Krađe i korupcije ima svugde, recimo i u Americi, bez obzira kojih boja su oni na vlasti. Problem je što je Srbija mala pa se odmah vidi.
Ovaj problem se ne rešava na ulici.
Јако паметно, поредити С.А.Д. са Србијом. Тамо где децу од основне школе уче финансијама и овде где су доктори финансијски неписмени. Тамо где постоји берза на којој учествује цео свет и овде где Белекс има обрт новца мањи него Словенија.
Тамо где постоје закони и институције и овде где се газе на сваком кораку. Тамо где постоје слободни медији и овде где режим гуши сваку медијску слободу.
Вучић не може да се понаша као да је председник једне демократске и уређене државе, можда да проба са репресијом, али то ће само убрзати његов пад.
Ја и желим то што ти желиш, да Вучић изведе полицију и војску ако треба, да направи хаос, јер то је погрешан корак који ће му се обити о главу.
Па шта мислиш зашто све ово време он оклева ?
Ја да сам на његовом месту, имао бих само два избора, ако сам већ рекао да је то обојена револуција, онда полицијске и војне снаге на улице и терај све редом ... али ЕУ би ме онда скинула.
Други избор је да признам да то није обојена револуција, да је народ у праву и онда подносим оставку.
Он је изабрао трећу варијанту, да их пусти и да само лаје. Али ово се неће смирити, чак и ако се смири, опет ће избити још већа побуна.
Видиш и сам какав је избор министара направио, тачно се види да жели да се свети и да појачава мржњу, уместо да стишава ситуацију и да мири људе.