Bice rata kazu svi

Za vrijeme Dušanova Carstva Srbija nije uopće dolazila do granica današnje Hrvatske, tako da ne razumijem o čemu govoriš.
O nekim ugovorima sa Venecijom koji su dosli kasnije, to su zaista minimalni teritorijalni ustupci koje ce Hrvatska rado uciniti Srbiji u buducnosti. Pretezno Knin, Plavno, Obrovac, takva neka mesta, nista sto je mnogo bitno. Ko zna mozda to bude odsteta za propali pokusaj u pravcu Drine i Zemuna.

O nekim ugovorima sa Venecijom koji su dosli kasnije, to su zaista minimalni teritorijalni ustupci koje ce Hrvatska rado uciniti Srbiji u buducnosti. Pretezno Knin, Plavno, Obrovac, takva neka mesta, nista sto je mnogo bitno. Ko zna mozda to bude odsteta za propali pokusaj u pravcu Drine i Zemuna.
Knin je povijesni glavni grad Hrvatske, a Dalmacija kolijekva hrvatske države, tako da od toga nema ništa. Osim toga, Hrvati nisu Srbi pa da su skloni darivati svoj teritorij drugome. ;)

Knin je povijesni glavni grad Hrvatske, a Dalmacija kolijekva hrvatske države, tako da od toga nema ništa. Osim toga, Hrvati nisu Srbi pa da su skloni darivati svoj teritorij drugome. ;)
Da, da, potpuno razumem. Nego nekako posle svih desavanja u poslednjih stotinak godina preovaladava ovde utisak da ste se nekako provukli, da ste dobili vise nego sto zasluzujete i da ce vam se to naplatiti u doglednoj buducnosti.

Prosto, na to mi mirise. Mozda se varam, ali poznavajuci moj narod...vae victis.

Jedini problem je što su u vreme tog povijesnog kraljevstva sa centrom u Kninu Hrvati bili isključivo čakavci., dok danas, posle uspešne asimilacije to jest pokatoličavanja Srba Hercegovaca, Srba Slavonaca i Srba Krajišnika, Hrvati su štokavci kao i Srbi i imaju dominantni I2a Din haplotip kao i Srbi.. Hrvatska nacija je politički konstrukt nastao utapanjem izvornih Hrvata čakavaca u masu pokatoličenih Srba štokavaca i uz primesu kajkavca poreklom Slovenaca. Srpski i hrvatski su jedan jezik koji je izvorno srpski. Hrvat štokavac priča jezikom identičnom kao jezik ostalih Srba i razume se sa Srbinom štokavcem 100% dok mu je mnogo teže da razume nekog kajkavca ili čakavca koji imaju svoje jezike. Pravi Hrvati su samo čakavci. Oni su i najbolji deo današnje hrvatske nacije i nemaju potrebu da svoj identitet grade na antisrpstvu.

No moram priznati da Hrvati energičnije i inteligentnije štite svoje interese nego Srbi.

Da, da, potpuno razumem. Nego nekako posle svih desavanja u poslednjih stotinak godina preovaladava ovde utisak da ste se nekako provukli, da ste dobili vise nego sto zasluzujete i da ce vam se to naplatiti u doglednoj buducnosti.

Prosto, na to mi mirise. Mozda se varam, ali poznavajuci moj narod...vae victis.
Kriv vam je utisak. Nisu Hrvati dobili ništa više, nego zapravo manje nego zaslužuju. Što se tiče vaših želja, slobodno vam je pokušati, ali nadam se da nam poslije nećete opet kmečati desetljećima i žaliti se kako su Hrvati ovakvi i onakvi. ;)

Kriv vam je utisak. Nisu Hrvati dobili ništa više, nego zapravo manje nego zaslužuju. Što se tiče vaših želja, slobodno vam je pokušati, ali nadam se da nam poslije nećete opet kmečati desetljećima i žaliti se kako su Hrvati ovakvi i onakvi. ;)
Tih koji kmece ne morate se plasiti.
A sto se pokusaja tice, mogu ti samo reci da ce biti po mrklom mraku.

