IZABRAN PAPA: Pokuljao BELI DIM iz Sikstinske kapele, Rimokatolička crkva dobila novog poglavara!

Добро образовање, седам страних језика, спортиста, рад са сиромашнима!

univerzitetska diploma iz matematike ;)

Rekla bih da cenim kod katolika što su istorijski puno težine stavljali na obrazovanje. Imaju puno univerziteta na kojima s e proučava sve, ne samo teologija kao kod nas na Bogosloviji, nego se kdo njih proučavaju i prirodne nauke. Meni je prijatelj priočao, on je iz Bosne kada je bio mali sedeo je negde i rešao neki zadatak iz matematike. Pa ga video katolički sveštenik i kaže da ti pomognem.. i tako je rešio i objasnio mu. To svestrano obrazovanje je nešto što se ceni među pametnim svetom. Svakako je i novi papa mežu onima koji imaju takvo obrazovanje. (mada je Racinger bio mnogo veća glava, priznat teolog i pisac više ozbiljnih knjiga)

Rekla bih da cenim kod katolika pto su istorijski puno težine stavljali na obrazovanje. Imaju dosta univerziteta na kojima s eproučava sve, ne samo teologija kao kod nas na Bogosloviji, nego se kdo njih proučava sve uključujući prirodne nauke. Meni je prijatelj priočao, on je iz Bosne kada je bio mali sedeo je negde i rešao neki zadatak iz matematike. Pa ga video katolički sveštenik i kaže da ti pomognem.. i tako je rešio i objasnio mu. To svestrano obrazovanje je nešto što se ceni među pametnim svetom. Svakako je i novi papa mežu onima koji imaju takvo obrazovanje. (mada je Racinger bio mnogo veća glava, priznat teolog i pisac više ozbiljnih knjiga)
Рацингер је био врхунски теолог. Читао сам са ужитком пар његових књига.

Живео нови поглавар највеће хришћанске цркве! Многаја љета Његовој Светости Папи Лаву XIV!
+++
Не заборавимо време кад је иста црква била од Атлантика до Кавказа!
Живели и здрави били сви хришћани! Боримо се за јединство хришћана и речју и делом!
Crkva za cijeg pripadnika se izdajes je cini mi se odavno anatemisala instituciju cijem posjedniku zelis mnogaja ljeta.

Čujem da je njegov Uvod u teologiju možda i najbolje sumirano delo iz teologije. to mi reče jedan naš čovek koji je prof filozofije. Kaže svaka rečenica je osmišljena, svaka sa puno značenja i smisla.

Nego, da li sam ja jedini koji misli da je glava novog pape malo previše boje trule višnje?

Majka mu se prezivala Martinez, piše izričito "Spanish descent", ali odakle točno?

Uopće ne isključujem mogućnost da je mestiza, zbog toga što je u vezi ovog pape očito jedino državljanstvo to što je "američko", dok mu je srce očito 100/100 latinoameričko.

Pa teško bi sad neki čistokrvni belac iz Evrope prošao za papu. Evropa je ranije bila pokretač, a sada su to drugi delovi sveta. Papa Franja je bio prvi latinoamerikanac, a ljudima se to svidelo, pa verovatno i celom Vatikanu.. to je mnogo značilo za uvećanje broja vernika i vere, bliski istok, afrika, pa i Azija.. više ne bi mogao da prođe neki teolog kao Racinger, koji je više bio kontemplativna ličnost i mislilac. Sada duvaju novi vetrovi. ;)

Суботар мени православном вернику помиње каноне и анатеме. Црква је била јединствена до 1054. и биће опет!!!
Сам Дух Свети ће је ујединити јер грешни људи неће да се кају!
Tog trenutka pravoslavna crkva prestaje da Bude crkva. Ne moze ona da se ujedinjujre sa anatemusanima.

To pravoslavac ne moze niti sme da da pozeli.
Samo ne pravoslavac.

онима који имају општење са поменутим јеретицима, или им помажу, или штите њихову нову јерес екуменизма, умишљајући да је то братска љубав или начин за сједињења раздељених хришћана: АНАТЕМА“.

4. Уколико се удаљујем од њих, утолико се сједињујем са Истином и са Светим Оцима, правим богословима Цркве; а који себе прибрајају унијатима (папистима) такви далеко стоје од Истине и од блажених Учитеља Цркве.
(Св. Марко Ефески)

Pa citao si jer Si franjevac jezuita, trojanski konj.

онима који имају општење са поменутим јеретицима, или им помажу, или штите њихову нову јерес екуменизма, умишљајући да је то братска љубав или начин за сједињења раздељених хришћана: АНАТЕМА“.

