Biciklizam

evo ovako prosto..nece te prskati voda sa tvojih guma..ali hoce svaki automobil sa strane..dakle nema voznje po kisi jer je opasno..proklizaces..retrovizor ti samo odvraca paznju da gledas iza sebe umesto ispred..onaj ko je iza tebe treba voditi racuna a ti svakako ides desnom stranom uz ivicu bez krivudanja..ok torbica i mogu razumem za alat i neku klopu..ja nosim ranac..imam samo zadnje svetlo ali ne vozim po mraku..ako vozis to je ok..mislim onda bi mogao i kacigu nabaciti jel:lol:brzinometar se pojavi tu i tamo za 1000-1500..bio je i bezicni koji koristim svojevremeno na cikloberzi za 2 soma..oko 3500 mislim da je nov u planetu..kinesko naravno nista ne uzimas..i nemoj molim te nozica..kakvo naslanjanje na nozicu..a gde si ti tad..sedis pored i cirkas picence:lol:aj ne zezaj..bajs se ili vezuje i naslanja na nesto ili vozi..na pedalu naslanjas ili sediste da ne ogrebes ram i to je cela mudrost..razmisljaj malo bolje da uzmes biciklistice sa uloskom..nesto od alata..active wear majicu..nesto zaista neophodno..a na bajs nista ne trpaj

ok,upravu su... :)
stvarno mi treba biciklisticka odeca a i obuca jer se bas mnogo znojim i nije mi bas udobnu u obicnom sortsu...

imam ovakvu jednu,samo sto je moja movement session
-CRANE-SPORTSKA-MAJICA-VEL-M-activewear-_slika_O_3258224.jpg

a sta ti nosis kad ides nesto dalje? +100km... ako imas para,hrana i pice ti nece biti problem,ali ipak ti treba neki alat,mozda preoblaka i jos po nesto :D

zato mi treba paktreger da barem stavim ranac ako ne bisage...a to bas otezava :(

================================================
da li mozes reci kakvi su sledeci predmeti,mislim vrede li sta? :D
Biciklisticka majica

Adidas patike

Biciklisticki sorts 1
Bic sorts 2

Brzinomer

Bic majica Movement
Bic majica Crivit

Rukavice

Poslednja izmena:
ma sve je to ok osim rukavica to ti zaista ne treba ako stavis neke normalne gripove..sve te sitnice kostaju po par 100tina ili hiljada din ali na kraju se itekako nakupi..nisam registrovan na limundu pa ne vidim patike..ali ako su spd to je prava stvar..kao i majica i bic gace..i to je sve vise ne uazi na sminku..vec kupuj polovne xt delove deo po deo..a prodaj svoje i to moze biti po 10ak e mesecno doplata i miran si..prvo menjace pa polako..nosim pumpu..flekice za lepljenje guma..jednu rezervnu i trokraki kljuc..ako idem dalje rezervna majica i nesto sitno za licnu higijenu ako prespavam u selu..uvek nesto za grickanje poput bonzite da ti se nadje i na svakih sat pojedi nesto..tecnost konstantno

ma sve je to ok osim rukavica to ti zaista ne treba ako stavis neke normalne gripove..sve te sitnice kostaju po par 100tina ili hiljada din ali na kraju se itekako nakupi..nisam registrovan na limundu pa ne vidim patike..ali ako su spd to je prava stvar..kao i majica i bic gace..i to je sve vise ne uazi na sminku..vec kupuj polovne xt delove deo po deo..a prodaj svoje i to moze biti po 10ak e mesecno doplata i miran si..prvo menjace pa polako..nosim pumpu..flekice za lepljenje guma..jednu rezervnu i trokraki kljuc..ako idem dalje rezervna majica i nesto sitno za licnu higijenu ako prespavam u selu..uvek nesto za grickanje poput bonzite da ti se nadje i na svakih sat pojedi nesto..tecnost konstantno

ma ja stavio pogresan link...
evo, ove PATIKE

OVU MAJICU

i OVU mozda,a? :D

I neki od ova dva sortsa,mozda plavi ako se slaze :D

Tacno je to za delove,ja ne znam sto nisam obracao paznju,treba i to poboljsavati
Prednji mi je Alivio, zadnji Acera,verovatno da nisu neki...

losi su mi gripovi..imam neke capriolo rukavice,al malo su se pocepali i debele su...

