Блокадери довукли контејнере и металне ограде, блокирана раскрсница Таковске и Светогорске

Mislim da Zagorka Dolovac sigurno zna da odgovori na ovo pitanje.

Možda nju da pitaš najbolje.
Studenti su trebali NJU da pitaju kako da pravno reše ovu svoju muku. Da joj stanu ispred zgrade i ispred kancelarije i da traže da podigne optužnicu, a ne da ovako ko muve bez glave prave haos po gradu i okolini.

сенсеи,
све док не добијемо ФУНКЦИОНАЛНЕ ИНСТИТУЦИЈЕ.

Kako se to dobija? Izađeš na ulicu i vrištiš da ti se da?

јел ти сад јасно ? мада је то теби јасно одавно али ајде волиш да постављаш та тобож наивна питања...

Ne pravim se naivan nego pokušam da neke od vas dozovem svesti, da stavite prst na čelo.

Studenti su trebali NJU da pitaju kako da pravno reše ovu svoju muku. Da joj stanu ispred zgrade i ispred kancelarije i da traže da podigne optužnicu, a ne da ovako ko muve bez glave prave haos po gradu i okolini.
RTS treba da radi u interesu gradjana a ne protiv interesa gradjana.
Dakle ,ili nek rade kako treba ili ne treba da rade.

Prema pravu na slobodu, protiv državnog terorizma, mafijaštva, bezakonja, izdajništva, sumašedstva... narod ima pravo da postavlja barikade.
Po istoj logici ona druga strana ima pravo i obavezu da održava red i mir.

Stvarno???
Trebalo je da su joj došli na posao i kažu "Zago zdravo, da li bi mogla da radiš svoj posao od pre 5,6 i više godina pa i ovaj sad?"
Mito... Nemoj pliz

1744904365383.png

Jel ovo treba RTS da pravi od gradjana Srbije? Put u pakao?

Po istoj logici ona druga strana ima pravo i obavezu da održava red i mir.
Имали би право, да се не ради о режиму који је подигао ниво корупције на највиши ниво, где има лоповлука и криминала више него икада, где не постоје институције итд.
АВ је свестан да он и његови су криви, да краду максимално и крше закон на сваком кораку и они зато морају да пусте студенте да раде то што раде, јер немају никаквог кредибилитета да их спрече у томе.

Имали би право, да се не ради о режиму који је подигао ниво корупције на највиши ниво, где има лоповлука и криминала више него икада, где не постоје институције итд.
АВ је свестан да он и његови су криви, да краду максимално и крше закон на сваком кораку и они зато морају да пусте студенте да раде то што раде, јер немају никаквог кредибилитета да их спрече у томе.
Krađe i korupcije ima svugde, recimo i u Americi, bez obzira kojih boja su oni na vlasti. Problem je što je Srbija mala pa se odmah vidi.
Ovaj problem se ne rešava na ulici.

Krađe i korupcije ima svugde, recimo i u Americi, bez obzira kojih boja su oni na vlasti. Problem je što je Srbija mala pa se odmah vidi.
Ima ali ne koliko u Srbiji da padaju nadstresnice na prolaznike.
Za ovo se podnosi neopoziva ostavka od vrha do dna.
Korupcija u Srbiji je u nivou teske bolesti drustva i to treba sto pre zaustaviti.

Јако паметно, поредити С.А.Д. са Србијом. Тамо где децу од основне школе уче финансијама и овде где су доктори финансијски неписмени. Тамо где постоји берза на којој учествује цео свет и овде где Белекс има обрт новца мањи него Словенија.
Тамо где постоје закони и институције и овде где се газе на сваком кораку. Тамо где постоје слободни медији и овде где режим гуши сваку медијску слободу.

Вучић не може да се понаша као да је председник једне демократске и уређене државе, можда да проба са репресијом, али то ће само убрзати његов пад.
Ја и желим то што ти желиш, да Вучић изведе полицију и војску ако треба, да направи хаос, јер то је погрешан корак који ће му се обити о главу.
Па шта мислиш зашто све ово време он оклева ?

Ја да сам на његовом месту, имао бих само два избора, ако сам већ рекао да је то обојена револуција, онда полицијске и војне снаге на улице и терај све редом ... али ЕУ би ме онда скинула.
Други избор је да признам да то није обојена револуција, да је народ у праву и онда подносим оставку.
Он је изабрао трећу варијанту, да их пусти и да само лаје. Али ово се неће смирити, чак и ако се смири, опет ће избити још већа побуна.
Видиш и сам какав је избор министара направио, тачно се види да жели да се свети и да појачава мржњу, уместо да стишава ситуацију и да мири људе.

Јако паметно, поредити С.А.Д. са Србијом. Тамо где децу од основне школе уче финансијама и овде где су доктори финансијски неписмени. Тамо где постоји берза на којој учествује цео свет и овде где Белекс има обрт новца мањи него Словенија.
Тамо где постоје закони и институције и овде где се газе на сваком кораку. Тамо где постоје слободни медији и овде где режим гуши сваку медијску слободу.

Вучић не може да се понаша као да је председник једне демократске и уређене државе, можда да проба са репресијом, али то ће само убрзати његов пад.
Ја и желим то што ти желиш, да Вучић изведе полицију и војску ако треба, да направи хаос, јер то је погрешан корак који ће му се обити о главу.
Па шта мислиш зашто све ово време он оклева ?

Ја да сам на његовом месту, имао бих само два избора, ако сам већ рекао да је то обојена револуција, онда полицијске и војне снаге на улице и терај све редом ... али ЕУ би ме онда скинула.
Други избор је да признам да то није обојена револуција, да је народ у праву и онда подносим оставку.
Он је изабрао трећу варијанту, да их пусти и да само лаје. Али ово се неће смирити, чак и ако се смири, опет ће избити још већа побуна.
Видиш и сам какав је избор министара направио, тачно се види да жели да се свети и да појачава мржњу, уместо да стишава ситуацију и да мири људе.

Mislio sam da Srbija teži da bude uređena poput Amerrike?

To s ene postiže preko noći več korak po korak.

Студенти у блокади и даље блокирају зграде РТС-а у Таковској и на Кошутњаку, а јутрос су блокирали и раскрсницу Таковске и Светогорске улице тако што су поставили контејнере и металне ограде.

Саобраћај је обустављен у Таковској улици, у делу Светогорске до Илије Гарашанина, као и у улици Кнеза Вишеслава на Кошутњаку.

Студенти у блокади испред зграде РТС-а у Таковској праве буку дувајући у пиштаљке и вувузеле и скандирајући.

Они блокирају зграде јавног сервиса од 14. априла у 22 часа, а најавили су да ће блокада трајати док се не распише нови конкурс за чланове Савета Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) или док се не угаси РТС.

Студенти у блокади јуче су упутили писмо Одбору за културу и информисање у којем чланове тог тела обавештавају да ће блокада РТС-а трајати док Одбор не објави Јавни позив за избор чланова Савета РЕМ-а.

https://www.politika.rs/scc/clanak/...e-blokirana-raskrsnica-takovske-i-svetogorske
Pogledajte prilog 1715629

I dalje mi nije jasno po kom zakonu oni imaju pravo to da rade?

Што ми студенти блокирају улице, шта хоће од мене?

Back