Bobtail

Koliko sam shvatila to sa zabranom kupiranja je sve vrlo relativno. Na nekim slikama sa izozbe u Bg od prosle nedelje ima gomila kupiranjih pasa (i to usi) a sumnjam da su bas toliko stari da ih zakon nije zakacio, pa su opet osvojili nagrade.
Inace sad skoro je bila izlozba u americi koja postoji vec 132 godine, zove se westminster kennel club, imaju ceo sajt, koga zanima moze u google da otkuca, i gledala sam neke snimke na kojima se vidi da je bukvalno svim rotovima kupiran rep. Za ostale rase nisam gledala.

Cuti...jeste
lud, skroz...svaki put obecam sebi da cu nabaviti pancir jer mi nema druge...:lol:

Picture1894290395hg-1.jpg

kako je extra slika;)....ubica:);):)

kako je extra slika;)....ubica:);):)

Ma to je jedna opasna "zver" :);)
Najsmesnije mi je kada idemo u setnju...i onda cujes vrisku...obicno od onih "namontiranih"...jer verovatno misle da ce ih pojesti...a on, jeste ovako veliki, ali se brate iz aviona vidi da je dobrica koja se i svoje senke boji...Covece, i hod mu je trapav...i sav je smotan...i to je toliko ocigledno , da ne kapiram te likove koji pobegnu na drugu stranu ulice , kada ga vide. U pocetku me to nerviralo...sada mi je vec smesno..i obozavam kada naidje neka turbofolk pojava...i napravi ovaj izraz lica :shock:

:lol:

cuti znam...neki ljudi se cak i plase mojih kucica....a oni su dobrice...mom jaretu pogledas u oci i vidis da je budala odnosno prava dobrica....ali to nekim ljudima ne mozes dokazati...znam da su smotani...na jednoj izlozbi u kg-u bio neki bobtejl koji me je tako slatko zasmejao svojim hodom...jer sam ja tad prvi put videla uzivo tu rasu...:);):)

Znaš kad sam odustala od toga da nabavim bob tejla?
Kad sam cula da moraju da se češljaju... inače...
Mene sramota da kažem koliko mi (ne)redovno češljamo Donu... ali to kod njih nije problem, jer je dlaka oštrija i manje dugačka, pa se ne "ućeba".

E pa kao sto rekoh...ovo je divljakusa:)...pravi pas...i ni ja ga ne maltretiram cesto sa cesljanjem...vec mu se na par mesta ucebala dlaka, jer prosto je to visa sila...stalno ga gnjavim, mrsim mu dlaku..valjamo se po travi...i prosto dlaka mora da se zamrsi...
Sledi mu, kada malo otople dani, dobroooo rascesljavanje i sisanje...samo ne znam kako cu to da izvedem, jer je prilicno zivahan:p

SAVET mada mislim da to već znaš.
Postavi ga na neki sto da stoji na njemu i tako će se smiriti da neveruješ (gledaće samo kako da skoči dole ali će mu biti frka)!
Većina pasa se malo uplaše visine pa na tu foru ga i šišaju profi šišarke ! :O)
Ali kad vidiš kako će se preporoditi posle šišanja neće ti ga biti žao ni ako 20tak minuta stoji gore ... Ne brini se, već osećam tvoju zabrinutost jer si opaki emotivac ali zaista nemaš razloga za nervozu - VERUJ MI !

Pomazi ga i za mene ! ;)

E pa hvala na tipu!!!
To mi na pamet ne bi palo...Samo za njega mi nece biti dovoljan sto, nego bina!
:)
Cim malo otople dani, to mu svakako sleduje..vec je rep dobio po svom pre neki dan, jer je stvarno licio na lepezu...ali jedva sam uspela, samo se vrteo u krug, a ja za njim , za njim i repom :)

Pored pregršt divnih klipova o našim ljubimcima na Youtube pogledajte i ovaj na linku
na kojem se baš i nebi reklo da su tako trapavi čak naprotiv veoma agilni !!!
PS a to što je u pozadini melodija "Divan je kićeni Srem" samo ulepšava celokupni doživljaj :O)

Jaooo..ja kad ih vidim ovako natapirane kao angora dzemper, bude mi ih nekako zao...:(
Al samo da znas..ovo i moj moze...:mrgreen:
Nisam ja mislila da su glupavi kada sam rekla da su trapavi :) zato i preskace onako sve one prepreke ..ali imajuci u vidu da je to jedini pas koji se krece isto kao medved...(u isto vreme mu se pomera prednja i zadnja sapa ) ..to je ipak tako slatko ...smotano i sasavo.

Ljudi,
zbog jezivih neprijatnosti koje imam na Krstarici vec neko vreme...i nemogucnosti da ih resim, posto pojedini moderatori jasno stite neke clanove, cak i ako oni jako vredjaju, psuju i pljuju po drugim clanovima...mislim da cu obrisati svoj nalog ( ukoliko je to uopste moguce ) ovih dana .
Strasno mi je zao,dugo sam vec ovde , najvise zbog vas ovde...i mene same...jer sam navikla da svratim i pohvalim se kako je Krpica porastao.
Nisam pametna sta da radim.
cmok

Back