Poslednja izmena:
prva majica je extra i ja bih je uzeo ali nisam za tu kupovinu preko limunda..ko zna koja ce biti krajnja cena..nemam zivaca i neko ubode u poslednjoj sekundi..nisu lose patike samo nosene jel..ko zna kakve su kad stignu..gripova ima u planetu od 450 do 650..recimo da te menjace mozes tapnuti za 20-25e a xt cekas i pratis moze se glat naci za 15 prednji 30 zadnji..znaci tacno sto ti rekoh po delu dodas 10e a imas vrh uzivanje i dugotrajnost

uzecu i majicu i patike, a preuzecu ih licno ;)
grip bih da menjam ali i stavim rogove,one manje...

probacu to sa menjacima malo kasnije,ne mogu sad ;)

evo veceras sam otisao do jednog mesta 20km i vratio se = 40km u rekordnom vremenu do sad :)
motao sam pedalo kao sto si rekao, teret sam sveo na minimum(samo oko 1l tecnosti=voda+aqua viva napitak)
teren je 5km gore,5km dole i tako sve xD
retko kad sam ubacivao u 3. pogon,sve sam skoro na srednjem i prvom,a do sad sam cim se ukaze prilika odma u 3. :D
1h43min mi trebalo sa pauzom,a pre oko 2h mi je trebalo :P
isto juce sto sam neku relativno ravnu relaciju od 20km prelazio za 50min, juce sam za 41min :P isti princip motanja...

u toku voznje sam osecao po malo bolove u listovim i butinama,i na nekoj uzbrdici mi se cinilo kao da nema sanse vise,al na kraju nisam osecao zamor,nadam se da necu ni sutra imati upalu :)

bas sam skoro posmatrao dve majice,poznata neka marka (sad sam zaboravio) dobra boja,materijal,dzepovi pozadi,5min pre kraja 50din na kraju 500din,a gledao po radnjama 3000-4000,pa gde se ne isplati uzeti na limundu pogotovo po ovoj ceni

@Rudjer ja ne znam kako oni teniseri izdrzavaju na banani,ali ona meni padne kao kamen,samo da popuni rupu u stomaku,bez nekog secera-cokolade i pljeskavice ja ne mogu,banana mene ne drzi niti mi daje snagu
kad pomenu vodu,koliko trosite na 25km,ja 1L,pa kad stanem popijem jos litar ,trosim ko trabant

ja stvarno namam pojma nalivam se ko lud..po 6l nekad kad se saberem dnevno
uzecu i majicu i patike, a preuzecu ih licno ;)
grip bih da menjam ali i stavim rogove,one manje...

probacu to sa menjacima malo kasnije,ne mogu sad ;)

evo veceras sam otisao do jednog mesta 20km i vratio se = 40km u rekordnom vremenu do sad :)
motao sam pedalo kao sto si rekao, teret sam sveo na minimum(samo oko 1l tecnosti=voda+aqua viva napitak)
teren je 5km gore,5km dole i tako sve xD
retko kad sam ubacivao u 3. pogon,sve sam skoro na srednjem i prvom,a do sad sam cim se ukaze prilika odma u 3. :D
1h43min mi trebalo sa pauzom,a pre oko 2h mi je trebalo :P
isto juce sto sam neku relativno ravnu relaciju od 20km prelazio za 50min, juce sam za 41min :P isti princip motanja...

u toku voznje sam osecao po malo bolove u listovim i butinama,i na nekoj uzbrdici mi se cinilo kao da nema sanse vise,al na kraju nisam osecao zamor,nadam se da necu ni sutra imati upalu :)
odlicno..kakva upala nema sanse ako bude cirni 1 andol videces kad se srce navikne na taj tempo bice uzivancija prelazak duplo vise km bez opterecenja

