Biciklizam

vidi sad sam nesto na brzaka nasao..srednja sipka ide na dole
Compact-Bike-geometry.jpg

u odnosu na ovu koja je ravna
Calfee_frame_diagram.gif

i to daje polozaj tela i visinu sedista o kojem govoris

Poslednja izmena:
ma dajte ...sveli ste pricu na ' kome je duzi ******'
pravilo SKOLSKO I NEOSPORIVO JE TO DA ZA MAKSIMALNE REZULTATE I EFEKAT
sic se izvlaci I FIKSIRA TAKO DA ISPRUZENA NOGA HVATA PEDALU U NAJNIZEM POLOZAJU. a ne pod i sta ti ja znam
volan se postavlja tako da tacke oslonca moraju biti nize od visine sica okvirno 5 cm

i tu nema price. idi u bilo koji klub i pitaj
e sad sve je do coveka. niko nije rekao da sic ne moze da se okrene naopako ili da se bajs vozi sa jednom pedalom tako da ne serrte

Au ljudi pa gde vi nalazite dobru opremu za bajs u BGu?? :D

Od svih sto sam bio, Capriolo je imao najbolji izbor,a tu kako svi pricaju nije bas kvalitet a i ja sam se uverio :D

Bio sam u Bgu ove nedelje, svaki dan sam setao ko konj, nigde nisam naisao ni na jednu biciklisticku radnju...Znao sam gde je capriolo tu sam i prvo otisao,bio u Planet bike na NBG,tamo je solidno,mada sto se paktregera tice,imali su samo jedan celicni model... :( Bio na Dorcolu isto u Planet biku,tamo jedva nesto ima(na NBGu su bolje snabdeveni) Sto sam gledao servise i randnje na ciklonautu,nasao sam samo jednu koja je bila zatvoreno ko zna kolko dugo, i klub "Avala" gde nemaju nista...

Jos pitao jednog iskusnog biciklistu,on mi kaze pravac Planet bike na Dorcolu...ja otisao tamo,neka radnja uvucena u zgradi,jedan prodavac skroz nezainteresovan...A pored radnje planet bike servis... E da video sam na biciklistickoj stazi blizu mosta za tramvaje jedan servis/radnju,al tu je skromna ponuda takodje...

Ista situacija za naocare za plivanje...Najkraju sam uzeo neke za 1300din u Max Sportu,kojih ima u svim sportskim radnjama,al nekih boljih nigde nisam nasao...Na Tasu il mi nisu uopste odgovarale il bile preskupe,a plus nisu imali neki izbor...

Ma ima je al naravno zavisi koliko si spreman da se iskeširaš...A ništa ti to nije trajno...Posebno ako voziš po svakakvom terenu...Kao ja na p primer...

Pa i ja vozim bas po svakakvom terenu :D
Pa nemam bas sad za razbacivanje, npr da za brzinomer ili svetlo ili paktreger dam 3000
mislim da sve to moze za 1500(naravno pojedinacno,ne sve troje za 1500)...

Ne znam kakva su ona kinesna svetla a i brzinomer??

Ne znam kakva su ona kinesna svetla a i brzinomer??

Ja sam uzeo neki brzinomjer, kao 14-15 funkcija, ali sam znao korisiti samo njih pola. Uputsvo za upotrebu na eng. jeziku, ali pola nisam uspio shvatiti iako sam profesor. Milion grešaka u prevodu. Vidi se da je prevodio neki amater. Potpuno besmislene rečenice. Čak i ono što su fino preveli, ne može se primjeniti praktično. Npr, drži 6 sekund oba tastera da se pokrene to i to, i ja držim, ali se ništa ne dešava.

