Zašto je važno biti u odnosu

Svaki odnos je razmena nečega. Bilo koji odnos, bilo kakav odnos.
Susret sa komšinicom, razmena običnog “Dobar dan”.

Ali ti pišeš o tome u ljubavnom odnosu. I o “koristima” u istom !?
Kako partneri “postaju jedno drugom roba”?
Kako se neko “bakće s tobom”?
Kakav je to odnos?
Pa kako da ti pojasnim Bird. Ali muskarac ce da savata zenu koja mu se svidja pricajuci lazi, ne bi li dosao do sexa. Ili ne zanima ga ko si ti, nego da li imas sise jer ga to pali. Vidi sise i uziva u njima. Kao da si lutka. Znaci ne ulazi u odnos. Nego konzumira. Ona ce da gleda njegov novcanik, nece gledati licnost. Ako ima lovu, zanimace je, ako ne, nece. Prosto. Ili, on se lozi na nju, a ona ce da ga voza dok joj ne ucini ovo ili ono, posle ce da ga sutne. Konzumacija. Ili razmena dobara mozda. Nazovi kako hoces. I na tome pocinje, na tome se i zavrsava. Ako ga palis, pozelece da te kresne. Ako je palis, pozelece da ga kresne. Danas sve vise izrazeno. Ulazak u odnos nosi nesto drugo sa sobom. Zajedno provedeno vreme. Pricu, razmenu misljenja, udubljivanje.

Pa kako da ti pojasnim Bird. Ali muskarac ce da savata zenu koja mu se svidja pricajuci lazi, ne bi li dosao do sexa. Ili ne zanima ga ko si ti, nego da li imas sise jer ga to pali. Vidi sise i uziva u njima. Kao da si lutka. Znaci ne ulazi u odnos. Nego konzumira. Ona ce da gleda njegov novcanik, nece gledati licnost. Ako ima lovu, zanimace je, ako ne, nece. Prosto. Ili, on se lozi na nju, a ona ce da ga voza dok joj ne ucini ovo ili ono, posle ce da ga sutne. Konzumacija. Ili razmena dobara mozda. Nazovi kako hoces. I na tome pocinje, na tome se i zavrsava. Ako ga palis, pozelece da te kresne. Ako je palis, pozelece da ga kresne. Danas sve vise izrazeno. Ulazak u odnos nosi nesto drugo sa sobom. Zajedno provedeno vreme. Pricu, razmenu misljenja, udubljivanje.
Ovo boldovano je u redu. Iznad pojma nemam, nikad nisam živela tako.

ovo ti podrazumeva povrsan odnos

Ne tako grubo, naravno. Ali i ti sam u odnosu uočavaš svoje bagove, ili, uočavaš svoje nedostatke, ili, još bolje, upoznaješ sebe. Bez odnosa, teško. Ili teže. Otvaraju se i neke lepe stvari. Uvek neko nekoga pobudjuje na nešto, a uostalom, nismo mazohisti pa da budemo tamo gde nam nije lepo.
pa neki jesmo na žalost.
ali u pravu si ako je to odnos dve zrele osobe onda baš izgleda ovako kako si opisala.

Како не утичу? Немаш бурне снове? Неко те јури, бежиш, плашиш се, никада ниси сањао? Снови итекако говоре о нама, ако желиш да их разумеш.
snove više doživljavam kao astralna putovanja
toliko su verodostojni, opipljivi, skoro pa kao materijalan svet u astralu

Imam u vidu današnje vreme u kome je više nego ikad izraženo da ljudi koriste jedni druge , da ne kažem konzumiraju.
Trauma bonding + parazitiranje.
Rekao bih da je ovo karakteristika mentalno osakaćenje populacije
I sama sam bila u prilici da tako nešto radim. Iskreno, radila sam. Ali mi ne prija.
Svakome se desi, samo nije svako jak da to prizna.
Ne čini ono što ne želiš da tebi čine, zar ne?
Bilo bi lepo da je ovako, ali ...
Ili ljudi postaju jedno drugom roba? Nema napretka, sazrevanja u tom vidu. Niko neće da se bakće sobom? U eri poplave lajfoučeva? Paradoks?
Nedostaje referentna vrednost tj. neko ko je zaista zdrav/dobar da bi možda mogli da napravimo procenu samih sebe kakvi smo zapravo.

Trauma bonding + parazitiranje.
Rekao bih da je ovo karakteristika mentalno osakaćenje populacije

Svakome se desi, samo nije svako jak da to prizna.

Bilo bi lepo da je ovako, ali ...

Nedostaje referentna vrednost tj. neko ko je zaista zdrav/dobar da bi možda mogli da napravimo procenu samih sebe kakvi smo zapravo.
Ментално и највише емотивно осакаћене популације. Лепо си све приметио.

Razmišljam koliko je odnos važan za sazrevanje. Imati u neku ruku ogledalo. Koliko ne možemo sami da napredujemo, sazrevamo, ako ne vidimo šta nas koči, ne razgonimo sopstvene iluzije i mrakove. Šta radije birate, da izadjete iz odnosa jer ne želite da se borite sa sobom prvo, ili ostajete u njemu dokle god mislite da ima materijala za to. Ili ostajete iz navike? Interesa, sticaja okolnosti, nećeg što vam odgovara, ostalo ignorišete, ne obraćate pažnju? Koliko radite na sebi i analizirate situacije koje se dešavaju i stvaraju neprijatnosti, tj.mogućnosti za rast?

Несам школовала.

п.с. Знам да читам ипак и из односа бежим јер ме мрзи да се борим са собом.

Razmišljam koliko je odnos važan za sazrevanje. Imati u neku ruku ogledalo. Koliko ne možemo sami da napredujemo, sazrevamo, ako ne vidimo šta nas koči, ne razgonimo sopstvene iluzije i mrakove. Šta radije birate, da izadjete iz odnosa jer ne želite da se borite sa sobom prvo, ili ostajete u njemu dokle god mislite da ima materijala za to. Ili ostajete iz navike? Interesa, sticaja okolnosti, nećeg što vam odgovara, ostalo ignorišete, ne obraćate pažnju? Koliko radite na sebi i analizirate situacije koje se dešavaju i stvaraju neprijatnosti, tj.mogućnosti za rast?

Ti si akcenat stavila na emotivne odnose. Mislim da sva ova pitanja važe i za prijateljske odnose.

Šta znači borba sa samim sobom? Da li se borimo kako bismo se prilagodili nekom emotivnom partneru ili društvu?

Radije izlazim iz takvog odnosa. Nekada davno, jedna osoba je želela da me preoblikuje, ne samo fizički već i psihički. Izašla sam iz takve veze.

Više volim da se sama menjam nego da neko nasilno pokušava da me promeni.

Razmišljam o situacijama koje su se dogodile. Analiziranjem dolazim do toga da je nekada moja krivica kada je reč o nekom odnosu u kome sam se našla.

Razmišljam i o postupcima drugih osoba.

Priznanje da je neko pogrešio od prvog susreta znači da je svestan greške i ima loše iskustvo koje ne bi trebalo da ponavlja u budućnosti.

Back