Jedini problem je što su u vreme tog povijesnog kraljevstva sa centrom u Kninu Hrvati bili isključivo čakavci., dok danas, posle uspešne asimilacije to jest pokatoličavanja Srba Hercegovaca, Srba Slavonaca i Srba Krajišnika, Hrvati su štokavci kao i Srbi i imaju dominantni I2a Din haplotip kao i Srbi.. Hrvatska nacija je politički konstrukt nastao utapanjem izvornih Hrvata čakavaca u masu pokatoličenih Srba štokavaca i uz primesu kajkavca poreklom Slovenaca. Srpski i hrvatski su jedan jezik koji je izvorno srpski. Hrvat štokavac priča jezikom identičnom kao jezik ostalih Srba i razume se sa Srbinom štokavcem 100% dok mu je mnogo teže da razume nekog kajkavca ili čakavca koji imaju svoje jezike. Pravi Hrvati su samo čakavci. Oni su i najbolji deo današnje hrvatske nacije i nemaju potrebu da svoj identitet grade na antisrpstvu.

No moram priznati da Hrvati energičnije i inteligentnije štite svoje interese nego Srbi.
Nema tu nikakvog problema. I Englezi su imali mnogo drugačiji govor u 11. stoljeću, nego što ga imaju danas. Kakve to veze ima s bilo čime? Važan je kontinuitet državnosti i postojanje državnotvornog naroda koji ostvaruje taj kontinuitet. Danas ne može nitko pretendirati na teritorij Rimskog Carstva, jer ne postoje više Rimljani kao nacionalna i državotvorna kategorija. Međutim, Hrvati su i danas tu i vrše pravo nad svojim zemljama.

Srbi nisu ništa manje umjetno stvorena nacija od bilo koje druge u Europi. U trenutku doseljenja na Balkan, Srba je bilo toliko malo da su ih bizantski carevi vrlo lako premještali s jednog na drugi teritorij u vrlo kratkom vremenskom razdoblju. Koliko je bilo malo Srba govori u prilog činjenica da su Bugari odveli u zarobljeništvo većinu ukupnog broja Srba, dok se tek manji dio bio spasio kod Hrvata. Kasniji rast uvjetno rečeno srpske populacije proizlazi iz osvajačkih ratova koje su pokrenuli Nemanjići, naročito od doba kralja Milutina. Osvajanjem tuđih teritorija i stanovništva, širila se srpska vlast i srpsko ime koje se nadjenulo svim podanicima Srbije, neovisno o njihovu porijeklu. Već u srednjem vijeku, polovica svih građana Srbije nisu bili etnički Srbi.

Kasnijim migracijama u doba osmanske ugroze, broj Srba se dalje smanjuje i Srbi gotovo nestaju s područja današnje Srbije. Današnja populacija Srbije je uglavnom uvezena iz drugih krajeva Osmanskog Carstva i služila je za repopulaciju nenaseljenih krajeva. Iz dijela toga korpusa, uz pomoć SPC-a, ks vremenom se razvila srpska nacija.

Što se tiče jezika, hrvatski jezik je hrvatski. Druga je stvar što je Vuk Karadžić kao osnovu za stvaranje standardnog srpskog jezika uzeo hrvatske rječnike i prilagodio ga, a onda su i Hrvati u duhu želje za ujedinjenjem Južnih Slavena prihvatili djelomično načela Karadžićeva novogovora koji je bio umjetno proširen među Srbima na populacije koje nikada nisu govorile tim jezikom.

Među samim današnjim "Srbima" je mnoštvo onih koji to nisu. Čitav kraj južne Srbije nema veze sa Srbima. Nitko od Srba ne razumije torlačke i šopske govore koji su u osnovi dio bugarskog jezika. Niško narječje je potpuno nerazumljivo većini Srba, a i inače su velike regionalne razlike u govoru među samim Srbima. Zato je malo smiješno kada pripadnik umjetno sklepanog naroda poput tebe to isto implicira nekome drugome.

