Kafić Bife Doris

To sam neironično skandirao ovih godina

Jedini pravi Put
Neće se desiti.

1735973671859.jpeg

To sam i ranije primijetio, čini mi se da imaš velikih problema sa apstraktnim razmišljanjem, i onda često tražiš primjere, a kada dobiješ primjer ne možeš iz njega da izvučeš suštinu, poentu, već se držiš konkretnog primjera kao predmeta diskusije.
Ne, nego ti imaš problem sa konciznošću. Inteligentni ljudi jasno izražavaju svoje misli. Ovo si recimo mogao da kažeš: Glupa si.
Ali tebi je bio potreban ceo pasus i nekoliko redova.

Kad tražim primer obično naslućujem da se radi o šupljoj priči što se i pokazalo kao tačno.
A pošto to je primer bio glup sad si prešao na vređanje.Ja kao ne razumem tvoje apstraktne misli. Lol. Rasplineš se u eseje i sam zaboraviš šta si hteo da kažeš.

Poslednja izmena:
Ne, nego ti imaš problem sa konciznošću. Inteligentni ljudi jasno izražavaju svoje misli. Ovo si recimo mogao da kažeš: Glupa si.
Ali tebi je bio potreban ceo pasus i nekoliko redova.

Kad tražim primer obično naslućujem da se radi o šupljoj priči što se i pokazalo kao tačno.
A pošto to je primer bio glup sad si prešao na vređanje.Ja kao ne razumem tvoje apstraktne misli. Lol. Rasplineš se u eseje i sam zaboraviš šta si hteo da kažeš.
Auh, opet si napadnuta od strane muškarca.
Ne daj se!

Elem, da sam htio reći da si glupa, rekao bih da si glupa.

Apstraktno razmišljanje se ne odnosi na čitanje misli, već na razgovor na tom nivou.
Naravno da to ne isključuje davanje primjera, ali prebacivanje težišta razgovora na konkretan primjer nema poentu.

Na temi od koje je cijela priča potekla sam već dovoljno rekao, bez eseja.
Ista logika se može primijeniti i na druge odnose, kada vidiš da druga osoba tvoje potrebe stavlja ispred sopstvenih, jasno je da to radi iz ljubavi.
Problem je što jednu ovakvu rečenicu ti čitaš kao Ja da čuvam đetiće, a on da banči po kafanama, bez mogućnosti, makar teoretske, da istu rečenicu posmatraš van neke konkretne situacije u kojoj žena nije žrtva muških prohtjeve.

Jer riječ žrtva trigeruje ljude iz nekog razloga, a pošto je tema bila o ljubavi, misli se na požrtvovanje, a ne na žrtvu nasilja.

I onda si toliko gurala banalizaciju; ako je odnos prema djetetu, pa to nije požrtvovanje, to je obaveza, ako je odnos prema partneru, onda je tu neko gornji a neko donji (žrtva), eventualo je u pitanju investicija, ma sve može biti, sve, samo ne ono početno što sam rekao, a to je stavljenje tuđih potreba ispred sopstvenih.
I ne, ne misli se na takav stil života, dakle ne igranje uloge žrtve, već situacije u kojima se vidi da je neko odabrao da stavi drugu osobu na prvo mjesto, a nije morao.

Moj brate, šta je ovo...
Svake prve subote u mjesecu okupljaju se umjereni konzervativci diljem glavnih trgova i mole za vraćanje tradicionalnih vrijednosti i patrijahata.

S druge strane okupi se čopor razularenih feministkinja, feminista s FFZG-a, zgubidana, lijenčina, socijalnih slučajeva, marginalaca, čudaka, pa odjeveni u dugine boje divljaju, vrište, arlauču, krevelje se preko megafona, tuku u bubnjeve i talambase.

Svake prve subote u mjesecu okupljaju se umjereni konzervativci diljem glavnih trgova i mole za vraćanje tradicionalnih vrijednosti i patrijahata.

S druge strane okupi se čopor razularenih feministkinja, feminista s FFZG-a, zgubidana, lijenčina, socijalnih slučajeva, marginalaca, čudaka, pa odjeveni u dugine boje divljaju, vrište, arlauču, krevelje se preko megafona, tuku u bubnjeve i talambase.
Sjećam se nekog takvog skupa, ali uopšte nisam skontao da vi to imate jednom mjesečno :D

Back