))

Ljubnuću ga obavezno, ali moraš i ti tvoga, isto je presladak. Super što se igra s drugim kucama, ja baš imam problema s drugim kučićima njegove veličine, a male hvala bogu nikad nije dirao. I ovako kenjkav hoće da skoči da se bije sa još većim od njega. Male, predpostavljam da sad i ne vidi. Da, mnogo je bitnije ljubav i strpljenje, takođe, jer kažem ti, pod starost im baš izađe ta engleska crta, da te nish ne zarezuju. Prave se ludi. Moj nekad legne na sred ulice i neće da se mrda, a teži je od mene tako da ni ne pomišljam da bilo šta dok se sam nesmiluje da se digne. Srećom se brzo diže, jer shvati da na betonu nije baš tako lepo. Ozza Blejozza, više se ponaša ko čovek nego pas.
Da, šišala ga neka frizerka ko pudlu do gole kože. I ja mislim da je uredu mašinicom, kada se ne pretera, a sigurno je da će biti lakše, mislim da ti je lepo rekao taj frizer. Na kraju, krajeva tvoj je mlad i zdrav, njemu će sigurno dlaka da raste. Moj je već došao bolestan, i možda je bilo dovoljno jednom i normalno da ga ošišam, a njemu dlaka više da ne raste. Onu dobermanku što sam imala od šteneta, hranila sam samo konjskim mesom i kuvanom hranom, ne da je imala dlaku i jaku i sjajnu. Samo što je imala previše snage i energije, ko antilopa mi preskoči ogradu od obdaništa i počne tamo da juri decu. Užas.
Da ne skrećem više sa teme, slobodno ga šišaj mašinicom, tako kako ti je rekao frizer, na moru valjda nema krpelja, ali ako ima lakše ćeš da ih vidiš, kroz ono runo, sigurno nećeš, a i ranicu neku ako ima da mu namažeš, pošto znam da su trapavi i da se dosta udaraju i zakačinju za nešto. Flogocid je odlična mast za gnojne rane, pogotovu, ako mu se zabode ono popino prase, a za neke teže ranice, koje se nadam da nema koristi povidon jod, lakše ti je kao mast nego rastvor, pošto s rastvorom zabrljaš sve tepihe po kući. To jest slatkiš Krpica, ne ti.

E bas si me umirila da znas. Jer taj tip je malocas zvao i rekao da sutra krece, pa mu rekoh da dodje da probemo da ga osisamo...a sve sam strepela zbog te masinice i toga sto si mi rekla za dlaku.Sada mi je ipak malo lakse. Ja predstave nemam koliko je to 5 mm dlake...mislim znam koliko je 5 mm ali ne znam kako to izgleda kada je dlaka u pitanju..Ako je kao sto je kod Labradorke na predhodnoj strani, to je super...Za svaki slucaj cu da mu pokazem tu sliku, pa ako bude mogao to da izvede, da ga bas ne ofikari skroz na skroz...
Nista mi ne pricaj za popino prase, imala sam vec tu muku prosle godine. Mislim da sam cak ovde pisala o tome. Dolazio i veterinar...ma sve zivo...Nisam znala sta je..posle mi tek kazu za tu popinu travu...da zna da udje na jednom mestu i izadje na desetom...ggrrrrrrrrr
Inace, krpelja ima i ovde..e sad veterinar mu je stavio onu ampulu...ali vise nisam sigurna koliko je njemu onolikom , to dovoljno. Videcemo sutra da li ima nesto. Ne bi me cudilo...jer cesto idemo do parka..i uopste..znas i sama...najvise voli da njuska po travi.
:OI