Tih koji kmece ne morate se plasiti.
A sto se pokusaja tice, mogu ti samo reci da ce biti po mrklom mraku.
Napiši nešto novo. Misliš da smo tobože naivni pa ne znamo da ste primitivci i agresori željni klanja? :lol:

Nema tu nikakvog problema. I Englezi su imali mnogo drugačiji govor u 11. stoljeću, nego što ga imaju danas. Kakve to veze ima s bilo čime? Važan je kontinuitet državnosti i postojanje državnotvornog naroda koji ostvaruje taj kontinuitet. Danas ne može nitko pretendirati na teritorij Rimskog Carstva, jer ne postoje više Rimljani kao nacionalna i državotvorna kategorija. Međutim, Hrvati su i danas tu i vrše pravo nad svojim zemljama.

Srbi nisu ništa manje umjetno stvorena nacija od bilo koje druge u Europi. U trenutku doseljenja na Balkan, Srba je bilo toliko malo da su ih bizantski carevi vrlo lako premještali s jednog na drugi teritorij u vrlo kratkom vremenskom razdoblju. Koliko je bilo malo Srba govori u prilog činjenica da su Bugari odveli u zarobljeništvo većinu ukupnog broja Srba, dok se tek manji dio bio spasio kod Hrvata. Kasniji rast uvjetno rečeno srpske populacije proizlazi iz osvajačkih ratova koje su pokrenuli Nemanjići, naročito od doba kralja Milutina. Osvajanjem tuđih teritorija i stanovništva, širila se srpska vlast i srpsko ime koje se nadjenulo svim podanicima Srbije, neovisno o njihovu porijeklu. Već u srednjem vijeku, polovica svih građana Srbije nisu bili etnički Srbi.

Kasnijim migracijama u doba osmanske ugroze, broj Srba se dalje smanjuje i Srbi gotovo nestaju s područja današnje Srbije. Današnja populacija Srbije je uglavnom uvezena iz drugih krajeva Osmanskog Carstva i služila je za repopulaciju nenaseljenih krajeva. Iz dijela toga korpusa, uz pomoć SPC-a, ks vremenom se razvila srpska nacija.

Što se tiče jezika, hrvatski jezik je hrvatski. Druga je stvar što je Vuk Karadžić kao osnovu za stvaranje standardnog srpskog jezika uzeo hrvatske rječnike i prilagodio ga, a onda su i Hrvati u duhu želje za ujedinjenjem Južnih Slavena prihvatili djelomično načela Karadžićeva novogovora koji je bio umjetno proširen među Srbima na populacije koje nikada nisu govorile tim jezikom.

Među samim današnjim "Srbima" je mnoštvo onih koji to nisu. Čitav kraj južne Srbije nema veze sa Srbima. Nitko od Srba ne razumije torlačke i šopske govore koji su u osnovi dio bugarskog jezika. Niško narječje je potpuno nerazumljivo većini Srba, a i inače su velike regionalne razlike u govoru među samim Srbima. Zato je malo smiješno kada pripadnik umjetno sklepanog naroda poput tebe to isto implicira nekome drugome.

Napiši nešto novo. Misliš da smo tobože naivni pa ne znamo da ste primitivci i agresori željni klanja? :lol:
nalupao si se za medalju...:D

Agresori, da prema neprijatelju, ali ipak smo malo civilizovani. Ne znam za klanje, licno ne volim krvoprolice. Meni to nije za smeh.
Nije za smijeh, žalosno je. Ali takvi ste. Volite nasilje, a kad izgubite onda previše kmečite. Kao nevina cura koja bi htjela s.ex, ali da joj ne uđe.

Tvoj problem što ti se ne sviđa istina o tebi i tvom "narodu". ;)

Cuvena prica o spasavanju Srba od Bugara. z:mrgreen:
A jos ludja je ona o zajednickoj grobnici svih hrvatskih kraljeva koju su porusili Turci. Vrh. :cepanje:

Nije za smijeh, žalosno je. Ali takvi ste. Volite nasilje, a kad izgubite onda previše kmečite. Kao nevina cura koja bi htjela s.ex, ali da joj ne uđe.
Znas sta je nas "problem"? Previse smo ponosni i nepopravljivi u tom smislu. Ne priznajemo konacan poraz pa morali da cekamo i vekovima.

