Bobtail

MOguce. Znam da sam mu svojim ponasanjem samo napravila medvedju uslugu. Samo sam gledala da ga ne maltretiram, pa kad uzmem cetku....a on se vrpolji...ja ga pustim...ajde, necu da ga mucim...neka bude pravi pas, a ne moja igracka...medjutim medvedja usluga...Da sam ga na vreme naucila, i bila malo strozija....mozda on i sada ne bi bio tako istraumiran pred prvom situacijom , gde samo mora da stoji mirno.
Medjutim, ja npr nisam nikad podviknula na njega....Kada idemo u setnju, taj deo puta gde mora biti na lancu...umesto da vodim ja njega, on vodi mene...vuce me u sve 16....A sve zato sto sam ga ja pustila..pa mislim ajde, neka me vuce...i treba da trci...pas je..
I sve tako...
Ali, moracu to da modifikujem..malo po malo.

Ma, znam da je ti je mnogo teško i da nemaš srca da mu vikneš il tome slično, al moraš.
Najgore je kad je pas gazda. Moraš da ga naučiš da te poštuje i kada ga staviš na lanac tamo gde mora, da ide lepo uz tebe, a tamo gde ne mora, pusti ga da se istrci. Nikad ga ne moj udariti niti se baš drati. Već mu samo oštro naredi šta da radi. Kad krene da te vuče, odmah mu kaži Stani! i privuci ga polako sebi i sama zaustavi. Ondak mu reci da sedne i polako mu, nežno pritiskaj rukom guzu na dole da bi seo. Kad ovo uradi, nagradi ga nečim. Onda mu reci Ustani, i lagano ga digni i kad mu kažeš ajde, krenuće sigurno. Ako odma posle toga nastavi da vuče,opet ga zaustavi i dok mu govoriš uz nogu pokaži mu svoju nogu, i sama ga usmeravaj tako da ide uz tebe. Naučiće sve polako, on ti je sad ko malo dete. Treba da imaš puno vremena i strpljenja, da mu stalno ponavljaš te najosnovnije komande i biće Krpica najposlušniji pas na svetu. Naravno, ipak ga više puštaj da se igra i trči, jer to učenje komanda bobtejlove ume gadno da smori, pošto oni više vole sami sebi da gazduju. Nisu za neku dresuru, ali hvala bogu sami su takvi da se super ponašaju i nekako ko da sve sami znaju, samo kad malo porastu. Baš ko prava mala deca, ne znaš ni sama kad će da progovore, kad će nešto da nauče, i odjednom eto dobrog i relativno poslušnog deteta. Kažem ti, vole da teraju po svom, al kad vide da im nema izlaza, ondak se mire sa svojom sudbinom i slušaju svog gazdu više iz ljubavi prema gazdi, nego što se slažu sa tom odlukom. Ali lepo si rekla sama, ako nastaviš da mu titraš kao do sada činiš mu medveđu uslugu, a i sebi ćeš otežati život.

Da da..ima on svoju lopticu..ustvari ne jednu , nego 5...a ima i flasicu...igrao se danas kada smo izasli..ali kuci je bas bio nekako utucen..ali verovatno mu treba vremena da se vrati u normalu i zaboravi onaj horor.
Evo nekih slika od danas...na jednoj pokusava da uhvati svoj rep...vrlo je uporan, ali ne ide..:)

e djuro meni je presladak i ovako:heart: ali stvarno drugi pas nikada ne bih pomislila da su mrse ispod onolike dlake:D

zao mi je sto je depresivan zbog sisanja, mukica, a na ovim fotkama ne deluje neraspolozen. inace pudlan moga decka (pustali su ga da zaraste kao bobtail) je bio nevidljeno smesan kad bi ga on osisao na skoro nulu, sav mrsav i tanjusan, a svaki put bi istrpeo muku-bez masinice po par sati i posle bi se tripovao da je mnogo jak baja, sav ponosan i skakutav, a smesan na kub. pas je bio ubedjen da je nevidjeno lep, a mladji brat nije hteo da ga seta po naselju:lol: bilo ga je sramota...

Ma presladak je stvarno i ovako...Al da sam ga videla na ulici i neko mi rekao da je to bobtail, ja bi rekla ajd bre nemoj lagati. Nisam ih stvarno do sad vidjala osisane.

jao kakav je....kao da nije bobtail.... :heart:

a ja sam nocas sanjala da imam bobtaila kao....ne znam odakle mi to ali eto...i bilo je super
mozda zbog mog drugara koji je imao bobtaila.Uzeli su ga besplatno od ljudi koji su odgaivachi bili u to vreme.Hteli su da ga uspavaju posto je imao isturenu donju vilicu i imao je roze boju oko ochiju,tj. nije imao crni pigment oko ochiju....eto zbog chega su hteli da uspavaju jadno shtene....kreteni...a moj drug je tada imao nebrojano mnogo machaka i erdel terijerku pa su se sazalili na Bruna i uzeli ga i spasli ga...
uginuo je sa 8 godina od leukemije... :(

Šta ćeš, Laki, tržišni zakoni su neumoljivi. Nisu svi odgaijvači kao Goran Gladić što gaji škotske terijere, kad mu se oštenilo jedno sa kraćim repom, insistirao je čak na tome da ga pokloni nekome ko ima dovoljno sredstava i vremena da gaji škotskog terijera i dovljno ljubavi da ga voli i sa diskvalifikacionom manom.

Ma poima nemam ljudi. NI luk jela ni luk mirisala. Samo mi se zacepilo uho pre praznika...i nista drugo..Bila na ispiranju, oni rekli ok je...ja dosla kuci, vidim i dalje ne cujem..ali ne mogu kod lekara jer su spojili prvomajske praznike...i tek otisla sad u ponedeljak, kad on kaze " strasna upala srednjeg uveta"..Ja u soku..
Inekcije kroz infuziju...i samo molim Boga da se ovo sa " andjelima" zavrsi .

Izgleda da cim covek oseti neku promenu, treba istog dana kod lekara...ili ode glava..a da ne pricam kakve sam sve informacije nasla na netu, o tom problemu...koje su me do ludila zabrinule...Tako da, pravilo broj 1. kod lekara...br 2. ne ici na net...

Eto.

:lol: Da znaš! Probaj da nacediš malo čuvarkuće, znaš kako ima mesnate listove, odlična je protiv upale uha. Da nismo tako daleko, poslala bih ti malo, imam je u dvorištu.

:lol: Da znaš! Probaj da nacediš malo čuvarkuće, znaš kako ima mesnate listove, odlična je protiv upale uha. Da nismo tako daleko, poslala bih ti malo, imam je u dvorištu.

Da. I to sam ( izmedju ostalog :neutral: ) pronasla na netu...cuvarkuca..Nisam to znala.
Sad mi je rekao da ne kapam nista vise, vec samo te inekcije ( a kako je, majkosveta, dosadno lezati primajuci infuziju kap po kap...ggrrrrr) ...i kapi za nos..
Samo sedim i cekam da prodje. Ni zasta nisam. Hvala ti puno , imacu te na umu ;)

Back