Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovako...Ucenjena sam gubitkom cipelomanskog statusa i ugleda ako se ne zapljunem sta sam kupila juče na sajmu..

A kad razmislim kupila sam samo ono sto ste mi preporučile + knjigu dve viška...

DakleM : Klara je pominjala Ljudmilu Ulicku, i njen roman "Iskreno Vaš Šurik" a ja sam juče kupila od iste autorke : "Danijel ŠTajn, prevodilac " i "Providne priče "

OndaK : "Hiljadu cudesnih sunaca" i "Lovac na zmajeve "

Goran Petrović :heart: :"Atlas opisan nebom" :klap:
Murakami: "Kad paden noć" i "Sputnik ljubav "

Irvinovo :" Lečenje Šopenhaureom"

Sasvim nasumice i odokativnom metodom :"Avanture nevaljale devojčice " :whistling:
I za odmaranje mozga :"Pazi šta zelis, mozda ti se i ostvari"

E, sestro slatka - istroši se ti,:think:
ja poslednje dve godine ne idem na sajam - baš iz tog razloga
učlanila sam se u biblioteku - i sad sam drugarica član.

Kad padne noć sam skoro kupila, i verovatno ću igraj, igraj, igraj - sestri za rodjendan

Ajd, napiši utiske kad ih pročitaš

Meni je draga moja Klaro uzitak da citam knjigu prva.
Ne bi verovala al i novine moram prva da citam inace podilkanim od raskupusanih primeraka.

Zato mrzim biblioteke.
I onaj ustajali miris knjiga.
Kao dokazani hipohondar odmah pomislim sta sve ima na toj knjizi...al dobro necemo sad o tome:lol:

Nego... Nije mi nikad zao para za dobre knjige.
Davno sam se zarekla ( izbacujuci 20 kg Vogue i Elle časopisa iz stana ) da cu da prestanem da kupujem novine i petparacku stapmu a umesto toga, mesecno kupiti sebi jednu knjigu...

Prosta racunica 4 Glorije = 1 Murakami ! :)

Raspisala sam se ....a sustinu rekla nisam.
Za igraj igraj igraj sam cula da ima dolsta elemenata fanstastike sto ja ne ljubim bas, zato je nisam kupila. Kazu da je Norveska suma njegova najbolja knjiga , ja još ne stizem da je porcitam, od ostalih...

Ipak obecavam da cu da dam svoj sud kad i nju zavrsim.

Ne bi verovala al i novine moram prva da citam inace podilkanim od raskupusanih primeraka.

Zato mrzim biblioteke.
Kao dokazani hipohondar odmah pomislim sta sve ima na toj knjizi...al dobro necemo sad o tome:lol:

Davno sam se zarekla ( izbacujuci 20 kg Vogue i Elle časopisa iz stana ) da cu da prestanem da kupujem novine i petparacku stapmu a umesto toga, mesecno kupiti sebi jednu knjigu...

Za igraj igraj igraj sam cula da ima dolsta elemenata fanstastike sto ja ne ljubim bas, zato je nisam kupila. Kazu da je Norveska suma njegova najbolja knjiga , ja još ne stizem da je porcitam, od ostalih...

Svašta ću ja da čujem još u životu, mislim na "užitak da čitam prva"
nikada tako nešto ne bi mi palo na pamet :lol:

Onda ću da joj kupim Norvešku šumu, da, da - ako je nađem
Baš lepo što si me podsetila na tu knjigu :klap:

Zato mrzim biblioteke.

imam i ja isti problem sa novinama :) ako neko procita novine pre mene,pobesnim i odem da kupim nove :( to je nesto uvrnuto u meni...
e al ja,za razliku od tebe,obozavam miris starih izdanja..uhvatim sebe nekad da njuskam knjige po knjizarama :dash: i da znas,jesi hipohondar :)
kad udjem u citalacku fazu,ne biram sta citam,bukvalno svega sto se dokopam pa makar bio i vinetou koga sma procitala bar pet puta kao deriste :) od tzv,zenskih klnjiga,procitala sam Caricu skoro i odusevila me..Takodje preporucujem ipet cetvrtina pomorandze-Dzoana Haris...Mirka,cekam tvoj sud :)

razočarana sam u sajam tj.ponudu

evo o čemu se radi...ranijih godina beogradski sajam knjiga je imao svoj šmek...dolazili su ljudi koji vole knjigu i pri tom dobro potkovani i upoznati o zbivanju na knjiškom tržištu...
svaka izdavačka kuća je imala svoje vidno mesto sa lepo sortiranim knjigama...to je donekle zadržano i danas...
poslednjih godina je sve pomalo izvikano...mediji su mnogima nametnuli svoja mišljenja...
favorizuju se pisci koji možda i ne zaslužuju to da budu...
pa zar je moguće da novi roman gosp.Habjanovićke je skuplji nego recimo roman poznatog nobelovca ili Meše Selimovića...zašto?zato što je nov.roman..:dontunderstand:pročitala sam ja i tu dotičnu gosp.tj.njena dela,ali...ne bih o tome:mrgreen:
eto,ja kao neki kritičar a nije mi to bila namera...verujte mi
kući sam se vratila sa 6 kupljenih knjiga,no medju njima nije bila Habjanovićka:ok:

Ajd sad šta si kupila ...redom lepo ...i zašto baš to ?

