Extra, puno hvala na podršci i razumevanju. Ma, ništa se ti ne boj, neće on bežati, ako mu ti prva nađeš. I, ne čekaj da nađeš isto bobtailicu, slobodno ga pusti s bilo kojom ženkom, njemu je samo bitno da izbacuje te hormone da se kasnije ne bi nakupili i napravili ozbiljan problem i muku. Šta te briga, mužjak je, nećeš ti imati nikakav problem, a on ima da uživa. Ja imam jednu crnku u kraju, koja mu se stalno guzi, al on je neće, budala. Šta da ti kažem, mom je bila lepojka u teranju ispred nosa, pa je nije hteo, nikad nije ni pokušao da pobegne. Ja sam se cimala samo prva tri dana, misleći da će da se vrati svom gazdi, ali on samo oko nogu, izmedju nogu i ne pada mu napamet ni da malo ode ispred tebe, a ne da bega. A još sam i primetila da je sav istraumiran bio. Znači mahnem nekom, on se dole ukopa, viknem, ne na njega, nego ovako da kažem nekom dobar dan, on isto dole glavu i ko da čeka batinu. Iskreno za mene nisu kučići, jer ja to pojma nemam da vaspitam, čak i to što dobih lepo izdresirano, iztraumatizovano, uspela sam skroz da razmazim. Danas se on ne plaši ničega, ni vike, ni mlataranja rukama, ide sam na kola, ma lud je. Voli mnogo da se pravi englez, kući je najslađa i najbolja bubica, al kad izadjemo, on ko sumanut. Kod svakog ide da se mazi, dere se, pravi važan i mene ne zarezuje ni 5%. Zna kraj napamet i nije neki problem što je ćorav. Odlično se snalazi, jedino ako se usput nadje nešto što tu nije bilo ranije, tipa neka kola parkirana, pa sad imamo rog na glavi, ali to je moja greška što ne volim na povodac da ga stavim, nego ga puštam samog da se snalazi. I onda ga samo gurkam levo, desno, da ne bi zveknuo u nešto. Mislim da se više ubijao dok je kojekude video, nego sada. Starost je grozna, ali veruj mi, to su kučići koji do samog kraja žive aktivno i bore se sami sa sobom da bi bili pored tebe. Moj ti je najbolji slučaj da je to istina, jer već posle trećeg dana sam mislila da treba da se uspava, ono kad nije mogao da mi stane na zadnje šapice, ali hvala bogu, nisam to uradila, prošlo je već sedam godina, i stoji da skoro ima sve boljke ovog sveta, ali postoje tablete protiv bolova, postoji ljubav, hrana, šetnja i njegova velika volja da mi pravi društvo, pošto zna da sem njega nemam nikog drugog i da mi treba koliko i ja njemu. Trenutno hrče na svom krevetcu, meni iza leđa i slatko spava, niš mu ne hvali. Sve dok on ima volju za životom, imam i ja, posle ne znam ni šta ću sa njim, ni šta ću sama sa sobom, ali neću o tome ni da razmišljam. Nadam se da je istina ono - žuti žutuju, crveni putuju, tako da mislim da ćemo još dugo biti ovde sa vama i deliti naša iskustva.
Ti ništa ne brini, pusti ga da skače, da trči, da se druži, oni su strašno vezani za ljude, pogotovu decu, sa njihovom vrstom su u malo gorim odnosima, čini mi se da nekako ne vole druge pse. Moj voli da se druži samo sa tom crnom, ali samo onako komšijski. Već kad ona počne da ga ljubi i smara, onda pobegne od nje. Imamo obdanište preko puta i on samo sa decom, uglavnom. I ovako mator i nikakav, obožava da se igra, da se prevrne na leđa, da šapu i mislim da misli da zlo ne postoji. Jedino što ne ume da skoči, jer mislim da bi se sam prevrnuo od svog stomaka, i ne trči. Ostalo je sve ok. Idemo polako, na 10min legnemo da se odmorimo, i ondak ustajemo i vraćamo se kući. Takve su u glavnom naše šetnje. Skromne, ali česte, jer se njemu na svakih dva sata piški zbog te prostate. Srećom mi je kraj super, svi nas znaju i svi nas vole, pa nemamo nikakvih problema i kad se slučajno ispiškimo u liftu ili ispred zgrade, čak šta više ja ne mogu da izađem sama, jer odmah pitaju gde ti je Ozzy, šta mu je i slično. Mislim, da si u pravu, ljudi uživaju, pa bar samo da ih vide, a nema tu sreću svako da ih i ima. Mi smo privilegovane, kao i svi ostali na ovoj slatkoj temi da uživamo sa njima u njihovoj lepoti i dobroti.
Imala sam pre njega dobermanku Sabu, bila je oličenje lepote ali i zla, morala sam da je dam jer je postala previše agresivna. A, ovo - oličenje anđela. Možda nije toliko lep ko što je bila ona, ali ovo se ne daje ni za živu glavu, ovo je najlepše stvorenje u duši, a to je meni najbitnije.
Evo slike samo za tebe, vezano za tvoj nick...nazvaćemo sliku Moj ĐuraMornarac
I nemoj te ljudi, samo da sam ja dosadna...dajte malo i vaše slike. Oćemo Ozzijevu braću i sestre da vidimo. Lepo ste počeli, šta ste se sada stisli. To je najlepša rasa na planeti, treba svi da je vide!!!