Biciklizam

Njemačka osiguranja u prošloj godini isplatila 100 miliona eura za ukradene bicikle
http://www.avaz.ba/clanak/186634/nj...splatila-100-miliona-eura-za-ukradene-bicikle

...Osiguranja su nadoknadila štetu za 210.000 ukradenih osiguranih bicikala, što je najveći broj u posljednjih pet godina, navodi se u izvješću osiguravatelja. Policija je istovremeno zabilježila 340.000 krađa bicikala, što je porast od 7,2 posto. Riješeno je samo 9,6 posto krađa....
-----------------------------------------------------------------------------------------
Gde li idu ti silni bicikli :think:

Kakva su Vam sedista bicikla?
Koza ili neki od vestackih materijala ?
Ako su od koze , kakva su Vam iskustva po pitanju udobnosti na duzim relacijama ili voznjama u lokalu ?
Nesto se "zanosim" u vezi ovih koznih , pa me zanimaju iskustva onih koji koji hoce da ih podele ovde sa nama ...

Kakva su Vam sedista bicikla?
Koza ili neki od vestackih materijala ?
Ako su od koze , kakva su Vam iskustva po pitanju udobnosti na duzim relacijama ili voznjama u lokalu ?
Nesto se "zanosim" u vezi ovih koznih , pa me zanimaju iskustva onih koji koji hoce da ih podele ovde sa nama ...

baš sam čitao neki komentar one ženske što tera ture po par hiljada kilometara, i kaže da je sedište jedna od bitnijih stavki. Ona preporučuje novo Brooks sedište, i vremenom se to sedište oblikuje po tebi. Ja lično koristim neko sa dosta gela, ali dosta ti i zavisi od odeće koju nosiš (kad nosim običan šorts postava me rasturi - ustajem svakog mogućeg trenutka).

bitnije je nositi biciklisticke sa dobrim gel uloskom ,bas se oseti udobnost a dosta sedista sam isprobao i sa ovakvim sam najzadovoljniji,sto ne znaci da svakom dupetu i jajima odgovara isto jel:lol:
selle-italia-slr-xc.jpg
selle_italia_saddle_SLR_XC_white.jpg

htdjedoh i ja postaviti pitanje o sjedištima..
juče nekih 50-ak km po ravnom terenu...sjediše tvrdo i tanko,kad sam uveče mokrio peckalo me prilično,mora da sam nagnječio mokraćni kanal..
valjda će da prođe vremenom,zadnji put sam vozio malo dužu relaciju kao klinjo prije 20 godina,i tad mi se desila ista stvar,sjećam se kao juče da je bilo..
pa jbt sad moram i sjedište da mjenjam...na kraju će ispasti da sam moga motor kupiti..:dash:

jbg brate ova su polovna 40-60e ali opravdavaju cenu,na trkama se voze carbonska sto laksa a nisu bas udobna,zamisli kako je njima,zato je bitan ulozak,na svako dupe mora da se navikne 10ak dana,obrati paznju i na polozaj da nije previse napred ili nazad povijeno

ne mogu to,žao mi je dati tu lovu za yebeno sjedište..razmišljam da uzmem komad sunđera za prvu ruku i da samo podmetnem na sjedište,ili da kupim neko jeftinije na pijaci..
ovo je scott sjedište,onako profesionalnije izgleda,baš tanak uložak,sve je to lijepo ali ubiše me one kosti iza testisa,ne znam kako se zovu,valjda karlične..
ali dobro evo jutros me već ništa ne peče,prošlo je,vjerovatno nisam smio tako naglo veću kilometražu,valjda ću vremenom da se naviknem..ali ne bih da sjebem prostatu ili mokraćni kanal,nije mi svejedno..moram nešto mekše i udobnije da nabavim..

- - - - - - - - - -

oblik je bukvalno isti kao to crno bjelo sjedište što si okačio..mnogo mi je to usko..ne odgovara mi nikako..

- - - - - - - - - -

sad pauza od par dana,dok me skroz ne prođe...pa ću da pratim situaciju kasnije..ili pomalo da vozim dok ne naviknem prkno..:lol:

Postoje i neke navlake sa gelom koje se stavljaju na sediste ...
Mozda bi to do nekle ublazilo "nase muske probleme" ?
A inace sam i za to negde cuo da se "kozna sedista par dana prilagodjavaju konturi tog dela tela" i da su nakon toga druga prica za bicikliste ...
Nova su kod nas oko 100 - njak € u dinarskoj protivvrednosti , a polovnih ima od 30 - tak € , po oglasima na Netu ...

Postoje i neke navlake sa gelom koje se stavljaju na sediste ...
Mozda bi to do nekle ublazilo "nase muske probleme" ?
A inace sam i za to negde cuo da se "kozna sedista par dana prilagodjavaju konturi tog dela tela" i da su nakon toga druga prica za bicikliste ...
Nova su kod nas oko 100 - njak € u dinarskoj protivvrednosti , a polovnih ima od 30 - tak € , po oglasima na Netu ...

đavo mi nije da mira,pa sam i večeras odvozio nekih sat i po...prestalo je peckanje dok mokrim,ali i dalje me bole one kosti što sam pričao..
izgleda da je sve stvar navike..mada u svakom slučaju uzimam neko udobnije sjedište..iako sam uvjeren da će me i ta bol proći..
ma uzeću nešto jeftinije na pijaci,štedi se..:kpozdrav:

za prednje dugo svetlo sam uzeo staru isto kinesku lampu, verovatno si je viđao u pakovanju - kad je nađem slikaću je. Ona mi dosta dugo traje, ali ona stoji u rancu dok ne zatreba. Ove dve (silikonske) ne skidam sa bajsa, prošle su sito i rešeto i još stoje :D

Back