Jao, što su prelepi. Al mene će Ozza da sahrani zajedno sa sobom. Ovaj moj na promene vremena, dobija bolove, pa kuka, tako da moram da ga mazim dok tableta ne počne da deluje i zaspi. Mrzi kišu.
Zato i ja danas malo zabušavam sa odgovorima, izvini.
5mm nije puno, ali s obzirom da Krpica još nema baš mnogo dugu dlaku, nisam sigurna. To će ionako morati da vidi tvoj frizer i sigurno će najbolje da oceni, a za svaki slučaj mu pokaži sliku kakav želiš da ti bude. On će na toliko kolko proceni da treba da podesi mašinicu i nema šanse da ga ofikari. Glavicu ne moraš uopšte da diraš, eventualno malo, to mu neće smetati.I ako može, pažljivo dlake kod uveta da skrati frizer, ali to naravno makazama. Ja o tome nisam razmišljala, pa se mom Oziki stvorio čepić od tih dlaka, pa je slabije čuo i dobio upalu uva, morla sam to da mu seckam i kupim neke kapi koje su užas božji bile skupe, zato ti kažem da na to pripaziš. Eto, sve rekla, a ono najvažnije ne. Higijena je jako bitna. Sve moraš da mu kontrolišeš. Da, to popino prase jeste živi užas, pogotovu što im se najčešće zabode u onaj meki deo šapice između kandžica i garant ih jezivo boli. To moraš što pre da izvadiš pincetom, jer posle ako im uđe skroz, muka živa, kao što znaš, da se izvadi.
Protiv krpelja jedino efikasno je Frontline i to mu kupiš za kučiće od 30-50kg. Ja mome kupujem za one preko 50kg. Deluje po pola godine. Inače krpelji obožavaju da im se lepe za njušku, i rekla bi da i oni našu rasu najviše vole.Šta ćeš, misle da su to ovce. Jednom sam mu kupila ogrlicu protiv krpelja, pa mi je dobio neku alergiju na vratu i bacila sam je odmah. Tako da nema potrebe da rizikuješ. Ampulu frontline mu utrljaš na vratić i samo ne smeš da ga kvasiš, bar jedan ceo dan, i nemoj slučajno da ga ljubneš tu, jer je odvratno.
E, da, hvala ti za onaj sajt, ali meni se duša cepa kad vidim da su tako lepi, a odbačeni, samo hvala bogu, da se u inostranstvu, stvarno vodi više računa i postoje te organizacije koje ih spašavaju, al opet oni znaju da su nekom bili suvišni i sigurno ih to boli. Al opet jedva čekam da počne i kod nas tako nešto. Mislim uvek će se valjda neko naći ko će im pomoći da zaborave svoju tužnu prošlost i počnu normalno i lepo da žive. Zaslužuju to.

Da, frontline mu je stavio veterinar. Danas cemo da pogledamo da se nije zavukao neki. Evo, ustala sam rano..da probam da ga izmorim setnjom, jer ovaj dolazi u 1..pa da vidimo.
Bojim se pravo da ti kazem, i nije mi sve jedno. Nekako me dusa boli i place mi se.
Ali znam da to moram da uradim. Nema druge.
Idem da ga slikam jops jedno 780 puta sa dlakom :(, pa onda na sisanje.
Sinoc sam na netu nasla neke bas bas osisane, pa sam se uplasila. I dalje su lepi sa onim njihovim pametnim i prepametnim ocima, ali mrsaviiiii...uh da ti se srce pocepa. I yto bas na onom sajtu koji sam ti poslala...pod rubrikom " dostupni psi "...:(
Odoh sad.
Javljam se posle.

Ma, daj, ne cimaj se toliko, brzo im raste dlaka. Do zime opet imas isto onakvu lepotu ko sto si vec poslala slike. Pa, valjda vidis na mojim slikama, recimo na onoj gde spavamo u komi da mi na pola tela nema uopste dlaku, tu gde ima crvenu traku, vidi kako su mu golisave grudi, i stvarno kad ga tu pipnes ko da si uhvatio neko tek rodjeno ptice da si uhvatio, onako goluzdravo. Pa, opet si i sama rekla, da je lep.
A, ti ne moras bas skroz da ga sisas, neka bude kratko, ali ne prekratko i neces ga videti nikad mrsavog.
Mada, i moje kuce, kad je bio onako skroz sisnut, vec posle treceg dana nije vise bio zalostan, ipak je i njemu malo dlaka porasla, a tvom ce sigurno brze.
Bogame, ja danas kasno ustala, ustala u 12 popodne, posto me je Ozzy malo nocas mucio, pa sam i legla kasno i tako. Trudi se da ne razmazis kuce, vodi racuna samo da je zdravo i to je to.
Ne juri da ga slikas, jer ce brzo da ti dosadi, a imas ga ceo zivot pred sobom. Bice on jos i cupav i dlakav i svakakav. Samo da znas, ja ga u pocetku bas nesto i nisam volela previse, vezali smo se po stare dane, jer sam posle one dobermanke rekla da vise necu kuce, ali nisam karakter nikakav.

