BMW

Da li se isplati ?

• DA

• NE

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Ma bio bi ja sasvim srećan i sa 318i E36

nešto mu nedostaje...
lostit (3).gif

38.jpg

ne volim ni ja ..... ali racunica govori da je bolje sa gasom ..... bolje da pare koje ustedis na gorivu ulozis u ulepsavanje i odrzavanje kola .... ako ne to ... u svakom slucaju mnogo vise se vozis nego na benzin ...

Hehe, pa ima logike.

Ne znam, ja u moj 2.5 nisam ugradio gas... Mislim da ni necu, mada malo mi vec nije svejedno kada pogledam cene goriva, a vozam se sve vise...

Koliko bih recimo trosio gasa sa tim motorom (325 E30) ako bih ga ugradio, da li znas? Trenutno trosim od 10 na otvorenom do 13 po gradu... Ma samo gradska guzva ga ubije... Da ne vozim svaki dan na posao i kuci (da imam neki krsh samo za to) nikada ne bih pomislio ni trenutka na gas...

Hm, ne znam odakle tako mala razlika u potrosnji izmedju grad-otvoreno. Moj je na otvorenom trosio izmedju 8 i 8,5L. Ili ga przis na otvorenom ili ne racunas kako treba. Sto se tice potrosnje na gas to zavisi od toga sta ugradis. Ako se opredelis za jeftiniju varijantu obican sistem (koju ti u svakom slucaju NE PREPORUCUJEM) dobices nesto slabiji auto i trosice ti 15-20% vise nego sto ti trosi goriva. Ako se odlucis za skuplju varijantu a to je sequent (skuplje ali mnogo bolje) neces izgubiti nista na snazi a potrosnja ce ti ostati ista kao i na gorivu s tim da je plin i dalje oko 50% jeftiniji od goriva.

I ja sam se tako "femkao" oko plina...dok nije došao momenat da bukvalno - nisam imao para za benzin. U pravom smislu reči... Jedno 2,3 godina mi je trebalo da shvatim sledeće - iebeš perfomanse i brz auto, ako mi stoji u dvorišu i ne mogu da ga vozim. Samo sam ga gledao i nervirao se dok hvata prašinu...
Za sekvencijalni mi je trebalo 650 evra, što sam momentalno odbio, s obzirom da sam vozio auto koji je bio star 18 godina... S druge strane - godine su to...zamor materijala, kilometraža...iako je kod mene bio odlično održavan, nisam imao 100% poverenja u njega...nikad ne znaš šta može da se pokvari... Ugradio sam običan plin i jedina negativna stavka je ta da nije imao istu snagu pri dodavanju gasa na većim brzinama - od 140, 150 i više... Ali retko kada je u normalnim okolnostima potrebno ubrzanje na 150... Trošio je isto kao i benzin, verovali ili ne...

I ja sam se tako "femkao" oko plina...dok nije došao momenat da bukvalno - nisam imao para za benzin. U pravom smislu reči... Jedno 2,3 godina mi je trebalo da shvatim sledeće - iebeš perfomanse i brz auto, ako mi stoji u dvorišu i ne mogu da ga vozim. Samo sam ga gledao i nervirao se dok hvata prašinu...

jako pametno receno .....

sponzorusho - racunaj da ce sa obicnim uredjajem da ti po gradu trosi oko 16 l , mislim da ti digitron ne treba ......

Meni je ovo cetvrti BMW na plin a znam dosta ljudi koji voze BMW-e na plin i pravo da ti kazem nisam cuo da je neko imao preoblem sa glavom. Cak sam vozio par puta jedan M5 E34 na plin (sequent) i ide k'o nevreme a nisam primetio neku razliku ni u snazi. Doduse ne znam ni zasto bi se i javio problem na glavi motora. Jedina stvar koja eventualno moze da nesto vise trpi jesu gumice ventila i sami ventili ali samo kod automobila koji trose "SUPER" zbog nesto manjeg podmazivanja. Kod ostalih automobila koji trose bezolovni taj problem se ne javlja. E sad, najbitnije je da obican plin nikako ne bi trebao da se ugradjuje ako je na autu plasticna usisna grana. Mnogi kazu da ne moze da se ugradi obican plin ali to nie tacno. Uvek moze da se ugradi obican plin cak i kod najsavremenijih automobila s tim sto niko nece da garantuje da ce sve da bude ok zbog detonacija koje se javljaju i mogu stvarno veliku stetu da nanesu. Zato se na te automobile ugradjuje sequent plin. A to da savremeni kompjuteri nece da prihvate obican plin i da auto nece da radi su obicne gluposti plasirane od strane nasih bajnih neukih majstora. Ili im je mozda lakse da kazu ljudima ne moze nego da mu objasne zasto ne bi trebalo ugraditi obican, koje su opasnosti i da li uopste umeju da ga ugrade. Jos uvek je kod nas veoma malo servisa koji znaju da ugrade obican plin kako treba sto mnogi ljudi koji voze na plin mogu da potvrde. Kod sequenta je to mnogo prostije jer ima svoj kompjuter za ubrizgavanje a stelovanje se vrsi pomocu laptopa tako da i da hoces da pogresis, ne mozes. Mada, ima nas raznih...