Kad vec pominjete upalu i prosek... meni je npr. nastala takva mlecna kiselina u misicima da sam jedva mogao da cucnem... voznja je bila 17km, sve ravno bez stajanja, prosek 30.2 ali sam posle voznje 10-ak minuta udarao noge pesnicama lagano da se razbije ta kiselina, i na kraju nije ni bilo upale... Ja da sam na tvom mestu ne bih pio lekove, upala se najbolje eliminise treningom, e sad ako ti je nesto hitno, andol to resava brzo... mada ja volim onaj osecaj kad se probudis ujutru i kad se jedva pomeras... npr. posle treninga snage je jaca upala...
A skoro sam izvozao 3 kruga Nis-N. Banja... 49km sa prosekom 27.3... ima cak i malo brdo od 800m sa prosekom 4-5%.... na kome se dosta smanji prosek, ali uopste nije bilo vetra i ta voznja mi je najbolja ove sezone :D

Kad vec pominjete upalu i prosek... meni je npr. nastala takva mlecna kiselina u misicima da sam jedva mogao da cucnem... voznja je bila 17km, sve ravno bez stajanja, prosek 30.2 ali sam posle voznje 10-ak minuta udarao noge pesnicama lagano da se razbije ta kiselina, i na kraju nije ni bilo upale... Ja da sam na tvom mestu ne bih pio lekove, upala se najbolje eliminise treningom, e sad ako ti je nesto hitno, andol to resava brzo... mada ja volim onaj osecaj kad se probudis ujutru i kad se jedva pomeras... npr. posle treninga snage je jaca upala...
A skoro sam izvozao 3 kruga Nis-N. Banja... 49km sa prosekom 27.3... ima cak i malo brdo od 800m sa prosekom 4-5%.... na kome se dosta smanji prosek, ali uopste nije bilo vetra i ta voznja mi je najbolja ove sezone :D

ovo ako vozis specijalku inace ti nije dobro podesen brzinometar

Ja sam tako drzao svojevremeno na 30km prosek izmedju 26 i 27km i koliko god se trudio nisam mogo da ga popravim.
Onda sam na dve nedelje prestao da vozim bajs i preso na trcanje. Uz brdo, stepenice u parku (ti imas Bubanj) i posle toga se opet vratio na bajs i uspeo da napravim prosek 30km za sat. Dusa bila u zubima al srecan :D
Preporucujem ti da probas daje rezultate.

meni je prosek 20km/h .Kod mene obicno kad krecem od kuce duva vetar u ledja, severac,a kad se vracam pravo u mene,pa te ponekad toliko koci da ne mozes preko 15km/h.sve vecinom ravno,par spustova od po 40-50km/h,pa onda uzbrdica gde ne mogu preko 10,kad se sve sabere i oduzme predje se izmedju 18-22km za sat,racunajuci i semafore ;)

ma to ti kazem kakav prosek na mountainu 30..mislim ok je da sad zivim na adi i krenem krug nema problema necu spustati ispod 30 da nema nikog ili eventualno da zivim na avali pa se srolam do ade sve moze i 40:lol:

kazem ne znam dal vozis specijalku onda jer sa mountainom ne moze se okretati pogon vise od 44/h sa 44 zuba..i to ne moze ni pola minuta - minut..ne moze prosto je neizvodljivo...ako imas 48 zuba sto sumnjam mozda ali opet ne mozes ici 49 po ravnom..ako je blaga nizbrdica moze kraca distanca ali bez okretanja pedala..nas cetvorica smo isli do obrenovca i menjali se..sto je u grupi mnogo lakse i brze..i nije nam prosek bio vise od 25..kad sam vozim to je oko 22 max..znaci ne lozim se i ne silujem..prosto vozim kako mi odgovara

jadno ,stvarno jadno.
kakvo trazenje lopova,nov bajs od grada i da covek nastavi svoj put

secam se kad su nasi motosiklisti sa harlijima isli put oko sveta,u Americi su im obili kombi i uzeli kasete sa tog dela puta,ti snimci imaju neprocenjivu vrednost,a Ewanu i Charley-ju su maznuli sa motora isprave cini mi se sa nesto novca...

sad sam se iznervirao,pustam da gledam Long way round
images

Back