Biciklizam

al znas sta mene zanima..na osnovu cega se za taj novac zakljucuje da je bajs dobar?vidim da uglavnom gledaju boju rama..jer se ocigledno u delove ne razumeju..pise kao nesto shimano i to im je dovoljno..a to nije nijedna podgrupa shimana vec nesto kinesko van svih standarda..i onda vrsice posao..ne moze da vrsi jer se sve to brzo haba i mora menjati..najbitnije sto je mucenje voziti i strada vrat..kicma..kolena vremenom..samo gledam ove sto iznajmljuju po adi one capriolo krsheve..niko ni visinu sedista da podesi..da trazi valicinu za svoju visinu..sve naopako

Razmišljam nešto o tom prenosu...Nešto sam počeo da vozim jedno vreme sa malim 2 x 4 ili 3x 4 i kao odmaram noge al slabo mi se i mišići zategnu pre neki da počeo da vozim 2 x 7 ili 3 x 7 što nisam dugo i super se osećam...Teže jeste al i je i brže i stabilnji je bajs i zategnem se skroz...

ma kakvi cini ti se..da vidis uz avalu kad izguram na laganom oko 12/h konstantno kako cepaju misici..i to se ne radi za mesec dana..evo sad tek od pocetka sezone se svaka crta vidi..treba 3 meseca takve voznje ali dobijes definicuju..ne ono nabudzena masa..ja to ne volim i ne treba mi..mislim ne zurim nigde da mi treba brzina..to stabilnije mi nije jasno..kad naviknes sve je tvoja kontrola

Pa definitivno kao teže okrećeš brže se zategneš jer ulažeš veći napor,nekako sam i navikao na teže lakše mi je ''suviše lako'' naravno moram da menjam povremeno...Meni deluje da je nestabilnije na manjim brzinama...Mada ne znam da li bi mogao da vozim lagan bajs uopšte moj je onako srednej težine..Par puta sam probo neki ultra lagana samo što se nisam strovalio s puta...Čak bih ponovo kupio četvrtaste gume koje sma imao na starom bajku koje bolje ležu na put..

sve je stvar navike..i meni je bila frka kad sam napred stavio slik 1.25..kako tek ovi sa specijalkama a prosek im 48/h..meni 22 jedva:lol:samo ti se brze nabuzi butina i list..ali gubi flexibilnost i stradaju kolena..srce opterecujes bez razloga..zato se nose spd patike i biciklisticke s uloskom sto daje stabilnost i udobnost na pravim mestima

ali stices kondiciju..to sam provalio kad pocinjem sezonu posle takve voznje kao da nisam zimi pravio pauzu..najbitnije..kad se neko zaleti na vecem prenosu..pa se kao trkamo..jako brzo se umori..to je fora..a ja za njim samo gledam kako se muci i preznojava..a meni srce radi u istom rezimu..i na duze staze se pokaze ko je izdrzljiviji..daleko od toga da ce na krace biti brzi..nego se ja stedim iskusno..i sad ponekad se zeznem i tesko okrenem po koji krug..ali odma se pali lampica da olaksam prenos i sve ok

Ja na ravnom idem sa 3x4 ali moj ima samo 6 pozadi... :( Moj drug i po ravnom ide na 2 x 6 uglavnom, pa kao lud okrece, kadenca 100... Jeste nestabilnije kada dodjes do vece kadence...

