Лички гусар
Buduća legenda
- Poruka
- 28.628
Vizant ili Bizant? Mozda, Istocno Rimsko carstvo??? Imperium Romanum??
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Није баш тако, колега. Нашој струци се може штошта приговорити, од тога што доста локалитета није истражено, до одређених уступака које су правили под притиском југословенства, и касније титоизма, али чињеница је да су српски историчари, чак и у најтежа времена, бранили многе истине о нашој историји, које у очима владајуће идеологије никако нису биле пожељне. Види се то и на примеру упорне употребе ћирилице у научним монографијама, научним часописима..Sorry, ali u istoriji kojom se bave srpski strucnjaci sve je u domenu razmisljanja, a jos vise interesa.
Svuda se gledaju prvobitno interesi (posebno u pseudoistorijama); ali kritika za prvo nema smisla, jer nije posao istoričara da decidno tvrdi, već da na osnovu izvora pretpostavlja šta se moglo desiti (jer u istoriji ništa nije definitivno dokazivo).Sorry, ali u istoriji kojom se bave srpski strucnjaci sve je u domenu razmisljanja, a jos vise interesa.
Mmm da, verovatno mislis na ove sto se vise ne zovu komunisti?Није баш тако, колега. Нашој струци се може штошта приговорити, од тога што доста локалитета није истражено, до одређених уступака које су правили под притиском југословенства, и касније титоизма, али чињеница је да су српски историчари, чак и у најтежа времена, бранили многе истине о нашој историји, које у очима владајуће идеологије никако нису биле пожељне. Види се то и на примеру упорне употребе ћирилице у научним монографијама, научним часописима..
Мене често нервира, на пример, што многа археолошка налазишта на нама тренутно недоступном КиМ нису у целини испитана, и за то сам пре кривио струку. Ново Брдо је, на пример, тек делимично истражено али, испоставља се, не кривицом струке, већ захваљујући ометању шиптарског руководства КиМ. А ко је крив за то што су усред Србије Шиптари могли да ометају рад наших стручњака? Никако сама струка, већ српски комунисти који, за разлику од хрватских и словеначких, нису радили у интересу свог народа.
Moguce, osim sto ne znam kome trebaju istoricari zatvorenih ociju....Svuda se gledaju prvobitno interesi (posebno u pseudoistorijama); ali kritika za prvo nema smisla, jer nije posao istoričara da decidno tvrdi, već da na osnovu izvora pretpostavlja šta se moglo desiti (jer u istoriji ništa nije definitivno dokazivo).
А, где сам ја тачно рекао да сам историчар?Mmm da, verovatno mislis na ove sto se vise ne zovu komunisti?
Zanimljivi su propusti struke ( pod pritiskom jugoslovenstva) koji su u interesu nekih drugih interesa, a ne srba i ne jugoslovena....vidis, ti si neki istoricar kao, a ne znas ko je predao KiM, ne znas ni cija se istorija predavala po srbiji,
a najgore toroces o lokalitetima, a ovaj vincanski ti je pod nosom zatvaran od strane srpskih kulturnih institucija...pitaj Dragana...kustosa...toliko o struci vas istoricara....glupih ili prodatih...bre ne znas ko ti je do juce drzao glavnu arhivu i ko je iz nje odnosio sta je hteo, ali si dovoljno neobrazovan da to pripises nekim komunistima...
Па, није баш да ништа није дефинитивно доказано, али стоји да је историја, неретко, само бледи одраз прошлости.Svuda se gledaju prvobitno interesi (posebno u pseudoistorijama); ali kritika za prvo nema smisla, jer nije posao istoričara da decidno tvrdi, već da na osnovu izvora pretpostavlja šta se moglo desiti (jer u istoriji ništa nije definitivno dokazivo).
У Вашем случају није потребно трагати за изворима, јер знања немате.A ti nisi istoricar? E, pa onda se izvinjavam ...sasvim je jasno oklen ti stize znanje...
Који то "ми"? Ја никога нисам вређао, и на увреде особе изнад, а посебно његов последњи коментар, који сте уклонили, реаговао крајње суздржано. Стога, не видим с којим правом ме трпате у кош у коме је очигледно само њему место.Престаните са вређањем и препуцавањем и вратите се конструктивној дискусији да вас не бих кажњавао.
Istoričari zatvorenih očiju su oni koji decidno tvrde, ne oni koji su oprezni.Moguce, osim sto ne znam kome trebaju istoricari zatvorenih ociju....
Препознаће се сам.Који то "ми"? Ја никога нисам вређао, и на увреде особе изнад, а посебно његов последњи коментар, који сте уклонили, реаговао крајње суздржано. Стога, не видим с којим правом ме трпате у кош у коме је очигледно само њему место.
Ако нисте мислили на мене, добро, мада нисте баш били јасни по том питању. Но, идемо даље.Препознаће се сам.