ja sam uzeo neki preko aukcije za 700din,na zalost izgubljen mu je pojas za otkucaje srca,tako da sada ne meri to ,ali ima za temperaturu,kalorije,obavestava kad je vreme za servis , tempo voznje,i sve ostalo sto se podrazumeva.
na zalost posto je bezican jedina mana mu je sto ako mu prinesem mobilni i pozovem nekog zabelezice taj signal kao brzinu,tako mi je jednom zabelezio da sam isao 99km/h :) ,voleo bi da ima i pozadinsko osvetljejne al koliko para i vise je nego dobar

kad bih vozio motor ne bih mu prisao a da ne stavim kacigu,full helmet naravno,ali za bajs nesto razmisljam,da stavljam ovu gde cu da ostanem bez lica kad padnem smesno je,a full ako stavim smejace mi se svi i jurice me policija misleci da sam nesto opljackao,tako da vozim sa kacketom na glavi i pamecu u njoj :P

meni nije sto bi mi se smejali vec mi mnogo smeta...siguran sam da bi se posle 10km voznje na +35C iznervirao i bacio je lol
al *** stvarno stiti,pogotovo ko je cesce na bajsu,zna kolika je vaznost a i da su vece sanse da se nesto lose desi bez obzira na iskustvo...

Ja sam nekidan pao i udario bradom i koljenom. Čak i da sam imao biciklističku kacigu, ne vjerujem da bi mi zaštitila bradu.Možda je to i bila sreća! Doduše, treba je imati, jer se prilikom takvih padova lako može desiti da puknete slepočnicom i to bi bio ende.

Au ljudi pa gde vi nalazite dobru opremu za bajs u BGu?? :D

Od svih sto sam bio, Capriolo je imao najbolji izbor,a tu kako svi pricaju nije bas kvalitet a i ja sam se uverio :D

Bio sam u Bgu ove nedelje, svaki dan sam setao ko konj, nigde nisam naisao ni na jednu biciklisticku radnju...Znao sam gde je capriolo tu sam i prvo otisao,bio u Planet bike na NBG,tamo je solidno,mada sto se paktregera tice,imali su samo jedan celicni model... :( Bio na Dorcolu isto u Planet biku,tamo jedva nesto ima(na NBGu su bolje snabdeveni) Sto sam gledao servise i randnje na ciklonautu,nasao sam samo jednu koja je bila zatvoreno ko zna kolko dugo, i klub "Avala" gde nemaju nista...

Jos pitao jednog iskusnog biciklistu,on mi kaze pravac Planet bike na Dorcolu...ja otisao tamo,neka radnja uvucena u zgradi,jedan prodavac skroz nezainteresovan...A pored radnje planet bike servis... E da video sam na biciklistickoj stazi blizu mosta za tramvaje jedan servis/radnju,al tu je skromna ponuda takodje...

Ista situacija za naocare za plivanje...Najkraju sam uzeo neke za 1300din u Max Sportu,kojih ima u svim sportskim radnjama,al nekih boljih nigde nisam nasao...Na Tasu il mi nisu uopste odgovarale il bile preskupe,a plus nisu imali neki izbor...
pa tis lud brate kad ides po radnjama..cikloberza polovnih delova i stigne ti na gajbu..2 do 3x je jeftinije a mozes uzeti nesto tek probano

pa tis lud brate kad ides po radnjama..cikloberza polovnih delova i stigne ti na gajbu..2 do 3x je jeftinije a mozes uzeti nesto tek probano

Znam to, trazio sam, al kad ih pitam il ne odgovaraju il su predmeti vec prodati :D

Al sad mi nista i ne preostaje nego da samo tu i trazim... :D

PS: preko cikloberze sam bajs nabavio,i tu sam imao srece da nadjem,al sa ovom opremom nesto mi teze ide xD

Pa evo npr paktreger do 1500-1700din
brzinomer do 1500din
prednje i zadnje svetlo do 1000-1200din,zavisi...
e sad ne toliko bitno al npr trouglasta torbica,retrovizor,nozica,blatobrani...