Cuvena prica o spasavanju Srba od Bugara. z:mrgreen:
A jos ludja je ona o zajednickoj grobnici svih hrvatskih kraljeva koju su porusili Turci. Vrh. :cepanje:
I ja bih se sramio i pokušavao negirati tu sramotnu bježaniju da sam na tvom mjestu. :hahaha:

O upravljanju carstvom - Konstantin VII. Porfirogenet

Gl. XXXII. O Srbima i zemlji u kojoj sada stanuju

"...Za ovu uslugu Mihael ili Boris dao im je obilne darove, a oni su dali njemu u zamjenu, kao poklone za prijateljstvo, dva roba, dva sokola, dva psa i osamdeset komada krzna što Bugari opisuju kao danak. Kratko vrijeme poslije toga ta ista tri brata, kneževi Srbije, posvađali su se i jedan od njih – Mountemeros - postigao je veću vlast, te u želji da bude samovladar, zarobi ona dva brata i predade ih Bugarima, zadržavajući uz sebe i brinući se samo za sina brata Goinikosa, imenom Petros (Petar), koji je pobjegao i došao u Hrvatsku, o čemu ćemo ubrzo govoriti..."

"...Zatim, poslije jedne godine, prije spomenuti Petar, sin Goinikosa, došao je iz Hrvatske te je potjerao s vlasti svog rođaka Pribesthlabosa (Pribislava) i njegova dva brata, a oni su pobjegli i došli u Hrvatsku..."

"...Tada se Zaharije uplaši te pobjegne u Hrvatsku, a Bugari su poslali poruku »županima« da oni trebaju doći k njima I primiti Časlava (Tzeesthlabos) za svoga kneza pa prisegom su ih prevarili i odveli čak do prvog sela, odmah svezali te ušli u Srbiju, i uzeli sa sobom sveukupan narod i stare i mlade, i odveli su ih u Bugarsku, a samo neki su pobjegli i otišli u Hrvatsku i zemlja ostade pusta. Zatim, u to vrijeme ti isti Bugari pod Algobotourom uđoše u Hrvatsku ratovati i tamo su oni svi bili pobijeni od Hrvata..."

Ruševine kraljevske grobnice u crkvi sv. Stjepana na Otoku i puno bolje sačuvane krunidbene bazilike sv. Petra i Mojsija i danas stoje na svom mjestu kao i sarkofag kraljice Jelene s upisanim epitafom pa se ti smij, ali od svoje muke. :lol:

Ne znam za Svetski i ne interesuje me...
Ali Balkan se ponovo lozi...
Ne mislim tu na konkretno naoruzavanje, jos je rano za to , rat se ocekuje za nekih 6 , 7 godina.
Nego u svesti generacija se formira crvic, a ko radi sa crvicima, lakse ih i primecuje....
Meni licno se ne svidja taj crvic, a vidim da se formira...

Ako vidim a izgleda da se to formira i kod ostalih , Bosnjaka i Hrvata, onda se totalno menja prica o svemu.
O stavu prema naoruzavanju, o vojsci, o obrazovanju , o nacinu sprovodjenja selekcije u privredi ,koja je sada stetna, ali Italija je to vec pokazala, sta moze fashizam..u ekonomiji , doduse i USA isto Nemacka isto .

Ja nemam reci kojima bih ubedio nahuskane najprimitivnije mase Srbije da je rat nesto sto je zlo, a vi?
Kao da rat ide uz zivost, energiju...to me razoruzava, a znam od ranije za tu nacionalnu opredeljenost na Balkanu, podsvesnu doduse...

Pravo vreme za temu je 1.1. 2022....dok jos nije teg i uze oko vrata preslo 50%
rat je uvek bolji od duhovnog mrcvarenja

rat je uvek bolji od duhovnog mrcvarenja
Moguće, ali kako za koga.
- za pobjednika je bolji, za poraženog nije
- za preživjelog je bolji, za poginulog nije
- za onog kojemu je obitelj sačuvana je, za onog koji je u ratu ostao bez obitelji nije
- za ratne profitere je, za osiromašene nije
- za elitu je, za raju nije

Znači, nisi napisao ništa pogrešno, ali ovisi o tome na kojoj bi bio strani u gornjoj podjeli. O tome ovisi koliko bi tebi osobno bilo bolje.