4. Уколико се удаљујем од њих, утолико се сједињујем са Истином и са Светим Оцима, правим богословима Цркве; а који себе прибрајају унијатима (папистима) такви далеко стоје од Истине и од блажених Учитеља Цркве.
(Св. Марко Ефески)

Rekla bih da cenim kod katolika što su istorijski puno težine stavljali na obrazovanje. Imaju puno univerziteta na kojima s e proučava sve, ne samo teologija kao kod nas na Bogosloviji, nego se kdo njih proučavaju i prirodne nauke. Meni je prijatelj priočao, on je iz Bosne kada je bio mali sedeo je negde i rešao neki zadatak iz matematike. Pa ga video katolički sveštenik i kaže da ti pomognem.. i tako je rešio i objasnio mu. To svestrano obrazovanje je nešto što se ceni među pametnim svetom. Svakako je i novi papa mežu onima koji imaju takvo obrazovanje. (mada je Racinger bio mnogo veća glava, priznat teolog i pisac više ozbiljnih knjiga)
Onin to rade Samo sa jednom ciljem.
Da vladaju.
Umesani su 100 posto u svemu pod suncem.

E sad pitanje je čiji je on i iz čijih redova unutar Vatikana dolazi jer i tamo imamo dve struje , sa jedne strane imamo jezuite koji su ono kao levo, progresivnije i umerenije krilo Vatikana (kome je pripadao i nedavno preminuli papa Argentinac Francisko) a sa druge strane imamo Opus Dei koji su maltene ono klero-fašisti , recimo većina ministara u vladi NDH je bila Opus Dei, takođe velika većina ministara u vladi Španije za vreme diktature Franka, Tuđmanov glavni savetnik je pripadao tom redu, takođe i Musolinijev režim je isto imao veze sa njima, itd i oni uglavnom stoje iza svih tih radikalnih klero-fašističkih pokreta po Evropi, recimo po Poljskoj, Mađarskoj, Hrvatskoj, Ukrajini, Slovačkoj, Italiji, Španiji, itd dok su recimo jezuiti više aktivniji po Južnoj Americi na primer gde nema te sprege militantnog nacionalizma i crkve (recimo papa Jovan Pavle II je bio opus dei ili ovaj papa Racinger koji je kao mladić bio čak i u hitlerjugendu).
Recimo ovaj nedavni preminuli papa Francisko je svakako bio dosta bolje rešenje od recimo Racingera ili Jovana Pavla II na primer (koji se vatreno zalagao za razbijanje Jugoslavije i nezavisnost Hrvatske i Slovenije).

Суботар мени православном вернику помиње каноне и анатеме. Црква је била јединствена до 1054. и биће опет!!!
Сам Дух Свети ће је ујединити јер грешни људи неће да се кају!

Tog trenutka pravoslavna crkva prestaje da Bude crkva. Ne moze ona da se ujedinjujre sa anatemusanima.

To pravoslavac ne moze niti sme da da pozeli.
Samo ne pravoslavac.

(Св. Марко Ефески)
Анатеме су поодавно укинуте.

Waving Vatican City GIF by TheDreamTeam

Onin to rade Samo sa jednom ciljem.
Da vladaju.
Umesani su 100 posto u svemu pod suncem.

"Znanje je moć"

Pa ipak, rekla bih da mi nikada nismo težili takvim moćima koje zahtevaju puno discipline, izdržljivosti, analitičkog uma itd.. A ja cenim disciplinu. ako će tako doći do neke moći onda je zaslužena. Moć znanja je ono što vodi svet, nekako mi deluje da to kod nas nije baš toliko cenjeno ?

E sad pitanje je čiji je on i iz čijih redova unutar Vatikana dolazi jer i tamo imamo dve struje , sa jedne strane imamo jezuite koji su ono kao levo, progresivnije i umerenije krilo Vatikana (kome je pripadao i nedavno preminuli papa Argentinac Francisko) a sa druge strane imamo Opus Dei koji su maltene ono klero-fašisti , recimo većina ministara u vladi NDH je bila Opus Dei, takođe velika većina ministara u vladi Španije za vreme diktature Franka, Tuđmanov glavni savetnik je pripadao tom redu, takođe i Musolinijev režim je isto imao veze sa njima, itd i oni uglavnom stoje iza svih tih radikalnih klero-fašističkih pokreta po Evropi, recimo po Poljskoj, Mađarskoj, Hrvatskoj, Ukrajini, Slovačkoj, Italiji, Španiji, itd dok su recimo jezuiti više aktivniji po Južnoj Americi na primer gde nema te sprege militantnog nacionalizma i crkve (recimo papa Jovan Pavle II je bio opus dei ili ovaj papa Racinger koji je kao mladić bio čak i u hitlerjugendu).
Recimo ovaj nedavni preminuli papa Francisko je svakako bio dosta bolje rešenje od recimo Racingera ili Jovana Pavla II na primer (koji se vatreno zalagao za razbijanje Jugoslavije i nezavisnost Hrvatske i Slovenije).

Pripada redu Svetog Avgustina.

Kome su oni danas bliski ili nisu, to možda neko drugi zna

Čujem da je njegov Uvod u teologiju možda i najbolje sumirano delo iz teologije. to mi reče jedan naš čovek koji je prof filozofije. Kaže svaka rečenica je osmišljena, svaka sa puno značenja i smisla.
Ovo sam i ja čitao, kažu možda najveći teolog svog vremena.
Ne znam, ali preporučuju njegovu knjigu "Sol zemlje".

