Kafić Bife Doris

@Jugoslav Čvarak šta znaš o novom Papiju? Kako se ti se čini odabir i kako će to utjecat na nas Rvate?
Evo tu:

https://forum.krstarica.com/threads...-novog-poglavara.1029231/page-5#post-50939033

Ali ostavio sam dosta upisa u vezi same teme.
Evo nešto:

https://forum.krstarica.com/threads...-novog-poglavara.1029231/page-6#post-50939517

Sve u svemu, novi papa iako za nijansu konzervativniji od Franciscusa, sigurno -U-stašu Stepinca neće proglasiti svetim.

Ovde kako si krenio dobro si završio. Sviđa mi se zaključak da Srbe treba proterati iz pravoslavlja, s tim da ni ovo iz Trećeg Rima nisu ništa bolji pa je onda upitno ko to može, jedino iz Carigrada su moguće packe.
Sve u svemu, novi papa iako za nijansu konzervativniji od Franciscusa, sigurno -U-stašu Stepinca neće proglasiti svetim.
Da, toga se i plašim. Drugo, imam neki organski zazor od toga da se bilo koji Amer dotiče bilo čega što sa duhovnošću ima veze, ne znam zašto.

Ovde kako si krenio dobro si završio. Sviđa mi se zaključak da Srbe treba proterati iz pravoslavlja, s tim da ni ovo iz Trećeg Rima nisu ništa bolji pa je onda upitno ko to može, jedino iz Carigrada su moguće packe.

Da, toga se i plašim. Drugo, imam neki organski zazor od toga da se bilo koji Amer dotiče bilo čega što sa duhovnošću ima veze, ne znam zašto.
Kladim se da će prije ili kasnije isplivati da je Indijanac.
Pa pogledaj ti tu mesnatu, crvenu glavu, mestizo filet 100/100.

Nema gore bagre od Jugoslovena, vi ste gori i od Srba
Sam si je kriv kada si dozvoli da ga preplavi njegova herceg-bosansko orijentalna genetika.

:mrgreen:

Nisam ga prijavio, tek je nasjeo na provokaciju i prešutno potvrdio da je Harvat = Hrobiša, a nedugo nakon toga je zbog hiperpravoslavnih fanatika na temu došla metla, pa je usput i Hrobiša pometen.

🤣

Sam si je kriv kada si dozvoli da ga preplavi njegova herceg-bosansko orijentalna genetika.

Nisam ga prijavio, tek je nasjeo na provokaciju i prešutno potvrdio da je Harvat = Hrobiša, a nedugo nakon toga je zbog hiperpravoslavnih fanatika na temu došla metla, pa je usput i Hrobiša pometen.

🤣
Niko nije tako celomudreno promical istinu o Blajburgu kao Urvan Harvatovic

Niko nije tako celomudreno promical istinu o Blajburgu kao Urvan Harvatovic
Ta istina ga je i koštala.

🤣

Ali kako mi je naletio na volej, na ovaj upis je zagrizao.

Znači, citirao me i po običaju je napisao cijelu litaniju.
Uvod je išao nekako ovako:

"Velika je zabluda vjerovati da su Hrvati učinili više zla Srbima nego obrnuto, ali takav upis se može i očekivati od jednog Jugoslavena."

Tu sam ga prestao čitati i to saopćio na način da sam citirao samo taj uvod i napisao - Hrobiša, dalje nisam čitao, džaba si krečio.

Na to dolazi njegova reakcija da ga nije briga što Jugotifusari misle, ili tako nešto 🤣 , ali je time prešutno potvrdio da je Hrobijev klon.
Nakon toga dolazi metla zbog orgijanja histeričnih hiperpravoslavaca, a usput mete i Hrobišu.

🐈

Siroče, skoro pa mi ga žao.

Ta istina ga je i koštala.

🤣

Ali kako mi je naletio na volej, na ovaj upis je zagrizao.

Znači, citirao me i po običaju je napisao cijelu litaniju.
Uvod je išao nekako ovako:

"Velika je zabluda vjerovati da su Hrvati učinili više zla Srbima nego obrnuto, ali takav upis se može i očekivati od jednog Jugoslavena."

Tu sam ga prestao čitati i to saopćio na način da sam citirao samo taj uvod i napisao - Hrobiša, dalje nisam čitao, džaba si krečio.

Na to dolazi njegova reakcija da ga nije briga što Jugotifusari misle, ili tako nešto 🤣 , ali je time prešutno potvrdio da je Hrobijev klon.
Nakon toga dolazi metla zbog orgijanja histeričnih hiperpravoslavaca, a usput mete i Hrobišu.

🐈

Siroče, skoro pa mi ga žao.

throw the baby (Hrobisa) out with the bathwater (pravoslavni histerici)

Urvana je nekad zadovoljstvo citati, deluje kao obrazovani Jezuita krlezijanskog stila i strosmajerovskog zmijskog uma, sve to obojeno -U- elementima. Mi Hajduci i Cetnici nemamo tako bistre i siroke umove.

@Jugoslav Čvarak

img_1_1746903433564.jpg

Uopa uopa, kažeš nema ništa od kanonizacije?

Važniji je Vatikanu koliko-toliko pristojan odnos s pravoslavcima, nego da nekog sumnjivog lika proglašava svetim.
To su neo-U-staški mokri snovi, uostalom, dobio je status blaženika, to bi došlo kao neki "polusvetac" kojeg lokalni divljaci štuju, ne vidim što hrvatski, katolički kler više želi.
Dobro su i dobili.
Stepinac kao Stepinac, proizvod je svog vremena, tako da je teško s ove vremenske distance suditi, ali siguran sam da postoji hrpa pokojnih, katoličkih klerika, koji bi prije zaslužili kanonizaciju.

Back