Ne postoje povijesne zemlje. I Hrvatska i Srbija imaju u svom sustavu nešto što im po tom ne bi trebalo pripadati, ako bi tako gledali.
U Evropi bi bilo najbolje ukinuti države, uvesti kontinentalnu vlast, a granice federalnih jedinica povući po granicama dijalekta:
http://www.muturzikin.com/carteseurope/europe.htm
Zato postoje međunarodno priznate države. Svatko može sanjati promjenu granica, to je sasvim normalno i o tome svi maštaju, ali malo je onih koji žele otvoreni sukob koji bi sami započeli, jer bi riskirali da ih se proglasi agresorom, što nije baš profitabilno za narod i državu koja krši međunarodno pravo.

Moguće, ali kako za koga.
- za pobjednika je bolji, za poraženog nije
- za preživjelog je bolji, za poginulog nije
- za onog kojemu je obitelj sačuvana je, za onog koji je u ratu ostao bez obitelji nije
- za ratne profitere je, za osiromašene nije
- za elitu je, za raju nije

Znači, nisi napisao ništa pogrešno, ali ovisi o tome na kojoj bi bio strani u gornjoj podjeli. O tome ovisi koliko bi tebi osobno bilo bolje.
jasniji odnosi
cistije relacije
nema filozofije
nema proseravanja
borba na zivot i smrt

Ne znam za Svetski i ne interesuje me...
Ali Balkan se ponovo lozi...
Ne mislim tu na konkretno naoruzavanje, jos je rano za to , rat se ocekuje za nekih 6 , 7 godina.
Nego u svesti generacija se formira crvic, a ko radi sa crvicima, lakse ih i primecuje....
Meni licno se ne svidja taj crvic, a vidim da se formira...

Ako vidim a izgleda da se to formira i kod ostalih , Bosnjaka i Hrvata, onda se totalno menja prica o svemu.
O stavu prema naoruzavanju, o vojsci, o obrazovanju , o nacinu sprovodjenja selekcije u privredi ,koja je sada stetna, ali Italija je to vec pokazala, sta moze fashizam..u ekonomiji , doduse i USA isto Nemacka isto .

Ja nemam reci kojima bih ubedio nahuskane najprimitivnije mase Srbije da je rat nesto sto je zlo, a vi?
Kao da rat ide uz zivost, energiju...to me razoruzava, a znam od ranije za tu nacionalnu opredeljenost na Balkanu, podsvesnu doduse...

Pravo vreme za temu je 1.1. 2022....dok jos nije teg i uze oko vrata preslo 50%
Rat jeste zlo. Veliko. Ljudi gube glavu, deca bivaju kasapljena. Desavaju se zlocini od kojih se prevrce zeludac i onim najvecim ljubiteljima horor filmova. Ali ratovi koji su nametnuti, oni koji se vode da vi se neko odbranio su nuzni ratovi. Oni koji se moraju voditi ili jednostavno da se celokupno stanovnistvo pokupi i odseta u neki koncentracioni logor na klanje. Samo tesko retardirana osoba moze prihvatiti takvu sudbinu.

Trebao bih ja ovde da svaki mesec otvaram temu , bice rata kazu svi, samo sto ne znam tacno u mesec kad ce da pocne....kad budem znao , mozda to i napravim.
I onda da vidite konkretno koliko ljude boli dupe za priblizavanje smrti zato sto se nadaju da nece oni biti ti....

Znaci format naslova teme bi bio...bice rata kazu svi -23 meseci......
To sto bi svi bili neverne tome do kraja, ne menja situaciju , niti ce je kasnije promeniti , tj verujte mi , cak i kad znas u datum sve, niko nece pomisliti da je sve to moglo biti izbegnuto, tj iako decija logika kaze, ako neko zna tacan datum, onda je namesteno , znaci moglo se odmestiti....niko od odraslih to nece ni pomisliti...pre ce biti , ma pogodio slucajno , moglo je hladno da pocne proslog meseca...ili za mesec dana..

Ne mogu da verujem....
Znaci ni 2g logike ti nemas.
Sto je i logicno kad pogledam sta si do sada pisao ili pisala..

Ja sam u Srbiji a ti u Svetu i ti mi pricas o ljubavi prema mentalitetu, koji ja ne podnosim, jer mi ovde stalno pricaju , prijatelju, sad su svi Srbi lopovi i prevaranti , moras da volis takve ako volis Srbe..