e il ja ne citam pazljivo ili ti ne slusas..rekoh ti da nista ne stavljas na bajs od dodatne opreme i otezavas..koj ce ti ta sminka..mislio sam da ti konkretno treba neki deo..ovo je stvarno besmisleno..cak i blatobrani jer po kisi se ne moze voziti..i na kraju sve to sto si pobrojo kosta toliko da si ladno mogao uzeti bajs sa xt opremom..e to sve vreme pricam

e il ja ne citam pazljivo ili ti ne slusas..rekoh ti da nista ne stavljas na bajs od dodatne opreme i otezavas..koj ce ti ta sminka..mislio sam da ti konkretno treba neki deo..ovo je stvarno besmisleno..cak i blatobrani jer po kisi se ne moze voziti..i na kraju sve to sto si pobrojo kosta toliko da si ladno mogao uzeti bajs sa xt opremom..e to sve vreme pricam

pa dobro,brzinomer nije tezak,svetla cu kaciti samo kad mi trebaju,al eto ne moram njih odma da uzmem...
paktreger moram! :P
sa retrovizorom mi je sigurnije kad idem magistralom-ni njega ne bi drzao uvek; nozica aj ne mora,al olaksava posao,blatobrani-pa jb.g, za mokre dane bi ih namontirao,ne volim da me isprska voda sa guma,a torbica mi znatno olaksava kad treba da stavim neke sitnice,ili ih cesto koristim...

jeste da to otezava bajs,pogotovo kad stavim bisage,al nema sanse da nosim ranac kad idem malo duze :S

hvala ti u svakom slucaju

najvaznija oprema je sajla
meni se odvrnuo sraf sa plastike (nisam je provukao kroz ram) i spala je ko zna gde,nisam ni osetio,eto kako vozim :hahaha:
ni ja ne volim branike da vidim,pogotovo retrovizor,zato stalno bacam pogleda iza sebe,ali to je dobra navika,posle za voznju u kolima,sve po ps-u
SAJLA-ZA-BICIKL_slika_L_2462805.jpg

pa dobro,brzinomer nije tezak,svetla cu kaciti samo kad mi trebaju,al eto ne moram njih odma da uzmem...
paktreger moram! :P
sa retrovizorom mi je sigurnije kad idem magistralom-ni njega ne bi drzao uvek; nozica aj ne mora,al olaksava posao,blatobrani-pa jb.g, za mokre dane bi ih namontirao,ne volim da me isprska voda sa guma,a torbica mi znatno olaksava kad treba da stavim neke sitnice,ili ih cesto koristim...

jeste da to otezava bajs,pogotovo kad stavim bisage,al nema sanse da nosim ranac kad idem malo duze :S

hvala ti u svakom slucaju

evo ovako prosto..nece te prskati voda sa tvojih guma..ali hoce svaki automobil sa strane..dakle nema voznje po kisi jer je opasno..proklizaces..retrovizor ti samo odvraca paznju da gledas iza sebe umesto ispred..onaj ko je iza tebe treba voditi racuna a ti svakako ides desnom stranom uz ivicu bez krivudanja..ok torbica i mogu razumem za alat i neku klopu..ja nosim ranac..imam samo zadnje svetlo ali ne vozim po mraku..ako vozis to je ok..mislim onda bi mogao i kacigu nabaciti jel:lol:brzinometar se pojavi tu i tamo za 1000-1500..bio je i bezicni koji koristim svojevremeno na cikloberzi za 2 soma..oko 3500 mislim da je nov u planetu..kinesko naravno nista ne uzimas..i nemoj molim te nozica..kakvo naslanjanje na nozicu..a gde si ti tad..sedis pored i cirkas picence:lol:aj ne zezaj..bajs se ili vezuje i naslanja na nesto ili vozi..na pedalu naslanjas ili sediste da ne ogrebes ram i to je cela mudrost..razmisljaj malo bolje da uzmes biciklistice sa uloskom..nesto od alata..active wear majicu..nesto zaista neophodno..a na bajs nista ne trpaj

Back