Biciklizam

Poštovani,
Biciklistički klub Crvena zvezda u saradnji sa Sekretarijatom za saobraćaj Grada Beograda i UNDP - Razvojni programi pri Ujedinjenim nacijama organizovaće, povodom Evropske nedelje mobilnosti, promotivnu biciklističku vožnju od Trga Republike do Trga Slavija (i nazad)
Skup i polazak je na Trgu Republike u 12.00 časova u nedelju 22. septembra.
Na Trgu Republike biće otvoren Besplatni bike servis od 10 do 18 časova.
Pozivamo Vas da nam se pridružite i obeležimo još jednu Evropsku nedelju mobilnosti u našem gradu
 
Poštovani,
Biciklistički klub Crvena zvezda u saradnji sa Sekretarijatom za saobraćaj Grada Beograda i UNDP - Razvojni programi pri Ujedinjenim nacijama organizovaće, povodom Evropske nedelje mobilnosti, promotivnu biciklističku vožnju od Trga Republike do Trga Slavija (i nazad)
Skup i polazak je na Trgu Republike u 12.00 časova u nedelju 22. septembra.
Na Trgu Republike biće otvoren Besplatni bike servis od 10 do 18 časova.
Pozivamo Vas da nam se pridružite i obeležimo još jednu Evropsku nedelju mobilnosti u našem gradu
 
Doslo vrijeme za zamjenu mtb bicikla.Vozio sam capriolo level 9,3 kupljen 2014.Sada je lanac,racna i srednji pogon za zamjenu,pa cu ga mjenjati za drugi.U Temerinu ima ozbiljan prodavac pa cu kod njega u toku zime naci nesto.
 
1573899346195.png
 
Ovo mi dobar prijatelj drzi radnju vec 15 godina u Leskovcu. Do sada sam praktikovao i ja polovne, bar do pre 6-7 godina kada je poceo baksuz da me prati. Ovog puta sam se pocastio novom, ali je tu free servis pre svake duze voznje, dosta vremena provodim u radnji svakako, tako da ne bi trebalo da bude problema. Imam jos 15-20 dana po 4-5km svakog dana do posla, vremena i mesta da je testiram, rasklimam i vidim da li je sve kako treba pre nego sto pocnem moje jace treninge i ture :)
 
Pa bolje da si ga angazovao da pregleda neki polovan da li je istrosen,i sam mozes realno uz par saveta,26icu ako uzimas za 300€ se ludila prodaju,ne kvari se to tek tako samo da nije tuc od 15 kila smuci ti se zivot
 
Jos sam na malo vecoj kilazi od moje idealne. Predeo u okolini Leskovca ukljucujuci Radan planinu koja je mozda naj izazovnija ali ujedno i najdalja pa ispada iz "solo" opcije ove godine, nije bas za ekstreman MTB. Samim tim sa osvrtom na ovaj gore video takodje, uzeo sam 29-tku, zato jer sam na takvoj lokaciji, sa takvim drustvom gde mi za pocetak "univerzalno" resenje jedina opcija. Imam par brda drumskim putem gde mogu 29-tkom i tankim gumama da uzivam u solo voznji i kidanju misica cak i radnim danima, za nekih sat i petnaest minuta predjem oko 20-ak kilometara. A opet, i sa drustvom da podjem po starim putevima pa i do vlasinskog jezera za kojeg je opet potrebna tura od ~140km, deblje gume i 29 ima da zavrse posao jer to nije ekstreman teren.

Meni je generalno zelja oduvek bila da kupim drumasa, ali dok ne sredim kilazu i sebe do one mere do koje sam ja licno zadovoljan, ovo je resenje. Mene, iskren da budem ovo izadje nekih 250e sa debelim popustom i to u tri rate sa sve opremom, od bidona, torbica, brzinomera, pumpe do rezervnih guma i sl.

U jednom navratu sam jednu platio 300e novu, u drugom 220e polovnu (muddyfox, britansku). A svoje "tinejdzerske" dane sam proveo na polaru i delti bez amortizera i sa krpljenom srednjom osovinom na turama od po 100+ kilometara. Tako da kako god okrenem, meni je ovo dobar deal, a o uzivanju nema potrebe da govorim s obzirom na to kakvo sam smece vozio :D Od tehnikalija sam ja daleko, ovo je preporuka prijatelja, a ja kao "laik", gledao sam da ima oba diska i prednji amortizer, mada ovog puta cu licno da se zanimam sa delovima i servisima.
 
Namoj pusti opremu na kraju ona izadje ko pola bajka a na njemu ni1 deo deore,nemoj da se ljutis ali to polar i mudifox nema veze s biciklizmom,nije ram ni bitan toliko koliko grupa,vila,tockovi,sve je to skuplje od rama,super za 29" samo on je tezi i ovako a jos sa tolikim tockovima i gumama moze da bude nocna mora,xt grupe cele su bagatela a to traje dugo
 
Ma ja nemam sa kim da se bavim nesto "ozbiljnije" u tom smislu, a i par grupa sto ima to su drumasi ovde. Generalno sam spomenuo polar i deltu jer sam njima isao do makedonske granice da ispratim druga i devojku koji su do Grcke bajsom (malo ozbiljnijim scoutovima). I kada se setim, uzivao sam. Sa ovim cu samo da uzivam vise. Necu verovatno nikada da odvojim vise od 200-400e za jedan bajs, srednju osovinu mozda stavim kvalitetniju, kocnice i diskovi su korektni za moje potrebe. Zadovoljan za tu cifru s obzirom da sam pre par godina pazario polovan muddifox za iste pare. Budem ufotkao veceras kad dodjem sa posla.
 
Već četvrta godina kako vozim ovaj moj ktm mtb i prezadovoljan sam,jedino sam baš pre neki dan naručio novo sedište, selle smp trk,.Inače vozim ga i uživam mogu reći preko cele godine pa i kada je sneg.Probao i imao sam razne ali mi ovaj mtb najviše odgovara.

bike.jpg
IMG_20181216_114121042.jpg
 
Extra ,kazu da su to dobra sedista za duga putovanja
U pravu si ali neće mu ništa biti ni na kraćim putovanjima,naime ovo originalno njegovo ktm nije loše ali meni po kojem terenu uglavnom vozim ne odgovora tj. dobio sam savet da je ovo selle trk fotelja medju sedištima, iako možda se mogu i razočarati,videćemo još.Kažu da ne postoji idealno sedište.Koje sedište bi ti savetovao,volim čuti razna mišljenja.
 
Selle SMP se pokazalo idealno za mene,bolje nisam nikada imao.Nego ovih dana sam završio projekat elektrifikacije moga KTM.Na njemu je sada 1000W hub motor a brzina oko 50 kmh sa radijusom kretanja pri brzini od 25 kmh oko 60 km bez okretanja pedala, a sa okretanjem kažu da može biti i duplo veći,probaću ovih dana.Inače težina baterije i motora se ne oseti toliko,u stvari očekivao sam da će biti pretežak i da ću sa mukom voziti bez el. pogona....a on ide kada se isključi motor kao i pre,dakle idealno rešenje barem za mene.I ja sam pre bio protiv ovakvih stvari tj. elektrifikacije bicikla ali sada imam drugo mišljenje nakon ovog iskustva.Jedino se moram pozabaviti žicama da nisu toliko vidljive jer je snop žica podebeo,smisliću već nešto.


IMG_20200420_104117606.jpg
 

Back
Top