Meni je ovo cetvrti BMW na plin a znam dosta ljudi koji voze BMW-e na plin i pravo da ti kazem nisam cuo da je neko imao preoblem sa glavom. Cak sam vozio par puta jedan M5 E34 na plin (sequent) i ide k'o nevreme a nisam primetio neku razliku ni u snazi. Doduse ne znam ni zasto bi se i javio problem na glavi motora. Jedina stvar koja eventualno moze da nesto vise trpi jesu gumice ventila i sami ventili ali samo kod automobila koji trose "SUPER" zbog nesto manjeg podmazivanja. Kod ostalih automobila koji trose bezolovni taj problem se ne javlja. E sad, najbitnije je da obican plin nikako ne bi trebao da se ugradjuje ako je na autu plasticna usisna grana. Mnogi kazu da ne moze da se ugradi obican plin ali to nie tacno. Uvek moze da se ugradi obican plin cak i kod najsavremenijih automobila s tim sto niko nece da garantuje da ce sve da bude ok zbog detonacija koje se javljaju i mogu stvarno veliku stetu da nanesu. Zato se na te automobile ugradjuje sequent plin. A to da savremeni kompjuteri nece da prihvate obican plin i da auto nece da radi su obicne gluposti plasirane od strane nasih bajnih neukih majstora. Ili im je mozda lakse da kazu ljudima ne moze nego da mu objasne zasto ne bi trebalo ugraditi obican, koje su opasnosti i da li uopste umeju da ga ugrade. Jos uvek je kod nas veoma malo servisa koji znaju da ugrade obican plin kako treba sto mnogi ljudi koji voze na plin mogu da potvrde. Kod sequenta je to mnogo prostije jer ima svoj kompjuter za ubrizgavanje a stelovanje se vrsi pomocu laptopa tako da i da hoces da pogresis, ne mozes. Mada, ima nas raznih...
Možda nisam bio najprecizniji, moj poznanik je recimo imao problem što mu je stalno vukao loše i mnogo trošio, a rekli su mu da je to zbog glave. Nije meni bilo baš jasno kakve to ima veze, jer mu je na benzin išao savršeno, a da je imao problem u glavi to ne bi bilo tako. Imao je 520 iz 1991.

Verovatno je onda isti problem kao i kod mene sto je bio. Naime, moj auto je 730iA E32 sa M30 motorom od 145kW a pamteni majstori su mi ugradili uredjaj snage do 100kW. Mesecima sam isao po servisima i nisu uspeli da mi rese problem dok nisam skinuo oznaku sa uredjaja i pogledao na internetu podatke. Kupio sam jaci uredjaj, otisao kod drugara i zamenili smo ga sami. Od tad auto trosi dosta manje, ide odlicno i nemam vise problema sa detonacijama. Mogu ti reci da su i mene poplasili vise puta da mi nije u redu glava, pa da mi je motor produvao, da mi je neispravna elektronika cak su neki isli do te mere da me ubedjuju kako ja ne znam da vozim i da mi je sve u redu sa autom :D. A to sto nece da ide preko 4-4.5 hiljade obrtaja, to nema veze sa plinom :D. Od kad sam promenio uredjaj auto ide i preko 6 hiljada obrtaja a ja sam naprasno naucio da vozim :D

mirko .... nije

sto se tice snage auta na plin .... naravno da ce gubiti malo .... ali ako je dobro ustelovan , gubice jako malo .....

problem sa GLAVaMA i plinom na BMW vozilima je najobicnija budalastina , a to je odvalio jedan " poznati derikoza ...pardon majstor koji drzi jedan poznati bmw servis ..... inace covek koji je taj servis proslavio vise nije medju nama .... tako da njegov naslednik nema veze sa uspehom ....

plasticne grane koje se nalaze na M50 motorima su prejake i nema sanse da puknu usled detonacije ... najgore sto moze da se desi je da izleti klapna protokomera i zaglavi se u crevu .... steta nije velika ...

730iA E32 sa M30 je redni sestak a M60 je V8.

Inace malo ljudi zna da 730 redni sestak dolazi u dve varijante jedan sa 138kW i jedan sa 145kW, vecina ih zna za ovaj od 138 jer je cesci a ovaj redji od 145 malo ko zna da postoji...

@BMW MASTER

Mislis na Cheru?

mirko .... nije

sto se tice snage auta na plin .... naravno da ce gubiti malo .... ali ako je dobro ustelovan , gubice jako malo .....

problem sa GLAVaMA i plinom na BMW vozilima je najobicnija budalastina , a to je odvalio jedan " poznati derikoza ...pardon majstor koji drzi jedan poznati bmw servis ..... inace covek koji je taj servis proslavio vise nije medju nama .... tako da njegov naslednik nema veze sa uspehom....

plasticne grane koje se nalaze na M50 motorima su prejake i nema sanse da puknu usled detonacije ... najgore sto moze da se desi je da izleti klapna protokomera i zaglavi se u crevu .... steta nije velika ...

Ko zna, zna. :D
BMW MASTER, je li ti drzis servis (i gde se nalazi)?

Back