E da , slažem se sajam je nikad gori, ponuda takodje , cene iste ili nešto niže, sve u svemu ne vredi se gurati i udisati prašinu ove godine tamo .

Ajd sad šta si kupila ...redom lepo ...i zašto baš to ?

E da , slažem se sajam je nikad gori, ponuda takodje , cene iste ili nešto niže, sve u svemu ne vredi se gurati i udisati prašinu ove godine tamo .[/QUOT

"devojke iz kraja"-Maša Rebić
"andjeoska ljubav"-Suzan Elizabet Filips
to je odabrala moja devojčica za sebe...
a ja uzimam knjigu koju sam nekada davno dala nekom na čitanje
i knjiga mi nije vraćena a to je Celestinsko proročanstvo-Džejms Redfild
i par knjiga o Otomanskom carstvu
"tragom mrtve princeze"
""Lejla"
"devojka iz Bagdada"

Kupila sam sestri Norvešku šumu,
prvo ću ja da je pročitam pa ću joj pokloniti za rodjendan
počela sam da obožavam miris štamparije :eek: :lol:

Čitam Tajni dnevnik Adrijana Mola - loodilo
volem i engleze ...

da, da Slika Dorijan Grej , mislim to je pod obavezno

razočarana sam u sajam tj.ponudu

evo o čemu se radi...ranijih godina beogradski sajam knjiga je imao svoj šmek...dolazili su ljudi koji vole knjigu i pri tom dobro potkovani i upoznati o zbivanju na knjiškom tržištu...
svaka izdavačka kuća je imala svoje vidno mesto sa lepo sortiranim knjigama...to je donekle zadržano i danas...
poslednjih godina je sve pomalo izvikano...mediji su mnogima nametnuli svoja mišljenja...
favorizuju se pisci koji možda i ne zaslužuju to da budu...
pa zar je moguće da novi roman gosp.Habjanovićke je skuplji nego recimo roman poznatog nobelovca ili Meše Selimovića...zašto?zato što je nov.roman..:dontunderstand:pročitala sam ja i tu dotičnu gosp.tj.njena dela,ali...ne bih o tome:mrgreen:
eto,ja kao neki kritičar a nije mi to bila namera...verujte mi
kući sam se vratila sa 6 kupljenih knjiga,no medju njima nije bila Habjanovićka:ok:
Nemojte me pismaniti sad...:confused:
Zakazala sam za posle rucka posetu sajmu,i trach posle sajma u Absinthu pa mi se nekako ne rastura taj all inclusive aranzman...:roll:

Zato mrzim biblioteke.

nisam citala norvesku sumu, ali sputnik ljubav je genijalna!

nego od kad su irving jalom i murakami pisci "zenskih knjiga''?

zenske knjige... :lol: knjiga ili je dobra ili nije... uvek sam verovao da su zene studiozniji citaoci od muskaraca i oosbe produhevljenijeg uma od nas jer su po morfologoiji duhovnog izraza kada raspredaju o knjizevnosti za tri koplja ubedljivije od suprotnog pola.... sustina lake literature tj. pretezno srceparajucih melodrama se ne moze porediti sa nekim struktarlnim remek delima ljudi od pera koja opet mogu izazvati isti stepen uzbudjenosti naseg duha pri gutanju sadrzaja... sajam kao sajam.. svaki je spolja manje vise isti.... uvek ima nekoliko zanimljivih dela koja nam privuku paznju i zaintrigiraju nas.... za dame sa ovog foruma i temu zenskih knjiga mogu da predlozim jedno "lako" delo koje vam neki put moze naterati suze na oci od smeha... rec je o vudi alenu i knjizi nuspojave. art bacvold je za njega malo dete :lol:

Poslednja izmena:
Ovo je prva godina da sajam zatvaraju kad je receno, nema produzavanja ni besplatnog dana :confused:i posle nek neko kaze da sajam uspeo..:roll:

to je to Mirka:(
ne mogu da verujem da na Sajmu knjiga nisam našla graničnik za knjige...znaš onaj što se stavlja u knjigu da bi znala dokle si pročitala...
a radovala sam se tome da ću ih kupiti nekoliko komada i pokloniti onima koji večito prave "uši" i obeležavaju stranice:roll:
i zar je to sajam knjiga?:???::???::???:

kuhar%20tradicionalnih.JPG

6d3f96fa4633144b4ec3260b6cec9281_content_large.jpg

press-porodica-br25-2005-godina-naslovna-strana-scan0004.jpg

sedam_duhovnih_zakona_za_roditelje.jpg

RODITELJSKE%20BRIGE.jpg

i plus razni shporet manuals

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back