Okultne knjige su vezane za jednu cudnu pricu. U jednoj kuci (necemo navoditi cijoj

), naletela sam na biblioteku krajnje cudnih naziva i simbola. I covek mi pruza sliku a ja ko iz topa "Gle, rozenkrojceri!". Nemam pojma odakle mi to, verujem da sam negde naletela na njihovu simboliku pa sam prepoznala simbol. Elem, covek je rozenkrojcer

. Oni postoje kao udruzenje, okultno udruzenje je u pitanju i ovaj covek mi je onda poklonio pola njihove biblioteke ("Prepoznala je simbol. Ona je ta"

) i rekao mi da razmislim ako hocu da se pridruzim.
I, u pitanju je jako zanimljiva literatura, ne moze da se kupi, moze samo da ti je da neko iz tog kruga ili im se pridruzis pa ti je daju.
Ja se ne bih uclanjivala, ne podnosim udruzenja bilo koje vrste ali me sad kopkaju njhove druge knjige.

Inace, prepoznavanje simbola i njihovo tumacenje je nesto sto me opseda odavno. Imas o tome kod Junga a imas i kod Alistera Kroulija.

Zanimljive su mi te mracne stvari ili mozda razliciti pogled na slicne procese (Jung VS okultizam, recimo).
Ako te zanima sve ovo, nadji nesto o hermeneutici. A mozes da citas i o kabali.
Onda kupi tarot pa se igraj.

A cela prica o rozenkrojcerima je to sto oni tvrde da poseduju tajno znanje koje se prenosilo a navodno datira od Atlantide i oni su sad cuvari tog znanja.
But

, ja sam rodjeni skeptik pa sve ovo posmatram krajnje kriticki. Ono sto mi je zanimljivo je kako se jedna te ista prica ponavlja kroz istoriju i kako se pravi razlika izmedju oficijalne i neoficijalne istorije.
Hoces kratko objasnjenje, a?