Nema potrebe da se raspravljam oko molekularne biologije i biohemije.
To sto je fakultet proglasen za "najtezi" i to od Politike, to je smesno, ako si studirao/la molekularnu biologiju u BG i znas za IBIS, onda i vjerovatno znas da kod nas u zemlji se sve radi preko veza i vezica. Kako je uopste otvoren taj smer na biologiji i to je istorijska prica: gospodin Kanazir dok je bio ministar nauke je vukao sve na bioloski fakultet i to je sasvim normalno, ali bar nije morao da bude protiv ostalih. Posle se bunio sto je otvorena biohemija.
Naravno od tate (Kanazir) je cerci ostalo(Selma Kanazir-IBIS).
O tome kako se radi i sta se radi moze da posvedoci bilo koji student biohemije i molekularne biologije u medjusobnom razgovoru(o hemiji(organskoj ii neorganskoj) kod molekularnih biologa i biologa uopste namam sta ni da kazem jer sam ih spremao za ispite).
A koliko vidim nisi ni upoznat sa perspektivom nauke u svetu, jer trenutno u svetu studije biohemije objedinjuje biohemiju, fiziologiju i molekularnu biologiju.
"Naravno genetika i molekularna su perfektno odradjeni, mada jeste, priznajem da je malo prakticnog posla, ali kako kazu nasi strucnjaci “Naucite teoriju, a lako cete posle da pritisnete dugmice na aparatima” (tako se radi u inostranstvu, valjda to znas)."
To sto si naucio teoriju, sam komentarisao gore, a to sto ces prakticni dio tako brzo da pohvatas, to je stvarno smesno, bas su dugmici u pitanju
Biohemicari najcesce se zadrzavaju u istrazivanju, koliko sam ja upoznat, a to sto molekularna biologija ima sire poglede to je najblaze receno smesno.
Molim te ako mozes da postujes poglede molekularne biologije, i da ih potkrepis sa prakticnim iskustvom koje si stekao/la na svom fakultetu.