Za to nema vremena...Tj Srbi imaju osobinu da su licemerni do besvesti..
To nije licemerje sitno , za po kuci , nego ogromno, zivotno , ugrozavajuce..
Tako su Jedni Srbi gurali druge Srbe u smrt, ne trepnuvsi i posle se praveci da nisu tu oni nista krivi...
Isto tako kod velikih ekonomskih propadanja, bez treptaja Srbin dovodi do raspada i pljacke hiljada drugih Srba, bez obzira da li je jedan na polozaju ili jedan plus jedan plus jedan plus jedan.
Ta sebicnost, neodgovornost, lukavost i pokvarenost je dubinski ugradjena u Srpski narod...vremenom vekovima..
Negativnom selekcijom i evolucijom ka diverziji bilo kakvog uredjenja i na kraju licemerjem prema svima drugima, spolja sator unutra dvorac...
Zlo i zloba su uvek posledica gluposti, a selekcijom narod je sam sebe unakazio autoselekcijom, tj samom selekcijom iznutra, da mu niko drugi nije ubijao elitu, sam zbog nekog osecaja konkurencije narod itekako ubija svoje pametnije ljude, jer se plasi da ce u lokalu biti na jacem autoritetnom uticaju u grupi nego oni sami....
Vise se i ne vredi obazirati ili ukazivati na to , sada su otvorena sva vrata, sto znaci svako ce tvrditi svoje nebuloze bez zelje da bude objektivan , a konsenzus se nalazi po interesu i osecaju bestidnosti i bahatosti...
Jer se intuitivno oseca da onaj ko je bestidan i bahat ima potencijal da se oplodi u vecu moc pa mu se od starta poklanja paznja, iako je stetniji i defektniji i razarajuci na drustvo i svakog pojedinca ponaosob.
Znaci vreme je isteklo jer je cela generacija bacena, bukvalno namerno po nalogu CIA , a druge su osakacene i zrtvovane kao ratnici ili kao gubitnici tranzicije..
Ali glavnu rec svo vreme vode Srbi .....Srbi protiv Srba, a usmereni i za interese onoga ko im ponudi podrsku za vlast nad drugim Srbima..
Krace moze da se kaze, ali niko nece shvatii...
Narod Srbije je postao autoimuna bolest samom sebi. Uvek aktivan na ciscenju, uzmimo primer sada vec narodne izreke, ako ti ne odgovara neka nepravda, javasluk ili banditizam i jajarizam u Srbiji , idi odavde.
Ta izreka je tako siroko prihvacena, ja verujem a i znam da cak i izlapeli penzosi koji jedva nalaze reci u svom malo potkacenom kardio i mozdanom sistemu , uvek nadju priliku bar jedanput dnevno da to iskazu.
A takva cistka ljudi koji zele drugaciji sistem od lopovskog i jajarskog je istovremeno i izdaja.
Zasto izdaja?
Pa oslabljenje svog naroda brojcano to je sigurno ocigledno...
Zatim oslabljenje svog naroda kvalitativno, rasterujes one koji bi da poboljsaju drustvo zarad neke racunice da ce biti vise zemlje i kuca na prodaju , da ce ti lakse biti formiranje monopola i autokratije.
A pucas na mesto predsednika mesne zajednice, ebo mater sto je vazno i presudno...
Medjutim svako svoj teren da procisti od onih koji misle i eto ti ciste Srbije.
Ne jedinstvene, to je apsurd, jer se svako bori za svoj interes, naprotiv bice vise koljaze , to garantujem. Ali ce dok ne nastupi ponuda nekog interesa biti slozniji...jednostavniji i uzi opseg posmatranja na stvari pa su slicnijih razmisljanja.
Postoji osobina koja je znacajnija od snishodjenja bandi , glupima i lopovima i rulji , sto je inace ta prica oko kretanja na nivou brzine puza da bi se rascistila vladavina gamadi...
A to je donji prag...
To ljudi ne shvataju , da postoji...Znaci ako broj ljudi koji mogu da vide neke stvari opadne ispod kriticnog, vise niko ne vidi dobrobit te stvari...takvog metoda...onda se godinama kasnije moze slobodno desiti da neko otrkiva toplu vodu , tj nesto sto je davno poznato , a tada nekome padne na pamet, a opozicija takvog predloga je ili izumrla ili zaboravila...
Sama dinamika radi promene ce dovesti do neke promene...prilika da se neko ugradi na promenama ce dovesti do promene..
To je taj nivo brzine puza....ali to je oportunizam i tako ce uvek u krug...to dovodi i do periodicnih ratovanja sto je ovde i tema...