Ovo sam i ja čitao, kažu možda najveći teolog svog vremena.
Ne znam, ali preporučuju njegovu knjigu "Sol zemlje".

Naišla sam na jednu crno-belu sliku gde sede mladi teolozi svih denominacija, davno beše... tu je bio Racinger kao mladić, protestantski teolozi, par pravoslavnih. Oni su se tada družili i razgovarali.. to mi nekako u tom svetu pametnih ljudi deluje kul, liči mi na one sastanke naučnika sa početka 20 veka i njihovih fotografija ;). Svakako da su poznati sistematski teolozi već izgleda svi umrli, tu je bio i Panenberg protestant, ali znali su se i vezivala ih je ta nit ljubavi prema teologiji.

Након смрти папе Франциска, започете су припреме у Дому Свете Марте за смештај кардинала гласача, укључујући постављање баријера или непрозирне фолије на прозоре ради спречавања контакта са спољним светом, као и изградњу просторија за слављење сакрамента покајања, приватну молитву и оброке. Процес избора новог папе је веома тајновит, уз примену уређаја за ометање сигнала који онемогућавају комуникацију преко Bluetooth-а, Wi-Fi-ја и мобилних мрежа. Ватиканска жандармерија, под вођством Ђанлуке Гаучи Броколетија, суочава се са бројним протившпијунским изазовима у заштити интегритета конклава, а могуће претње укључују системе вештачке интелигенције, дронове, микроскопске микрофоне, кампање дезинформација, свеопшту присутност друштвених мрежа, па чак и сателите. Корпус жандармерије користи 650 сигурносних камера у Ватикану, као и енкриптоване поруке заједно са системима за откривање и реаговање на безбедносне претње ради обезбеђења конклава.

Naišla sam na jednu crno-belu sliku gde sede mladi teolozi svih denominacija, davno beše... tu je bio Racinger kao mladić, protestantski teolozi, par pravoslavnih. Oni su se tada družili i razgovarali.. to mi nekako u tom svetu pametnih ljudi deluje kul, liči mi na one sastanke naučnika sa početka 20 veka i njihovih fotografija ;). Svakako da su poznati sistematski teolozi već izgleda svi umrli, tu je bio i Panenberg protestant, ali znali su se i vezivala ih je ta nit ljubavi prema teologiji.
Zanimljiva je stvar, u pravilu ekumenisti vremenom postanu najveći ekstremisti.
Mislim da točno znam zbog čega je to, ali spada pod psihologiju, ne pod religiju.
Ukratko, nije bitno da li te netko uvrijedio, već tko te uvrijedio.

"Znanje je moć"

Pa ipak, rekla bih da mi nikada nismo težili takvim moćima koje zahtevaju puno discipline, izdržljivosti, analitičkog uma itd.. A ja cenim disciplinu. ako će tako doći do neke moći onda je zaslužena. Moć znanja je ono što vodi svet, nekako mi deluje da to kod nas nije baš toliko cenjeno ?
Njima to sluzi Samo da vladaju i kontrolisu.

Узрок свих лажи римокатоличке цркве је гордост и признање папе за стварну главу Цркве, и то још непогрешиву. Одатле све ропство западне цркве. Ропство мисли и вере, лишеност истинске слободе у вери и животу, јер је папа на све ставио своју тешку руку: одатле – лажни догмати, одатле – дволичност и лукавство у мишљењу, речима и деловању, одатле – разна лажна правила и установе приликом исповедања греха, одатле индулгенције; одатле – унакажавање догмата; одатле – фабриковања светаца у западној цркви, као и непостојећих моштију, Богом непрослављених; одатле – устајање на познање Божје (2. Кор. 10, 5) и све врсте противљења Богу под видом борбе за „већу славу Божју.“
(Св. Јован Кронштадски)

Njima to sluzi Samo da vladaju i kontrolisu.

Узрок свих лажи римокатоличке цркве је гордост и признање папе за стварну главу Цркве, и то још непогрешиву. Одатле све ропство западне цркве. Ропство мисли и вере, лишеност истинске слободе у вери и животу, јер је папа на све ставио своју тешку руку: одатле – лажни догмати, одатле – дволичност и лукавство у мишљењу, речима и деловању, одатле – разна лажна правила и установе приликом исповедања греха, одатле индулгенције; одатле – унакажавање догмата; одатле – фабриковања светаца у западној цркви, као и непостојећих моштију, Богом непрослављених; одатле – устајање на познање Божје (2. Кор. 10, 5) и све врсте противљења Богу под видом борбе за „већу славу Божју.“
(Св. Јован Кронштадски)
Несрећо суботарска, кад се већ позиваш на светог Јована Кронштатског, угледах се на његову веру којом је чинио многа чуда за живота!

Back