Ne moram da volim to sto su svi Srbi u Srbiji postali prevaranti i lopovi....ili jajare, da ublazim tvrdnje...
Sto su rasterali ostale koji nisu takvi, ali eto uspeli su i tebe da drze zaljubljenom a tako daleko...
I sad to ti je sto ti je, omiljena izjava u Srbiji ovih dana..
Nema kucnog reda, izbije kvar na struji na dovodu , elektrodistribucija smatra da im se ne radi i ljudi docekaju novu godinu bez struje...mrzelo dezurnu ekipu da pocne da radi u 11h, jer pada mrak u 14h....a sutradan im se nije dolazilo jer je 30 a preksutra je vec 31...i tako ostace do posle bozica...

Eto to ti je Srbija danas, koju naravno ne zelis, ali volis...obozavas i svi koji to ne vole nisu normalni...
Da ima u tebi 2g postenja, ne bi se javljala ni u ludilu na ovakve teme...ali ko o cemu lopov o postenju...
Suštinski vaše nezadovoljstvo je skroz opravdano, međutim vi pravite jedan ogroman previd koji onemogućava bilo kakav pomak, nego naprotiv još više komplikuje situaciju i stvara ogromnu međumržnju.
Stvari se ne mogu ODMAH popraviti. Loše na konju dolazi, a na pužu odlazi. Ne može student koji nije poližio duže vreme niti jedan ispit da položi 8 njih za jedan rok. Ne ide. Iako bi naravno svi hteli drugačije.
Pritom, u potpunosti zanemarujete težinu političkog pritiska kojem smo izloženi decenijama.
Stvari će se morati menjati mic po mic. Bolje i tako, nego nikako. Jer ova vaša rasprava, iako pokrenuta u najboljoj nameri samo stvara raspravu bez ikakvog efekta. Proces stvaranja onoga što želite je mučan i dugotrajan i treba mnogo, ali mnogo žrtve elite koja bi to da vodi. A da se ne lažemo naša elita bi da kupi lovorike, i da eventualno održi po koji govor.
Mi smo toliko međusobno zavađeni sitnim političkim interesima, da mi zaslepljeni tim borbama smo potpuno oćoravili za realne spoljne stvari.
Evo, ima li makar jedna stvar koju je taj Vučić koliko toliko ok uradio? Ja mislim da spoljnu politiku vodi odlično. Što naravno ne znači da ne može uprskati. Zašto se mi bez obzira na sve složili oko toga, i principom minimalnog nacionalnog konsenzusa gurali neku našu priču? Ne nego, kada sarađuje sa Rusima, zašto sa njima, zašto ne sa zapadom. Kada ode kod američkog predsednika (koga jedan njihov predsednik tako direktno nije primio decenijama), vidi ga sedi na hoklici, hahaha pogrbio se. Kada se okrene Kinezima, oni muče radnike. Jesmo li normalni?
Ja bih voleo baš da vidim argumentovanu kritiku recimo tog segmenta u formi manjeg referata taksativno šta zameram, kako on sada radi i kako bi vi radili. Pa da te vidimo frajeru. Ne Vučić mi se ne sviđa, ili protiv sam jer su svi pa ću i ja da se oridružim da mi ne zamere.

Poslednja izmena:
Za to nema vremena...Tj Srbi imaju osobinu da su licemerni do besvesti..
To nije licemerje sitno , za po kuci , nego ogromno, zivotno , ugrozavajuce..
Tako su Jedni Srbi gurali druge Srbe u smrt, ne trepnuvsi i posle se praveci da nisu tu oni nista krivi...

Isto tako kod velikih ekonomskih propadanja, bez treptaja Srbin dovodi do raspada i pljacke hiljada drugih Srba, bez obzira da li je jedan na polozaju ili jedan plus jedan plus jedan plus jedan.

