Quantcast

BICIKLIZAM

bakonja

Buduća legenda
Poruka
43.552
:)

Najvaznije je da si ti ziv i zdrav i da je bajs takodje "nepovredjen" , a skoro svakao od nas je sa tim i takvim iskustvima ...

Izmedju ostalog i zbog toga je potrebno imati zastitnu opremu , kvalitetne gume , kocnice i osvetljenje ...
 

georgejune

Starosedelac
Poruka
152.500
Etapna MTB trka od 2. do 5. maja na Fruškoj gori
Etapna trka planinskih biciklista (MTB trke), u organizaciji Biciklističkog kluba "Novi Sad", održaće se od 2. do 5. maja na Fruškoj gori.
Ponedeljak, 29. april 2019
Etapna MTB trka od 2. do 5. maja na Fruškoj gori

U četvrtak, 2. maja, počinje etapna trka, dok u nedelju, 5. maja, u 10 časova ispred hotela Ceptor na Andrevlju startuje poslednja etapa.
Trka je inače u zvaničnom kaledaru UCI (Svetska biciklistička unija), te donosi veliki broj bodova za svetsku UCI rang listu, što je jedna od najvećih atraktivnosti. Takođe, trka je i u okviru kvalifikacija za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.
Organizatori kažu da je staza ista i za žene i za muškarce. Trka se vozi četiri dana, pobednik je onaj takmičar koji u četiri dana ima najbolje vreme. Trka iziskuje fizičku pripemu, pripremu bicikla, tehničku i logističku podršku mehaničara i trenera, ali svakako i taktiku samih takmičara.
Ove godine trka se vozi u klasi 1 odnosno S1 koja pobedniku donosi 120 bodova.
"Ove godine posebna pažnja je poklonjena rekreativcima i mlađim kategorijama i to tako što će u nedelju, u okviru poslednje etape, moći da voze trku rame uz rame sa najboljima iz Evrope i sveta. A, voziće zaista uz najbolje trkače i ono što nas raduje jesu prijave reprezentacija Japana, Francuske, Izraela, Mađarske, Slovenije, BIH, Rumunije, Hrvatske i Makedonije. Do sada imamo 18 prijavljenih nacija i već ćemo imati 53 biciklista na startu, što je zaista impresivan broj", kaže direktor trka Nemanja Vajs.
Biciklistički klub "Novi Sad" je od 2014. do danas organizovao i sedam etapnih trka koje su u kalendaru svetske biciklističke unije UCI. U prethodnim izdanjima takmičari su bili i svetski prvaci kao što su Simon Andreasen i Jana Belomojna, a takođe u Novom Sadu trkao se i veliki broj evropskih i nacionalnih prvaka.
 

georgejune

Starosedelac
Poruka
152.500
Fruškogorski MTB maraton 2019
U nedelju 12. maja u 10 časova održava se 27. Fruškogorski MTB maraton, a start će kao i prethodnih godina biti na Popovici.
Sreda, 8. maj 2019
Fruškogorski MTB maraton 2019

Pred nama je 27. po redu Fruškogorski MTB maraton. Kao i svih godina do sada organizator trke je novosadski biciklistički klub Fanatic u saradnji sa Biciklističkim savezom Srbije. Takmičari će i ove godine pokušati da savladaju Frušku goru i to kroz tri trke:
Veliki Maraton: 81km / visinske razlike 2470m
Srednji Maraton: 56km / visinske razlike 1336m
Mali Maraton: 32km / visinske razlike 878m
Nagradu će dobiti 15 najboljih vozača na malom i srednjem maratonu, dok na velikom maratonu dobijaju nagrade svi učesnici koji ga završe. Medalje dobijaju tri najbolja vozača na svakom maratonu. Specijalne nagrade predviđene su za najmlađeg i najstarijeg vozača, kao i za dame.
Pravo starta imaju svi punoletni licencirani i nelicencirani takmičari. Nelicencirani vozači mogu da startuju bez lekarskog pregleda i CFA licence. Nelicencirani vozači mlađi od 15 godina mogu da učestvuju samo uz priložen potpis prisutnog punoletnog staratelja.
Kako je 7. maja završen predprijavni period, cena učešća će od ovog pa do datuma održavanja biti 3000 dinara po osobi ili 25 evra.
Ukoliko do sada niste učestvovali na ovom maratonu, svakako vam preporučujemo da posetite Frušku goru i uživate u njenim predelima dok vozite točak uz točak sa drugim zaljubljenicima u ovaj sport.
 

MilosPZS

Zainteresovan član
Poruka
102
A niko se ne pita sta bude kada padnes sa ovakvog cuda, slomis se kao magarac.. :D
Mnogo je to mehanizama, ko ce to servisirati.
Drzim se ja mehanike i moje dobre specijalke jos 10tak godina dok tome ne opadne cena.
 

Top