jel se nekome ovo desilo,konkretno da misic napravu
ko je gadljiv neka ne gleda prvi snimak

ovo mi se desilo pre par meseci,nisam dugo vozio bajs,presao 50km,izmedju igrao basket par sati,kad sam dosao kuci i legao da gledam film,nastao je pakao,to su takvi bolovi da ti dodje nogu da odgrizes

uh fala bogu nista slicno mi se nije desilo..to je to preforsiranje o kom pricam..kad se krene ne zagrejan i kad se na kraju ne isteze..kad se vozi bez opterecenja nece biti takvih problema..najgore sto mi se desilo je bol u butinama kad silazim niz stepenice..par x sam morao sesti od bola par minuta..mozda je od bajsa ali ne mogu tvrditi

lol ala ste se is*****li za sve pare. prvo ne mozes da vozis 40 u malim brzinama cak ni nizbrdo JER NEMA SANSE ! jer bi nogama morao da odradis toliko obrtaja na pogonu da bi ti otpale.
drugo vise od pritiska a manje od tipa guma ti zavisi brzina
trece kolena ne mogu da stradaju ako ti je sic lepo podesen po visini

a sto se tice misica ako oces dupe da uradis vozi pod blagim nagibom polako u vecim brzinama i to STOJECI ! i eto ti dupe
ako os listove da napuvavas gazi pedale petama a ako os da ih seckas gazi vrhovima prstiju

i fascinirali ste me sa tim brzinama da znate samo :P

bezinomer ne moze da laze jer je nastelovan u mm (2008mm obim ako se ne varam),znaci jedino mogu ja da lazem :P . Izvukao sam max 38-40km/h na ravnom i to recimo 15s (ne znam kako to racunate kao prvu ili 21 brzinu),al to je nenormalno vitlanje pedalama,zato i kazem da cu menjati pogon,42zuba je malo barem meni. 30-35km/h se ide ko od sale. Pritisak zadnje drzim na 3.2bara prednja 2.8,ipak nemam amortizere a vozm preko svega i svacega,ponajvise neravnog terena,pa bolje malo guma da apsorbuje nego ram pa ga odvalim kad preletim preko necega,jeste da dignem dupe kad se nesto neravno prelazi ali ipak

jedno je voznja ulta super bajsa po ravnom i ulicom,a drugo kada vozis kroz grad,preko ivicnjaka stalno podizes predjni kraj,pa stanes-krenes,pa naletis na neravan deo koji te istrese iz gaca ako ides brzo,najvise me zamara kad neko nece da se skloni pa umesto da proletis dok si u zaletu,moras da smanjis brzinu pa aj opet ubrzaj,to trosi najvise goriva kolima,tako je i kod coveka
ne znam dal je ono bila nezagrejanost,preforsiranost,nedostatak nekog vitamina ali ne ponovilo se ,meni je lakse preci 50km nego igrati 3 sata basket,kad se spoji dobije se lud dan

kako podesavate sic po visini,meni je iznad nivoa volana ,taman toliko da sa sedista prstima dohvatam tlo kada stanem?

ne valja ti to ako mozes da dohvatis zemlju.
ako hoces ispravan polozaj u kome mozes maskimalno da iskoristis snagu misica i maksimalno da postedis telo umora onda sic podigni toliko da ti ispruzena noga bude taman na toj visini da dohvati pedalu u najnizem polozaju.
ja drzim sic malo nize zbog terencine kojim djiram jer mi treba bolja ravnoteza.
a te bolove i sranjca mozes da izbegnes ako pre duze voznje uneses malo secera i ugljenih hidrata, posle vozenje noge istusiras ledenom vodom jedno minut a za vreme voznje nikad ne prestajes da vrtis pedale jer se tad nagomilava mlecna kiselina znaci vrti ih sporije na ler al vrti.

u sustini mene najvise bole ledja jer de ja djiram tu i traktori lome osovine haha

a ako podesis sic tako i napuvas gume malo jace bices brzi i manje ces se umarati al je fora u tome sto je opasnije voziti tako jer u zaebanim situacijama nema skakanja na noge nego skakanja sa bajsa :P

ma kakvi cini ti se..da vidis uz avalu kad izguram na laganom oko 12/h konstantno kako cepaju misici..i to se ne radi za mesec dana..evo sad tek od pocetka sezone se svaka crta vidi..treba 3 meseca takve voznje ali dobijes definicuju..ne ono nabudzena masa..ja to ne volim i ne treba mi..mislim ne zurim nigde da mi treba brzina..to stabilnije mi nije jasno..kad naviknes sve je tvoja kontrola

