Biti muškarac

Šta ovo podrazumeva u društvenom smislu?
Koliko je teško ili lako?
Zene vole stabilne osobe.nekog na koga mogu da se oslone.to nije teško to je ugrađeno u dnk vecine osoba muškog pola.
Izlasis da radiš,praviš kombinacije etc kao u prvobitnim društvima.lov da bude hrana na stolu.
Naravno ne treba nositi frustracije sa posla kuci niti širiti svoju nervozu na ukućane.

1763185316638.jpeg

Šta ovo podrazumeva u društvenom smislu?
Koliko je teško ili lako?

Čovek treba da bude svoj. I to je sve.

Kad upoznas malo više sveta, onda shvatiš da su pojmovi "drustveni smisao", ili "ocekivanje drustva" izuzetno rastegljivi i relativni. Nekad se razlikuju od sela do sela, kamoli od kontinenta do kontinenta :)

A onda skapiras da je jedino sto je bitno su tvoja licna ocekivanja i da je ultimativni put do srece biti dobar u sopstvenim ocima a ne ispunjavati necija ocekivanja.

I onda shvatis da se odgovor na pitanje šta je muškarac, ili pravi muskarac, ili kakvo god slicno pitanje, zapravo, svodi na elementarnu biologiju: homo sapiens sa X i Y hromozomima.

Sve ostalo je u vezi toga da li si covek ili nisi, a ne da li si i kakav si muskarac.

Zar to ne vazi apsolutno podjednako i za zenski pol?
U osnovi bi imalo dosta logike da važi međutim da li je tako i u praksi?
Temu sam baš pokrenuo da vidim šta se smatra muški, ali i šta je ženski i koje su potencijalne razlike.
Ono znam da je u svetu drugačije što se ovoga tiče, nego kako je kod nas kada posmatram oko sebe delujem mi da se više toga svede na neku estetiku/"reputaciju" nego na karakter?

U osnovi bi imalo dosta logike da važi međutim da li je tako i u praksi?
Temu sam baš pokrenuo da vidim šta se smatra muški, ali i šta je ženski i koje su potencijalne razlike.
Ono znam da je u svetu drugačije što se ovoga tiče, nego kako je kod nas kada posmatram oko sebe delujem mi da se više toga svede na neku estetiku/"reputaciju" nego na karakter?

To zvuci kao da su estetika/reputacija i karakter medjusobno iskljucivi, a ne da nisu, nego upravo idu ruku pod ruku.

Jos nisam sreo osobu dobrog karaktera a da mi nije bila estetski lepa. Jer lepota dolazi iznutra.
Sa druge strane, mentalno zdrave, kvalitetne i karakterom jake osobe, uglavnom i vode racuna o sebi.

To mozes videti na masovnom nivou ako uporedis fizicki izgled likova koji sede u Ćacilendu (ruzni likovi) i likova koji protestuju protiv tog zla (sve lepi ljudi).

Ne, nije ovo uplitanje politike, ovo ti je najjaci dokaz moje tvrdnje da su kvalitetni ljudi lepi, a da su ljudi uzasnog karaktera jako ruzni.

To zvuci kao da su estetika/reputacija i karakter medjusobno iskljucivi, a ne da nisu, nego upravo idu ruku pod ruku.
Vodim se nekom idejom da ta dva i nisu nužno povezana, nekada mogu da budu ali ne uvek.
Jos nisam sreo osobu dobrog karaktera a da mi nije bila estetski lepa. Jer lepota dolazi iznutra.
Sa druge strane, mentalno zdrave, kvalitetne i karakterom jake osobe, uglavnom i vode racuna o sebi.
Šta je kome dobar karakter je subjektivna percepcija. Npr. kod mene je dobar bolje rečeno jak/pozitivan karakter da neko radi ono što i priča tj. osnova jakog karaktera je iskrenost/doslednost prema sebi i drugima.

Moj muškarac ima palmu pod koju se skriva... i pod kojom je moje dete.
Izlazi kao veliki i neustrašivi, ali zna da ima mesto gde je samo običan dečak.

Toliko posto da ima mesta da se žensko još pomalo pribojava muškog.
Tamo gde je žensko osvojilo muško po svim pitanjima, više nema mesta čak ni za ljubav.
Ma jeste sve su vasi muskarci neustrasivi idi begaj, vidjao sam ove vece mangupe kako pred nekima cute i jedu go*na dok taj neko ***** po njima :D

Šta je kome dobar karakter je subjektivna percepcija. Npr. kod mene je dobar bolje rečeno jak/pozitivan karakter da neko radi ono što i priča tj. osnova jakog karaktera je iskrenost/doslednost prema sebi i drugima.
Nije subjektivna percepcija, postoji objektivna definicija, opste prihvacena u svim drustvima na svim kontinentima, i glasi, otprilike, ovako:

"Dobar karakter je sposobnost da se u različitim situacijama dosledno bira moralno, empatično i pravedno ponašanje."

Back