Da, ti kazem iskreno, mrzim onog sto ih je doveo ovamo i sto se covek mesa u prirodu, da je ostao tamo u Engleskoj, odakle je ne bi imao problem, jer tamo nikada nema pravog leta i ne moras da razmisljas o sisanju. To su psi da cuvaju ovce i bore se sa vukovima i dlaka im treba jer im je to zastita.
Ja sam imala srecu da je jos bio cupavac velki, kad ga je napao vucjak i zahvaljujuci toj dlaci ni oziljak nije imao, a onaj vucko se zamalo ugusio od tih dlaka i jos je od mene dobio batinu, da bi ga skinula s Ozze. Ali, sad je na nama da ih prilagodjavamo nasim vremenskim uslovima i pazimo, jer mi licno nismo krive za to, i na nama je dupla briga, a taj sto ga je uzeo u glavnom je to uradio samo da bi dobio pare i bas ga briga.
Velike druge muke su pred tobom, ali i velika ljubav kojom ce ti dusa biti ispunjena, zato ne moj da se brines sto ce mozda na par dana biti smesan.

Poslednja izmena:
Ja imam Kavkaskog ovcara,a posto je njima dlaka kao vuna,a neko ovde pomenu da je i bobtejlu da li treba da ga sisam????Zvali smo odgaivaca i on nam je rekao da ne treba da se sisa samo da ne bude izlozen direktno na sunce!Sta da radim?

Pa, ako nisi na moru i možeš da ga ne izlažeš velikim vrućinama i suncu, onda naravno da ne moraš.
Ne šetaj ga kad su velike vrućine, drž ga po ladovini, prskaj ga vodom i neće mu smetati. Ali bi bilo poželjno da ga šišneš, ako budu one paklene vrućine od 30C. To je ono što ja mislim, ovi bobovi su stvarno specifični i s njima je mnogo teže. Kavkaski ovčari su jaki, izdržljivi i sve bolje podnose, pa i vrućinu. Ovi, naši su plišani pekmezi, pa čovek mora da im udovolji. Najbolje da ti sama vidiš po psu, da li teško podnosi vrućinu ili ne. Brže se umori, vraća mu se odmah kući, izbacuje jezik ko da crkava posle 2 min šetnje....Videćeš sama, sigurno. Ako je isti ko i uvek, znači vrućina mu ne smeta i nema šišanja, a posebno što ta vuna ume da bude jako korisna kada ga napadne drugo kuče.

Poslednja izmena:
Evo nas. Tek sada. Ovo je bila nemoguca misija, ali je ipak privedosmo kraju. Suma sumarum on masinicu ne moze da smisli. Nekako smo uspeli telo ali oko glave ni ziv da cuje...pa smo tu nekako makazicama, sto nije moglo masinicom. Tip kaze da on vec sisa 3,4 bobtaila i da ih isto sisa tako skroz, zbog leta...i vrucina..i pitala sam ga za oko ociju, on kaze da to nema veze . E sad samo da molim Boga da je u pravu, jer mu je sve sada odseceno. Inace , to je bio pravi kaput, i zaista bi se ugusio ispod njega. Nisam mogla da verujem kada mu je skinuo.
Ispod srecom nema nista...mada cu za svaki slucaj da zovem veterinara da ga detaljno on pregleda...ali koliko mi se cini ...deluje mi okej, i ne vidim da se ista uhvatilo.
Bilo je povuci potegni. Evo ga sad, ko od majke rodjen..golisavko..ali meni , naravno, i dalje najlepsi...samo mi je cudno do besvesti...a njemu jos cudnije, samo mlati usima i vrti se za svojim repom koji je sada kao neka glista.
Eto.

Back