Ovde si potpuno u pravu. Bajs najbolje idefinise telo a pogotovo kad postoje malo duze deonice na brdu.
U letnjim mesecima kad sam na god. odmor i kad inace nemam toliko obaveza pa svakog ili svakog drugog dana vozim po 70 ,80km ali cisto trening, ocrtavaju se plocice na stomaku iako ne vodim toliko racuna o ishrani i unosenju masti. Sto god da pojedem za ta dva (dva i po) sata, bas zestokog napora, sagori.
Noge i listovi takodje izgledaju super ali sam primetio da mi rameni pojas slabi tj. misici se "tope" pa u toku zime kad je mrtva sezona i ne moze ni da se trci radim sklekove, vratilo i podizem bucice iznad glave i vrlo brzo povratim rameni pojas.

Najvaznije je to sto mi je broj otkucaja srca u mirovanju 48. Skoro sam bio na pregled (preko firme) na ekg i internista me terao da radim zgibove za trbusnjake tu na onom krevetu sa onim stipaljkama pa mi digo broj otkucaja na 58:D. Posto ni tada nije bio zadovoljan morao sam da ustanem i radim cucnjeve a sestri je rekao da me pritiska odozgo a onda joj podviknu "zagrli ga"!:p
Broj otkucaja 66. Odmah na pocetku me pitao dali se bavim sportom. Posle me vodio kod kardiologa (bio jedan stariji covek i po svemu sudeci autoritet) i na snimanje srca da bi mi na kraju rekli da imam srce ko bik.
Ovo sve pisem da bi naglasio da pored lepog fizickog izgleda bajs neverovatno dobro utice na zdravlje i preporucujem ga svakome.

Ovde si potpuno u pravu. Bajs najbolje idefinise telo a pogotovo kad postoje malo duze deonice na brdu.
U letnjim mesecima kad sam na god. odmor i kad inace nemam toliko obaveza pa svakog ili svakog drugog dana vozim po 70 ,80km ali cisto trening, ocrtavaju se plocice na stomaku iako ne vodim toliko racuna o ishrani i unosenju masti. Sto god da pojedem za ta dva (dva i po) sata, bas zestokog napora, sagori.
Noge i listovi takodje izgledaju super ali sam primetio da mi rameni pojas slabi tj. misici se "tope" pa u toku zime kad je mrtva sezona i ne moze ni da se trci radim sklekove, vratilo i podizem bucice iznad glave i vrlo brzo povratim rameni pojas.

Najvaznije je to sto mi je broj otkucaja srca u mirovanju 48. Skoro sam bio na pregled (preko firme) na ekg i internista me terao da radim zgibove za trbusnjake tu na onom krevetu sa onim stipaljkama pa mi digo broj otkucaja na 58:D. Posto ni tada nije bio zadovoljan morao sam da ustanem i radim cucnjeve a sestri je rekao da me pritiska odozgo a onda joj podviknu "zagrli ga"!:p
Broj otkucaja 66. Odmah na pocetku me pitao dali se bavim sportom. Posle me vodio kod kardiologa (bio jedan stariji covek i po svemu sudeci autoritet) i na snimanje srca da bi mi na kraju rekli da imam srce ko bik.
Ovo sve pisem da bi naglasio da pored lepog fizickog izgleda bajs neverovatno dobro utice na zdravlje i preporucujem ga svakome.

:ok:meni jedino ruke kao i svim biciklistima deficit..ipak je to visesatno truckanje bez opterecenja..ali zato sve ostalo kao sto kazes nema potrebe da se radi..narocito za donji deo tela sve potaman..i meni sad sevaju plocice..uz avalu ili kroz sumu guranje bajsa na 30-35c sve se istopi

Back