Ta sebicnost, neodgovornost, lukavost i pokvarenost je dubinski ugradjena u Srpski narod...vremenom vekovima..
Negativnom selekcijom i evolucijom ka diverziji bilo kakvog uredjenja i na kraju licemerjem prema svima drugima, spolja sator unutra dvorac...
Zlo i zloba su uvek posledica gluposti, a selekcijom narod je sam sebe unakazio autoselekcijom, tj samom selekcijom iznutra, da mu niko drugi nije ubijao elitu, sam zbog nekog osecaja konkurencije narod itekako ubija svoje pametnije ljude, jer se plasi da ce u lokalu biti na jacem autoritetnom uticaju u grupi nego oni sami....

Vise se i ne vredi obazirati ili ukazivati na to , sada su otvorena sva vrata, sto znaci svako ce tvrditi svoje nebuloze bez zelje da bude objektivan , a konsenzus se nalazi po interesu i osecaju bestidnosti i bahatosti...
Jer se intuitivno oseca da onaj ko je bestidan i bahat ima potencijal da se oplodi u vecu moc pa mu se od starta poklanja paznja, iako je stetniji i defektniji i razarajuci na drustvo i svakog pojedinca ponaosob.

Znaci vreme je isteklo jer je cela generacija bacena, bukvalno namerno po nalogu CIA , a druge su osakacene i zrtvovane kao ratnici ili kao gubitnici tranzicije..
Ali glavnu rec svo vreme vode Srbi .....Srbi protiv Srba, a usmereni i za interese onoga ko im ponudi podrsku za vlast nad drugim Srbima..

Krace moze da se kaze, ali niko nece shvatii...
Narod Srbije je postao autoimuna bolest samom sebi. Uvek aktivan na ciscenju, uzmimo primer sada vec narodne izreke, ako ti ne odgovara neka nepravda, javasluk ili banditizam i jajarizam u Srbiji , idi odavde.
Ta izreka je tako siroko prihvacena, ja verujem a i znam da cak i izlapeli penzosi koji jedva nalaze reci u svom malo potkacenom kardio i mozdanom sistemu , uvek nadju priliku bar jedanput dnevno da to iskazu.

A takva cistka ljudi koji zele drugaciji sistem od lopovskog i jajarskog je istovremeno i izdaja.
Zasto izdaja?
Pa oslabljenje svog naroda brojcano to je sigurno ocigledno...
Zatim oslabljenje svog naroda kvalitativno, rasterujes one koji bi da poboljsaju drustvo zarad neke racunice da ce biti vise zemlje i kuca na prodaju , da ce ti lakse biti formiranje monopola i autokratije.
A pucas na mesto predsednika mesne zajednice, ebo mater sto je vazno i presudno...

Medjutim svako svoj teren da procisti od onih koji misle i eto ti ciste Srbije.
Ne jedinstvene, to je apsurd, jer se svako bori za svoj interes, naprotiv bice vise koljaze , to garantujem. Ali ce dok ne nastupi ponuda nekog interesa biti slozniji...jednostavniji i uzi opseg posmatranja na stvari pa su slicnijih razmisljanja.

Postoji osobina koja je znacajnija od snishodjenja bandi , glupima i lopovima i rulji , sto je inace ta prica oko kretanja na nivou brzine puza da bi se rascistila vladavina gamadi...
A to je donji prag...
To ljudi ne shvataju , da postoji...Znaci ako broj ljudi koji mogu da vide neke stvari opadne ispod kriticnog, vise niko ne vidi dobrobit te stvari...takvog metoda...onda se godinama kasnije moze slobodno desiti da neko otrkiva toplu vodu , tj nesto sto je davno poznato , a tada nekome padne na pamet, a opozicija takvog predloga je ili izumrla ili zaboravila...
Sama dinamika radi promene ce dovesti do neke promene...prilika da se neko ugradi na promenama ce dovesti do promene..

To je taj nivo brzine puza....ali to je oportunizam i tako ce uvek u krug...to dovodi i do periodicnih ratovanja sto je ovde i tema...
Cele porodice se podesavaju i vaspitavaju da deda u metezu nakrade zlata i para, onda sin troskari , razvija biznis, ali i propada mnogo vise nego sto okolina to sme...i onda dolazi unuk koji je spreman na novi ciklus tragikomedije , ratova, kriza i haosa koji treba da iskoristi i nakrade vrednosti i imovine za sledece tri generacije....i to obicno i ucini.