Cele porodice se podesavaju i vaspitavaju da deda u metezu nakrade zlata i para, onda sin troskari , razvija biznis, ali i propada mnogo vise nego sto okolina to sme...i onda dolazi unuk koji je spreman na novi ciklus tragikomedije , ratova, kriza i haosa koji treba da iskoristi i nakrade vrednosti i imovine za sledece tri generacije....i to obicno i ucini.
Nije ni proslo niti ce uskoro proci, da Srpski narod pocne da ceni inteligentne , njih ne zna ni da prepozna, i pametne, e njih mozda prepozna ali se izuzetno plasi takvih i gleda da im slomi kicmu dok su slabasni ili prvo da ih iskoristi pa onda da im slomi kicmu.
Niko ne veruje u stanje na terenu.....To je vazno reci..
Niko ne veruje u katastrofalno stanje, do skora su price bile da ce se brojcano stanovnistvo podici na 13, 14 miliona Srba u Srbiji....
Niko ne veruje da ce liga Srpska oslabiti iako to nije vise SFRJ konkurencija u sportu....pa se onda neminovno i desi..
I tako sve redom..
Wannabe zelje i razmisljanja..
To samo znaci da je narod dovoljno glup da mu se moze podvaliti...
Vlast mu podvaljuje, a i narod sam sebi podvaljuje time sto svako nadje malog sponzora za svoje lajanje i lobiranje...
Ovaj ce da lobira za nuklearke, ovaj za prelivanje hidroelektrana, svaki dan preliva je milion evra stete, isto toliko struje manje pa ako zafali eto uvoza...i nikom nece niko ni skrenuti paznju , a kamoli ga prozivati za neprofesionalnost, joj sam sebi smesan izgledam kad pomenem tu rec za Srpski domen...bukvalno se uvek nasmejem koliko sam glup cim sam upotrebio tu rec...ali sta ces...opste neznanje i nabedjenost te teraju da iznova ponavljas i gubis vreme, energiju i autoritet na kraju, jer i to gubis a znacajno je.
Niko vise i ne veruje u neku dobronamernost, iskreno ni ja.
Sad da neko ponudi da budem predsednik Srbije, glatko bih odbio , bilo koju vlast....ma da niko drugi ne moze da odradi to , sto za neke stvari mozda i stoji kao opcija, ne...odgovor kratak i jasan..
I znaci imamo ne samo da narod, jajare ne zele da se odreknu vlasti nego imamo jaki, za sada samo jedan clan, ja, antagonizma prema sudelovanju u promeni vlasti...
Potrosena energija, potroseno poverenje, potroseni ljudi , potroseno drustvo, tj drustvene veze..
RAT , sta on donosi , osim pljacke...
Pa glupi ljudi shvate da im je neko prijatelj ako im pomogne a neko neprijatelj ako im ne pomogne, totalna nebuloza, ali tako shvate i onda se tako formiraju nove veze malo vise poverenja, bukvalno RAT mu dodje test i blago zblizavanje totalno sukobljenih elemenata, tj osoba u drustvu.
Medjutim, ne ide to kao kod paintbola, pa da se ljudi medjusobno ubijaju , a da imovina ostane nedirnuta...eeeee neces ga tako , neko mora da opravda trosak i zaradi za sefove...
Narod uvek izvuce i svoje zakljucke, a to je da ce biti bolje jer ce se pobiti go.vna....sta god proglasili go.vnima, a ja znam da kod anarhije obicno to budu oni koji su nervirali u komsiluku , oni koji imaju malo vise ali ne dovoljno vise para i imanja, oni koji imaju lepsu zenu...itd itd..
Isto se desava kod svakog rata, bio on 1945 pa se provuku prvo u partizane pa posle iz partizana sprovode osvetu svojim komsijama bilo 1991 ili 1995...
Jedino kad se nije desilo je 1999 osim za nekih 100 200 ljudi koji su nestali , sklonjeni, livkidirani , npr Curuvija...a Ivan Stambolic tu ne spada, on je licni obracun, ne narodni obracun...
Jedino sto je mozda utesno , posto ce Srbi kao Srbi nestati , ali ce biti stanovnika Srbije. To je da ce onda Hrvati imati vrlo malo razloga da mrze Srbe, jer to vise nisu oni isti Srbi, imaju crnije lice, kovrdzavu kosu, malo vise njih nosi dimije, drugi imaju svetlu kosu , bela lica , treci imaju koscato lice, izduzene face, i kvrgave noseve.....
Ostace im samo Hercegovina za mrznju...