Biciklizam

Ovaj model bi ti se svideo kladim se:mrgreen:
funny-pictures-auto-bike-doll-386263.jpeg

Na prethodnim str. su kolege ciklisti objasnije šta treba da se gleda kod kupivine bajka, oprema - šifteri, kočnice, suspenzije, veličina rama..sve su objasnili, pa ih valjda sada mrzi.

Uglavnom, polovan bajs sa dobrom opremom je uvek bolji izbor od novog sa srednjom kategorijom, a u vožnji je kao npr. poređenje mercedesa i fiće.. :)

- - - - - - - - - -

bitnije je nositi biciklisticke sa dobrim gel uloskom ,bas se oseti udobnost a dosta sedista sam isprobao i sa ovakvim sam najzadovoljniji,sto ne znaci da svakom dupetu i jajima odgovara isto jel:lol:
selle-italia-slr-xc.jpg
selle_italia_saddle_SLR_XC_white.jpg

Ja imam sličan ovome sa donje fotke, Nakamura crni sa crvenom štraftom diksretnom, sa rupucom dužom po sredini :mrgreen:

Dobar je sic, zadovoljan sam i ne bih ga menjao za gel itd.

CAM01103.jpg
CAM01104.jpg

Kad smo već kod sedišta evo mojeg sedišta na novom biciklu. Skonto sam da mi ne odgovara nažulji me čak i na kratkim stazama nema lep oblik. A sedište na drugoj slici je sa mog starog Jupiter Kinga koje mi skroz odgovara ali ne mogu da ga stavim radi estetike, ružno bi izgledalo.. :) tražim takvo neko ali novijeg dizajna.

Evo koga zanima novi bicikl koji sam kupio (polovan je mada vrlo malo korišten) . To je Australijski Lakes poluprofesionalni :)

IMG_20150410_221021.jpg

juce malo falilo da dobije pajser po njusci, pretice na makiskoj strani ade parkiran automobil,vidi nas ladno i bez migavca ga zaobilazi,naravno morao sam da zakocim,kaze mogao si da se provuces,ja da se provlacim pajseru,otvara vrata vice ko zenturaca sta je bilo,kao pred ribom da ispadne fraer

Zanimljiv kometar sa stranog foruma.

What you need to realize about bike saddles is that the less saddle touching your arse the better. When you have a big cushy gel type saddle if may feel great when you first sit on it and it may do fine for a mile or two but that big saddle is creating lots of pressure points. With a smaller mountain type saddle you have less spots where the saddle is pushing against your body. I believe there are two bone structures in your bum and these two bones are what you want most of your weight riding on. A decent smaller saddle paired w/ a padded chamois usually causes much less irritation and chaffing. I have always liked WTB seats. The Speed V feels just as good as my rocket V to me and is usually less than half the cost. That’s my 2 cents, take it or leave it.

Kada su u pitanju sedista za bicikle treba shvatiti da sto je bolje kada je manja povrsina kojom se zadnjica oslanja. Moze biti dobar osecaj kada sednes prvi put i moze biti dobro prvih nekoliko kilometara. Ali veliko sediste ima puno dodirnih tacaka. U zadnjici postoje dve kosti na kojima zelis da bude vecina opterecenja tokom voznje. Dobro manje sediste u kombinaciji sa uloskom stvara mnogo manje iritacije i zuljanja.

Poenta je da se odabere sediste koje po velicini odgovara anatomiji osobe koja ce ga koristiti. Razmak izmedju te dve kosti nije kod svakog isti.
bike1.png

I prepone treba da sto manje dodiruju sediste.
becken-1.jpg

sqlab-fahrradsattel-druck-steissbein.jpg

Vreme je da kupim novo sediste :)

Poslednja izmena:
tumblr_n17f6oqupl1rggu4go1_500.jpg

AC9B1BC5.jpg

Moze ovako?

- - - - - - - - - -

Ja imam gel sediste. Nije u pitanju ulozak vec je celo sediste presvuceno gelom. I imas sedista namenjena za muskarce i sedista namenjena zenama. Drugacija anatomija.
Xaxa znam par bajs grupa na Fejsbuku gde bi te izbacili zbog ovakvih slika i nazvali ''muškim šovinistom'':mrgreen:

Back