Nije ni proslo niti ce uskoro proci, da Srpski narod pocne da ceni inteligentne , njih ne zna ni da prepozna, i pametne, e njih mozda prepozna ali se izuzetno plasi takvih i gleda da im slomi kicmu dok su slabasni ili prvo da ih iskoristi pa onda da im slomi kicmu.

Niko ne veruje u stanje na terenu.....To je vazno reci..
Niko ne veruje u katastrofalno stanje, do skora su price bile da ce se brojcano stanovnistvo podici na 13, 14 miliona Srba u Srbiji....
Niko ne veruje da ce liga Srpska oslabiti iako to nije vise SFRJ konkurencija u sportu....pa se onda neminovno i desi..
I tako sve redom..

Wannabe zelje i razmisljanja..
To samo znaci da je narod dovoljno glup da mu se moze podvaliti...
Vlast mu podvaljuje, a i narod sam sebi podvaljuje time sto svako nadje malog sponzora za svoje lajanje i lobiranje...

Ovaj ce da lobira za nuklearke, ovaj za prelivanje hidroelektrana, svaki dan preliva je milion evra stete, isto toliko struje manje pa ako zafali eto uvoza...i nikom nece niko ni skrenuti paznju , a kamoli ga prozivati za neprofesionalnost, joj sam sebi smesan izgledam kad pomenem tu rec za Srpski domen...bukvalno se uvek nasmejem koliko sam glup cim sam upotrebio tu rec...ali sta ces...opste neznanje i nabedjenost te teraju da iznova ponavljas i gubis vreme, energiju i autoritet na kraju, jer i to gubis a znacajno je.

Niko vise i ne veruje u neku dobronamernost, iskreno ni ja.
Sad da neko ponudi da budem predsednik Srbije, glatko bih odbio , bilo koju vlast....ma da niko drugi ne moze da odradi to , sto za neke stvari mozda i stoji kao opcija, ne...odgovor kratak i jasan..

I znaci imamo ne samo da narod, jajare ne zele da se odreknu vlasti nego imamo jaki, za sada samo jedan clan, ja, antagonizma prema sudelovanju u promeni vlasti...
Potrosena energija, potroseno poverenje, potroseni ljudi , potroseno drustvo, tj drustvene veze..

RAT , sta on donosi , osim pljacke...
Pa glupi ljudi shvate da im je neko prijatelj ako im pomogne a neko neprijatelj ako im ne pomogne, totalna nebuloza, ali tako shvate i onda se tako formiraju nove veze malo vise poverenja, bukvalno RAT mu dodje test i blago zblizavanje totalno sukobljenih elemenata, tj osoba u drustvu.
Medjutim, ne ide to kao kod paintbola, pa da se ljudi medjusobno ubijaju , a da imovina ostane nedirnuta...eeeee neces ga tako , neko mora da opravda trosak i zaradi za sefove...

Narod uvek izvuce i svoje zakljucke, a to je da ce biti bolje jer ce se pobiti go.vna....sta god proglasili go.vnima, a ja znam da kod anarhije obicno to budu oni koji su nervirali u komsiluku , oni koji imaju malo vise ali ne dovoljno vise para i imanja, oni koji imaju lepsu zenu...itd itd..
Isto se desava kod svakog rata, bio on 1945 pa se provuku prvo u partizane pa posle iz partizana sprovode osvetu svojim komsijama bilo 1991 ili 1995...
Jedino kad se nije desilo je 1999 osim za nekih 100 200 ljudi koji su nestali , sklonjeni, livkidirani , npr Curuvija...a Ivan Stambolic tu ne spada, on je licni obracun, ne narodni obracun...

Jedino sto je mozda utesno , posto ce Srbi kao Srbi nestati , ali ce biti stanovnika Srbije. To je da ce onda Hrvati imati vrlo malo razloga da mrze Srbe, jer to vise nisu oni isti Srbi, imaju crnije lice, kovrdzavu kosu, malo vise njih nosi dimije, drugi imaju svetlu kosu , bela lica , treci imaju koscato lice, izduzene face, i kvrgave noseve.....

Ostace im samo Hercegovina za mrznju...

Poslednja izmena:

Back